Apua HD-digiboksin ostoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV - laitteet' , aloittajana a2d279, 05.01.2014.

 1. 3JJ

  3JJ Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 003
  Saadut tykkäykset:
  72
  Tavalliset autokaupat ei myy Rolls-Roycea. Sen ostaminen on tietoinen valinta, harva tulee jälkikäteen valittamaan että tämä on huono ajaa mukulakivillä tai että kallistelee mutkissa. Se on Rolls-Royce. Se ei ole kaikille tarkoitettu yleispätevä kulkuneuvo jota myydään jokaisessa automarketissa. Siinä mielessä vertaus autoon oli varsin osuva. :)
   
 2. LOP

  LOP Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  3 975
  Saadut tykkäykset:
  22
  Satshopin ja Compusatin lisäksi sellainenkin harvinainen erikoisliike kuin Cdon.fi myy tätä erikoismyymälöihin tarkoitettua digiboxia.
   
 3. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 065
  Saadut tykkäykset:
  88
  Boottaan joka aamu ihan vaan omaksi ilokseni...
  Tapa, joka on jäänyt poksin alkuajoilta jostain alkupään firmiksestä ja kun minkäänlaisia ongelmia, ei edes 0,01% jumiutumia ole tapahtunut, niin homma ilmeisesti toimii?
  Tuosta VU+:ta ei ole omia kokemuksia ja perustan mutuni ihan netistä löytyvään "tietoon", tieto lainausmerkeissä siksi, että kaikkeen on olemassa se toinen vaihtoehto, mutta huomaa konditionaali on ollut vissiin...
  Joka tapauksessa tuo tulee olemaan seuraava poksini, viittis vaan vaihtaa toimivaa ja jo opittua MB9 joka mulla on toiminut täydellisesti antenniverkossa...

  Sinä nyt tykkäät sitten spekuloida sekundääreillä argumenteilla...

  T: Vesku
   
  Viimeksi muokattu: 01.06.2014
 4. rkr

  rkr Member

  Liittynyt:
  05.03.2013
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos se ei sinulle ole rolssi niin osta ihmeessä parempi jostain noista mainitsemistasi kaupoista. Valitettava fakta on että Suomessa vallitsee Conax kartelli johon valtio ei ole nähnyt aihetta puuttua. Koska tämä on ihan pohjoismaista keksintöä niin markkinat ovat niin piskuiset ettei kukaan valmistaja viitsi viritellä tänne kunnon bokseja kun se ei kannata. DVB-T2 on toinen hyvä esimerkki tästä, virittimiä tulee todella hitaasti juuri markkinoiden pienuudesta johtuen. Mutta jos YLEltä kysytään niin heidän tapansa tehdä asioita standardien erikois featureita käyttäen on toki ainoa oikea.
   
 5. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 180
  Saadut tykkäykset:
  72
  Kiitos hienosta neuvosta. En juuri nyt ole ostamassa digiboksia.
   
 6. MPele

  MPele New Member

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse mietin ainakin kuukauden, minkä digiboksin ostaisin, ja tutustuin aika laajasti saatavilla oleviin vaihtoehtoihin. Valinta on nyt valmis:

  Golden Interstar Xpeed LX3

  Otin sen 2*DVB-S2 ja 2*DVB-T2 virittimillä ja 2 teratavun sisäisellä SATA-kiintolevyllä. Tuo boksi on vain vajaat 2 kk sitten tullut markkinoille. Tarvetta oli sekä satelliitti- että antenniboksille, joten tämä toimii nyt combona. Speksithän tässä ovat todella vakuuttavat, toivottavasti myös pelittää ok! :)

  Boksilla näkee YLE1 HD, YLE2 HD ja MTV3 HD-kanavat T2-virittimien kautta, mutta maksullisia HD-kanavia ei T2:n kautta saa (CI+). Se onkin oikeastaan ainoa pieni haittapuoli tässä boksissa. Tällä hetkellä en aio tilata maksu-tv:tä, mutta jos siihen joskus päädyn, niin kaikki HD-kanavat saa S2-virittimien kautta Canal Digitalilta. Kun katolla on satelliittilautasia, niin en menetä mitään CI+ kanavien puuttumisen takia.

  Mietin aiemmin, että tahdonko tallentaa Brasilian MM-kisat HD Thunderin boksilla, josta voisin siirtää tallenteita pysyvään talteen ilmeisesti vain scart:n kautta... vai ostaisinko sittenkin tällaisen boksin, jolla saan matsit YLE:ltä teräväpiirtona talteen ja edelleen ftp:llä omalle PC:lle, jossa voin editoida niitä ihan miten tahdon.

