Apua kotiteatterivahvistimen kytkemisessä?

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Nobana, 26.08.2012.

 1. Nobana

  Nobana New Member

  Liittynyt:
  29.07.2012
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro.

  Eli ongelmana on että en saa kotiteatterivahvistinta tekemään yhteistyötä TV:n, Xboxin ja Blu-ray soittimen kanssa. Ainut laite jolla olen saanut ääntä kaiuttimiin on ollut läppäri joka on kytketty vahvistimen CD-IN tai DVD-IN kohtaan 3,5mm-RCA piuhalla.

  Tarkoituksena olisi siis saada television, xboxin sekä Blu-ray soittimen ääni vahvistimen kautta kaiuttimiin, ja tämän lisäksi Xboxin ja Blu-ray soittimen video vahvistimen kautta televisioon. Xbox ja soitin on kytketty vahvistimen HDMI-IN paikkoihin, ja vahvistimen HDMI-OUT kohdasta lähtee piuha televisioon. Tämänhän pitäisi olla jo tarpeeksi että saisin molempien kuvan televisioon ja äänen kaiuttimiin?

  Television äänen saamiseksi olen kytkenyt television RCA kaapeleilla vahvistimeen siten että kaapelit lähtevät television "Variable Audio Out" paikoista vahvistimen TV/SAT IN -kohtaan. Tämän lisäksi olen kytkenyt television vahvistimeen tolla keltaisella RCA piuhalla jotta saan vahvistimen asetusvalikon näkymään telkkarissa(toimii).

  Osaisiko joku neuvoa mitä olen tehnyt väärin ja miten saisin laitteet toimimaan? Olen kokeillut eri tulolähteitä ohjekirjan mukaan mutta mikään ei tunnu toimivan. TV on 4+ vuotta vanha LG:n 37" LCD, vahvistimena toimii Pioneer VSX-521-K ja kaiuttimen virkaa toimittaa 2kpl Wharfedale Diamond 10.1. Ohessa pari kuvaa kytkennöistä.

  [​IMG]
  [​IMG]

  Kiitokset etukäteen mahdollisesta avusta.
  -Nobana
   
 2. karik134

  karik134 Active Member

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 975
  Saadut tykkäykset:
  4
  Blu-ray soitin ja kaikki muutkin liitännät näyttäisi olevan kytketty oikein.

  Blu-ray soittimen äänien pitäisi kuulua ja kuvan näkyä kun valitset vahvarin kaukolla BD IN tulon. Äänet jää vahvariin kaiuttimille ja se kuva menee laitteen läpi tv:lle. Samalla lailla pitäisi onnistua Xboxin kanssakin eli vahvarin kaukolla valitset DVD IN tulon. TV-äänet saa kuuluviin kun valitsee TV/SAT IN tulon.


  Onko blu-ray soittimesta äänet laitettu menemään hdmi:n kautta?
  Onko tv:n ääniasetuksiin valittu ulkoinen äänilähde tmv asetus päälle? Tuolla televisiolla voisit myös käyttää optista liitäntää äänille.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2012
 3. Jva79

  Jva79 Member

  Liittynyt:
  13.12.2009
  Viestejä:
  184
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni ei ole kokemusta kyseisestä televisiosta tai vahvistimesta, mutta kun tuon variable audio outin laittoi googleen, niin ensimmäisessä vastauksessa kerrottiin, että television asetuksista pitäisi kytkeä television kaiuttimet pois päältä, jotta tuo toimii. Suosittelisin kyllä käyttämään tuon sijaan optista liitäntää, kun sellaiset molemmista laitteista näyttäisi löytyvän. Bluray ja xbox ongelmasta en nyt täysin ymmärtänyt, että olitko saanut tuolla liitännällä näkymään edes kuvaa kyseisistä lähteistä vai jääkö vain äänet pois? Kannattaa lukea vahvistimen käyttöohje, sieltä saattaa monesti yllättäen löytyä apua tämänkaltaisiin ongelmiin ;) Esim. voi olla, että vahvistimen asetuksista pitää erikseen valita ottaako se esim. blurayn äänet hdmi:n, optisen vai analogisten liitäntöjen kautta.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2012
 4. kasafi

  kasafi New Member

  Liittynyt:
  23.05.2012
  Viestejä:
  209
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytä siis äänien siirtoon telkusta optista toslink-kaapelia.

  Kuuluuko radio?

  Saatko xboxin kuvan ja äänen näkyviin kun kytket sen suoraan HDMI:llä telkkuun?
  Mutta et, kun vahvari on välissä?

  Mikä tuo museo scartti on?

