Amazon.com

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana Zamm, 23.10.2004.

 1. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 301
  Saadut tykkäykset:
  180
  2 CDtä tuli tilattua vaihteeksi tuolta rapakon takaa ja vaikki tilatessa ilmoittivat yli kuukauden toimitusaika-arvion niin ei siinä mennyt kuin pari päivää yli kaksi viikkoa kun levyt tipahtivat postiluukusta. Saksan kautta näytti lähetys kulkeneen kun alkuperäisen jenkkien osoitelapun päälle oli ilmaantunut Deutsche Postin postimaksutarra jossa myös uusi palautusosoite saksaan.
   
 2. VeZius

  VeZius Member

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  604
  Saadut tykkäykset:
  19
  Onkos muut tilaillu viime viikon black friday tarjous tuotteita? Minä tilasin muutaman paketin ja kaksi niistä on jo tullut perille. Ensimmäinen lähetetty 25. marraskuuta ja tuli perille eilen. Toinen lähetty 1. joulukuuta ja tuli jo tänään perille.

  Ennen mennyt yleensä 3-4 viikkoa tavaran saapumisesta. Mitä taikuutta tämä on? Lähettävätkö nopeammalla toimituksella hitaimman hintaan joulun kunniaksi? :)
   
 3. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 871
  Saadut tykkäykset:
  389
  Mulle tuli tänään 27.11. lähetetty paketti.

  Kun taas 23.11 Amazon.uk:sta lähtenyt paketti on vielä matkalla.
   
 4. mhm79

  mhm79 Member

  Liittynyt:
  28.06.2006
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  5
  mulle tuli myös 27.11 lähetetty puketti. kiva yllätys, kunhan loput tilauksesta tulis näin nopeesti.
   
 5. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 110
  Saadut tykkäykset:
  121
  Watchmen ultimate collectionin pahviboksi oli revennyt ja jokaisesta nurkasta paistaa hieman valkoinen pahvin sisus. Pakkauslaatikossa olleet ilmatyynyyt olivat kaikki tyhjentyneet ja boksi pyöri siellä vapaana.

  Yritin äsken täyttää palautuslomaketta Amazonille. Palautuskeskuksessa lukee tilauksen kohdalla jotta "Returnable until February 6, 2014", eli pitäisi olla yli kuukausi aikaa toimia, mutta "Reason for return:" kohta on harmaana eikä pudotusvalikkoa palautuksen syylle pysty avaamaan ollenkaan. Tuote oli ainut tuote tilauksessa ja rastin olen laittanut siihen tuotteen kohdalle palautuksen merkiksi. Jos painan nextiä, niin herjaa jotta "Please select a reason for your return" ja "Please enter a valid return quantity". Siis, tuote on rastitettuna, määrän valintaa ei erikseen ole, ja tuo yksi valikko on harmaana.
  Sama tulos omien tilauksien sekä help -> returns kautta kokeiltuna. Mikä lääkkeeksi ongelmaan?

  Onko tässä joku minimiaika mikä pitää odottaa tilauksesta lukien ennen kuin voi palauttaa? 6.12. tilasin ja oli perillä 19. päivä.


  Päivitys 1: Itellan taksa alle 2kg paketille Yhdysvaltoihin: 34,00 €. :thumbsup:
  Boksi siltään painaa keittiövaa'an mukaan 1600 grammaa, eli pakkausmateriaalien painon kanssa on oltava tarkkana. Eipä ole näemmä mitään tolkkua palautella tällaista. Olikohan Amazonillakin peräti joku yläraja mihin saakka korvaavat palautuskuluja..

  Päivitys 2: Tänään tuo palautuksen yrittäminen toimikin normaalisti. En tiedä mikä siinä edellisellä kerralla hiersi. Mutta mutta, "Because your return is the result of our error, estimated return shipping costs of up to $15.00 associated with your return will be refunded to you once the item arrives at our return facilities." Ei vaikuta hyvältä. Boksin palauttaminen on ainoa tuolla valittavissa oleva vaihtoehto, koska boksi on taas loppu varastosta. :OI

  Päivitys 3: Nopeata toimintaa Amazonilta! Alle puolessa tunnissa rikkinäisen boksin kuvien lähettämisen jälkeen ilmoittivat, että ei tarvitse palauttaa boksia. Hyvittävät vaan maksamani hinnan. Samalla huomasin että Watchmenin tuotesivulle on ilmestynyt teksti:
  En ehkä ollut ainoa asiakas saman ongelman kanssa.

