Amazon.co.uk

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana jari_1, 19.01.2004.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Voidaan Wintsu toki tehdä polli, jossa kysytään kuinka moni täältä tuppaa tilailemaan kerralla 100-200 eurolla. :) Eihän siinä toki mitään vikaa sinänsä ole; yritin vain näin OT:nä tuoda esille sitä, että harrastuksen alussa tuo ostamisvimma saattaa myöhemmin kaduttaa. Ei sinun tällaisiin by the way -jupinoihin tarvitse puuttua -- ellei EtP:n kiusaamisvimma ole ed. mainittua ostovimmaa pahempi. ;) Kyllähän se Filmifriikin Importtien ostaminen typerää oli, mutta se olikin niitä aikoja, jolloin ulkomailta tilaaminen ei ollut vielä niin suosittua ja jolloin dvd-leffojan hinnat olivat nykyistä korkeammat -- silloin en ollut vielä edes plazalainen.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2010
 2. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 737
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mahdoitko huomata että se eka hinta on jonkun yhteistyökumppanin ja siellä yleensä tapaa olla sama leffaa listattuna uutena ja käytettynä halvemmalla? Ite olen käyttänyt melko paljon zoverstockssia, ne kun lyö aina halvimman hinnan käytetyissä, usein se tarkoittaa 0.01£ hintaa. Suuri (positiivisen) palautteen määrä ja tähän asti aina moitteettomat tuotteet ovat rohkaiseet. "Very good" ja "like new" todellakin pitävät.

  Edelleen jatkan postikulumutinaa sen verran, kun ihmettelin aiemmin pelien suurempia kuluja leffoihin verrattuna samasta pakkauksesta huolimatta; viimesin tilaus on 8 levyn Ohukainen ja Paksukainen -boksi ja sekin tulee noilla samoilla alemmilla rahdeilla toisin kuin yksittäinen PS-peli... :confused:
  no pätevä selityskin tuli, silti logiikka ihmetyttää
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2010
 3. Nobody

  Nobody Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.05.2002
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aluksi minäkin tilasin Filmifriikistä 30 euron tilauksia, mutta nykyään en tilaa sieltä enää mitään (enkä pääse Filmifriikin sähköposteista eroon vaikka erosin sieltä). Zoverstocksista (amazon.co.uk Marketplace) olen itsekin tilannut (noin 15 tilausta). Tätä suosittelen ainoastaan silloin jos hinta toisiin myyjiin on suuri. Minulla on ainakin tullut tosi naarmuisia DVD-levyjä sekä kuluneita kansia. Ne ovat kaikki kuitenkin toimineet.

  Jotkut Amazon.co.uk Marketplacen myyjät laittavat myös niitä ärsyttäviä tarroja DVD/BD-levyjen päälle, jossa he mm. mainostavat omaa kauppaa. Tarrat ovat aika paksuja, jolloin ainakin minun DVD-asema PC:ssä ei suostu niitä lukemaan. Lisäksi kun yritin irroittaa tarran niin se jäi jumiin DVD-soittimeen. Tarran liima on tosi vahvaa, joten se tulee kuitenkin lyhentämään levyn ikää.

  Ulkomailta tilattaessa ei ole mikään ongelma jos on alaikäinen. Tällöin pitää vain hankkia Sammon visa electron. Itselläni on Sampo ja OP. Sammossa pidän vain 100-500 euroa. Sammossa on automaattisesti verified by visa -toiminto. Ainoa huono puoli on se, että Sammosta menee kk-maksut. Sampo toimii vaikka tilaamilla verkkosivuilla lukisi, että visa electron ei toimi (esim. http://aphrohead.com/). Verkkokaupat näkevät siis Sammon visa elektronin ihan tavallisena visana.
   
 4. Harry

  Harry Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 903
  Saadut tykkäykset:
  7
  Voisitko lopettaa jo tuon ainaisen valittamisen jostain vitun elviksen kiusaamisesta. Aika monesti vaan porukka on eri mieltä kanssasi, ei muuta. Ja tälläiset "uskoisin" ja "luulen" jne...avaukset ovat erittäin ärsyttäviä. Puhu siitä miitä tiedät, älä siitä mitä luulet. Tarinatupa on näitä varten.

  Niin ja itse olen useasti ostanut yli 100 €:lla leffoja.
   
 5. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 380
  Saadut tykkäykset:
  28
  Sama täällä. Lähes aina, silloin kun Amazonista jotain olen tilannut, olen tilannut yli 100 eurolla. Silloin postikulutkin olivat hiukan inhimillisempiä.
   
 6. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  Kyllä Elviksellä nyt ihan hyvä pointti oli. Kyseessä oli kuitenkin alaikäinen ostaja, jollaiselle on ihan hyvä välillä sanoa, että "harkitse kahdesti". Kaikkihan me tiedämme, että tuon ikäisenä tuli tehtyä harkitsemattomia ratkaisuja ja joskus oli ihan hyväksi, jos joku sanoi, että "mieti vielä".
   
 7. Harry

  Harry Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 903
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kommentoin lähinnä tuota asiaa, minkä olin elviksen kirjoituksesta omassa postissani lainannut. Minulle on ihan yks hailee ostavatko alaikäiset miten paljon leffoja vai ei, omia rahojaan kerta käyttävät.
   
 8. mechi

  mechi Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.12.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähänkin tullut parannus, ainakin itselle tuli amazon.co.uk:sta sähköpostia, että suomeenkin on mahdollista saada FREE Super Saver Delivery.
  Pitihän se heti kokeilla, niin näytti olevan mahdollista.
   
