AppleTV 4K

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana janila, 08.09.2017.

 1. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 816
  Saadut tykkäykset:
  301
  Aika mielenkiintoista tietoa... Tässä kyllä taas näkee sen, että miten lastenkengissä HDR-toisto edelleen on. Tuo väriavaruusjuttu haiskahtaa kyllä vähän siltä, että on hiukan haluttu buustata värejä, jotta kuluttaja olisi vaikuttuneempi kuvasta. SDR:n esittäminen HDR-moodissa on kyllä mielenkiintoinen idea, vaan aika pahalta vaikuttaa tuo LCD-töllöjen virrankulutusongelma. Mahtaakohan korjaantua ensi vuoden malleihin vai meneekö vuoteen 2019? Uskoisin, että Apple on sen verran merkittävä valmistaja, että jo pelkästään AppleTV:n vaikutuksesta valmistajat pyrkivät viilaamaan virrankulutusta alaspäin tilanteissa, joissa näytettävä kuva ei sitä vaadi.
   
 2. janila

  janila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2002
  Viestejä:
  789
  Saadut tykkäykset:
  58
  Veikkaan että värien buustaaminen on juurikin noin. Jutussa lähinnä vihjaillaan että LCD-telkkarit eivät kestäisi jatkuvaa HDR-käyttöä, jääpä nähtäväksi. Jutussa listatuista LCD-telkkareista minkäänlaiseen tolkulliseen HDR-toistoon pystyvät kuluttavat sähköä samaa luokkaa kuin OLED:t, eli tekniikasta huolimasta nitsit vaativat energiaa. OLED vaan näyttää hitokseen paremmalta.
   
 3. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 408
  Saadut tykkäykset:
  81
  Siiri täytti eilen 6v ja on sitten loistava tyttö ollut. Kuten tuossa janilan postaamassa jutussa todettiin on Apple TV ylivoimainen käytettävyydeltään ja Applella on valtaa pakottaa TV-valmistajat tekemään parempia töllöjä ja ohjelmistoja.
  Eikä kerran Applen ekosysteemiin mennyt varmasti palaa joihinkin Googlen tai Amazonin räpellyksiin.
   
 4. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Ongelma ei ole siinä, että TV-valmistajien pitäisi tehdä parempia televisioita tai ohjelmistoja. Valmistajat toimivat nyt alan sovittujen standardien mukaisesti. Ongelma on siinä, että Apple ja sen purkki eivät välitä alan sovituista standardeista, vaan tekevät ihan mitä niitä itseään huvittaa.
   
  hezor, x_jmt_x ja tosikko tykkäävät tästä.
 5. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 408
  Saadut tykkäykset:
  81
  Money Talks. Esimerkiksi mobiilimaksamisessa kun Applella on yli 80% osuus sillä tehtävästä liikevaihdosta niin pankitkin kiemurtelee.
  Tulee tännekkin tänä vuonna ja vie pääpotin siitäkin. Niin kuin on tehnyt kaikkialla muuallakin.
  Sitä paitsi Apple luo standardeja joita ns. "parempi väki" käyttää. Esimerkiksi nyt vaan Lightning liitin.
  Vakiona uusissa mersuissa ja bemareissa. Jotain v*tun USB Microja niistä ei löydy.
   
 6. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  On kyllä jonkin sortin harhaisuuden huippu kuvitella, että valmistajat ja ala heittäisivät isolla rahalla luodut ja sovitut standardit romukoppaan ihan vaan sen takia, että yksi purkki toimii väärin.
   
  x_jmt_x tykkää tästä.
 7. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  Väitteen esittäjä kärsii muutenkin harhoista. Kuten nyt vaikka Dolbyn edustajien tapaamisesta taikka siitä, että kotoa löytyisi edes stereot.
   
 8. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  8
  Mitä nämä yhdessä sovitut standardit ovat? Royalttia pyytävä Dolby Vision? Royaltia pyytävät codecit? Royaltia pyytävä HDMI? Pelkästään HDR:ään löytyy jo 6 standardia: https://en.wikipedia.org/wiki/High-dynamic-range_video#Standards (enemmän ja vähemmän yhdessä sovittuja). Jokainen valmistaja haluaa luoda ne standardit ja rahastaa niillä. That's it. Sama juttu jo VHS/Beta ajoista ja jokaisen uuden sukupolven kohdalla.
   