  Xpeed LX3:ssa on paljon ominaisuuksia, joita en ihan vielä ymmärräkään, mutta sillä pystyy esimerkiksi striimaamaan lähetystä lähiverkon/netin kautta sinne, missä itse sattuu olemaankaan. Tai voi katsoa tv:stä yhtä kanavaa ja striimata toista puhelimeensa. Tässä on myös transkoodaus, joten striimaus verkon yli toimii, vaikkei olisikaan kummoista upload-nopeutta omassa netissään. USB-virittimiä voi lisätä, jos neljällä sisäisellä virittimellä ei pärjää (löytyy 3 USB-porttia). HDMI IN löytyy myös, vaikkakaan sitä kautta ei kuulemma vielä pysty tallentamaan. WiFi on sisäänrakennettuna. Kun käyttää sisäistä tai ulkoista SATA-kiintolevyä, niin pystyy tallentamaan vaikka 10 kanavaa kerrallaan (USB-kiintolevyllä ei HD-kanavia kannata paria enempää tallentaa). On 4G LTE-tuki (mitähän sillä muuten tekee...), jne jne...

  Jos jotakuta tämä boksi kiinnostaa, niin voin kertoa käyttökokemuksia, kunhan saan sen toimintaan.
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2014
 7. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 065
  Saadut tykkäykset:
  88
  Normaali Enigma2-boksi halvimmasta päästä tosin...
  Esim. tuolta.
  VU+ lienee laadukkampi?

  T: Vesku
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2014
 8. MPele

  MPele New Member

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, tuo linkkaamasi LX2 on halvemmasta päästä, sitäkö tarkoitit? Katselin itsekin LX2:sta, mutta päädyin huomattavasti kalliimpaan LX3:een monestakin syystä, kuten virittimien määrä, SATA-kiintolevytuen puute LX2:ssa, transkoodaus LX3:ssa, jne.. Ja pitäisi tuon uudemman boksin olla nopeampi, ja flash:a/RAM:a on aika kivasti, 2 GB/1GB.

  Edit: Valmistajan sivuilla on RAM 1GB, mutta boksin pakkauksessa lukee DDR SDRAM 2GB..
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2014
 9. TTN

  TTN Member

  Liittynyt:
  06.07.2007
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja täällä lisää tuosta LX3:sta. Ei taida ihan ongelmaton kampe olla sekään...
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2014
 10. MPele

  MPele New Member

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, mm. tuon ketjun luin ennen ostopäätöstä. Ihme olisi jos 2 kk sitten julkaistussa boksissa ei olisi mitään ongelmia, mutta tuollahan ei oikeastaan ole raportoitu juurikaan mitään kummoista. Jollakulla oli ollut raudassa vikaa, eli virittimet viallisia. Ja esim. tuki lisävirittimille USB:n kautta tullee myöhemmin päivitysten myötä, jos ei vielä toimi (muistaakseni satshopin tyyppi sanoikin, että DVB-T2/C USB-lisäviritintuki on pian tulossa ja Sundtekin viritin on jo ostettavissa, DVB-S2 USB-virittimiä ei vielä ole sellaista, joka olisi riittävän vakaa tähän boksiin, mutta myöhemmin pitäisi sellaisia tulla markkinoille). Näitä bokseja tehdään paljon suuremmille markkinoille kuin Suomessa normikaupoissa myytäviä bokseja, joten luotan ihan eri tavalla siihen, että mahdolliset softabugit saadaan korjattua. Mutta pitää tietysti saada omakohtaisia kokemuksia, ennen kuin voin tätä boksia suositella.
   
 11. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 180
  Saadut tykkäykset:
  72
  Yritin vain sanoa, että miten sinä voit tietää miten MB9 toimii normaalisti, jos sinä boottaat sen joka ainoa päivä. Ei bokseja bootata päivittäin.
  Mielestäni en ole käyttänyt toisarvoisia väitteitä.
  Kerrotko tarkemmin missä näin on käynyt? Lupaan korjata virheeni.
   
