Amazon.fi

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana sokka, 14.03.2018.

Tags:
 1. gaston

  gaston Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  3 389
  Saadut tykkäykset:
  49
 2. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 345
  Saadut tykkäykset:
  425
  Joo, miksi sitä tavaraa pitäisi lähetellä asiakkaille maapallon toiselta puolelta paketti kerrallaan, kun on keksitty sellainenkin asia kuin logistiikka. o_O
   
 3. Valentino

  Valentino Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  43
 4. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 275
  Saadut tykkäykset:
  577
  Kiinnostava, kerrankin hyvä ja informatiivinen artikkeli Amazonin tulosta Pohjoismaihin. Tähän asti on tuntunut siltä, että suomalaiset analyytikotkin ovat yhtä informoituja kuin perusplazalainen. Nyt ei kuitenkaan enää tarvitse arvuutella, iso varasto tulossa Eskilstunaan, mitä epäilemättä käytetään koko Pohjoismaiden (ainakin Ruotsi, Norja ja Suomi - Tanska hoitunee Saksan varastoista nopeammin) jakeluun. Suomeen toimittaessa tämä tarkoittanee yhtä lisäpäivää jakelunopeudessa.

  Artikkelissa ehkä vielä kiinnostavampaa on ruotsalaisten halu ja poliitikkojen suora toiminta näiden isojen jättien houkuttelussa Ruotsiin. Tietenkin Ruotsilla on maantieteellinen avainasema Pohjoismaissa ja Suomessa ei tällä hetkellä Venäjä-pakotteiden vuoksi ole Venäjän läheisyyttäkään valttina. Joka tapauksessa hyvin ammattimaista ja määrätietoista toimintaa. Todennäköisesti Suomessa on sillä välin keskitytty siltarumpupolitiikkaan ja katsellaan nyt hoo-moilasena kun taas vierestä viedään.

  On ihan selvä juttu, että tämä tulee mullistamaan verkkokaupan myös Suomessa. Uskon, että harvalla suomalaisella verkkokauppatoimijalla on valmista strategiaa pärjätä tilanteessa (tai oikeastaan lähteä mukaan). Sinänsä voi olla loogista, että suomenkielinen käyttöliittymä, lokalisointi siis hyvin pitkälti, saadaan käyttöön vasta jonkun ajan kuluttua, mikä tarjoaa vielä verkkokauppaa käyville yrityksille mahdollisuuden varautua. Suomihan on kuitenkin ikään kuin vain laajennus, samoin kuin Norjakin, koska Ruotsi on kaksi kertaa merkittävämpi markkina ja kun homman saa rullaamaan siellä, on hyvin pieniriskistä laajentaa myös näihin naapurimaihin eikä Amazonin kokoluokassa kiirettä ole.
   
  Moderaattori tykkää tästä.
 5. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 986
  Saadut tykkäykset:
  129
  Kyllä Suomeenkin firmoja houkutellaan. Amazon ei vaan ole ollut realistinen vaihtoehto missään vaiheessa, joten miksi haikailla sen perään. Sinällään surullista luettavaa tuo Hesarin juttu, jos tosiaan 40-50% Ruotsin nettikaupasta valuisi Amazonille lähivuosina.
   
 6. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 345
  Saadut tykkäykset:
  425
  Eli 2021 alkaen ostellaan tavara Saksan ja Ruotsin Amazoneista, koska mitään Suomen Amazonia ei koskaan tulekaan ja Englannin Amazonista ei enää kannata tilata tullien takia (Brexit)? Iso muutos meikäläiselle, joka on 20 vuotta tilannut tavaraa lähinnä Englannin Amazonista… …mikä sitten lienee esim. Englannissa julkaistujen Blu-ray-levyjen saatavuus ja hintataso esim. Ruotsin Amazonissa. Kai siellä sentään saa Eurohinnat tuotteille, ettei tarvitse kruunuja ihmetellä… o_O
   
 7. Valentino

  Valentino Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  43
  Onhan suomenkielinen Amazon jotakin, vaikka muutkin kielet kyllä sujuvat. Se on varmasti monille hyvä asia mutta ei suomalaisille verkkokaupoille, jotka eivät välttämättä pärjäisi kilpailussa Amazon-jätin kanssa. Vaikka skandinaaviset markkinat ovat pienet, Ruotsin Amazonin tulo tarkoittaa Bezosin varallisuuden ja Amazonin vallan kasvua entisestään.
   
