Apua HD-digiboksin ostoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana a2d279, 05.01.2014.

 1. a2d279

  a2d279 New Member

  Liittynyt:
  16.09.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei

  Tässä alkaisi olla uuden digiboksin osto edessä kun alkaa leviämään tuo hyvin palvellut procasterin pvr-6100.

  Eli millainen boksi pitäisi ostaa kun vaatimuksina ovat seuraavat:
  - Tärkeimpänä on epg. Eli onko semmoista boksia jossa epg on samanlainen kuin procasterissa? Siinä pitää siis näkyä vain yksi kanava kerrallaan. Ei semmoista monen kanavan sekamelskaa. Kävin kysymässä paikallisessa kodinkoneliikkeessä ja väittivät sitkaasti ettei semmoista boksia olekkaan. Sen vuoksi varmistan asiaa vielä teiltä.
  - Pitää pystyä näyttämään ja tallentamaan HD-kanavia.
  - Omistan MTV Total paketin jota toimittaa paikallinen Kaisanet. Eli täytyisi toimia TV-kortti ilman lisämoduulien hankintaa.
  - Täytyy toimia kaapelissa.
  - Pitää voida tallentaa vähintään 2 ja katsoa samalla kolmatta kanavaa. Erittäin tärkeä ominaisuus meidän perheessä.
  - Pitää voida lisätä ajastukseen väh. 10 min lisäaikaa loppuun. Tärkeää koska muuten tallennetuista ohjelmista puuttuu loppu.
  - Pitää voida jatkaa tallennuksen katsomista siitä mihin viimeksi jäätiin.
  - Eteenpäin kelauksen olisi hyvä olla sellainen että tekstityksen ehtii vielä lukea, tyyliin 2x, 4x.

  Siinäpä ne tärkeimmät. Toivottavasti voitte auttaa kun nämä vaatimukset ovat aika erikoisia. Niin ja hinnalla ei väliä jos vain laitteesta kaikki nämä löytyy.
   
 2. unreal

  unreal Active Member

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan tuollainen EPG nyt vaikka missä bokseissa, jos siis tarkoitetaan lista-tyyppistä EPG:tä, joka listaa yhden kanavan ohjelmia allekkain aikajärjestyksessä ja ohjelmia voi selata ylös-alas? Melko säällittävä vastaus kodinkoneliikkeen edustajalta, taas näitä, jossa armeija-aikainen "en tiedä, mutta otan selvää" olisi ollut merkittävästi parempi vastaus. Ainakin Wbox2 HD:ssa toinen EPG-moodi on tuollainen (toinen on tuo "grid"-mallinen, jossa siis monta kanavaa allekkain ja ohjelmat näytetään ohjelman mittaisina palkkeina) ja kyllä noita muistaakseni muistakin löytyy erilaisina variaatioina. Finnsat FH05:ssa on vähän samantyyppinen myös, mutta siinä toimintalogiikka on muistaakseni siinä mielessä erilainen, että sivunuolet selaavat päiviä, kun esimerkiksi Wbox2:ssa ne vaihtavat kanavaa.

  Noista muista vaatimuksista esim. tuo Wbox2 täyttää muut, mutta kelaukset ovat ilman muuta sen heikko kohta. Erityisesti salattujen kanavien kelaus on nykivää, eikä ohjelmia kyllä kelattuna tule sillä katseltua. Tunnistan sinänsä tämän tarpeen, koska meilläkin vaimo tykkää välillä katsella jotain sarjoja pikakelaamalla.
   
 3. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 159
  Saadut tykkäykset:
  102
  Useimmat poksit osaa listan, harvemmissa se on oletukseena, mutta esiinkutsuttavissa toisella epg-napin painalluksella...
  Useimmat HD-poksit ovat salausvaatimuksien toimimisen takia heikkotoimisia ja epävarmoja. Mikäli tovomuslistalle ei kuulu maksullisia HD-kanavia tarjonta laajenee, em. pokseilla ei siis katsella kuin YLEHD:tä joka näkyy ilman korttia ja mahdollisesti MTV3HD:tä (mulla ei kaapelia ole eikä kummatkaan näy edes antennista)...