 12. hhelminen

  hhelminen Member

  Liittynyt:
  09.07.2006
  Viestejä:
  826
  Saadut tykkäykset:
  9
  Ei tuota Miracleboxia (9) ole ainakaan meillä tarvinut erikseen buuttailla ei CI+ firmiksellä, V2.11.77 firmis on ollut 99% vakaa, tallennevalikossa vanhissa talenteissa pari kertaa jumahtanut (mutta kovo olikin silloin lähes täynnä, niin että pari ohjelma pysty vain tallentamaan).
  Automaatti sammutus (valmiustilaan) on vain päällä (kaikissa kolmessa Miracleboxissa) klo 04.00, jottei koko yön ja paivä ole turhaan päällä.
  Ja tuo V2.11.89 on ollut tähän mennessä 100% vakaa vaikka kovokin on edelleen täynnä, myös CI+ firmis tuntuu vihdoin pelaavan niin kuin pitääkin.
   
 13. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 065
  Saadut tykkäykset:
  88
  Tuo ISPFi nyt tykkää meikkua nälviä sen kun kerkiää, kuten jo aikaisemmin olen todennut, moinen boottaustapa on meikulle jäänyt jostain alkuaikojen 2.10.xx-tason firmiksistä ja mulle se ei ole ongelma, kun vie ehkä minuutin puolitoista meikäläisen aamusta ja muuta haittaa siitä ei ole ollutkaan...
  Boottaus toimintatapana on taas sinällään "terve" toimintatapa, johon Windows on eri versioineen totuttanut, tosin sielläkin on tapahtunut kehitystä...
  Tuo autemaattisammutus on sulla hhelminen vissiin sen takia, jos unohtuu illalla sammuttaa, sulla lienee muutama boksi (enemmän kuin yksi) ollakin...

  T: Vesku
   
 14. hhelminen

  hhelminen Member

  Liittynyt:
  09.07.2006
  Viestejä:
  826
  Saadut tykkäykset:
  9
  No noita Miracleboxeja on perheessä neljä, 3kpl M9 ja yksi M7, lisäksi vielä Octagon SF1028P.
  Sekä äidilläni on M9 DNA:n kaapelissa joten sieltäkin tulee jonkin verran kokemusta.
  Yhden tai kahden maksukortin jako (sisäisessä lukijassa) ja salaamattomien tallenteiden ristiinkatsominen boxien kesken näissä (Fortis pohjaisissa) boxeissa parasta on....
   
 15. MPele

  MPele New Member

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä on nyt yksi uusi valon nähnyt digiboksien käyttäjä.. ei ikinä enää pienille Suomen markkinoille tarkoitettuja rajoittuneita antenni/kaapelibokseja... ei sen jälkeen, kun on käyttänyt viikon verran boksia, joka oikeasti toimii ja jonka ominaisuudet ovat ihan eri tasolla. Mulla on aiemmin ollut Medionin ja Visionin antenniboksit, Canal Digitalin Sagem-boksi (satelliitti + antenni) ja Panasonicin digiviritillinen DVD-tallennin. Nyt muutos on samankaltainen kuin pari vuotta sitten, kun vaihdoin Nokian E-sarjan kännystä Galaxy Noteen. Silloin tuntui kuin olisi avaruusaikaan siirtynyt.

  Jos asuu asunnossa, johon saa satelliittilautasia, niin suosittelen lämpimästi tätä tai jotain muuta vastaavaa laitetta. LX3 toki on aivan uusi malli, eikä ihan vastaavaa laitetta varmaan kovin montaa ole markkinoilla.

  Tänään tallensin Brasilian pelin kolmelta HD-kanavalta kolmella eri kielellä. Kaikkea voi säätää, joten boksin opetteluun ja asettamiseen mieleisekseen menee paljon aikaa. Esimerkiksi jos tallennus ja ajansiirto on käynnissä, ja painaa rec-nappia, boksi tarjoaa noin kymmentä eri vaihtoehtoa, mitä tallenteelle/ajansiirrolle voi tehdä. Suosikkikanavalistoja ja tallennekansioita voi tehdä rajattomasti. Monen napin voi konffata tekemään haluamansa tempun. PIP:ä voi säätää esimerkiksi niin, että siirtää nuolinäppäimillä pienemmän ruudun juuri haluamaansa paikkaan. Kanavia olen jo striimannut kännyyn. Etäkäyttöä muualta kuin oman WLAN:n alueelta en ole vielä viritellyt. Tallenteen siirto koneelle lähiverkon yli on todella helppoa, jos tietää, mikä on ftp (ja ainahan sitä voi ulkoisen kovalevyn/tikun kautta siirrellä). Käytän tällä hetkellä OpenAtv imagea, josta buildataan uusi versio joka yö.