 8. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  7
  No tuskin tuo kovin iso muutos on, jos käytännön ero jää jokseenkin siihen että nettikaupan osoitteen pääte (.uk, .se, .fi jne) muuttuu toiseksi. ;) Tai niin, saattaahan ne toimitusajat nopeutua, tai ainakin muuttua johonkin suuntaan, mutta se jää nähtäväksi miten käy.
   
 9. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 345
  Saadut tykkäykset:
  425
  Erilaiselta esim. Saksan Amazon on tuntunut kun on käyttänyt ja erojen takia olen juuri käyttänytkin. Esim. joitakin leffoja on julkaistu Saksassa mutta EI Englannissa ja noiden saatavuus Englannin Amazonilla on heikko tai ainakin hinta-taso korkeampi ("import"-tuote). Sama toki toisinpäin, eli Brittijulkaisuja on heikommin Saksan Amazonilla… …nykyään kun kaikki pitää julkaista "maakohtaisesti" ja edes "Eurooppakohtaisuus" ei vaan onnistu.
   
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 440
  Saadut tykkäykset:
  635
  Saksasta myös ilman posteja, kun osaat kerätä tarpeeksi kalliin paketin.
  Englannista tuo poistui jo aikaa sitten. Sieltä olen keskittänyt ostokset ja lopulta tilatessa käyttänyt kaikenlaisia promo kuponkeja ala tee ensimmäinen arvostelusi saat 5 puntaa giftin. Sillä mukavasti kattaa postikulut.
   
 11. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 345
  Saadut tykkäykset:
  425
  Ei ole onnistunut minulta ilmaisten postien hyödyntäminen. Eipä tainnut edes Englannin kohdalla minulta onnistua kun etupäässä käytin marketplace-myyjiä. Tuotearvosteluja olen kyllä vääntänyt, vaan eipä mitään kuponkeja ole näkynyt… …tuli kyllä joku kupongi jolla pystyi lataamaan jotain ilmaiseksi, mutta sitten kun yritti niin herjas että toimii vaan Englannissa… pitäkööt typerät kuponkinsa! Vituttaa tämä meininki, että maantiede on niin vitun oleellista kaikessa, kun netinhän pitäisi "poistaa" maantiede, sama missä olet maantieteellisesti.
   
 12. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 440
  Saadut tykkäykset:
  635
  Kai sen myyjän voi valita. Itse kokeilemalla testailin, koska mennään ilmaisten postien matkaan. Ja elämä on. Joillekin se (elämä) tuntuu koko ajan olevan hankalaa.
   
 13. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 004
  Saadut tykkäykset:
  92
  Tähän väliin on kyllä todettava että en ole koskaan ymmärtänyt kuinka Amazon on puhtaasti verkkokauppana voinut lähteä menestymään. Se kun on edes menneen Anttilan jälkeen mielestäni kömpelöin ja sekavin verkkokauppa jota on tullut käytettyä. Siis että koskaan et ole edes 100% varma pitääkö tuotteen kuvaus edes paikkaansa. Siihen kun vielä lisää sen että tuotearvostelut ei merkkaa yhtään mitään kun ne on kopioitu mistä tahansa samalta haiskahtavasta kohteesta.

  Ymmärrän ainoastaan ominaisuuksien junan vessamaisuuden, kun kerran jaksat jonkun opetella Amazonissa niin se ei ikinä muutu.
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2020
 14. TimoJ

  TimoJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  10
  Saahan siinä valittua, että arvostelut koskee vain sitä tuotetta. Ja sitten kun lukee 1 ja 2 tähden arvostelut (jos niitä on), saa oikein hyvän käsityksen tuotteesta.
   
