Apua HD-digiboksin ostoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana a2d279, 05.01.2014.

 1. Canttu

  Canttu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2014
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia linkeistä, vaikka noita on jo jonkun verrran tullut katseltua. En vaan vieläkään löydä/ymmärrä mitään muuta eroa kuin kovalevyn. Miten tuo 4500:n Super-epg, eroaa 1500:sta? Eli onko järkeä ostaa 4500:n vai saako sillä oikeasti rahoille vastinetta.
   
 2. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  503
  Saadut tykkäykset:
  46
  Mikäli olen oikein päätellyt, HDTHunder HD1500 on sukua HD5500 -mallille, mutta siis ilman kovalevyä. Tehty yhteistyössä korealaisen valmistajan kanssa. HDThunder HD4500 on uutta suunnittelua, ja markkinointitekstissä puhutaan yhteistyöstä sveitsiläisen valmistajan kanssa, vaikka itse laite on kasattu Kiinassa. Laitteen prosessorin (Broadcom) tehoa kehutaan, Super-EPG on rullaava ohjelmaopas. Vaikka siis laitenimi (HDTHunder) on sama, laitteet tulevat eri valmistajilta.
   
 3. Canttu

  Canttu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2014
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia inffosta, eli siis tuo HD4500 olisi se mikä noista kannattaisi ostaa?
   
 4. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  503
  Saadut tykkäykset:
  46
  HD4500:n lähisukulaisesta, HD4000-mallista, on oma keskusteluketjunsa. Sieltä kannattaa onkia tiedon jyviä.
   
 5. E-mies

  E-mies Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2005
  Viestejä:
  345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kyselin tästä ketjusta reilut 3,5 vuotta sitten digibokseista. Tuolloin päädyin siihen tulokseen, että parhaatkin niistä ovat niin kelvottomia, että en sellaista lopulta halua. Nyt kysyn, onko tilanteeseen tullut vuosien vieriessä mitään muutosta, eli onko kehitystä tapahtunut?

  Tuolloin vuosia sitten kertomani vaatimukset ovat kutakuinkin ennallaan. Nyt olisi kuitenkin vielä pienenä päivityksenä tuohon tilanteeseen, että kaapeliverkossa ollaan nykyään. Lisäksi uutena vaatimuksena laitteella olisi kiva käyttää suoratoistopalveluja (Netflix, HBO, Spotify, Deezer...).

  Onkohan VU+ nykyään parhaiten noiden vaatimusteni mukainen tuote? Eniten sen kohdalla mietityttää käytettävyys ja säätämisen tarve... Onko VU+:ssa tarjolla noita suoratoistosovelluksia? VU+:ia ei näy juurikaan käytettynä myynnissä. Liekö toivoa sellaista löytää? Kiitos vastanneille jo etukäteen! :)
   
 6. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 051
  Saadut tykkäykset:
  44
  Itse taas koen että kannattaa striimaukseen ostaa vaikkapa suhteellisen edullinen Chromecast (vaatii toki Android tai iOS -älypuhelimen), koska valmistajat yleensä lopettavat tukemasta suoratoistopalveluita laitteissa(televisiot, blu-ray-soittimet, jne...), joiden pääasiallinen tarkoitus on tehdä muuta. Varmaan voit löytää sellaisen digiboxin, joka tukee näitä palveluita. Onko se sitten kuinka hyvä siinä (ja sitten kuinka hyvä tekemään sitä mikä tärkeintä), ja kuinka kauan sellaista ominaisuutta ylläpidetään, on toinen asia.

  Voi hyvinkin olla, tai sitten ei ollenkaan. Se riippuu vähän, mitä laitteeltaan haluaa. Itse olen kokenut VU+:n vakaaksi suorittajaksi etenkin, kun ei olla CI+:n kanssa tekemisissä. Jos CI+ otetaan palettiin mukaan, pientä epävakautta tulee matkaan, mutta senkin kanssa pärjää koska jumit eivät ole liian yleisiä (~1 kerta kuussa tai harvemmin).

  Joka tapauksessa tekstitykset toimivat hyvin ja tallennukset voi osoittaa oman kotiverkon laitteelle (esim. NAS). Itse pidän myös siitä mahdollisuudesta, että virittimiä voi käyttää hyväksi myös esimerkiksi kännykän tai tabletin kautta, ja katselenkin mobiilisti paljon VU+:n kautta televisiota. Myös erillaiset tiedostoformaatit toistuvat mukavan monipuolisesti, ja jos esimerkiksi YLE:n tallenteen tekstitykset esimerkiksi muuttaa erilliseen SRT-formaattiin, sekään ei ole laitteelle ongelma.

  Jonkinlainen Youtube-sovellus löytyy, mutta Netflixin ja HBO Nordicin tyyppiset palvelut joutuu kyllä valitettavasti unohtamaan.

