American Horror Story

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana WALTER HILL, 08.11.2011.

 1. WALTER HILL

  WALTER HILL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  335
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Kolmihenkinen perhe muuttaa Bostonista Los Angelesiin päästäkseen yli menneistä koettelemuksistaan ja aloittaaksen uuden luvun elämässään. Uuden elämän startti paikaksi perhe päätyy valitsemaan vanhan remontoidun kartanon, jonka upea ulkokuori peittää sisälleen hyytävän salaisuuden."

  Tuoretta kauhusarjaa tähdittää mm. Dylan McDermott (Perheen isän roolissa).

  Itselle tämä sarja aukesi parin ensimmäisen jakson jälkeen (Amerikan mantereella viides jakso tuli viime torstaina uunista ulos), kyseessä on siis vahvasti draamaan pohjustuva kauhu sarja, jossa henkilöhahmot ovat tärkeä osa yhtä suurta tarinaa joka valottuu jakso jaksolta lisää.

  Melkeinpä jokaisen jakson jälkeen on jäänyt miettimään jaksossa tapahtuneita tai vihjauksia. Ei tämä itsellä pelkoa ole saanut aikaseksi, itse en pitäisi tätä niinkään kauhuna vaan enemmänkin yliluonnollisena mysteerinä jossa jokainen jakso täydentää pala palalta yhtä suurta kokonaisuutta. Sarja on täynnä mukavan erikoisia/sekopäisiä henkilöhahmoja, kliseitäkin käytetään surutta ja hetken kuluttua ne sitten käännetäänkin päälaelleen.

  Suosittelen antamaan sarjalle mahdollisuuden ja kommentoimaan mitä mieltä väki on sarjasta. Olisi mukava kuulla muidenkin mietteitä mitä jaksoissa tapahtui ja miten kukin on jaksojen tapahtumat tulkinneet.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2011
 2. Hynkel

  Hynkel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meikäläisen kohdalla tämä sarja nappasi mukaansa heti ensimmäisestä jaksosta lähtien aivan kympillä! Juonikuvauksen perusteella sarja vaikutti hyvinkin perinteiseltä kummitustalotarinalta, mutta enpä muista nähneeni tunnelmaltaan näin häiriintynyttä jenkkiläistä tv-sarjaa aikaisemmin. Nyt olen nähnyt kauden neljä ensimmäistä jaksoa ja taso on ollut kokoajan jotain aivan huikeaa; henkilöhahmot ovat loistavan kieroutuneita ja juoni muutenkin sopivan hämärä ja hitaasti aukeneva. Myös näyttelijät hoitavat hommansa ensiluokkaisesti.

  Jollain tapaa tätä katsoessa tuli mieleen David Lynch, kun välillä ei oikein ota selvää mikä on totta ja mikä ei. Eihän tämä varsinaisesti ole onnistunut pelottamaan, mutta näin häiriintynyttä meininkiä ja pikimustaa huumoria harvoin pääsee näkemään. Erityisesti
  talon "palvelustyttö" saa aikaan hauskoja hetkiä kun päähenkilöpariskunta näkee naisen kirjaimellisesti aivan eri valossa. :D

  Jos sarjan laatu pysyy lähelläkään samalla tasolla kuin kauden alussa niin väittäisin että kyseessä on 2000-luvun huikeimpia tv-sarjoja. Jos sarja ei pokkaa palkintogaaloissa useampia palkintoja niin syön pääni. :D
   
 3. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäinen jakso koukutti välittömästi. Sarja oli pitkään "kattellaan joskus jos tarttee randomia jenkkihömppää"-listalla (sekoitin FX:n ja CW:n...), enkä aivan odottanut mitä sain. Tarina vetää syövereihinsä lähes väkisin, tämä siis jos eka jakso iskee. Jos ei, niin en usko että loputkaan. Näyttely on luonnollista ja muutenkin virkistävän "epäjenkkimäistä", todentuntuista.

