Antennitalous Hgissä, Eurosport näkyy silti?

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Sivuosaoskari, 04.09.2007.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Sivuosaoskari

  Sivuosaoskari New Member

  Liittynyt:
  05.01.2005
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rivitaloyhtiössämme näkyy (suureksi ilokseni) edelleen analoginen Eurosport, vaikka antennitalouksien analogisten lähetysten piti päättyä. Mistähän on kyse? Isännöitsijä tuntuu olevan pihalla näistä hommista, joten kysyn mieluummin teiltä.:)
   
 2. pjarre

  pjarre New Member

  Liittynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  1 429
  Saadut tykkäykset:
  1
  Päivän vinkki: Eurosport ei ole koskaan antennitalouksissa näkynytkään.
   
 3. Johann

  Johann New Member

  Liittynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  642
  Saadut tykkäykset:
  0
  Teidän taloyhtiöllänne on todennäköisesti jossain satelliittilautanen josta nuo taivaskanavat otetaan ja ne syötetään sitten analogisesti taloyhtiönne antenniverkkoon.

  Meillä on sama tilanne. Kerrostaloyhtiömme pääkaupunkiseudulla ei ole Welhon verkossa ja seinästä tulee DVB-T signaalia, mutta meillä näkyy kuitenkin analogisena Eurosport, Discovery, MTV ja muutama muu taivaskanava. Nämä lähetykset tietysti jatkuvat analogisesti kuten ennenkin.
   
 4. plundstr

  plundstr Member

  Liittynyt:
  09.09.2005
  Viestejä:
  556
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oskari ilmeisesti katselee tietämättään kaapeli TV:tä. Welho ilmoittaa sivullaan näyttävänsä Eurosporttia analogisena 31.12.2007 asti. Eli vielä voit nauttia sportista muutaman kuukauden. Sen jälkeen C-mallisen digiboksin ostoon. (Älä osta T-mallia ;))

  http://www.welho.fi/?l=1&f=301

  Edit: Aivan, unohtui tuo yhtiön lautanen. Sekin on mahdollista. Kyllä taloyhtiössä jonkun pitäisi tietää mistä se signaali tulee. Omasta lautasesta plus antennista vai kaapelista? Vastauksen voi päätellä myös tästä: Jos suomalaiset analogiakanavat pimenivät 1.9 (TV1-Nelonen), niin teillä on oma antenni ja oma sateliitti, silloin T-mallin digiboksin ostoon. Jos teillä vielä näkyy analoginen 1-4, niin sitten teillä on kaapeli ja viimeistään helmikuussa tarvitaan C-mallin boksi.
   
 5. Johann

  Johann New Member

  Liittynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  642
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä Oskari todennälöisesti ihan oikeassa on. Kuten yllä sanoin niin meilläkin näkyy analogisesti Eurosport vaikka antennitaloudessa ollaan (ja minulla on jo se T-malli ja se toimii).

  Maxisat on muuten se joka toimittaa nuo taivaskanavat analogisesti meidän taloyhtiöön.

  http://www.maxisat.fi/tv-ohjelmat.htm
   
 6. Johann

  Johann New Member

  Liittynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  642
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuplapostaus..
   
 7. Sivuosaoskari

  Sivuosaoskari New Member

  Liittynyt:
  05.01.2005
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, ilmeisesti on kyse tuollaisesta Johannin mainitsemasta tapauksesta, eli satelliittiantenni on kai sitten jossain katolla. (Muuten tv-lähetykset kyllä tulevat antennin kautta, koska on jo toinen t-mallin digiboksi käytössä.)

  Tämä Maxisatin meininki ei kai sitten ole mitenkään riippuvainen näistä digitalisointitouhuista, eli saanen jatkossakin katsella Eurosporttia analogisesti. Tulipahan sitten vielä käyttöä vanhalle VHS:llekin...
   
 8. sammyfani

  sammyfani New Member

  Liittynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saksalaiset lopettelevat tuolla analogipuolella vasta 2012, elikkä ei oo hätää.
  Oikeestaan kannattais lisätä niitä "sat ana" kanavia sinne talon verkkoon!
  Pari ana-viritintä sinne ja homma selvä!
  Tässä linkki niihin anoihin, kun niitä kerran on: (PAL kanavat)

  http://www.lyngsat.com/astra19.html

  :D :OI :hitme: :weep: :sick:
   
 9. OldBeard

  OldBeard Member

  Liittynyt:
  05.04.2005
  Viestejä:
  414
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meille Maxisat laittoi keskusdiboksin taloyhtiöön jo toukokuun alussa. Subit, Jimit, Discoveryt ja Eurosportit jne. näkyy vieläkin tavallisella analogisella (T-mallin) telkkarilla.
   
