AppleTV 4K

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet (laitteet)' , aloittajana janila, 08.09.2017.

 1. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  2 886
  Saadut tykkäykset:
  64
  Ei yhtä hyvä, vaan erilainen. Se pakottaa käyttämään kännykkää kaukosäätimenä, mikä voi olla ok tai miinus käyttäjästä rippuen. Lisäksi AppleTV:n kautta pääsee käsiksi Applen vuokra- ja myyntileffoihin.
   
 2. Hippo

  Hippo Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 699
  Saadut tykkäykset:
  44
  Jos vähänkin videohifistelee niin AppleTV. Automaattinen virkistystaajuuden ja HDR kuvan vaihto materiaalin mukaan (ei tosin ihan kaikissa sovelluksissa toimi) yksistään oli itselle syy vaihtaa AndroidTV:stä (Nvidia Shield) AppleTV:hen. Laite on muutenkin salamannopea ja käyttöliiittymä hyvä. Yksi parhaista ostoksista omaan kotiteatteriin.
   
 3. 007

  007 Secret Agent Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  2
  + Käytettävyys yleensä parempi vs. TV
  + Itunes kirjasto ainakin vielä toistaisesti parasta laatua (Atmos & Dolby Vision)

  Eli periaatteessa aika vähiin käy laitteen plussat varsinkin sitten kun muut palvelut saavat Atmoksen valikoimiinsa.

  - peilaus on luokaton, esimerkiksi nettistriimit jotka pyörivät Ipadillä/Iphonella ongelmitta takkuavat/pätkivät peilauksen jälkeen aina katselukelvottomaksi.

  - Suomen versiossa ei ole puheen tunnistusta ja Apple TVn näppis on täydellisen surkea. Esim Youtubea ei tästä syystä juuri viitsi käyttää. Kaiken lisäksi ainakin omassa karvalakki LGssäkin toimii puheen tunnistus erittäin hyvin.

  - Ja onhan tuo Youtube sovellus muutenkin kuraa
   
 4. Snäckby

  Snäckby Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  18
  Peilaus kyllä toimii jos oma verkko on kunnossa. Puhu englantia. Apple ja monet muut myy erilaisia soveltuvia näppiksiä. Se ruudussa oleva on loggautumista varten. Sinulla sentään edes on AppleTV kun VPS kommentoi netissä nähdyn kuvan perusteella.
   
 5. elmac0

  elmac0 Active Member

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  32
  Käsitin niin, että tuo chromecast on halpa siitä syystä, että se on lähinnä pelkästään vastaanotin, johon voi striimata kuvaa ja ääntä matkapuhelimesta. Eli puhelin pitää olla kädessä tai käden ulottuvilla koko ajan ja eikös tällöin puhelimen akkuakin saa olla koko ajan lataamassa? Ei kuulosta hirveän kätevältä? Muutenkin mieluummin suosisin ratkaisua joka ei perustu langattomaan verkkoon. Langaton verkkoyhteys pätkii paljon useammin kuin langallinen.

  Tällä hetkellä television appseja käytettäessä ongelmana on mm. tekstitysten katoamista, äänenvoimakkuuden vähittäistä häviämistä kunnes ottaa töpselin seinästä (jolloin äänet taas palautuvat vähäksi aikaa), Twitch-sovelluksen chat-ikkunan toimimattomuus, sekuntiluokassa oleva vasteaika kaukosäätimen komentoihin ja muutenkin yleinen käyttökokemuksen tahmeus. Jos Apple-TV korjaa nämä puutteet se olisi hintansa arvoinen hankinta. Moitteeton kuvanlaatu ym hifistely on toki plussaa mutta oleellisempaa olisi, että kaikki toimii luotettavasti.
   
 6. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  2 886
  Saadut tykkäykset:
  64
  Minäkin luulin, että Chromecast toimii noin, mutta ei. Noinkin sitä voi käyttää esim. puhelimen kuvia tai videoita näyttäessä, mutta striimauspalveluiden kohdalla Chromecast noutaa datan itse netistä, ja puhelimella/tabletilla vain käskytetään sitä. Toki puhelimen pitää olla ulottuvilla, mutta akku ei juuri kulu. Chromecast tukee joitakin HDMI CEC -ominaisuuksia, eli pause ja play toimivat normaalilla kaukosäätimellä.

  Ethernet-adapteri löytyy myös, tosin siitä tulee tietysti lisähintaa.
   