  American Gothic on yks suursuosikeistani, eikä näitä sarjoja pitäis verrata, mut vertaan koska molemmat alkaa sanalla 'American'. Ja on näissä jotain samaa henkeä, ja Lynch on kanssa mainittu yllä, enkä ala väittelemään vastaan.

  Näiden terranovien ja putoavien taivaiden keskellä täysyllärinä tuli tämä laatusarja vastaan. Sanomattakin selvää että suosittelen kaikille jotka vähänkään tykkää jatkuvajuonisista trilleri/draama/kauhusarjoista. Tai leffoista.
   
 4. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun on kaikki jaksot nähty, ja bonuksena pilotti vielä uusiksi perään (kiva bongailla mitä kaikkea missasi ekalla katselulla) niin enpä voi juuri enempää sarjaa kehua. 12 jaksoa timanttia. Ja toinen kausi varmistunut, mutta semmosella twistillä että ykköskauden tarina on ohi, finito ja loppu, ja kakkoskaudella aivan uusi skenaario tulossa. Hyvä niin, eka kausi sai vaihteeksi tyydyttävän päätöksen eikä samasta lehmästä lypsäminen olis varmaankaan toiminut.

  Jotkut näyttelijät kuulemma mahdollisesti ovat mukana kakkoskaudella, mutta eri rooleissa (ite haluaisin nähdä Taissa Farmigaa lisää, harvinaisen hyvä ja epä-ärsyttävä "lapsi"/teininäyttelijä). Ihan mielenkiintoista, näyttelytyö oli kauttaaltaan hyvästä erinomaiseen ekalla kaudella.

  Mietin tovin että onkohan toi spoileri sanoa että ensimmäinen tarina tosiaan loppuu ekan kauden loputtua, mut näkisin sen ennemmin kannusteena joillekin alkaa katsomaan sarjaa, joka ei varmuudella veny monen kauden mittaiseksi jatkuvasti tylsyväksi rahareiäksi jossa ei koskaan edes yritetä sitoa lankoja yhteen *köh lost köh*.
   
 5. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 540
  Saadut tykkäykset:
  245
  Tässähän on nyt kyllä Ryan Murphylla hieno konsepti valmiina, jos kausi käsittää aina oman itsenäisen tarinansa. Ikään kuin siedettävän pituisia minisarjoja isomman sarjan sisällä ja amerikkalaisia kauhutarinoita nimenomaisen otsikon alla. Liekö tällaisia ennen ollutkaan, vai keksittiinkö tässä juuri jotain uutta ja tuoretta?

  Tosin muutamaan ykköskauden tapahtumaankin soisin kyllä palattavan muodossa tai toisessa, vaikka eipä tuossa nyt suurempaa tarvetta samojen asioiden kaivamiselle ja samassa talossa pyörimiselle sinällään ole, huusholli kun alkoi jo nyt olla sen verran täynnä jos jonkinlaista kummitusta ettei enää ehkä toimisi. Lisäksi kummitustenkin kesken alkoi olla joka suuntaan venyvää draamaa ja kaikkien hahmojen taustatkin enemmän tai vähemmän selvitetty, niin hyvä näin. Mutta tuosta aivan lopusta voisi ihan hyvin johonkin päin lähteä juonta vetämään tulevaisuudessa.

  Vaan enemmän puhdasta kauhua saisi olla, nyt kummituksetkin menettivät tehoaan kun keskityttiin draamailemaan niiden kesken. Koska pelottavahan tämä ei oikeastaan ollut, mukavan häiriintynyt ja tärähtänyt kyllä. Ja hauskaahan se tavallaan on, että talo on täynnä kummituksia, lisää tulee koko ajan ja kuolleet vain vittuilevat toisilleen, nahistelevat keskenään ja perhe oli välillä ihan pihalla kaikesta. En tiedä olisiko se katselukokemuksen kannalta sitten parempi vaihtoehto, että katsoja tietäisi yhtä paljon/vähän kuin perhe. Tosin jos ykköskauden jutut oli tässä, niin sitten ehkä perusteltua että talon menneisyys ruopattiin esiin kunnolla jo alusta alkaen jotta ei jää mitään suurempaa hampaankoloon.