 10. Tristan

  Tristan Member

  Liittynyt:
  05.01.2006
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve

  Mistä lie johtuu, mutta täällä omakotitalossa (Hgin itäisen kantakaupunkin rajamailla) antenniverkon digivastaanotossa (Toppy 5001) näkyy mm. juuri Eurosport, Discovery, MTV ja KINO ilman sen kummempia plussakortteja.

  Onkohan Plus-TV:llä käynnissä joku hiljainen kampanja, jolla koitetaan koukuttaa kansaa? Eipä kyllä pure, vaikka Eurosporttia onkin pitkästä aikaa ihan mukava tihrustaa.

  t. Tristan
   
 11. Tristan

  Tristan Member

  Liittynyt:
  05.01.2006
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve

  Ihmettely jatkuu: muistin, että Toppyssani on sisällä alkukesästä "Huuhkajapelejä" varten hankittu Canalin kahden viikon kortti, joka on siis rauennut jo aikaa sitten.

  Voisiko se mahdollistaa mainittujen suojattujen kanavien katselun antenniverkossa?

  OT: On muuten tuo KinoTV kuvasuhteiltaan ja kuvan laadultaan aikamoista kökköä...

  t. Tristan
   
 12. plundstr

  plundstr Member

  Liittynyt:
  09.09.2005
  Viestejä:
  556
  Saadut tykkäykset:
  1
  Helppohan se on tarkistaa. Vedä kortti ulos ja katso pimeneekö kanavat.
   
 13. Tristan

  Tristan Member

  Liittynyt:
  05.01.2006
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, samaa vähän itsekin mietin, mutta epäilyttää, että koko homma voisi jotenkin "resetoitua" ja kanavat eivät näkyisikään enää kortin uudelleen asettamisen jälkeen.

  Tuo ilmainen Eurosport on nimittäin aika kiva.

  Nyt näkyvät kanavat näyttävät muuten täsmäävän aika hyvin R-kiskan ja Canal Digitalin Parempi TV -paketin kanssa...

  http://www.r-kioski.fi/ParempiTV_-kanavapaketti.304.0.html


  t. Tristan
   
 14. plundstr

  plundstr Member

  Liittynyt:
  09.09.2005
  Viestejä:
  556
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei se mihinkään resetoidu. Jos valtuutus on kortilla, niin se pysyy siellä vaikka korttia kuinka nykisi. Jos kavana on salattu, niin salausavaimet haetaan jokaisen kanavan vaihdon jälkeen ja tyhjästä se Toppy ei sitä nykäise vaan hakee kortilta.

  Valtuuden voimmassaolon voit myös tarkistaa Toppyn menuista. Etsi tietoja CA-modulista ja sitten katso mihin asti sun "tilaus" on voimassa.
   
 15. Charlie

  Charlie Member

  Liittynyt:
  18.12.2003
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  1
  Laitan nyt kysymykseni tänne koska en parempaakaan paikkaa keksinyt.

  Kaverini taloyhtiöllä on suunnitelmissa tilata Eurosport yhteisantennilla joltakin firmalta (kenties Maxisat). Taloyhtiö kuuluu kuitenkin Welhon verkkoon. Tältä pohjalta tyrmäsin ajatuksen ja sanoin ettei onnistu koska Welhon sopimusehdot varmasti kieltävät moisen. Nyt pitäisi vielä todistaa olevansa oikeassa, eli onko jossain Welhon sopimusehtoja taloyhtiöille näkyvissä? Itse en löytänyt ainakaan Welhon sivuilta.

  Olen ymmärtänyt että jos taloyhtiöllä on sopimus kaapelioperaattorin kanssa, niin minkäänlaiset omat lisäviritykset edes taloyhtiön oman antenniverkon sisällä eivät ole sallittuja. Nämä viritykset voivat pahimmillaan sotkea kaapeliverkon TV- ja radiolähetykset sekä laajakaistapalvelut.
   
 16. byte

  byte Member

  Liittynyt:
  18.04.2002
  Viestejä:
  306
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minkä ihmeen takia, jos talo kerran kuuluu kaapeliin? Sitä kauttahan jokainen saa halutessaan Eurosportin.
   
 17. Charlie

  Charlie Member

  Liittynyt:
  18.12.2003
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  1
  No sen takia että se tulisi halvemmaksi kuin että jokainen ottaa oman kanavapaketin jossa on kaikille enemmän tai vähemmän turhia kanavia myös mukana.

  Kysymys siis kuuluu: Kieltääkö Welhon sopimusehdot kaikkien ulkopuolisten kanavien/palveluiden liittämisen samaan jakeluverkkoon?
   