 9. Jürgen

  Jürgen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.01.2003
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  1
  Et sitten ole vissiin ketjua lukenut, kun samasta asiasta puhuttu jo ties kuinka paljon:hitme:
   
 10. Maikku16

  Maikku16 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2009
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tästä. Nyt ymmärrän, käytän nimittäin nordean electronia. Tilasin kuitenkin oman kortin tiedoilla ja meni eteenpäin mutta tuli sähköpostia ettei kortti ole kelvollinen. Jos joku kykenisi mulle tilaamaan? Isän kanssa juteltu muttei itse uskalla laittaa kortti tietojaan mihkään ulkomaisille sivustoille, vaikka kuinka yritinkin selittää... ei jaksaisi kuukauttakaan odottaa kun tulisi 18 ikä vuotta täyteen:weep:
   
 11. samppa9

  samppa9 Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.03.2010
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  toimiiko muka sammon elektronin paska...ainakin itsellä lähti vaihtoon kun danske bankenille siirryttäessä lakkas toimimasta netissä ostot ja sanotaanhan tuolla sammon sivullakin ettei noitten visa elektron tue internet ostamista.

  vaihdoin nordeaan ja sen elektronilla on toiminu playstä, amazonista, zavvista ym tilatessa ok.
   
 12. Nobody

  Nobody Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.05.2002
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen tilannut yli 10 ulkomaisesta verkkokaupasta Sampo kortilla ja tilaukset ovat menneet läpi. En käytäkään tätä missään muussa toiminnassa esim. Suomen kaupoissa. Kannattaa pitää sitä kakkoskorttina. Onhan näissä kaikissa pankeissa aina jotain ongelmaa. Kerran en saanut moneen kuukauteen tilattua mitään Playsta Sampo kortilla.

  Sammossa on myös tärkeää käyttää AINA uusinta java versiota (tällä hetkellä java 6u22). En mene koskaan Sammon verkkopankkiin millään työ/koulu koneella, koska niissä ei koskaan päivitetä javaa.
   
 13. miisha

  miisha Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.06.2007
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttäisi tuo Free Super Saver Delivery:n todellinen raja olevan vain 20 puntaa. Testailin hieman ja alle 20 punnan tuotteissa ko. toimitusta ei pysty valitsemaan, mutta heti jos heilahtaa yli kahdenkympin niin optio ilmestyy toimitusvaihtoehtoihin.

  Itseasiassa pistin yhden alle 25 punnan tilauksen menemäänkin ilmaisilla posteilla.
   
 14. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
 15. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Tuli eilen tehtyä ensimmäinen tilaus kyseiseen puljuun. Super saver deliveryn pystyi valitsemaan, mutta miten tuon kurssimuutoksen kanssa tulisi tehdä. Valitsin siihen Amazonin "käännöksen". Mutta mikä se toinen vaihtoehto oli vai käsitinkö jotain väärin?

  Tilaus oli edennyt niin ettei enää pystynyt sitä perumaan. Kai tuo sitä tarkoittaa, että veloitus OP-Debitiltä myös onnistuu. Playn kanssa oli aikoinaan yhtä tuskaa nuo kikkailut.
   
 16. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 540
  Saadut tykkäykset:
  262
  Se toinen vaihtoehto on maksaa puntina, luottokorttifirma/pankki tekee sitten valuuttamuunnoksen päivän kurssin mukaan. Yleensä se tulee kai halvemmaksi, amazon taitaa hieman vetää välistä tuossa omassa muunnoksessaan mutta ainakin hinnan tietää varmasti kun tilausta tekee koska kurssinvaihteluriski siinä tietysti on jos puntina maksaa, mutta voihan se yllättää iloisestikin.
   
 17. Slabs

  Slabs Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2009
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäinen tilaus itselläkin takana amazon.co.uk:sta. Hyvin homma toimii, turhan pitkä toimitus aika kylläkin verrattuna esim Play:n vastaaviin. Hyvä puoli että arvioitu saapumisaika oli suhteellisen oikea, vain yhden päivän myöhässä.

  Ja hienona bonuksena OP:n Electroni toimi ilman mitään kommervenkkejä, turhauttavaa jos joutuis ruveta säätämään kuten Play:n kanssa piti ennenkun rupesi toimimaan. :thumbsup:
   
 18. Vorkkis

  Vorkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  692
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tulipa tehtyä taannoisen tilauksen kanssa pieni moka.

  Laitoin vahingossa erään tilauksen tulemaan firman postilokero-osoitteeseen ja näyttäs tavara lähtenyt Englannista Deutchland Postin eli DHL:n toimesta.

  Osaakohan ne jättää sinne postilokeroon noutolapun vai miten käy?
  Kun jostain DHL:n sivuilta olin lukevinani etteivät toimita tavaroita postilokeroihin?
   
 19. Slabs

  Slabs Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2009
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei se DHL sitä loppuun asti tuo - luultavasti vain suomen terminaaliin lentorahtina ja sitten Itella tartuu pakettiin ja tuo sen perille. Tai siis niin ainakin täällä päin suomea kävi, kyllä se ihan normi posti kusti tyrkkäsi käteen sen paketin eikö DHL.

  Muuten tuosta puntina maksamisesta - katselin tuossa omaa tilaustani ja ainakin sen olivat velottaneet tasan nykykurssin mukaan eikä näin ollen ollut kalliimpaa amazonin kurssimuuntimella tehdä ostos, en sitten tiedä onko tuossa päivittäisiä heilahduksia paljon.
   
 20. Vorkkis

  Vorkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  692
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ok, kiitokset vastauksesta. Eli pakettia vain odottelemaan.