Amazon.co.uk

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana jari_1, 19.01.2004.

 1. Metanaut

  Metanaut Member

  Liittynyt:
  06.02.2008
  Viestejä:
  282
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaaha, sai meikäläinenkin sitten huomata muutoksen toimitusprosessissa. Tilasin kellon muutama viikko sitten ja aloin ihmettelemään kun aiemmin keskimäärin n. viikon toimitusaika ei enää pitänytkään. Ehdin jo lähettää postia asiasta ja Amazonista sitten reilusti laittoivat uuden tulemaan ilman lisäkuluja. Toissa iltana tuli tekstiviesti, että Mypack paketti haettavista n. 5km päässä sijaitsevasta Siwasta. Sieltähän se kello sitten vihdoin löytyi.

  Hanurista tuommoinen, jää kyllä tilaaminen vähemmälle jos jokaista pakettia pitää lähteä aina hakemaan ja toimitusajat venyvät näin pitkiksi. Pyysin että hyvitykseksi ainakin palauttaisivat toimituskulut.

  Edit: no se oli nopeaa toimintaa, tuli jo vastaus että hyvittävät postikulut. :D Vaikka toimitus tökkii, niin ainakin Amazonin asiakaspalvelu on aina toiminut mainiosti. Kerran lähettivät väärän CD:n (oikea artisti, väärä albumi), niin hyvittivät levyn hinnan + postikulut ja antoivat kaupanpäälle vielä pitää levyn.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2012
 2. PhillyNott

  PhillyNott Member

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  553
  Saadut tykkäykset:
  12
  Olisiko siellä jonkin asteinen varaston supistaminen menossa? Ainakin minun 'Wish Listillä' lähes kaikkien tuotteiden kohdalle on viime aikoina ilmestynyt maininta 'only 1 left in stock'. Tämä voi tietysti olla markkinointikikka, kun perässä lukee 'order soon'.
   
 3. lepreconn

  lepreconn Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 392
  Saadut tykkäykset:
  39
  MITÄS VITTUA MUN PAKETTI LÄHI-SIWAAN TULI.

  Oishan se luukustakin mahtunut. Parempi silti, että paaljon kauemmas postiin. :)
   
 4. dia

  dia Member

  Liittynyt:
  11.10.2001
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nykyään tullut aika paljon tilattua juuri Amazonista, kun vähän enemmän tilaamalla saa ilman postikuluja ja hinnatkin ovat usein ihan kohdallaan. Jos toimitus siirtyy vaikeaksi, ehkä pitää sitten siirtyä jälleen muihin kauppoihin (mm. monet mistä saa elokuvat yksitellen kohtuulisella hinnalla suoraan kotiin).

  Itselläni on nimittäin posti kilsan päässä ja lähin tämän toisen postitavan toimipiste on 5 kilometrin päässä oleva Valintatalo. Kerran piti Valintatalossa käydä, kun Cdon toimitti kirjatilauksen yllättäen sinne eikä postiin, minne normaalisti paketit tulevat. Jo silloin harmitti moinen toiminta.

  Ei kukaan ole tekemässä Amazonille palautekampanjaa, että palaisivat vanhaan tapaan. Helppoon kampanjaan voisi osallistua. Vai pitäisikö itse jaksaa joku palaute laittaa aspaan (jos nyt mitään vaikuttaa)? Todennäköisin vaihtoehto on hiljainen protesti ja ostoksien siirto muualle.
   
 5. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  Usein kyllä Amazonin oma SSD-oikeutettu hinta on aika kova, mutta rahdit Suomeen tuntuu olevan niin kovia ettei se halvin hinta siltikään välttämättä kannata.

  Tuskin auttaa kampanjat jos ovat tehneet diilin uuden toimittajan kanssa, luottavat siihen että vanhat asiakkaat palaa ja uusi toimija saa hommat pelaamaan. Tosin jos toimitusvaikeuksista tulee pysyvä tavaramerkki, niin sitten oikeasti asiakasmäärätkin voi pudota pysyvästi.
   
 6. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 464
  Saadut tykkäykset:
  361
  Äsken pistin tilaukseen Minority Report Blu-rayn ja Edgar Froesen "Solo (1974-1983) The Virgin Years 1973-1985" -CD boksin yhteishintaan £20.48 toimitustapana SSD. Pitäähän tämä uusi toimitusjärjestely testata. Jännä nähdä mihin Siwaan lähetys toimitetaan, niitä kun on iso liuta ympyrän kaarella 2,5-3 km säteellä meikäläisestä. Työpaikan vieressä olisi alle 100 m päässä Siwa mutta tuskin sentään siihen hoksaavat toimittaa. :D :rolleyes:

  Siwoja muuten ryöstetään usein... ...entä jos oma paketti on siellä juuri silloin hakemista odottamassa :eek:
   
 7. claude

  claude Active Member

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 078
  Saadut tykkäykset:
  7
  Mitenköhän käy, kun olen tilannut levyjä työpaikan PL-osoitteeseen? Päätyvät kenties johonkin Siwaan pääpostin nurkille?