 18. kurg

  kurg Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 082
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tämä olisi kiinnostava tietää, mutta koska en itsekkään faktaa heti löytänyt, niin spekuloinpa hieman...

  Ensinnäkin, olisin huolissani kaapelin kapasiteetistä. Eli mahtuuko Welhon useiden kanavapakettien ja kaapelimodeemivalmiuksien sekaan vielä ekstraa? Joku paremmin tietävä voisi selostaa, mikä on kaapelin käytännön kapasiteetti kanavanippujen/kaapelimodeemien määrässä?

  Toisekseen, vaikea kuvitella, että kukaan ulkopuolinen toimittaja suostuisi ymppäämään mitään kaapelitv-liittymään. Vastuukysymykset ja viat menisivät lähestulkoon mahdottomiksi selvittää. Mitä jos Welho lisää kanavapaketteja tai vaihtaa vanhojen paikkoja ja tulisi päällekkäisyyttä ulkopuolisen satelliittitarjoajan kanavanipun/nippujen kanssa? Kuka ja kenen kustannuksella tulisi siirtämään ulkopuolisen tarjoajan kanavanipun toiselle taajuudelle?
  (tämän ongelman voi tietysti joku yrittää kiertää hankkimalla, asentamalla ja ylläpitämällä itse taloyhtiön satelliittilautasen ja muut tarvittavat härpäkkeet, mutta tulee varmaan laillisuus- ym. jutut vastaan)

  Vaikka osottautuisi jotenkin mystisesti, että kaapelitv-liittymän lisäksi voisi laillisesti hankkia vielä jonkun ulkopuolisen tarjoajan kanavia samaan antenniverkkoon, ja vaikka teoriassa se olisikin mahdollista, ei siitä saisi aikaan käytännössä mitään järkevää lopputulosta.

  Jos kaikkiin asuntoihin vedetään tuplakaapelit ja käytetään Eurosporttiin erillisiä digibokseja/virittimiä (tai vaihdellaan antennikaapelia boksin takana tilanteen mukaan :thumbsup:), niin siihen kukaan tuskin voisi puuttua. Tulee vaan luultavasti antenniremontille sen verran hintaa, että ainakaan rahan säästö ei ole ensimmäinen argumentti moiseen operaatioon. Käytännöllisyyskään ei olisi kovin korkealla tasolla.

  Tätä pitäisin oleellisena pointtina. Vaikka taloyhtiö sisäisen kaapeloinnin omistaakin, ei se voi sille tehdä mitä tahansa. Vastaavasti kuten käyttövesiputket tai vaikkapa kaukolämmön lämmönsiirrinpaketti kuuluvat taloyhtiölle, mutta luvatta niihin ei silti saa liittää/muuttaa mitään.

  Edit:
  Mitä enemmän asiaa ajattelee, niin on kyllä taas yksi hulluimmista tavoista perustella jotain järjetöntä juttua rahan säästöllä. Tietty jos edessä on vaan Welhon ja jonkun toisen toimittajan halvimmat mahdolliset Eurosport-hinnat (Welholla kortteineen 13,57e/kk, jollakin toisella vaikkapa 5e/kk), eikä tiedä tekniikasta juuri mitään, niin sitten siitä ehkä on helppo kuvitella saavansa jotain halvemmalla.
  Yleensä törmää siihen hiukan (mutta vain hiukan) fiksummalta kuulostavaan rahansäästöideaan, että luovutaan koko kaapelista.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2009
 19. Charlie

  Charlie Member

  Liittynyt:
  18.12.2003
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itsellänihän on myös huoneisto Welho-taloyhtiössä ja oma lautanen/viritin sen lisäksi, mutta siihen ei kukaan puutu eikä pidäkään puuttua koska en koske jakeluverkkoon mitenkään. Mutta jos vaikka syöttäisin vastaanottamaani satelliittisignaalia taloyhtiön verkkoon muidenkin käytettäväksi, uskoisin Welhonkin puuttuvan asiaan.
   
 20. Okaro

  Okaro New Member

  Liittynyt:
  31.01.2005
  Viestejä:
  705
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tasan salli Welho tuollaista. Toiseksi jos ette saa yksimielistä päätöstä se voi hyvinkin olla laitonta. Taloyhtiollä ei ole oikeutta tilata maksukanavia enemmistöpäätöksillä. Tämän takia Eurosport joutui luopumaan mallista, jossa taloyhtiö tilasi sen.

  Tietysti tääs Maxisat voi keinotella yrittämällä selittää, että kyse on TV-palvelusta, ei kanavasta - tuohan kaapelikin lisäkanavia antenniverkkoon verrattuna. Minulle tämä ei kuitenkaan menisi läpi etenkin kun sama kanava on ostettavissa Welholta.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.