  Ai niin, ja se kymppijakson juonenkäänne yllätti oikeasti (jakson katsoneet tietävät mistä puhun). Ja kun tein vähän backtrackingia ja mietin aiempia tapahtumia, niin tunsin itseni hölmöksi kun en vain tajunnut vaikka kaikki merkit olivat nähtävillä. Hyvin toteutettu oli se.

  Yleisarvosana kaudelle 8/10 ja lisää tätä, kiitos. Onpahan ainakin erilainen sarja, eikä taas joku helvetin rikostenratkontapaska jollaisia on jo aivan liikaa. Kiitokset Ryan Murphylle ja Brad Falchukille.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2012
 6. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ihmettelisi yhtään jos kakkoskaudella ainakin jollain tasolla tarinassa viitattaisiin lopun tapahtumiin, ja voisihan se hyvin tunkeutua sivujuonteena siihen uuteen kummitustarinaan. Olen pettynyt ellei jotain easter egg-tyyppistä lehtiotsikkoa tai vastaavaa edes vilahda, vaikka sinänsä tykkäsin lopetuksesta.

  Ja se yllärikäänne tuli tosiaan yllärinä, vaikka katoin koko kauden parin päivän maratonina ja aiemmat tapahtumat hyvin mielessä.
  Oliskohan jokunen tovi ennen paljastusta kun aloin miettimään että hetkonen, 16 päivää poissa koulusta, ei kai...
  ja sit se paljastettiin, eli käytännössä täysin puun takaa ja vähän hölmö olo tuli. Mut hyvällä tavalla, aina kiva kun jokin yllättää. :) Yllätti tää muutenkin monta kertaa, mut ei noin isosti.
   
 7. aaveilija

  aaveilija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2009
  Viestejä:
  252
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todella hyvä sarja, mutta ajoittain kyllä aika tavalla kieli poskella tehty. Osa hahmoista on käsikirjoitettu niin sekopäisiksi, ja sarjan tapahtumatkin ovat varsin sekopäisiä - mielessä on etenkin halloween-jakso ja se jakso, jossa toinen pariskunta käy tutustumassa taloon. Ykköskauden edetessä meno äityy koko ajan vain hullummaksi ja hullumaksi. Synkkyyttä ja angstia piisaa, mutta on tässä kyllä aimo tujaus huumoriakin mukana.
   
 8. PetriHolsa

  PetriHolsa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä tuutista tämä on mahdollista nähdä?
   
 9. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 540
  Saadut tykkäykset:
  245
  Hornantuutista.
   
 10. PetriHolsa

  PetriHolsa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kiitos erittäin asiantuntevasta vastauksesta.
   
 11. Backbone

  Backbone Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  369
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari ensimmäistä jaksoa oli piristävää tv-tarjontaa: oikealla tavalla häiriintynyttä, ahdistavaa ja painostavaakin katseltavaa. Ajoitellen tuli jopa pienet Lynch -fiilikset. Sitten hiljalleen meininki alkoi kuitenkin muuttua vähän riehakkaammaksi kieli poskella temmeltämiseksi ja sellainen synkkä fiilis katosi sarjan yltä. Tämä oli vähän harmi. Hyviä jaksoja tässä oli kuitenkin alunkin jälkeen, etenkin Halloween-jakso veti mukavasti överiksi. Vieläkin hymyilyttää.

  Ihan ok kokonaisuus tämä oli, toinen kausi menee kai seurantaan myös.
   