  Parasta tai vaihtoehtoisesti pahinta mikä laitteessa on, on säätämisen mahdollisuus. Tämä riippuu aivan käyttäjästä, kuinka ongelmalliseksi sen kokee. Itse pidän siitä että pienimpäänkin asiaan käyttöliittymässä pääsee vaikuttamaan. Sen jälkeen kuin kaikki on säädetty paikalleen, laite toimii siinä missä mikä tahansa muukin tavallinen digiboxi käytettävyysmielessä. Säätämisen minimoimiseksi esimerkiksi Satshop toimittaa laitteen mukana valmista imagea, jotta käyttöönotto olisi mahdollisimman ns. markettidigiboximainen. Mukaan tulee myös kyseisestä puljusta mielestäni hyvin kuvatut suomenkieliset käyttöönotto-ohjeet, jossa selitetään erilaiset ominaisuudet, käyttöönotto, ja säätövara kattavasti/selkeästi.
   
 7. 2x4x

  2x4x Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  9
  Komppaan LOPia, kaupalliset striimauspalvelut ja nettiselailu kannattaa unohtaa Enigma-bokseilla. Youtube-pluginillikään ei näy kaikki videot, mitkä näkyy pc:llä. Minulla on vanha läppäri mediaplayerinä langattomalla näppiksellä, vlc-playerillä näkyy käytännöllisesti kaikki fileet, ääni kuuluu 1,5x - 4x nopeuksilla ja tekstitykset toimii luotettavasti sekä webbiselaimella toimii kaikki. Minulla on enigma-boksissa kaapeli- ja satelliittivirittimet niin tulee katsottua telkkaria käytännössä aina boksin kautta kun voi hyppiä satelliitin ja kaapelin välillä. Tallennukset on toiminut minun boksillani myös luotettavasti. Välillä voi tulla imagesta epävakaa versio, mutta vanha toimiva on helppo palauttaa valikosta, jos on ottanut siitä varmuuskopion asetuksineen ennen päivitystä.

  Kaapeliverkkoon olisi nyt oiva vekotin Vu+ 4K boksit, joihin saa kaapeliverkon fbc-virittimen. Sillä voi tallentaa 8 eri kanavanipusta samaan aikaan noiden 8 kanavanipun jokaisen kanavan, kunhan vaan kovalevy ei muodostu pullonkaulaksi. Näille bokseille saa open enigma (atv, vix, jne) ja vu omaa imagea (vti) ja vu:n oma image osaa tallentaa useampaa ci+ kanavaa samaan aikaan ja sitten camin vapaa-aikana purkaa niitä salattuja tallenteita. Rajoite on CAM, joka osaa purkaa vain yhtä kanavaa kerrallaan. Jos kiinnostaa niin kattaa katsoa keskustelua huoltovalikko.comissa. Vielä ei ole yhdelläkään enigma boksien valmistajalla T2 tai C/T2 fbc viritintä. Itse odottelen, että sellainen tulisi. Nämä uudemmat 4K boksit ovat myös nopeampia käytössä kuin vanhemmat HD boksit.
   
 8. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Vanhemmilleni katselin tallentavaa HD-boksia kaapeliverkkoon ja ihmettelin hintatasoa.
  Ilmeisesti näitä ei sitten tehdä niin paljoa tai kilpailua ei ole kun alle 300eur ei saa oikein mitään.
  Useita vuosia jo ollut markkinoilla, niin luulisi parilla sadalla saavan monipuolisen ja luotettavan boksin, mutta juu ei.

  Oman Samsungin ostin Anttilan loppuunmyynnistä, mutta ei sitä oikein voi suositella niiden turhien ilmoitusten takia.
  Jostain syystä herjaa ihan joka kerta että aikataulu on muuttunut kun on ajastanut jonkun ohjelman, vaikkei aikataulu ole muuttunut.
  Koreassa kun nämä softat vääntävät, niin todennut jo vuosia sitten että ihan turha ainakaan Suomen Samsungille softavioista reklamoida.

  Wbox HD1 oli hyvä, harmi kun myin sen aikoinaan pois.
   
 9. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 075
  Saadut tykkäykset:
  55
  Digiboksit alkaa olla katoavaa kansanperinnettä, kun käytännössä kaikissa uusissa TV:issä on USB-tallennusmahdollisus.

  Wbox HD3 taitaa olla tällä hetkellä edullisin boksi tallennustuella (Verkkiksessä €130). Siihen sitten USB-kovalevy päälle.
   
 10. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  866
  Saadut tykkäykset:
  13
  Meillä vaimokin on "unohtanut" digiboxin kun android töllöön on saanut nuo Suomenkin TV kanavien apsit.
  Enemmän siis katsellaan netin puolelta meilläkin TV ohjelmia ja sarjoja, jonkin verrantallenetaan USB kovolle lisäksi mm sat puolelta..
   
 11. E-mies

  E-mies Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2005
  Viestejä:
  345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kiitokset vastanneille! Ehkäpä odotan vielä toiset reilut 3,5 vuotta.