  Muutaman ongelman olen havainnut. WiFi-adapteri menettää lähiverkon, jos boksin buuttaa. Tokeni joko reitittimen buutilla tai adapterin restartilla, mutta sain nyt boksin piuhan päähän, niin ei haittaa enää.
  Boksin käyttöliittymä menee hieman tv:n ruudusta yli äyräiden, eikä sen koon säätäminen toimi. Tähän on kuulemma driver-päivitys tehty.
  Pari kertaa on jumittanut ja on pitänyt vetää virrat poikki. Ongelma liittyy siihen, ettei boksi aina osaa tehdä pakotettua kanavanvaihtoa, jos viritintä tarvitaan ajastettuun tallennukseen (mulla on Thor-satelliitissa vain yksi viritin kiinni). Pitää testata uudelleen, kunhan saan driverit päivitettyä.
   
 16. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 180
  Saadut tykkäykset:
  72
  Jos ja kun sinä boottaat boksisi joka ainoa aamu, et mielestäni ole oikea ihminen antamaan rehellistä todistusta MB9:n toimivuudesta.
  Se nyt vaan on kylmä tosiasia, että hyvä boksi bootataan korkeintaan kerran kuukaudessa.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 14.06.2014
 17. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 065
  Saadut tykkäykset:
  88
  Niinkuin jo totesin, mulle tuo tapa on jäänyt muistaakseni jostain alkupään firmiksistä tjsp. (saattaa olla jäänyt jopa aivan toisesta merkistä)ja en ole sitä haittana kokenut, kuin se sen ylimääräisen minuutin, puolitoista, jonka se mun aamustani vie ja johon mulla on hyvin aikaa. Pääasia, että homma toimii.

  Kerrataan nyt vielä, että MB9 on MINULLA toiminut viimeiset pari vuotta kuin se kuuluisa vanhan mallinen junan vessa, kun olen siirtänyt EPG-tiedot ja ajansiirron USB-muistitikuille ja vielä eri tikuille JA boottaan oman tavan vuoksi boksin joka aamu, edellyttäen, että olen paikalla näin tekemään.
  Pisimmillään boksi on ollut boottaamatta perjantaiaamusta tiistaiaamuun, kun ei ole ketään ollut boksia boottaamassa.

  Onnea vaan sen täydellisen boksin etsintään, tuskin tulet semmoista löytämään...

  T: Vesku
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 14.06.2014
 18. knoj

  knoj New Member

  Liittynyt:
  06.12.2007
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisikohan tämä monipuolinen perusdigibox , joka ei ole hinnalla pilattu ?

  http://hintaseuranta.fi/tuote/la-dig...iboksi/2176449

  Muutama viikko sitten ostin kyseistä laitetta. Nyt se on viety takaisin myyjälle. Olisin halunnut rahani takaisin, mutta ei suostunut, laittaa uuden tilalle. Boksi jumiutui useamman kerran, ei ollut mitään välä mitä nappulaa painoi boksissa tai kaukosäätimessä, piti vetää töpseli seinästä. Viime viikolla kun halusin palauttaa boksin, niin myyjä sanoi että kokeilisin ulkoisella kovalevyllä, missä on oma virtasyöttö, mutta ei se auttanut. Silloin tällöin jäi tallennukset tallentamatta, vaikka tallennuajan jälkeen kävi katsomassa, olihan sen tallennus listalla, mutta ei ollut talleentunut kovalevylle. Kanavien automaattihaku kesti "ikuisuus", piti useamman kerran hakea että kaikki kanavat löytysi. Kaiken kukkuraksi firmis on jo yli kaksi vuotta vanha, eikä päivityksestä tietoakaan. Ilmeisesti tekstistä ilmenee, mitä mieltä olen tästä boksista, La Digital TC821 HDTV. Nyt pitää vain toivoa, että boksin mikä osti oli maanantaikappale.

  Edit. Sain uuden boxin, mutta sekin ryppyili, joten vein myyjäliikkeelle takaisin, ja ilmeisesti myyjä sääli minua niin, että antoi rahani takaisin. Se oli minun osaltanin paras ratkaisu. Kiitos Multitronicille siitä!
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2014
 19. Canttu

  Canttu New Member

  Liittynyt:
  03.10.2014
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve!

  Osaisiko joku selventää mitä eroa on HDThunderin HD1500:lla ja HD4500:lla? Onko muuta eroa kuin kovalevyn puute/koko?
   
 20. Mikro-Make

  Mikro-Make Member

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  1
  Viimeksi muokattu: 04.10.2014