 12. aaveilija

  aaveilija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2009
  Viestejä:
  252
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen samoilla linjoilla. Mullakin oli mielessä eräänlainen lynchmäisyys. Ja olen samaa mieltä 1. kauden kehityskaaresta: alussa oli hitusen kauhumpaa, mutta koko ajan meni meininki vain entistä överimmäksi kauden edetessä.

  Itse tykkään mm. siitä, että yksikään hahmoista ei ole mikään puhdas pulmunen eikä ikään kuin moraalisesti eikä persoonaltaan ylitse muiden, vaan kaikki ovat jollain tavalla vinksahtaneita.
   
 13. WALTER HILL

  WALTER HILL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  335
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä onko väeltä mennyt ohi tämä kokonaan mutta tosiaan varsin pätevän American Horror Storyn toinen kausi on alkanut parisen viikkoa sitten. Pari jaksoa on tosiaan Amerikan mantereella tullut jo tuutista ulos ja tämähän on nyt sitten aivan uusi tarina eli ei ole jatkoa ensimmäisen kauden talossa tapahtuneille jutuille.

  Tällä kertaahan tapahtumapaikkana toimii Mielisairaala, jonka seinien sisään mahtuu yksi toistaan sairaampia henkilöitä niin potilaiden, kuin hoitohenkilökunnankin puolella (Ensimmäiseltä kaudelta on otettu paljon tuttuja naamoja mukaan uusiin rooleihin).

  Nyt kun kaksi jaksoa on tullut tätä seurattua niin kyllä tästä varmaan taas ihan mukava soppa kehkeytyy, ainut mikä hieman hirvittää sarjan toimivuuden jatkon kannalta on tuo "ufojen" mukaan laittaminen...
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2012
 14. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
 15. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 540
  Saadut tykkäykset:
  245
  Suomen kanavatkin näköjään hereillä, alkaa tänään Subilta klo 23:00.
   
 16. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 378
  Saadut tykkäykset:
  203
  Sarjan sopivan sekopäinen touhu/vire upposi minuun täydellisesti! Homma muistutti David Lynchin alkutekeleitä Twin Peaks, Wild at Heart ja Blue Velvet. Mutta onneksi ei tekotaiteellisia "perseilyjä" kuten Mulholland Drive, Lost Highway ja Inland Empire->(missä herran touhu karkasi sellaisiin atmosfääreihin:sick:). Unohtamatta hänen nykyistä "musiikki" uraansa:weep:
  Ensimmäiset jaksot lupailivat kummitustalo touhua ”kunnon” kauhulla höystettynä (ala elokuvat The Conjuring , The Changeling). Mutta jakso jaksolta homma muuttui enemmänkin kauhusta, kauhukomedian suuntaan (kauhua täysin unohtamatta). Aluksi tämä alkoi hiukan harmittamaan, sillä odotukset olivat puhtaan kauhun puolella.
  Kun kummituksia alkoi kirjaimellisesti ”pakkautua talon täydeltä” ja käsikirjoittajat pääsivät todella lennokaaseen tarinankerrontaan. Homma alkoi maistua/toimia todella hyvin.
  Tämä sarja tulee kestämään uusinta katselukerran, sillä jokainen jakso nivoutuu toisiinsa loisteliaasti ja tarkkaavaisuus sarjaa katsoessa palkitaan.
  Aivan pirun koukuttava sarja ja lähes kaikki näyttelijät olivat rooleissaan hyviä.
  Erittäin sekopäistä menoa alusta loppuun!
  Toista (saanut jopa paremmat arvostelut kuin ensinmäinen), kolmatta ja neljättä ( FX ilmoitti, että neljäs kausi tulossa) kautta odotellessa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2014
 17. satanthresher

  satanthresher Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  274
  Saadut tykkäykset:
  1
  No ei kyllä muistuttanut millään tapaa. No, ehkä siinä mielessä että kaikissa neljässä on jossain vaiheessa jotain vähän hämärää, mutta silloin valinnanvaraa vertailukohdiksi onkin aika hyvin ja parempia esimerkkejä voisi olla esim. Hellraiser: Revelations tai Wicker Man (remake). En nyt itsekään sanoisi että sarja varsinaisesti huono olisi, mutta johonkin Twin Peaksiin vertaaminen nyt vaan on sama kun vertaisi CSI:tä Scorsesen parhaimpiin tuotoksiin.