 7. 007

  007 Secret Agent Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mitäköhän tuo peilaus sitten vaatii, jos omalla langattomalla pystyy katselemaan 4K striimejä sujuvasti, mutta peilaus tökkii?

  Mitä se englannin puhuminen auttaa kun puhetunnistusta ei tueta kuin tietyillä maa-alueilla?

  En todellakaan halua mitään näppäimistöä sohvalle kun kerta ilmankin pärjäisi jos vain olisi se puhetunnistus ja fiksummin suunniteltu näppäimistö.
   
 8. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 706
  Saadut tykkäykset:
  183
  Näin. Testasin huvikseni HBO Nordicilla (appi), eikä appin sulkeminen puhelimesta, Wifin laittaminen pois puhelimesta taikka edes puhelimen sammuttaminen kokonaan haitannut Chromecastia mitenkään.

  Toisinpäin sitten jokainen videoklippi, mitä tulee vastaan, oli kyse sitten youtubesta, fb:sta taikka pahimmillaan jonkun uutisen keskellä rullaavasta mainoksesta, lähtee nappia painamalla Chromecastiin, joka kaikenpäälle osaa kytkeä televisioon virrat. Ja ettei olisi tarpeeksi hermosahuri, niin Androidin youtube-appi syöttää "sinua saattaisi kiinnostaa" -ehdotuksia siten, että klikkaaminen heittää sen suoraan Chromecastiin. Juu, siinä lukee "katso kohteessa Chromecast", mutta eipä tuota aina huomaa. Ärsyttävää tuosta tekee se, että sen lähetyksen sulkeminen kännykästä ei kuitenkaan sammuta televisiota.

  Viimeksi kun vahingossa lykkäsin viimeisimmän Honest Trailer televisioon, piti ensin sammuttaa youtube puhelimesta ja sen jälkeen kävellä olohuoneeseen sammuttamaan televisio.
   
 9. kmruuska

  kmruuska Active Member

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  654
  Saadut tykkäykset:
  109
  Oma ATV4K pimpauttaa iPhonen näppiksen päälle kun haluaa syöttää jotain. Toiminto on ideana mainio mutta toteutus tuntuu välillä takkuavan.
   
 10. IlkkaP

  IlkkaP Member

  Liittynyt:
  04.01.2002
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pääasiallinen käyttötarkoitus Apple TV 4K:lla ei ole puhelimen kautta peilaus, vaan sisältöjen katsominen Apple TV:n omilla sovelluksilla (Netflix, HBO, Youtube jne.).

  Kyllä Apple TV 4K:ssa on puheentunnistus tuettu, vaikka Suomi on valittu alueeksi (mutta Siri ei ole tuettu). Kokeilin juuri äsken, itselläni käyttöliittymän kieli on englanti.
   
 11. 007

  007 Secret Agent Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  2
  Näköjään käyttöliittymän kielen vaihtamalla puheentunnistus menee päälle ja Siri toimii ainakin US tilin kanssa. Englanninkieli toimii, mutta eipä tarvi youtubesta etsiä mitään suomalaista saati sitten käyttää Yle Areenassa. Ja niin kuin sanoin jopa LGn perus töllössä toimii puheentunnistus suomeksi ääkkösineen.

  Mitä peilaukseen tulee niin kyllä minulla se oli yksi suurin syy kyseisen saippuarasian ostoon, mutta karille kosahti tämän featuren suhteen.

  kmruuska: kuulostaa kelpo vaihtoehdolta, varsinkin salasanan syöttäminen ostosten yhteydessä olisi hienoa, jos kuittaus tapahtuisi kännyn kautta. Paras ohjaus olisi silti LGn laatuinen puheentunnistus niin ei tarvitsisi näppäinten kanssa pelata.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2018
 12. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  2 877
  Saadut tykkäykset:
  198
  Jos puheentunnistusta vertaillaan, niin Applen puheentunnistus / Siri on suomen kielessä aivan onneton verrattuna Googlen puheentunnistukseen, mikä osuu häkellyttävästi lähes aina oikein, vaikkei olisi sen kummemmin opettanutkaan omaa ääntään (kännykkäsoftien erityisominaisuus).
   
 13. Snäckby

  Snäckby Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  18
  Kyllä se on tunnustettava tosiasia että AppleTV:n penetraatio suomenkielisellä alueella ei ole kovin kummoinen.
  Toinen on rahan puute ja toinen on se vitutus mikä johtuu Nokia vs. Apple missä Nokia ja Jolla otti kunnolla turpiinsa.