Apple TV Plus

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana IlkkaP, 10.09.2019.

 1. spaguman2

  spaguman2 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  300
  Saadut tykkäykset:
  62
  Jäikö sinulle testudo80 vielä tuo Die Hard with a vengeance vaikka itunes versio poistui?
   
 2. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  643
  Saadut tykkäykset:
  33
  En aio edes vastata tähän... jos minun viestejäni ei sitten lueta. Koraanin verran kirjoitin tekstiä tuosta tähän ketjuun.

  Hiljaiseksi vetää :/ ... uusivuosi ja kaikkea
   
 3. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 332
  Saadut tykkäykset:
  355
  No missä on se tieto, että sitä tekstitystä saa siirrettyä korkeussuunnassa`?
  Ei niin missään, kun sitä ei ompun mukaan tarvii siirtää!

  T: Vesku
   
 4. spaguman2

  spaguman2 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  300
  Saadut tykkäykset:
  62
  Luin kyllä viestisi, mutta olisin vielä tuplatsekannut, kun tuo Die Hard 3 on tuolta poistettu ostettavista. Olen lukenut myös muunlaisia kokemuksia, jollakin jenkkisivulla oli kokemusta että näitä ostettuja poistunut.
   
 5. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  643
  Saadut tykkäykset:
  33
  Sitten voitkin laittaa linkkiä tänne niistä poistamisista.

  Eikö teille tulee koskaan sellainen mieleen että se Applen brändi arvo romahtaa jos he alkavat sieltä poistamaan ihmisten ostamia tuotteita? Musiikkia häviää, elokuvia, audiokirjoja... mitäs vielä, sovelluksia? Pelejä... huh huijaa...

  Netti on sellainen paikka että jos joku kanukki on joskus USA:ssa asunut ja sitten muuttanut, nyt puhutaan jo sitten ihan eri chasesta eli muutetaan maiden välillä ja mekin tiedämme kuinka eri tarjonta jenkki storessa on. Pitääkö vääntää vielä kerran rautalangasta?

  Eli asun USA:ssa ja ostan TV-sarjan. Muutan Suomeen. En voi katsoa tuota TV-sarjaa? Eli onko Apple sen poistanut vai onko jostain ihan muusta kyse?

  ...

  Yritin taannoin rautalangasta vääntää sitä että jos joku Die Hard 1, 2, 3, 4, 5, tai vaikkapa 6, 7, 8, jne. jne. on siellä Storessa - Suomi Store - ja ostat sen. Niin tämä tuote siirtyy sinun kirjastoosi. Nyt ainoa miten se siellä kirjastossa voi muuttua on se että sen laatu muuttuu 4K, Dolby Vision, Dolby Atmos ... eli paranee. Siis oikeasti laatu paranee.

  Nyt jos tämä on jollekkin asiakkaalle ongelma, niin siitähän sota syttyisi. Apple älkää jumalauta muuttako esim. näitä 9 Star Wars elokuvaa parempaan formaattiin haluan että ne ovat HD tasoa, koska???

  Elikkä siellä Suomi Storessa, esim. Die Hard 1 on aina välillä tullut ja mennyt. Siis poistettu valikoimasta ja tuotu uudestaan. Hinta on muuttunut, laatu on muuttunut. Ties vaikka sinne on lisätty tekstitys Liettuaksi. OK? Ymmärrättekö pointin se myyntiversio voi elää ns. omaa elämäänsä koska sen hallinta on toisella firmalla. Olkoon vaikkapa Universal tai SF-films vai mikä lie minä mitään Suomi melankolia paskaa katso...

  Noniin... eli kun ostat Storesta vaikkapa Alien: Covenant (2017) ... niin tuo elokuva on sinun niin kauan kunnes Apple kaatuu tai poistat tilisi ja kaiken sen sisällön lopullisesti, esim. kun ihminen kuolee. Se mitä tänä aikana vaikkapa 30-50 vuotta voi tapahtua on se että tuo sisältö päivittyy itsestään parempaan formaattiin. Sitä en osaa sanoa voidaanko sisältöä sensuroida. MUTTA pitäkää nyt ja jatkossa sellainen ajatuksenkulku mielessä:

  - digitaaliset palvelut ovat tätä päivää
  - digitaaliset palvelut ovat TULEVAISUUTTA!
  - digitaalisista palveluista ei tarvitse tykätä MUTTA kyllä osa, suuri osa käyttää niitä

  Briteissä vuonna 2020 digitaalinen ja fyysinen media, siis sen ostaminen 50-50

  - jos digitaalisista palveluista alkaa kadota vuokrattuja ja ostettuja tuotteita tulee siitä nousemaan valtaisi meteli

  MIKSI!?