 9. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  8
  Sanoisin, että video/audio puolella nämä yhdessä sopimiset ovat kaikkea muuta kuin pitkällä. Ei edes lasten kengissä vielä. Ja jokaisen uuden sukupolven kohdalla tulee sama tappelu ja ruikutus tilanne. Ja joku yrittää rahastaa sen. Sitten on vahvistin täynnä satoja logoja, että saa äänen ja kuvan ulos.
   
  Snäckby tykkää tästä.
 10. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 408
  Saadut tykkäykset:
  81
  Logot on hyviä. Kasettidekeistä Dolby sai joka logostaan yhden dollarin. Se kyllä näkyy vieläkin konttorien marmorin ja tammen määrissä.
  On se hyvä että on olemassa Dolby Vision kun se on todettu parhaaksi noista HDR virityksistä. Ja se kun on myös Apple TV4K:ssa.
  Onkohan x_ taas avohoidossa ja pillerit on jääneet ottamatta?
   
 11. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Standardeja? Esimerkiksi SMPTE ST 2084 (gamman korvaava PQ EOTF) ja SMPTE ST 2086 (sisällön väritilavuutta ja kirkkautta kuvaava metadata), jotka ovat molemmat lisenssivapaita, eli ilmaisia. Lisäksi Apple noudattaa ilmaista ITU-R BT.2100 -standardia, joka määrittelee mm. kuinka HDR-materiaalia masteroidaan ja siirretään yhteensopivasti eri toimijoiden välillä HDR-tiedon katoamatta. SMPTE on standardoinut myös Dolbyn väritilavuusmäppäyksen ja -konversion (ST 2094-10), Samsungin dynaamisen metadataratkaisun (ST 2094-40), Technicolorin väritilavuusmuunnoksen (ST 2094-30) ja Philipsin väritilavuusmuunnoksen (ST 2094-20). Nuokin ovat avoimia ja lisenssivapaita.

  Apple ei ole luomassa uutta standardia. Se ei ole edes ehdottanut sellaista. Kaikki mitä sen purkki tekee perustuu olemassaoleviin standardeihin -- Apple vaan käyttää niitä väärin ja äärettömän typerästi.
   
 12. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 408
  Saadut tykkäykset:
  81
  Applen liikeideaan ei kuulu TV tai RF alan standardien luominen. Se on sen verran huonoa liiketoimintaa että ei päästä kunnon marginaaleihin. Sanoisin jopa että on viisasta olla sotkeutumatta niihin.
  Toisaalta taas:
  http://www.patentlyapple.com/
  Apple tekee edelleen vanhempaa Apple TV4 perus HD varten joten asiakas voi hyvin ostaa nyt molemmat versiot jos ei omista Apple TV4 ennestään. Siksi niitä inputteja on AV-etusissa.
   
 13. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  8
  Eihän kyse ollutkaan siitä, ettei niitä olisi. Vaan siitä, että koko kenttä on levällään kuten aina ennenkin. Ei ole mitään laitetta, joka toistaisi nämä kaikki (edes lisenssivapaat) oikein ja olisi samalla integroitavissa toimivasti muihin, ja jos onkin (lue: ei ole), se on jo auttamattomasti vanhentunut huomenna (ihan rautatasolta lähtien). Siinä vaiheessa, kun saatte toimivan Atmoksen, niin Atmos on jo historiaa ja on siirrytty seuraavaan :). Kärjistäen noin.
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2017
 14. janila

  janila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2002
  Viestejä:
  789
  Saadut tykkäykset:
  58
  Atmos on toiminut koko ajan ihan yhtä hyvin kuin Dolby Digital niin levyiltä kuin Netflixistäkin. Ei itse standardissa ole mitään vikaa, se toimii hienosti yhden firman jakelemana, toisen firman toistamana ja kolmannen firman dekoodaamana.
   
 15. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  8
  Juurihan tässä on purnattu pari sivua, ettei toimi Apple TV:llä (vielä), :).
   
 16. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 996
  Saadut tykkäykset:
  490
  Tuossa yhden "isohko" ATV 4K kokemus


  Hello,
  I received my ATV 4K yesterday and hooked it up to try it......but I'm profoundly disappointed!

  Firsty the need to manually change the output format for HDR and non HDR content is really a pain since I'm used to other boxes which do that automatically along with auto framerate! At least if there was the possibility of getting a direct link to the option instead of navigating the menu all the time...you could argue that leaving the settings open on video mode could be a shortcut.....but I find this as inelegant as Apple finds inelegant 3/4 seconds of blackout for the output format switch!
  Leaving everything in HDR is absolutely a no go since the results are awful outside the apple store and bad within.

  But this could be accepted if it was the only limitation of the box.