  Cl+:aa en usko vieläkään tarvitsevani. Jos oikein muistan, sitä ei tarvita YLE:n kanavien kanssa ja muiltahan on vielä niitäkin vaikeampi löytää katsottavaksi kelpaavaa ohjelmaa. Ehkä minun vain pitää näitä striimauksia sun muita varten laittaa jokin pieni pc bluetooth-näppäimistöllä. Vinkkejä toki otetaan vastaan. Käytettävyydeltään hyvä yhden laatikon ihme kaikkeen nyt vain olisi ollut kiva. Ehkä tästä haaveesta pitää (taas) luopua.

  Minulle riittäisi yhden kanavan samanaikainen tallentaminen. :) Tuossa tuli muutenkin niin paljon kolmekirjaimisia lyhenteitä, joita en edes tiedä, että taidetaan puhua itselleni tarpeettomankin hienoista laitteista. :)
   
 12. spacman

  spacman Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  167
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuppaa vaan olemaan ainakin halvimpien töllöjen tallennusominaisuudet aika heikot. Yksi viritin, varaa virittiminen tallennusta varten (ei pysty samaan aikaan katsomaan toista kanavaa edes samasta kanavanipusta) jne... Tosiaan tuo Wbox HD3 lienee paras hinta/laatu vaihtoehto tällä hetkellä. Toiminut naisystävällä pari kuukautta moitteetta.
   
 13. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Joo eipä nuo telkkareiden USB-tallennukset ole mistään kotoisin, kun ei voi kanavaakaan vaihtaa tai tallennus katkeaa. Sitten toisena tuo USBin virranantokyky vaihtelee laitteen mukaan, oma telsu saattaa tiltata levyn kiepsahtaessa käyntiin koska ei vissiin mehut riitä. Mitään smarttilaitteita ei itsellä ole, mutta eipä tuokaan porukoilla vakuuttanut kun LG:n telsu jumissa tämän tästä kun niitä nettiominaisuuksia käytti ja vieläpä uusin firmis. Mutta kaipa tollanen toimiessaan jotenkuten satunnaisissa ajasteluissa tai "en jaksa katsoa tätä loppuun joten tallennan loput"-skenaariossa menettelee.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2018
 14. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tuolla Satshop.fi:ssä näyttäisi olevan aika houkuttelevia bokseja hyvään hintaan, onkohan ne kaikki ihan toimivia vai kannattaako joitain välttää, kokemuksia? Vaikka tämänhetkinen Topfield 5100C toimiikin hyvin, niin alkaa pikkuhiljaa houkuttamaan jo päivittäminen kun kanavat alkaa siirtymään HD:seen ja tuntuu hassulta olla hyödyntämättä 50-tuumaista HD-telsua vanhan boksin takia.
   
 15. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 884
  Saadut tykkäykset:
  269
  ^
  Eivät ole suoraan verrattavissa ja maksuHD ei välttämättä toimi kovinkaan hyvin, kun suomessa hyväksytyt CI+- lukijat ei osaa purkaa kuin yhtä kanavaa kerrallaan.
  Tuolta lisää:
  http://www.huoltovalikko.com/#vastaanottimet.72
  Suositellaan VU+4k -malleja...

  T: Vesku
   
 16. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eikös suurin osa suomalaisista HD kanavista ole jo salamatonta? Nelonen ja Fox vielä typerihtivät noiden kanssa, mutta muuten ei taida olla vapaat kanavat salattuja. Toki jos tarvitsee maksukanavia niin sitten eri asia...
   
 17. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 051
  Saadut tykkäykset:
  44
  Kaapeliverkossa Nelonen HD ja Fox HD ovat salauksen takana - osassa myös tietääkseni linkityksen takana ja osassa ei. Sateliittiverkossa Fox ja Nelonen eivät näy HD-versioina toistaiseksi lainkaan. Antenniverkossa Nelonen HD on mahdollista saada näkyviin ilman salausta, jos sattuu asumaan sopivan Digitan (UHF) maston alueella. Fox ei näy HD:na antenniverkossa.

  Myös MTV3 HD ei ole salaamaton joka paikassa. Sateliittiverkossa tietenkin vaatii kortin, mutta niin vaatii myös DNA:n antenniverkossa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2018
  Moti tykkää tästä.
 18. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 335
  Saadut tykkäykset:
  295
  ^MTV3 HD ja Nelonen HD eivät ole salattuja Telian kaapeliverkossa.
   
 19. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 051
  Saadut tykkäykset:
  44
  Okei, hieno juttu. Miten lienee Elisa nykyään. DNA:lla Nelonen HD on yhä salattu.
   
 20. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 884
  Saadut tykkäykset:
  269
  ^^
  Mikä ei tarkoita sitä, että ne voisivat olla salattuja muissa verkoissa...
  Kaikilla ei ole Telian kaapelia.

  T: Vesku