  Koska ihmisten luottamus näihin palveluihin murenee silmän räpäyksessä. Aletaan vaatimaan rahoja takaisin ja jakelemaan tappouhkauksia. Jos mietitte esim. Spotify palvelua. Niin käyttäjähän vuokraa musiikki kokoelman käyttöönsä. Esim. minulla on juuri nyt Spotify Premium 3 kk käytössä, hintaan 10 €. MUTTA sen jälkeen pidän palvelusta taukoa, ehkä, en ole vielä päättänyt.

  Nyt sitten voin ajatella että en omista mitään, mutta onko sillä jokin suurikin merkitys? Sillä maksamalla saan käyttööni valtaisan musiikkikirjaston. Toisin sanoen enää puuttuu vastaava palvelu elokuvista ja sarjoista ehkä peleistä. Jossa on "kaikki". Kaikki materiaali ja "kaikki" ihmiset. Tämä on se suunta mihin asiat kehittyvät.

  ...

  Itse kerään digitaalisia elokuvia. Apple TV 4K, Apple TV sovellus. Okei, minulla on satoja elokuvia ja tulevaisuudessa satoja lisää. En ole huolissani siitä että jonain päivänä elokuva otettiin pois minun kirjastostani. Toivottavasti nyt porukka alkaa tajuamaan sitä eroa oman kirjaston ja Storen eli kaupan välillä. Kauppa ja Kirjasto. Oma kirjasto. Purchases... ostokset.

  Minulta ei ole ikinä poistunut yhtään mitään ostosta Applen kautta, on kyse sitten: sovelluksesta, pelistä, musiikista, kirjoista, elokuvista... päinvastoin olen vuosien varrella huomannut että ei hemmetti. Uusi puhelin joku uusittu sovellus, ja jaahas täällähän on näitä minun ostamiani kirjoja vuosien takaa. En edes muistanut että tällaista koodauskirjaa ollut jos toista.

  ...

  Viimeiseksi. On oikeastaan teistä kaikista ihmisistä / asiakkaista kyse ... luotatteko näihin digitaalisiin palveluihin. Luotatteko siihen että kun teidän pankkitilillä lukee vaikkapa 1210,00 € niin tuo summa oikeasti tarkoittaa jotain? Laitetaan siihen yksi nolla lisää... 12100,00 € vieläkö luotatte? Alkaako syke nousemaan...

  Suomi ei ole edelläkävijä juurikaan missään, mutta nyt on teistä kiinni luotatteko Appleen. Applen palveluihin. Vuokrapalveluihin kuten Apple TV+ sarjat... taikka elokuvan vuokraamiseen, vaikkapa 5 € / kpl. Tai sama elokuva hintaan 5 € / kpl. Miten on???

  Mitä jos kaikkien elokuvien vakiohinta olisi 0,20 € elikkä 20 centtiä? Kuinka monella olisi digikirjasto jo tänään? Hinnat tulevat vähitellen alas. Palvelut paranevat monella tapaa. Ne ovat kaikkialla. Nyt ulvotaan jostain Die Hard 3 elokuvasta kun se poistunut aikanaan kauppapaikan valikoimasta. Huh huijaa...

  Itse ostan elokuvia noin 50-80 € kuussa. Pikku hiljaa noille alkaa kertyä hintaa. Enemmän ymmärtäisin jos jengi olisi huolissaan tietoturvasta. Mitä jos Apple ID:ni jotenkin kaapataan, tuhotaan, jotain? Montas tällaista tarinaa sieltä netistä löytyy. Puhumme vuonna 2021 melkoisista jättiläisistä kun mietimme kenellä on tietomme:

  - Apple
  - Google / YouTube
  - Amazon
  - Microsoft
  - ja näin...
   