  My major disappointment is the quality of the itunes store 4K movies......

  Bare in mind I just bought one title: Alien Covenant since I also own the UHD disk and the HD blu ray that comes with it and I was able to make a comparison. I don't argue that there might be better results with other titles but selling such an awful copy of the movie on the store for more than 2$ is beyond my comprehension.

  I have an 2016 LG C6 which certainly is not as kind to low quality streams as LCD TVs but I guess that elegant Apple should have one to test and take it into account since Oleds are certainly on the buying list of their preferred customers.....

  I would rate the Apple version of Alien Covenant very low on the quality score, insufficient for the least. As usual with the bright scenes there is no big problem and the stream is absolutely on par with Netflix, Amazon etc (TV app) but in the dim lit or dark scenes it's ridiculously bad.

  Guess what: Alien is a sci fi space movie...space is dark (actually empty space is quite black!) and many settings of the film are also dark or very dark.

  In the actual space scenes you cannot see stars but just flickering of multicoloured macro blocks and noise everywhere as in most dark corners of even well illuminated scenes...when the alien Xeno is finally disembarked from the covenant with the help of that huge "mining" truck I actually couldn't see the truck dropping toward the planet beneath but it just looked like I lost my antenna on the roof!

  I understand streaming and everything related but frankly I cannot limit my vision to only well lit movies throughout. Luckily I'm not a horror fan!

  I don't know if there's a solution (bump up bps on dark scenes etc) but I will not buy another 4K movie if this is the quality to expect, I'd rather spend the extra money for the disks and be satisfied with the vision.
  Netflix and others seems miles ahead to me for what I've watched so far though they also have their share of problems with the dark tones / scenes.
  I sincerely hope that someone will wake up someday and tweak the H265 codec for such situations.....

  Another issue is the renditions of blacks (always about Alien) which I also find problematic because they are really dark grey and contrast goes down the drain......

  I actually prefer to watch something in HD and SDR rather than the 4K HDR stuff on the itunes store (if this is the quality across the board) even if they certainly look a bit softer, the dark scenes are much better.

  All of this is really an apple choice problem (itunes store or apple software) rather than the ATV 4K itself as using Infuse 5 to watch other things (non streaming) I find the quality in 1080p SDR on par with other boxes (Zidoo X9S, Dune Solo 4K, Zappiti Player) and the actual TV upsampling (since all these boxes do both auto resolution and auto frame rate) with very minor differences which go really unnoticed on a 55".

  Before you ask; I have 100 Mbps connection and the stream was in 4K. TV settings are OK and everything is rendered correctly in the menus and tests patterns through the ATV 4K.

  Off course there is no comparison whatsoever with the UHD or the Bluray disk, but this was not the point. I just checked that the "noise" was not there in the movie itself and it wasn't. Plus the UHD disk HDR has better blacks so I don't understand why the stream should be inferior....black is black....it looked like the blacks were elevated, this didn't happen with the SDR itunes stuff.

  Last problem is that my remote disconnected itself at least 6/7 times during 4 hrs of use. Battery was 100% and I was only 12 feet away from the ATV. It did usually reconnect within 10/15 secs but a few times it took nearly a minute.

  Overall I would send back the ATV 4K if I didn't have another TV to connect the old 3rd gen I substituted.

  I hope that things will be better in the future with updates and streaming improvements because the future is "dark" if physical discs fade away and this is what we are left with.......

  Unfortunately I cannot afford Kaleidescope....
   
 17. janila

  janila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2002
  Viestejä:
  789
  Saadut tykkäykset:
  58
  Edelleen, standardit toimivat, Apple ei.
   
 18. 007

  007 Secret Agent Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  753
  Saadut tykkäykset:
  16
  Näkeekö tällä laitteella mitään ilmaiseksi vai onko kaikki vähänkin katseltava sisältö maksullista?

  Kahden muun striimipalvelun tilaajana en taida keksiä tälle kovin suurta käyttöä.. tai no ehkä 4K uutuus elokuvavuokraus jos sellainen on niin saattaisi olla jostain kotoisin. Tosin niin kauan kun ei tue Atmosta niin pitäköön purkkinsa.
   
 19. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 408
  Saadut tykkäykset:
  81
  Tuo Alien Covenant 4K leffa USA Storessa minkä kanssa tuossa arvostelussa oli ongelmia mustan toistossa on niitä harvoja jotka on HDR10 eikä Dolby Visionia. LG:n telkuilla Dolby Vision kyllä toimii 4K.
  Se niistä standardeista tällä kertaa.
   
 20. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Eli...?