  Runsas viikko mennyt ja seurannan mukaan paketti kerkesi eiliseksi Tanskaan.
   
 8. prkl

  prkl Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 032
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan perseestä kun ovat vaihtaneet toimituksen joksikin mypacket systeemiski. Ennen tuli postiluukusta nyt saa hakea kolmen kilometrin päästä valintatalosta.. Koskeekohan muutos vain free deliveryä vai meneekä rahalla maksetutkin toimitukset "lähikauppaan"? Paska homma..
   
 9. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 464
  Saadut tykkäykset:
  361
  En ollut kuullutkaan MyPack-palvelusta ennenkuin siitä alettiin keskustelemaan täällä. Nyt kun oma tilaus on sisässä, tutustuin tuohon netissä. Tuo on siis fuusioituneiden Tanskan ja Ruotsin postien tarjoama palvelu ja toimii Tanskan ja Ruotsin lisäksi Suomessa ja Norjassa. Nettisivuilla voi hakea noutopisteen osoitteen mutta tuo antoi minulle 5 vaihtoehtoa. Toivottavasti lähetys tulee siihen lähimpää (Valintatalo vajaan 2 km päässä). Nettikaupat voivat näköjään halutessaan tarjota mahdollisuutta hakupisteen valintaan mutta Amazon.co.uk ei ole näin pitkällä palvelussaan.

  Näin tässä nyt sitten käy kun postipalvelutkin avataan kilpailulle ja postipalvelut ylipäätään on yksityistetty voittoa tavoittelevaksi liiketoiminnaksi. Postipalvelut ovat luonnollinen monopoli ja lisäksi tärkeä osa infrastruktuuria. Miksi sen pitäisi tuottaa voittoja jollekin? Itellankin palvelu on mitä on ja koko ajan mietitään miten postipalveluista selvitään pienemmällä työllä ja pienemmillä kustannuksilla, kansalaisten kustannuksella. Tulevaisuudessa postiluukkuunsa saa varmaan enää mainoksia. :OI

  Nyt vaan pitää odotella että Amazon saa lähetykseni matkaan että saan seurantakoodin. Sitten voi surkutella miten paketti pyörii Juutinrauman seudulla päiväkausia. :D
   
 10. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 156
  Saadut tykkäykset:
  158
  Meikäläisellä lähimpään Siwaan sellainen ~20 km. Onneksi kaupungissa tulee käytyä melkein joka päivä. Itse olen tyytyväinen niin kauan, kunhan levyt tulevat Amazonilta. Hinnat ovat varsinkin cd:ssä sen verta halvat, että ei Suomesta saa niin halvalla mistään.
   
 11. Samppa

  Samppa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  16
  Maksetuilla postimaksuilla meni Valintataloon aiemmin suoraan kotiin jaettu kirjepaketti, kuten tuossa aiemmin kirjoitin.
   
 12. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei löydy pamppuja tälläsiin valtion virkoihin jossei palkaansa voi tuplata tulosbonareilla ja ne pitää tietysti perustella voittoisalla tuloksella :)
   
 13. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 875
  Saadut tykkäykset:
  184
  "Luonnollinen monopoli"? WTF?
  On hyvä, että Suomen postille (aka Itella) tulee kilpailijoita. Ei pakettien kuljetus saa olla mikään monopoli. On hyvä, että kaupungeissa on postin kilpaiilijoita. Siwoja on kaupungeissa useita. Posteja paljon vähemmän. Kun asuu haja-asutusalueella, missä asuminen on muuten halvempaa, saa myös maksaa isompaa maksua sähkön/veden/likaveden/datan/pakettien yms. kuljettamisesti.
  Miksi kaupunkilaisten ihmisten pitäisi maksaa toisten ihmisten postikuluja?
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2012
 14. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 464
  Saadut tykkäykset:
  361
  Liikevoitosta minä puhuin. Johtajien palkka on eri asia eikä mikään estä maksamasta valtio-omisteisen postin johtajalle muhkeaa liksaa.

  Kyllä. Postipalvelut ovat oleellinen osa yhteiskunnan infrastruktuuria jolloin sitä ei pitäisi päästää markkinakilpailun valtaan. Olisiko hauskaa jos pakettisi jäisi toimittamatta koska sitä kuljettunut firma meni konkurssiin? Postipalvelut pitäisi järjestää yhtä hyvin koko maassa mutta harvaan asutulla alueella tietyn palvelutason järjestäminen on hankalampaa saada kannattavaksi. Tähän dilemmaan ainoa järjellinen ratkaisu on valtio-omisteinen posti joka voi tasata kuluja maan sisällä.

  Valtio-omisteisella postilla oli ennenwanhaa tiheä palveluverkosto kautta maan, ei siinä mitään Siwoja tarvittu.

  kannattaa maksaa silloin kun se tarkoittaa yleistä hyvinvointia.
   
 15. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  Bonareista mä puhuin, ei tappiollisen firman tuloksesta bonareita maksella.
   