  Ja se keltainen videopiuhakin olis syytä ottaa pois sotkemasta. Kuuluu toimia HDMI:kin kautta. Jos valikot toimii tuon kautta, menee HDMI pois päältä eikä toimi.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2012
 5. Nobana

  Nobana New Member

  Liittynyt:
  29.07.2012
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeiltu on tuota BD IN ja DVD IN:iä sekä TV/SAT:in valitsemista, ei auttanut. Blu-ray soittimesta en ole asetuksia muokannut, ollut ennen HDMI:llä kiinni televisiossa jolloin äänet ja kuva menneet hyvin, pitäisi siis nytkin. En TV:n asetuksista löytänyt mahdollisuutta valita ulkoista äänilähdettä. En taida omistaa tuommoista optisioa toslink kaapelia.

  En saa näillä liitännöillä näkymään Xboxin ja Blu-rayn kuvaakaan. Olen omasta mielestäni kytkenyt laitteet oikein myös käyttöohjeen mukaan(sivu 128-129(14-15): http://docs.pioneer.eu/Manuals/VSX_521_K_MAN_VSX521_SDNF_manual/?ForceLanguage=fi). Koitin myös katsoa pitääkö asetuksissa säätää jotain tulolähteen vaihtamista kummempaa mutta en löytänyt.

  Radion toimivuutta en ole kokeillut. Ainut jolla olen äänet saanut kaiuttimiin on ollut kannettava tietokone jonka olen kytkenyt vahvistimen CD IN ja DVD IN -kohtaan 3.5mm-RCA kaapelilla.
  Xboxin sekä Blu-ray soittimen ääni ja kuva toimivat kun laite on kytketty suoraan televisioon. Eivät toimi kun vahvistin on välissä.
  Scart menee vanhempaan DVD soittimeen jonka käyttötarkoituksena on ohjelmian/elokuvien tallennus, tätä ei ole tarpeellista liittää kaiuttimiin.
  Keltainen videopiuha on ainut keino saada vahvistimen valikko näkyviin, sanotaan yllämainitun käyttöohjeen sivulla 128(14).
   
 6. miksu

  miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.04.2001
  Viestejä:
  1 682
  Saadut tykkäykset:
  5
  TV:n ääni on mahdollista saada kuuluviin HDMI:llä, jos TV tukee ns. äänen paluukanavaa. Vahvistimessa asetuksesta puhutaan sivulla 14 (ARC HDMI Setup). Jos ei, niin sitten nykyisellä tavalla tai kaupasta optinen kaapeli 5-10 eur.

  Sivulla 21 kohdassa audiosignaalin valitseminen opastetaan audioliitännän valinta kullekin tulolle, tarkista että DVD IN ja BD IN on HDMI.

  Sivulla 29 asetuksissa kohta HDMI, tarkista että AMP on valittu.

  Jos näillä ei soi, niin manaaja paikalle....
   
 7. Nobana

  Nobana New Member

  Liittynyt:
  29.07.2012
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  TV:n äänen sain nyt kuulumaan, yksi ongelma voitettu.

  Mutta en vieläkään saa kuvaa enkä ääntä kuulumaan Xboxista/Blu-ray soittimesta. Laitteet kiinni, televisio tulo HDMI, vahvistimessa lukee myös DVD IN/BD IN ja tulona HDMI.
   
 8. juh4

  juh4 Member

  Liittynyt:
  09.01.2011
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko käynyt vahvistimen asetukset läpi, että löytyisitkö sieltä jostain kohta jossa puhutaan kuvan läpiviemisestä/äänen kaappauksesta? Muistaakseni kaverilla oli samankaltaisia ongelmia, tosin eri vahvistimella, ja ratkaisuna oli jokin tuon suuntaisen kohdan muuttaminen valikosta.
   
 9. karik134

  karik134 Active Member

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 975
  Saadut tykkäykset:
  4
  Viimeksi muokattu: 28.08.2012
 10. Nobana

  Nobana New Member

  Liittynyt:
  29.07.2012
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juh4: Yritän tänään ehtiä selaamaan vahvistimen asetuksia tuosta kuvan läpiviemisestä/äänen kaappauksesta, ilmoitan jos löytyy/ei löydy-> toimiiko/eikö toimi.

  karik134: Kuvan ottohetkellä oli Xbox kytketty suoraan televisioon jotta toimisi. Normaalisti menee kyllä johdot oikein.
   
 11. karik134

  karik134 Active Member

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 975
  Saadut tykkäykset:
  4
  Onko vahvarista lähtevä hdmi-kaapeli todettu toimivaksi?

  Ratkaisu on varmaan HDMI Setupin puolelle. Minkälaiset asetukset siellä on?
  Luulisi kyllä että ihan defaulttina toimisi esim. hdmi BD IN kautta kuva ja ääni.
   
  Viimeksi muokattu: 28.08.2012
 12. miksu

  miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.04.2001
  Viestejä:
  1 682
  Saadut tykkäykset:
  5
  Olihan tämä jo tarkistettu?

  "Sivulla 29 asetuksissa kohta HDMI, tarkista että AMP on valittu."