 6. Sami

  Sami Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.08.2000
  Viestejä:
  694
  Saadut tykkäykset:
  2
  Aikoinaan oli ostettavissa kaksi eri versiota Elvis That's The Way It Is dokkarista. Alkuperäinen versio vuodelta 1970 oli SD ja restauroitu vuodelta 2001 HD. Ostin tuon jälkimmäisen mikä nyt on kadonnut myynnistä. Nyt jos katson streamaten macilla tai iPadilla näytetään tuo alkuperäinen SD, mutta jos ensin lataan filkan läppärille tai iPadille sieltä tulee tuo uudempi vuoden 2001 versio.
   
 7. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  643
  Saadut tykkäykset:
  33
  Eli toisin sanoen oliko sama dokkari?

  1970 (SD) josta tuli uudempi versio 2001 (HD) ?

  ...

  Haittaako jos tuo SD-versio, siis vanhempi versio poistuu? Storesta ja sitten Libraryssa saat uudemman tilalle?
   
 8. Sami

  Sami Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.08.2000
  Viestejä:
  694
  Saadut tykkäykset:
  2
  Siis saa ladattua ja katsottua filmistä sen version minkä alunperin ostin vaikka se on kadonnut myynnistä (ainakin Suomessa). Joten tässä ei ongelmaa. Alkuperäinen ja restauroitu versio ovat hieman erilaiset. Ja jos samalla rahalla saan halutessa katsoa sen vanhemman filkan niin en valita. Tuskin se ostettu ja maksettu katoaa mihinkään vaikka tuo jäljellä olevakin häviää myynnistä.

  Eikä se kovalevytila tänään ole niin kallista etteikö noita voisi latailla talteen. Nyt, kun mulla on vielä jotenkin siedettävässä määrässä 70-80 elokuvaa ostettuna iTunesista/Apple TV:stä.
   
 9. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  643
  Saadut tykkäykset:
  33
  Siis millä tavalla erilaiset? Sama dokkari kuitenkin...
   
 10. Sami

  Sami Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.08.2000
  Viestejä:
  694
  Saadut tykkäykset:
  2
  No periaatteessa sama, mutta kuitenkin eri dokkarit. Tämä tehtiin jo vuosituhannen vaihteessa ennen koko iTunesia. Restauroidussa parempi kuva ja ääni. Poistettu kohtauksia mm. Elviksestä muka jotain tietäviä puhuvia päitä. Joitakin musiikkiesityksiä poistettu tai vaihdettu toiseen. Ei siis samanlainen päivitys kuten muissa iTunesista ostetuissa leffoissa eli olet ostanut joskus HD-version ja sitten se on ilman eri maksua päivitetty 4K HDR versioksi.
   
 11. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  643
  Saadut tykkäykset:
  33
  Mutta sanoit että sinulla on molemmat versiot?
   
 12. Sami

  Sami Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.08.2000
  Viestejä:
  694
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ostin vain yhden version. AppleTV näyttää kirjastossa vain sen yhden. Jos striimaan näytetään se vanhempi versio jota siis en koskaan ostanut. Jos ensin lataan padille tai läppärille paikallisen kopion se näyttää sen uudemman version minkä alunperin ostin.
  AppleTV:llä siis sillä laitteella, kun ei pysty lataamaan leffaa offlineen se näyttää vain sen mitä en koskaan ostanut. Siinä mielessä hukkaavat ostettuja elokuvia. Taitaa olla kuitenkin ainutkertainen tapaus.
   
 13. IlkkaP

  IlkkaP Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  992
  Saadut tykkäykset:
  258
  For All Mankid kakkoskaudesta katsottuna nyt runsaat 3 jaksoa. Traileriin oli kerätty pum-pum kohtauksia, mutta kyllä tämä (onneksi) on hyvin tehtyä draamaa eikä niinkään äktiöniä.

  Sarjassa on todella paljon yöllä ja hämärissä sisätiloissa kuvattuja kohtauksia, joten Dolby Vision tulee tarpeeseen.
   
 14. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 383
  Saadut tykkäykset:
  212
  Olipa kyllä hyvä tuo ensimmäinen kausi.
  Vaihtoehtoinen tapahtumakulku avaruuden valloittamiseen 60-70-luvun taitteessa ja siitä eteenpäin toi tuohon aivan uutta jännitettä.
  Kyseessähän ei tosiaan ole mikään suoranainen toimintasarja, vaan ihan draamaa, jossa uppoudutaan myös syvällisemmin tapahtumiin ja hahmoihin.
  Taustalla näköjään samat tyypit jotka loivat myös uutta Galacticaa.
  Tuntuu toimivan.
   
