Annihilation (2018) (Alex Garland/ Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Oscar Isaac)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 27.09.2017.

 1. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
 2. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 917
  Saadut tykkäykset:
  218
 3. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245
 4. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Ihan hyvää keskustelua elokuvasta ja Netflixistä...

   
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  Noh, jos sillä on merkitystä, niin Rotten Tomatoes 87 % Certified Fresh ja keskiarvo-arvosana 7.6/10.
   
 6. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Oli tämä ihan kelpo jännäri. Aiheesta olisi saatu kyllä tehtyä viihdyttävämpikin pakkaus, nyt tuntui siltä että tämä oli tehty enemmän "taiteen tosiharrastajille" kuin keskiverto leffassakävijälle. Tosi taitava ohjaaja osaa tarjoilla leffan, josta löytyy jotaoin molemmille. Netflix-budjetti näkyy varmaan tehosteiden lievässä huonoudessa ja siinä, että mörköjä ei näytetty paljoakaan. Mutta siis, kyllä tämä nyt kuitenkin netflixin kk-maksun arvoinen on. 15e leffalippu - en tiedä.
   
 7. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  151
  Alex Garlandin Annihilation vaikutti siinä määrin kiinnostavalta tuotannolta, että blu-ray tilautui USA:sta heti kun hinta laski alle 20 taalan. Kyseessä on varsin omintakeinen tieteiselokuva. Siinä missä Garlandin Ex Machina muistutti bergmanilaista kamarielokuvaa, Annihilation tuntuu viittaavan Stalkerin ja Solariksen (1971) kaltaisiin mystisiin tieteiselokuviin ja Monstersin tapaiseen matkaan muuttuneessa ympäristössä — samalla se vaikuttaa olevan täydellinen vastakohta Paluu tulevaisuuteen II:n kaltaisille melskeisille toimintakomedioille, jotka hyödyntävät näyttäviä erikoistehosteita ja osoittamalla tehtyjä ulkoisia vihamiehiä.

  Maahan on iskeytynyt meteoriitti ja sen ympärille on syntynyt salaperäinen vyöhyke, ”Kimmellys”, jonka sisältä ei saada mitään tietoa ja joka laajenee hitaasti mutta vääjäämättä. Vyöhykkeelle on lähetetty sotilaita, mutta he ovat kadonneet tietymättömiin.
  Yksi sotilas kuitenkin ilmestyy takaisin kotiinsa. Hän on biologian professorin Lenan (Natalie Portman) aviomies Kane (Oscar Isaac). Mies sairastuu välittömästi, ja kun häntä viedään ambulanssissa sairaalaan, sotilaat pysäyttävät sen ja kyyditsevät puolisot tutkimuslaitokseen vyöhykkeen luo.

  Neljän naistutkijan ryhmä on lähdössä vyöhykkeelle, ja Lena pestautuu mukaan. Heidän määränpäänsä on vyöhykkeen keskellä meteoriitin iskeytymispaikassa, josta kaikki alkoi. Vyöhykkeellä ilmenee erikoisia mutaatioita, jotka alkavat vaikuttaa myös tutkimusryhmän jäseniin. Keskeiset muutokset ilmenevät ennen kaikkea sisäisesti. Ryhmän jäsenet kuolevat yksi toisensa jälkeen, kunnes Lena joutuu kohtaamaan avaruusolion ja tuhoamaan sen.

  Juonessa on tiettyjä dramaturgisia heikkouksia, mutta tunnelma on hetkittäin käsinkosketeltavan tiivis. Kokonaisuus säilyy pitkälle arvoituksellisena ja jännittävänä; tämä ei ole halpahintainen eikä helppo elokuva vaan älykäs tarina, jossa uhat ovat paitsi ulkoisia myös sisäisiä. (Suolisolmusta varoitetaan.) Tapahtumat eivät etene lineaarisesti, vaan tutkimusmatka nähdään takaumina. Verkkainen eteneminen jättää tilaa elokuvan pääteemoille, joita ovat itsetuhoisuus, identiteetti ja aviollinen uskollisuus. Kuten aikaisemmin Jackiessa Natalie Portman tekee jälleen loistavan roolin. Muissa keskusrooleissa nähdään Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez, Tuva Novotny ja Tessa Thompson.

  Erikoistehosteet ovat toisenlaisia kuin tieteiselokuvalta ehkä odottaisi. Tutkijaryhmä liikkuu ikään kuin lumotussa metsässä, jossa valo on oudon kirkasta. Visuaaliseen ilmeeseen on haettu innoitusta prismojen ja revontulten valoilmiöistä mutta myös syöpäkasvaimista. Tilaäänen käyttö vahvistaa tunnelmaa. Levyssä on Dolby Atmos, mutta ääniraita (ml. musiikki) kuulostaa vaikuttavalta myös 6.1-kanavaisessa toistossa.

  Jos piditte elokuvasta Arrival, saatatte pitää myös tästä.

  3½/5

  Annihilation on kuvattu Pinewoodissa samaan aikaan kuin Isaac teki siellä Tähtien sotaa.