  Siitä olen kyllä samaa mieltä, että päättömäksi meno kyllä menee. Alku oli lupaava, mutta loppua kohti ladottiin vain lisää tavaraa eikä hommassa ollut lopulta enää mitään järkeä (eipä kai ollut varsinaisesti tarkoituskaan). Komediana tuollainen älyvapaus voi joillekin toimiakin, itseä ei kauden jälkimmäinen puolisko jaksanut juuri enää kiinnostaa kun alkoi olla selvä etteivät käsikirjoittajatkaan välitä kokonaisuudesta.

  Toinen kausi (joka on siis ihan stand-alone tarinansa) alkoi myös lupaavasti, mutta siihenkin alettiin pinoa aivan liikaa elementtejä ja tämän takia en sitä ole (ainakaan vielä) viitsinyt loppuun edes katsella. Kolmas kausi kuulostaa (parhaimmasta aihepiiristä huolimatta) jopa vielä huonommalta, joten saa nähdä miten tämän kanssa käy.

  Tietynlaisena komediana tuo voisi ehkä toimiakin, tosin itse en sitä kyllä osaa varsinaisesti kauhukomediaksi mieltää vaan näkisin sarjan ennemmin huonosti kirjoitettuna kauhusarjana. Kauhuista on TV:ssä sen verran paha pula, että luultavasti jossain muodossa tulen sarjaa pitämään silmällä tulevaisuudessakin, mutta odotukset ovat tästä eteenpäin nollissa. Näyttelijöistä ei suurempaa valitettavaa, joskin Kate Mara oli ensimmäisessä kaudessa aivan uskomattoman ärsyttävä. Vastapainoksi mukana oli erittäin hyviäkin suorituksia.
   
 18. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 378
  Saadut tykkäykset:
  203
  Wikipediaa (Twin Peaks) lainaten:

  "Its unsettling tone and supernatural features are consistent with HORROR FILMS, but its CAMPY, melodramatic portrayal of QUIRKY CHARACTERS engaged in morally dubious activities reflects a bizarrely COMICAL PARODY of American SOAP OPERAS. Like the rest of Lynch's oeuvre, the show represents an earnest moral inquiry distinguished by both WEIRD HUMOR and a deep vein of SURREALISM."
  Sarjojen pohjavireissä oli samankaltaisuutta.

  En lähde myöskään vertaamaan tätä loistavaan Twin Peaksiin, jonka ensimmäinen kausi teki tv-historiaa:thumbsup:
  Toinen kausi ei niinkään, vaikka ok olikin.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2014
 19. dixi

  dixi Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
  Vahvaa komppia tälle.

  Jep, erittäin lupaavat lähtökohdat ja erittäin lupaava koko sarjan konsepti, mutta tosiaan homma lähtee väärällä tavalla käsistä aika äkkiä. Lapasesta lähteminen, huumori ja varsinkaan absurdius sekä psykedelia ei siis haittaa, päin vastoin, mutta semmoinen rasittava kohkaaminen ja perseily, ADHD-leikkaus ja teennäiset kamerakulmat nakertavat. Tästä huolimatta jaksoin jostain syystä katsella ykköskauden loppuun asti, vaikka ei se kyllä oikein mitään antanutkaan :) Kolmoskausi kiinnosti erittäin paljon asetelmaltaan ja tapahtumapaikoiltaan - siis silloin kuin en sarjaa ollut vielä jaksoakaan nähnyt - mutta tuskin tulee enää sitä tsekattua, kun meininki on varmaan aika samaa kohkaamista taas.
   
 20. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 326
  Saadut tykkäykset:
  19