  IlkkaP tykkää tästä.
 15. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 383
  Saadut tykkäykset:
  212
  2.kautta tullut katseltua 6 jaksoa ja pienen puutumisen jälkeen homma taas etenee. :)
  Mielenkiintoista sinällään, että ensimmäisen kauden jouhevasti ajankohtaan liittyen naisten asema ja seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvät ennakkoluulot oli tuotu hyvin esiin ja uppoutuivat sarjaan erinomaisesti.
  Vähän taas toisella kaudella painotus alkoi olla enemmän vahvojen naisten tekemisiin ja myöskin henkisiin vaikeuksiin, kuten miehillä aiemmin, sekä myös taas seksuaalisiin painotuksiin.
  Nythän mennään vahvasti naisjohtoisella ns.miehityksellä ja jotenkin vaan tuntuu että metoot yms. on vaikuttanut vahvasti käsikirjoitukseen ja tuottamiseen.
  Naisten osuus näyttäisi jo olevan samalla tasolla kuin nyt Suomessa.
  Jotenkin vaikeaa ajatella että amerikoissa olisi kuitenkaan päädytty oikeasti samaan.

  Mutta tämähän onkin naisten käsikirjoittamaa ja ohjaamaa sarjaa.
  Ei muuta, kuin että hieman uskottavuus kärsii, kun rasismiin ja naisten alistamiseen keskittynyt vapauden kehto olisi kääntynyt näin päin.
  Tuossahan mainitaan yli 200 astronauttia ja 11 mustaa siellä, eikä yhtään tummaa avaruusaluksen komentajaa toistaiseksi, ennen Neuvostoliiton yhteistyö-ehdotusta.

  Toisaalta kyllä Kinnaman ei voisi olla enempää amerikkalaisen jäärän näköinen kuin on, ja onhan tässä nyt hyvää käsikirjoitusta ja näyttelemistä kokonaisuudessaan.
  Yllättäen yksikään hahmo ei ole onnistunut ärsyttämään, kun niihin on paremmin tutustunut.
   
 16. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 383
  Saadut tykkäykset:
  212
  Eli For All Mankind sarjasta siis puhe.
  https://www.imdb.com/title/tt7772588/

  Tämähän oli oikein ok.
  Vaikka onkin draamaa, niin ehkä vähempikin asioiden paisuttelu ja käänteiden tuputtaminen olisi riittänyt.
  Mutta helposti kyllä voi suositella.
  Ei todellakaan mitenkään sovinnaista scifiä, jossa valkoinen mies pyörittää maailmaa ja liikutaan vaihtoehtoisessa todellisuudessa oikeiden presidenttien ja ministereiden seassa.
  Kääntyikin yllättäen positiiviseksi tuo naisten asema, koska kaikkihan käännettiin katolleen eli naiset olivat sankareita ja miehet enemmän tai vähemmän sivuosassa ja itkemässä.
  Yllättävän piristävää ja jatkoakin voisi odotella, kun ilmeisesti 1995 ollaan jo Marsissa?
   
 17. IlkkaP

  IlkkaP Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  992
  Saadut tykkäykset:
  258
  Tykkäsin, ja varsinkin 2. kauden pari vikaa jaksoa oli todella hyviä. Niiden tekemiseen jäikin normaalia enemmän aikaa, kun korona sotki kuvausaikataulut niiden osalta.
   
 18. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 626
  Saadut tykkäykset:
  911
  Vuodeksi saisin ilmatteeksi. Miten tätä nyt kannattaisi ruveta katsomaan? Kännykällä? Mitään härpäkkeitä ei ole. Pitääkö nyt taipua ja ostaa Apple 4K TV?
  2015 Samsung, Pana 900 ja 7010 Marantz löytyy. Saako noihin jotenkin sen appin?
   
 19. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 332
  Saadut tykkäykset:
  355
  Jos noista löytyy Appula-TV-appi niitten sovelluskaupasta, niin sillä, veikkaan kuitennii, ettei.
  Edit: Omasta LG C8:ta löytyy.

  T: Vesku
   
 20. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  564
  Saadut tykkäykset:
  211
  Tsekkaa sivuilta mitkä sulla ois käytössä ja mitkä sun tarpeisiin istuu; tv.apple.com
  Itse katselin ilmaisvuoden HTPC:n kautta, eli selain riitti.