  USA:laisessa blu-rayssa (BD-50) on yli 70 minuutin taustadokumentti sekä hyvä kuvanlaatu. Muutama näyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Myös UHD on julkaistu.
   
 8. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 731
  Saadut tykkäykset:
  704
  Ostoon menee heti kun UHD:n saa ilman menemistä bluraysforeveryone sivuille.
  On Best Buy:n Exclusive 29. lokakuuta asti. Suomi versiokin on cdonin sivuilla ennakkona, mutta mistä näitä tietää, ilmestyykö ikinä.
   
 9. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 491
  Saadut tykkäykset:
  256
  Jenkki-BD tuli hommattua ja katsottua. Oli odottamisen arvoinen, sanoisinko erittäin hyvä leffa. Tarinassa on kyllä läsnä paljon alan kliseitä - mystinen alue jonka keskellä on ehkä jotain mielenkiintoista mutta josta kukaan ei ole tullut takaisin kertomaan, ja sitten sinne lähetetään retkikunta tutkimaan... juoni on seikkailuelokuvien peruskauraa siis... mutta toteutus kuitenkin on mielestäni huippuluokkaa. Kerronta on hoidettu lähes kokonaan takaumilla joten loppuratkaisu yllättää vain kaikkein hidasälyisimmät mutta siitä huolimatta mielenkiinto pysyi yllä alusta loppuun. Juttu myös etenee sen verran hidastempoisesti että katsoja ehtii kiinnittämään huomiota suunnilleen kaikkeen mitä näkyy ja tapahtuu ja pohtimaan asioiden merkityksiä, joten vaikeaselkoiseksikaan tätä ei voi sanoa. Tai ehkä tämmöinen on vaan vaikea pala adhd-ihmisille...

  4,5/5
   
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 731
  Saadut tykkäykset:
  704
  Annan kanssa tuon 4,5/5
  Ehkä osaksi, kun en kuitenkaan laita tätä kaikkien aikojen listalle. Ehkä ajan kanssa. Kohta tätä varmaan verrataan 2001:teen.
  Törkeän hyvä. 4K UHD oli sellaista silmäkarkkia, ettei voi kuin kuola valuen katsella. On kyllä DP ja ohjaaja osanneet asiansa. Tämä olisi todellakin ansainnut levityksen elokuvateatterissa isolla kankaalla.
  Jostain yhden/kahden tähden kirjasta, on saatu näin maaginen elokuva. Joskus näin päin.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2018
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 857
  Saadut tykkäykset:
  736
  Pakko kysyä, että pistääkö huono cgi UHD:na pahemmin silmään?
  Netflixistä, kun tämän katselin, niin kaikista ikävin asia oli tuo huono cgi. Joka oli siis todella huonoa.
   
 12. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 731
  Saadut tykkäykset:
  704
  Olen huono vastaamaan tähän. Huonoa CGI:tä olen mielestäni joutunut katsomaan käytännössä jokaikisessä elokuvassa, joten tämän elokuvan CGI eivät pistäneet silmään erityisesti, mutta olivat varmaan yhtä huonoja kuin aina?
   
 13. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 125
  Saadut tykkäykset:
  82
  Olipas taas outo ja hiukan taiteelta haiskahtanut elokuva. Ei nyt varsinaisesti huono, mutta aavistuksen verran liikaa jätettiin asiakkaan oman pohdinnan varaan ja tuota kummallisuutta ja inhottavia biologisia "keksintöjä" oli minun makuuni liiaksi. Takaumia myöskin käytettiin minun mielstäni liikaa. Lopussa musiikki, tai minä sitä nyt kukakin haluaa pitää, oli joko a.inhottavaa tai b.kauhistuttavaa, en osaa päättää.

  Katsoin tuon UHD-levyltä "hinnat alkaen" 4K-kalustollani (LG:n soitin ja uusi Samsungin 50" halpis) ja varsin likellä ruutua istuen. Mielestäni kuvan tarkkuudessa oli aika lailla hajontaa ja monissa kohdin CGI-tavara oli melkoisen pehmeätä. Kohinaakin kuvassa taisi olla enemmän kuin UHD-lätyillä yleensä on.

  Tokkopa koen tarvetta tuon uusintakatseluun ihan lähiaikoina. Oli kuitenkin vain "ihan OK". ***½/*****
   
 14. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Tämä on ostettu hyllyyn jo kesällä mutta taitaa mennä pitkälle ensi vuoteen ennen kuin tulee katsottua. Ehkä ensi vuoden lopulla tullee katsottua näillä näkymin.
   
 15. rezika

  rezika Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.09.2010
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Stalker elokuva Haribo filtterillä.
   
 16. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Noniin tuli katsottua tämä, joo ihan katsottava scifi kun näitä muutenkin hyviä tulee niin harvoin niin mielitekee antaa:):):):)namaa. Eihän tämä nyt mikään suurimpia scifi mestariteoksia ollut mutta piti mielenkiintoa yllä hyvin loppuun saakka. Ainakin lopussa ne keinotekoiset animoidut liekit häiritsivät hieman. Paljon oli tietokonetehosteita mutta jotku pisti silmään epäaitona. Musiikki oli paikoin erikoista ja hienoa.