 15. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 359
  Saadut tykkäykset:
  221
  Saksan Amazonilla pitää nykyään ostosten hinta olla vähintään 39 euroa että saa ilmaisen toimituksen Suomeen. Mulle pitäisi taas olla paketti tulossa ilmaisilla kuluilla, ainakin seurannan mukaan toimitus on tänään. Ja Amazon muuten antoi heti tilauksen matkaan lähdettyä Suomen postin seurantakoodin.
   
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 614
  Saadut tykkäykset:
  166
  Käyttöliittymä toki voisi olla selkeämpi, mutta toisaalta harvassapa muussa kaupassa on yhtä suuri valikoima. Tuskin sinulla on antaa toista esimerkkiä verkkokaupasta, jossa samaan tilaukseen laittaa leffoja, nuudeleita, energiajuomaa, kissanhiekkaa, vitamiineja, tietokone ja salikengät ja vielä ilmaisella toimituksella. Toki käyttölogiikan oppii hyvin äkkiä, jos viitsii vähänkään nähdä vaivaa, mutta niin vain tänäkin päivänä näkee Plazallakin porukkaa, jotka eivät tiedä esim.
  • 39 euron tilaustarajasta
  • siitä, että ilmaisiin posteihin ja mutkattomampaan asiakapalveluun tulee käyttää joko Amazonin suoraan kauppaamia tai Fulfilled by Amazon -myyjien kauppaamia tuotteita (jos ylipäänsä edes ymmärtävät, että Amazonissa on muitakin myyjiä kuin Amazon)
  • mitä kautta otetaan yhteyttä asiakaspalveluun
  Usein huomaa myös sitä, ettei osata käyttää Amazonin suodattimia hakiessa esim. juuri Amazonin myymää vaihtoehtoa tai vaikkapa etsiessä puolueettomampia arvosteluja kuin ensimmäiset ns. Vine-arvostelut. Lukiessa tuotearvosteluja joutuu toki lukemaan rivien välejä välttääkseen feikkiarvosteluja, mutta toisaalta Amazonin suosion takia arvosteluja on niin paljon, että sieltä kyllä erottuu paremmin mahdolliset tosielämän hyvät ja huonot puolet kuin jostain pienemmästä verkkokaupasta, jossa on yksi lyhyt arvostelu vuosia myynnissä olleesta tuotteesta.

  Amazonin asiakaspalvelu on ollut parasta mitä olen missään saanut ja suoraan sanottuna siellä on korvattu rahalla tai korvaavalla tuotteella niissäkin tilanteissa, missä periaatteessa en olisi edes ansainnut korvausta (voi toki liittyä myös siihen, että on tullut oltua todella uskollinen asiakas yli vuosikymmenen).
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2020
  TheRealThing tykkää tästä.
 17. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 275
  Saadut tykkäykset:
  577
  Mitä ETP kokeneena verkko-ostajana ajattelet Amazonin rantautumisesta Pohjoismaihin ja Suomeen, ja miten arvioit vaikuttavan ostokäyttäytymiseesi?

  Itse pelkään sen myötä poistuvan Saksan Amazonin 39-postikuluttomuustarjouksen. Lisäksi pelkään valikoiman lokalisoimista. Esim. englanninkielinen kirjallisuusvalikoima ja tietyt kuvatallennejulkaisut ovat nykyäänkin UK Amazonin mahdollisuuksia, mitä muista / muualta ei Euroopassa löydä.
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 614
  Saadut tykkäykset:
  166
  Periaatteessahan tämä on hyvä asia, sillä onhan esim. Saksan Amazonissakin tavaraa, jota ei toimiteta Suomeen, johtuen osittain tavaratyypistä ja osittain tavaran isommasta koosta. Myös Prime-jäsenyyden etujen (jotka ovat käsittääkseni suureksi osaksi lokalisoituja) saaminen täyspainoisemmin voisi kiinnostaa. Toisaalta en minäkään haluaisi sitä, että Saksan Amazonista lähtisi ilmainen toimitus pois, sillä en jaksa uskoa että Suomen/Pohjoismaiden Amazon olisi keskivertohinnoiltaan edullisempi tai edes samanhintainen kuin Saksan Amazon.

  Kilpailun suhteen tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mitä Amazonin tulo tarkoittaa esim. Verkkokauppa.comin, jonka näkisin suorimpana kilpailijana ajatellen tuotevalikoiman monimuotoisuutta, menekille. Verkkiksellä on toki kivijalkaliikkeensä huoltoineen ja asiakaspalveluineen, mutta niitä on sen verran harvassa paikassa, ettei tätä nyt voi ihan ehdottomana valttikorttina pitää.
   
 19. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 345
  Saadut tykkäykset:
  425
  Ostan toki leffoja, mutta nuudeleita en, tai jos ostaisin niin lähialepasta. Miten paljon edullisempaa voi nuudelit olla Saksan Amazonista tilattuna? Jos taas pitää olla Saksalaisia nuudeleita, niin onhan meillä Lidl. Energiajuomiakaan en juo. Kissaa ei ole, joten en tee kissanhiekalla mitään. Toisinsanoen tilauksessani on Blu-ray-levyjä ja CD-levyjä. En minä osta sellaista mitä en tarvitse/halua vaikka kuinka "postikuluitta" saisi. No, neljä kympin hintaista Blu-ray-lättyä ja 39 euron raja ylittyy… …katsoin Saksan Amazonin Wishlistiäni ja Siellä oli YKSI kympin tuote, jota Amazon toimittaa, toinen oli sikahintainen (marketplace-myyjillä 4 kertaa halvempi) ja loput loppuunmyyty (marketplace-myyjillä on). Tuosta on aika vaikea vääntää kasaan 39 euron "edullista" tilausta. No, tuntikausia aikaa käyttämällä saattaa löytyä lisää leffoja, joita viitsii hankkia...
   
 20. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 614
  Saadut tykkäykset:
  166
  Itse näen asian niin, että pointti ostaa Amazonista vaikkapa nuudeleita ei ole siinä, että ostetaan halpisnuudeleita vaikka niitä saisi esim. Lidlistä. Pointti on enemmäkin siinä, että ostetaan sitä vähän laadukkaampaa kamaa, mitä saattaa olla Cittarissa ja Prismoissa Pirkan/Euroshopperin/Rainbown/X-tran vieressä, ja ostetaan sitä Amazonista nimenomaan tukkupakettimuodossa, jolloin on mahdollista päästä kannattavasti halvempaan hintaan. Amazonhan myy esim. elintarvikkeissa ja kosmetiikassa paljon ukkupakkauksina (viimeksi olen ostanut sellaisina Nivean suihkutuotteita Amazonista). Turhaa ei luonnollisestikaan kannata ostaa, mutta kun muistetaan, että piheimmätkin minimalistit meistä käyttävät epäilemättä yhtä tuotetta kustakin Amazonin kategoriasta, niin luulisi löytyvän ostokorin täytettä, jos vain haluaa.

  Amazonin eduksi muuten unohdin listata senkin, että kausittaisten alennusmyyntien lisäksi Amazonin hinnat elävät todella usein, oli kyse sitten ns. salamadiilistä tai muuten vain yhtäkkisestä, päivän pari kestävästä hinnanpudotuksesta, josta ei tiedoteta. Näitähän voi seurata ja saada niistä ilmoituksen vaikkapa Keepa- ja Camelizer-lisäosilla (koen itse ensimmäisen toimivan paremmin). Toisin kuin monissa muissa kaupoissa, niin ko. alet voivat koskea helposti myös paremman pään tuotteita, eivätkä vain enimmäkseen juuri halpistuotteita kaupan omaa "halpisbrändiä" tai tuotteita, jotka eivät ole suosituimpia. Ostan itse juuri Amazonista sillä taktiikalla, että laitan haluamani tuotteita seurantaan ja ostelen joka äkillisen alen tullen tai katsoen, onko nykyinen hintataso kuinka lähellä kaikkien aikojen alinta hintaa hintahistoriikissa.
   
  TheRealThing tykkää tästä.