  Aspan reagointinopeus ja ongelmatapausten hoitaminen asiakkaan eduksi ovat Amazonilla näemmä edelleenkin huippuluokkaa!

  Case closed.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2014
 6. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 871
  Saadut tykkäykset:
  389
 7. lmfmis

  lmfmis Active Member

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 016
  Saadut tykkäykset:
  2
 8. karik134

  karik134 Active Member

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 975
  Saadut tykkäykset:
  4
  Vuodenvaihteen aikaan ostamani yli $200:n arvoinen The Beatles in Mono cd-boksi oli sinetöimätön ja tarkemman tutkinnan jälkeen osoittautui että yksi albumi sieltä puuttui kokonaan. (Amazon.com oli siis myyjänä tuossa. Marketplacen puolelta en olisi ostanutkaan sitä kun tuosta boksista on olemassa piraattikopiota)

  Otin yhteyttä live-chatin kautta ja olisivat hyvittäneet osan tilauksen hinnasta puuttuvan levyn johdosta. Sanoin että haluan mieluummin palauttaa sen ja uuden boksin tilalle koska mono-versioita albumeista ei ole myynnissä erikseen. Tuo kävi niillekin ja laittoivat heti uuden boksi matkaan. Lupasivat korvata viallisen boksin palautuskulut kokonaisuudessaan kunhan kuitti kuluista tulee paketin mukana.
  Suostuin tuohon ja viallinen boksi lähti sitten palautuksena(postit 35€) takaisin vielä samana päivänä kuin oli tullutkin(7.1). Uuden boksin sain 13.1 joka oli sinetöity ja virheetön.

  Palautettu boksi saapui perille eilen 29.1 ja siitä tuli viesti sähköpostiin. Siinä oli maininta että postien hyvityssummasta tulee e-mail viesti vielä myöhemmin.
  Vähän myöhemmin tuli e-mail jossa kerrottiin että hyvittävät mulle posteja $3.98 verran eli vain murto-osan oikeista palautuskuluista (35€ ~$45-50).

  Vähän olin että wtf ja heti yhteys asiakaspalveluun live-chatin kautta. Sinne selostin palautusjutun uudelleen ja kysyin että miksi korvataan vain murto-osa vaikka se oli luvattu täytenä.
  Ei sielläkään oikein ymmärretty että miksi oli tullut tuollainen päätös. Lopulta päädyttiin $47 hyvityssummaan johon olen tyytyväinen vaikka muuntokurssi voi olla vähän alakanttiin. Se $3.98 hyvitys josta oli tullut maksupäätös aikaisemmin olisi pitänyt vähentää pois tuosta $47:sta, mutta se sanoi että saan pitää sen ylimääräisestä vaivasta.

  Hyvin päättyi lopulta tämmöinen tapaus.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2014
 9. VeZius

  VeZius Member

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  604
  Saadut tykkäykset:
  19
  Paljon paketteja Amazoniin palauttaneena voin sanoa, että ne ei ikinä maksa sitä oikeaa palautusta, vaikka mukaan laittaisi vaikka mitä todisteita postikuluista. Aina joutuu jälkeenpäin perimään todelliset kulut.

  Toimitusnopeus keskuteluun voisin nyt taas lisätä tässä sen verran, että marraskuun lopulla tilattu paketti tuli vasta viime torstaina. :rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2014
 10. Anathor

  Anathor Active Member

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  906
  Saadut tykkäykset:
  46
  Jenkki-Amazoniin ei ole ikinä ollut tarvetta palautella mitään, mutta ainakin Amazon UK on aina korvannut koko summan eli palauttaessa kaikki postikulut sekä mahdollisen tuotteen hinnan ellei sitten ole ottanut uutta tilalle.
  En tiedä oonko miten onnekas ollut kun kaikki on toiminu viimeisen päälle, tosin onhan tuolta tullut tilailtua levyjä aivan älyttömästi viime vuosina siis olen ns erittäin uskollinen kanta-asiakas.
  Itseasiassa uskoisin että ne siellä chatissa tunnistaa aina meikäläisen:) Ei voi kuin kehua Amazonin asiakaspalvelua, kaikki on menny niin hienosti.
   