  T: Vesku
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2014
 4. E-mies

  E-mies Member

  Liittynyt:
  03.04.2005
  Viestejä:
  345
  Saadut tykkäykset:
  2
  En osaa valitettavasti vastata ketjun aloittajan kysymykseen, mutta sen sijaan tieduselen omiani. :) Onko olemassa sellaista vehjettä, joka täyttäisi seuraavat vaatimukset? Laite:

  • toimii jouhevasti, käytettävyys on kunnossa
  • näyttää luotettavasti sekä ilmaiset hd- että tavalliset sd-televisiokanavat ainakin antenni- ja mielellään myös kaapeliverkossa.
  • tallentaa edellä mainittuja ohjelmia, mielellään 1) sisäiselle kovalevylleen, ja 2) samassa lähiverkossa olevalle nas-palvelimelle
  • soittaa luotettavasti sekä sujuvasti kaikki video- ja audiotiedostot nas-palvelimelta lähiverkosta

  Laite kytkettäisiin hdmi-kaapelilla av-esivahvistimeen, johon liitettyiltä videotykiltä ja lcd-näytöltä kuvaa katsottaisiin. Kuulisin mielelläni vaihtoehtoja kaikki nämä edellä mainitut vaatimukset täyttävistä vehkeistä, sekä hyvistä ja huonoista puolista niistä laitteissa. Olisiko esimekiksi tämä hyvä vaihtoehto: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/19280/dhmfj/LA-Digital-TC-6002-HD-iP-yhdistelmaboksi-USB-PVR? Taitaisi ainakin täyttää nuo vaatimukseni? Saa muuten myös tarjota käytettyä laitetta, jos jollakin nyt sattuisi olemaan minulle sopiva vehje tarpeettomana.

  Kannattaako muuten juuri nyt edes hankkia hd-digiboksia, vai onko odotettavissa lähiaikoina esimerkiksi jotain muutoksia lähetysstandardeissa tms., mikä vaatisi sitten laitteen vaihtamisen/ uuden ostamisen? Mitä muuta kannattaisi huomioida? En tiedä näistä asioista oikeastaan mitään, joten kaikki vinkit olisivat muutenkin erittäin tervetulleita. Kiitoksia vastaajille jo etukäteen! :)
   
 5. luru

  luru Member

  Liittynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  190
  Saadut tykkäykset:
  0
  DVB-T2 korvaa DVB-T:n. Jollakin aikataululla.
   
 6. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 159
  Saadut tykkäykset:
  102
  Jolloin suurinpiirtein ainoa "toimiva" boksi on tuo ilman CI+-firmistä, jos vaatimuslista on tuo:
  Kaikki *ReadyHD-boksit kun sisältää tuon CI+:an, joka torppaa nuo NAS:it pois, lisäksi T2-virvoja ei muissa ole vielä, VU+:aan sellaisia on luvattu apauttiaralla vuoden päivät...

  T: Vesku
   
 7. TontsaH

  TontsaH New Member

  Liittynyt:
  04.12.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minäkin sitten käytän tätä ketjua hyväkseni. Eli olisin etsimässä aivan normaalia (mahdollisimman edullista) HD-digiboksia, jolla olisi mahdollista seurata piakkoin alkavia olympialaisia.

  Vaatimukset olisivat seuraavanlaiset:
  - mahdollisuus katsoa ilmaisia ja maksullisia HD-lähetyksiä
  - digiboksi tulee käyttöön antenniverkossa mutta siinä olisi hyvä olla myös kaapeliverkon viritin tulevaisuutta silmällä pitäen
  - tallennusominaisuudella ei ole tarvetta

  Olen yrittänyt metsästää digiboksia, joka täyttäisi em. ehdot mutta fiksua ja edullista vaihtoehtoa ei ole oikein tahtonut löytyä. Melkein jokaisessa digiboksissa on tallennusominaisuus, joka nostaa turhaan hintaa. Vajaa kymmenen vuotta sitten, kun oltiin hiljalleen siirtymässä digiaikaan, oli perusbokseja myynnissä noin 100€ hintaan mutta nyt HD-aikaan siirryttäessä ei halpoja perus HD-bokseja näytä olevan.
   
 8. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 173
  Saadut tykkäykset:
  104
  Johtuu varmaan siitä, että jos telkkari pystyy näyttämään HD-kuvaa, niin se ei ole kovin vanha, ja uusissa telkuissa on HD-viritin valmiina. Väliinputoajiksi jäävät ne, joilla on yli 2-3 vuotta vanha taulutelkku, eivätkä missään nimessä halua tallentaa mitään.
   
 9. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 332
  Saadut tykkäykset:
  14
  Tuo on jotain mitä en ymmärrä. Miten voi tulla toimeen ilman tallennusmahdollisuutta? Että pitäisi suunnitella tekemisensä sen mukaan mitä TV:stä tulee jos jotain haluaa katsella? Aika kaamean ahdistava ajatuskin. Nimimerkillä "ihan kaikki paitsi uutiset digiboksin kiintolevyltä tai netflixistä. "
   
 10. unreal

  unreal Active Member

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Menee vähän OT:ksi, mutta riippunee niin paljon katselutottumuksista. Esim. itse katselen kyllä iltaisin TV:tä paljonkin, mutta ainoat oikeasti "tärkeät" ohjelmat ovat live-urheilulähetyksiä, joita puolestaan en juuri halua tallentaa, kun pointti on katsoa ne livenä. Muita ohjelmia katselen sen mukaan, mitä nyt juuri silloin sattuu TV:stä tulemaan, eikä ole missään vaiheessa tullut tarvetta mitään niistä tallentaa. Olen joskus yrittänyt alkaa seuraamaan jotain sarjoja, mutta tosiasiassa viimeisin sarja, jota olen aktiivisesti seurannut, ja jota olisin esimerkiksi voinut ajatella tallentavani, jos joku jakso jakso jää näkemättä, on ollut Salaiset Kansiot (siis silloin kun se tuli ensimmäistä kertaa). Meillä PVR onkin käytännössä pelkästään vaimon ja lapsien käytössä (ja nämä puolestaan kyllä todella aktiivisesti sitä käyttävätkin), mutta jos elelisin yksinäni, en käytännössä tarvitsisi PVR:ää lainkaan.

  Sinänsä ymmärrän toki olevani vähemmistössä ja tosiaan, kuten tuossa vemkki totesi, niin on sinänsä olemassa ihan hyvät perusteet, miksei nykyaikana ole enää oikein markkinaa pelkille zapper-bokseille ilman PVR-ominaisuutta tai se on niin vähäinen, että tuotantoerät jäävät pieniksi ja laitteiden hinta suhteessa PVR:n varsin korkeaksi. Ero digiajan alkuun on merkittävä juurikin telkkaripuolen vaihtoehtojen saatavuudessa ja hintatasossa.
   
 11. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 332
  Saadut tykkäykset:
  14
  NO, ehkä jos tuollaiset katselutottumukset. Omani ovat tasan päinvastaiset. Urheilua en katsele käytännössä ikinä.
   
 12. E-mies

  E-mies Member

  Liittynyt:
  03.04.2005
  Viestejä:
  345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ok, kiitoksia vastauksista! Pahoittelen, että kyselen vielä tyhmiä... Eikös tuossa LA Digitalissa, josta kysyin, kuitenkin vaikuttaisi olevan valmius vastaanottaa noita DVB-T2-lähetyksiä: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/19280/dhmfj/LA-Digital-TC-6002-HD-iP-yhdistelmaboksi-USB-PVR? Tuolla sivulla lukee: "HD-digiboksi soveltuu sekä maaverkon DVB-T, T2 että kaapeliverkon DVB-C vastaanottoon.". Mikä noista vaatimuksistani tiputtaa tun LA Digitalin pois? Miksi tuo CI+ estää samassa lähiverkossa olevan NAS:n käytön? Entä mistä muuten tiedän, soveltuuko taloyhtiömme antenni noiden DVB-T2-lähetysten vastaanottoon?
   
 13. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 159
  Saadut tykkäykset:
  102
  NAS torppautuu pois yleensä sillä, että CI+ -boksi tahtoo formatoida tallennusvälineen "sitoakseen" sen vain ja ainoastaan itseensä ja NAS:ia ei kuitenkaan pitäisi minkätahansa laitteen antaa formatoida...
  NAS käsitteen tasolla pitäisi olla monen laitteen käytössä verkon yli ja koska CI+ ja HDCP vaativat vahvaa läpisalausta, "laiskan" toteutus on tuo...
  "Ultralaiskan" toteutus on torpata varoiksi kaikki ulospäin suuntautuva liikenne poksista liitännästä riippumatta....

  Taloyhtiösi asioista tietää parhaiten taloyhtiösi.

  T: Vesku
   
 14. unreal

  unreal Active Member

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkuperäiselle kysyjälle siis ehkä syytä vielä tarkentaa, että mitenkään lähtökohtaisesti CI+ ei tuota estä, vaan tosiaan esim. juurikin Miraclebox ja myös tuo LA Digital (joka on sisäisesti muistaakseni sama laite, kuin Miraclebox 6) osaavat CI+-laitteista NASsille tallentaa. Kysymys siis tosiaan lähinnä tuosta laitevalmistajien "laiskuudesta" tai ehkä enemmänkin siitä, että jossain kohtaa on laskettu, ettei verkkotallennus ole bisnesmielessä kannattava satsaus ohjelmistoon eli ei tuo riittävästi lisää asiakkaita vs. tuotanto- ja ylläpitokustannukset.
   
 15. hhelminen

  hhelminen Member

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  836
  Saadut tykkäykset:
  9
  Voin vahvistaa tuon, Miraclebox pystyy tallentamaan NAS levylle vaikka ohjelmistona on CI+ versio, V2.11.79 CI+ ohjelmisto ei edes salaa salaamattoma tallenteita levylle.
   
 16. E-mies

  E-mies Member

  Liittynyt:
  03.04.2005
  Viestejä:
  345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Suurkiitos jälleen kaikille vastanneille, jotka jaksavat tietämätöntä valistaa! :) Jos vielä rautalangasta väännetään, täyttääkö tämä LA Digital siis nyt teidän mielestänne nämä kaikki vaatimukseni? Ja sen kanssako ei siis ole tuota ongelmaa, että laitteen pitäisi antaa formatoida NAS? Tuota NAS:ia käytetään usealta tietokoneelta ja niin pitää olla jatkossakin, todellakaan sitä ei digiboksi saa pelkästään omaan käyttöönsä "kaapata". Pahoittelen, mutta en aivan ymmärtänyt, miten tämä laitevalmistajien "laiskuus", liittyi juuri tähän LA Digitaliin, vai liittyikö mitenkään. Eli tässäkö nämä asiat on siis kuitenkin toteutettu kunnolla? :)

  Onko kenelläkään kokemuksia tästä nimenomaisesta LA Digitalista? Kuinka sujuvasti se soittaa samassa lähiverkossa olevalle NAS:lle tallennetut erilaiset video- ja musiikkitiedostot? Entä miten laitteen käytettävyys ylipäätänsä? Siirtyyhän muuten sekä kuva että ääni LA Digitalilta HDMI:llä eteenpäin? Vielä saa vinkata sopivia vaihtoehtojakin tälle. Tai kaupitella omaansa, jos sattuu olemaan ylimääräisenä noihin vaatimuksiini käyvä laite.
   
 17. hhelminen

  hhelminen Member

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  836
  Saadut tykkäykset:
  9
 18. unreal

  unreal Active Member

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole varma, mutta oliko niin, että tuossa LA Digitalissa on vain yksi viritin, ei siis voi tallentaa useammasta kuin yhdestä kanavanipusta kerrallaan tai katsoa eri nipusta, kuin tallentaa? En tiedä, onko tuolla vaikutusta, mutta mainitsin nyt sen takia, koska itselle tuo olisi totaalinen deal breaker.

  NASsiin ei tarvitse koskea verkkotallennusta varten, boksi ei siis ole sitä formatoimassa tms. Tallennus tapahtuu Samba / NFS-jaon yli, eikä boksi ota kantaa siihen, mikä filesysteemi NASsissa on. Tällä "laiskuudella" viitattiin siis siihen, että moni valmistaja ei jaksa välttämättä tutustua tarpeeksi salausvaatimuksiin tai näkee muuten helpommaksi tavaksi esimerkiksi ulkoisten USB-levyjen kanssa formatoida levyt omaan filesysteemiinsä. Speksi vaatii toki tallenteiden (uudelleen)salausta tietyiltä osin, mutta usein valmistajat eivät edes yritä tehdä salauksia ja tallenteiden kryptauksia vain minimivaatimukset täyttäen, koska on helpompaa ja nopeampaa esimerkiksi salata kaikki tallenteet.
   
 19. E-mies

  E-mies Member

  Liittynyt:
  03.04.2005
  Viestejä:
  345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kiitos vielä vastanneille. Olen nyt ehtinyt lukemaan tuon LA Digital -ketjun läpi ja kyllä se laite tuon perusteella se vaikuttaa niin kelvottomalta, että ei kannattane ostaa. Ovatko nämä kaikki yhtä huonoja..? Miten tuo tässä ketjussa aiemmin suositeltu Miraclebox vertautuu tähän LA Digitaliin? Onko yhtään parempi? unrealin kysymykseen: yksi viritin riittäisi kyllä. Aiemmin luettelemani ominaisuudet, yleinen toimivuus ja käytettävyys ovat tärkeämpiä kuin viritinten lukumäärä. :)
   
 20. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 159
  Saadut tykkäykset:
  102
  Johan se on muistaakseni jo todettu, että tuo LADigital on raudaltaan Miraclebox 7?, joka on taas raudaltaan jonkun muun tekemä.
  Ja edelleenkin kaikki *ReadyHD:n hyväksynnän saaneet värkit ovat oikeastaan yhtä surkeita, toiset ovat vaan eri tavalla surkeita kuin toiset...

  T: Vesku