 16. pede

  pede Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 349
  Saadut tykkäykset:
  19
  @71db

  Eivät jakelupalvelut ole mikään luonnollinen monopoli.

  Ja jos yksi jakelija menee konkkaan, aina löytyy muita yrittäjiä. Palvelujen takaamiseksi, voidaan asettaa eri velvoitteita. Ei se sen vaikeampaa ole..


  Nyt pitäisi ymmärtää etteivät kalliit ja tehottomat monopolipalvelut mitenkään palvele kuluttajien tai yhteiskunnan etua. Muutenhan meillä olisi valtion ruokakaupat, valtion vaate- ja muut kaupat sekä eri palvelujen valtiontoimittajat, kaikki luonnollisina monopoleina. Pöh !
   
 17. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 464
  Saadut tykkäykset:
  361
  Miten niin ei makseta? Juurihan on ollut suuri kohu Finnairin palkkioista vaikka firma on ollut viime vuodet tappiollinen...

  Postipalvelut ovat luonteeltaan sellaiset ettei kilpailu tuo erityistä etua. Matkapuhelinvalmistajat voivat kilpailla sillä kuka tuottaa sellaisen kapulan markkinoille joka kiinnostaa kuluttajia. Posti roudaa postit perille. Mistä siinä kilpaillaan? Ei mistään muusta kuin kustannuksista mutta kustannuksia taas ei voi juuri vähentää vaarantamatta velvotteita. Etua kilpailutilanne ei siis juuri tuo.

  Sensijaan se että yhteiskunnassa ei ole näitä kilpailusta vapaita työpaikkoja jotka voivat työllistää koulutukseltaan ja lahjakkuudeltaan ei niin loistokkaita yksilöitä tarkoittaa sitä että nämä yksilöt syrjäytyvät yhteiskunnasta. Tästä koituva haitta yhteiskunnalle on huomattavasti suurempi kuin vaikka postikilpailun tuoma teoreettinen pieni alenema postimaksuihin. Mihin nämä ihmiset sitten työllistyisivät? Mielummin maksan postipalveluista vähän enemmän kuin veroistani näiden ihmisten syrjäytymistä sosiaalituella kotisohvalle.

  Edullisin ja järkevin toimintatapa on joskus yllättävä kun asiat mietitään loppuun asti mutta ihmiset harvoin miettivät. Helpompi uskoa äänekkäimpien etupiirien möykkää ja langeta aivopesun uhriksi.

  Ruokakauppojen kilpailussa on jo ideaa. Hyvällä kauppiaalla on oivallinen valikoima ja siisti myymälä. Ruokakaupalla ei ole postipalveluita vastaavia laajoja velvotteita harteillaan joten toimintaa voi vapaammin muokata kilpailutilanteessa :)
   
 18. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko? Eiköhän suurin osa meistä juokse joko K-plussa ja S-etu -tarjousten perässä. Siwat sitten kilpailevat pienellä koolla eli aukioloajoilla ja posti"palveluilla", hinnat on mitä on kuten tässäkin ketjussa on todettu. Ketjut sanelee valikoiman ja lähettää jopa uskotut miehet kääntelemään hyllyt oikein päin että sopii ketjun muottiin... no kauppiaalle toki jää siisteys- ym viihtyisyysasiat kuten ystävällisten ja mahd halpojen (nuorten) kassaneitien valinta :)
   
 19. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 875
  Saadut tykkäykset:
  184
  Anteeksi tämä OT, mutta on ihan pakko:
  Pakettien toimituksessa voi nähdä isoja eroja, jos haluaa: toimituksen nopeus, tarkkuus ja joustavuus tulevat ensiksi mieleen. Itse ainakin haen mielelläni paketin naapuritalon Siwasta. Postiin on huomattavasti pidempi matka. Kotiin vietävissä paketeissa on iso kilpailuetu, jos toimitusaika on asiakkaan kannalta joustava. Kommunikointi asiakkaan kanssa on tärkeä asia (sähköposti/SMS tms. missä lähetys kulkee). Tapoja parantaa pakettien toimittamista ja saada asiakas tyytyväiseksi on varmaan vielä lisää. Valtion monopoliyritykset eivät ole koskaan olleet tällaisessa asiakaslähtöisyydessä hyviä. Historia osoittaa, että valtion yritykset ovat kohdelleet asiakasta lähinnä hallintoalamaisena.

  Tuo loppuosa kirjoituksestasi on täyttä huuhaata. Ei posti voi olla nykypäivänä mikään vajaakuntoisten suojatyöpaikka. Nyt emme elä enää mitään Kekkosen aikaa. On erityisen tärkeää, että kaikkien alojen työn tuottavuus paranee. Tämä vaatimus koskee myös valtion monopoleja.
   
 20. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 464
  Saadut tykkäykset:
  361
  No sitten ei auta muu kuin elättää heitä veroilla ja olla valittamatta. Meikäläinen lopettaa tämän OT:n tähän.