 11. TimoteiM

  TimoteiM New Member

  Liittynyt:
  06.07.2014
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tosiaan niin, että Amazon.comin perustoimituksen hinnaksi Suomeen tulee "vain" n. 5 euroa? Mitään lisämaksuja ei siis ole odotettavissa alle 22 euron tilauksiin, niin Amazonin, alvin kuin tullin puolesta?
   
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 465
  Saadut tykkäykset:
  143
  Tulipa ensimmäistä kertaa käytettyä Amazon.comia niin, että "Import fees deposit" tulee hintaan mukaan. Tilasin USB-mikin, joka olisi ollut halvempi Ebayssä, mutta jonka hinnan arvelin nousevan korkeammaksi tullimaksuineen kuin Amazonin hinnan. Mikki tuli nopeasti, eikä ylimääräisiä maksuja tarvinnut enää maksaa. Siinä mielessä tämä Amazonin "tullimaksut etukäteen" systeemi toimii hienosti.
   
 13. Samppa

  Samppa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  16
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 465
  Saadut tykkäykset:
  143
  Noin hienoa en sentään raaskinut tilata.
   
 15. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samppa, tuo palstan oma Pertti Jarla :D
   
 16. TimoteiM

  TimoteiM New Member

  Liittynyt:
  06.07.2014
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viime viikon perjantaina tuli sitten testimielessä tilattua yksi Blu ray Amazonilta. Tein tilauksen kuuden jälkeen perjantai-iltana, ja toimitustavaksi tuli valittua AmazonGlobal Expedited Shipping, jonka arvioiduksi toimitusajaksi oli merkitty 9-16 arkipäivää. Paketti lähtikin postiin jo samana yönä, ja maanantai se tippui jo omasta postiluukusta. Eli näemmä se posti kulkee jossain viikonloppuisinkin.

  Eilen lähti sitten toinen tilaus menemään, mutta tällä kertaa ihan perus kainsainvälisellä toimituksella eli paketin pitäisi saapua tänne 18-32 arkipäivässä. Mutta toivottavasti yllättyy tässäkin tapauksessa positiivisesti. :] Tilauksen hinnaksi jäi dollareilla maksettaessa hitussen alle 22 euroa, joten tullinkaan kanssa ei tarvitse säätää.

  Seuraavan tilauksen olisi sitten tarkoitus olla hieman isompi, joten 22 euron rajakin paukkuu. Mitenkäs noiden alv maksujen kanssa olisi järkevintä toimia? Jättää alvit suorilta maksamatta ja toivoa, että paketti tulee läpi? Jos paketti jää tulliin, selviääkö pelkällä alvin maksulla, jolloin tuote saapuu normaalisti kotiin postissa vai joutuuko tuotteen noutamaan kyseisestä tullista? Alvin maksaminen etukäteen onnistunee myös netissä, joten se lienee vaivattomin vaihtoehto?
   
 17. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Ymmärtääkseni noissa toimitusmuodoissa joihin liittyy "Import Fees Deposit" kaikki tullit alv ALV:t sisällytetään jo maksettavaan tilaukseen ja siitä sitten ilmeisesti paketin toimittaja maksaa nämä puolestasi. Itselläni on kokemusta vain tuosta kalleimmasta vaihtoehdosta eli kuriiritoimituksesta joka tosiaankin toimii tuolla tavalla - kuriiri käytännössä hoitaa kaiken mikä liittyy tullin haluamiin toimiin ja maksuihin sekä toimittaa paketin kotiovelle saakka.
   
 18. Kusni

  Kusni Active Member

  Liittynyt:
  25.01.2014
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  35
  Juuri näin. Ei ole rikollista, jos tilaa tavaraa siinä toivossa, että tulli ei mitään huomaa. Itse sain viime viikolla Amerikan paketin, jonka arvo oli yli 100 dollaria. Painoakin oli jonkin verran.

  Yleensä tulee läpi ja vain kolmesti olen narahtanut. Kahdella viimeisellä kerralla maksoin vaadittavat alv-maksut netissä, mikä tiesi parin päivän viivettä paketin kulkuun.
   
 19. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 518
  Saadut tykkäykset:
  263
 20. tosikko

  tosikko Member

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  663
  Saadut tykkäykset:
  7
  ^ Eikö tuo ole ihan turha, kun seurantakoodin perusteella voi päätellä että paketti on tullissa, ja sitten tehdä nettitullauksen. :rolleyes: