Amazing Race

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Sammypiru, 16.02.2003.

 1. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Jeah, gooteista päästiin. Olin ihan varma etteivät Zev ja Justin ehdi puolessa tunnissa oikeaan paikkaan, mutta hyvin kävi. Kent oli ärsyttävä itsensä ja kehtasi vielä syytellä Vyxeniä, vaikka hänenkin olisi pitänyt lukea ohje kunnolla. Rotta mikä rotta.

  Nyt on oikeastaan se ja sama kuka voittaa, joskin koripalloilijat ovat välillä olleet hieman inhottavia. Malloryn reaktio olisi hauska nähdä, jos voittaisivat miljoonan.
   
 2. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Kausi päättyikin sunnuntaina tuplajaksojen myötä. Saatin toinen naisjoukkue voittajiksi, ja sanoisin tämän kautisen voiton olleen kovempi juttu, kun kisassa oli vain kaksi naisparia viime kautisen neljän sijaan, ja kilpakumppanitkin olivat kokeneempia ja siten kovempia. Taas kävi niin, että yksi finaalikolmikosta sai huonon taksin ja parivaljakko tuli muita jäljessä kaikkialle.

  Seuraavaa kautta saadaan ilmeisesti odottaa jonkin aikaa?
   
 3. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  "Tuplafinaali" katsottuna. Olikin varsin neekeripainotteinen tuo vikavika jakso. Siinä kävi kyllä melko ohraisesti isälle ja tyttärelle, naisvanhuksen virnuillessa ajopyörän takaa meni jo katsojallakin repeilyksi. Voi hyvänen aika. Mietin jo aiemmin että mikseivät ihmeessä vaihda sitä taksia ja sitten... No, onneksi miljoonan dollarin jackpot merkitsi vain ENNEN häviötä, eli häviön jälkeen olivat palikat taas ojennuksessa. Vähän kyllä alkoi lopussa mietityttämään amerikkalainen hurmoshenkisyys: paljonkohan niille maksetaan että ilmestyvät ilomielin riemujoukkoon hurrailemaan?

  Tämä kisa olisi kyllä vielä rutkasti parempi, mikäli vihjeet olisivat oikeasti ihan vihjeitä, eli aivan todellisia arvoituksia ym. pähkinöitä tai palapelityyppisiä ratkaisuja. Nyt kisan kovin arvoitus taisi liittyä kahdella jakamiseen. Menee vähän hölmöksi kun jatkuvasti hoputellaan ylinopeuksiin, vääriin kaistanvaihtoihin yms. sen sijaan että tehtäisiin siirtymillä vaikka aivovoimistelua seuraavaa rastia varten. No taitaa olla maailma jo pikkuhiljaa kierretty.
   
 4. Biini

  Biini Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  580
  Saadut tykkäykset:
  8
  Ei vielä tietoa uudesta kaudesta ja Selviytyjienkin jälkeen alkaa - uusi kausi Selviytyjiä!

  Mutta se mikä pisti silmään AZ:n tokavikassa Jenkkilän kaudessa on leikkausten nopeus! Tuntuu kuin turboruuvia olisi kiristetty äärimmilleen ja leikkaukset kuvakulmasta toiseen menevät jo millisekunneissa...jos ei ole nopeaa leikkausta niin sitten on nopeutettu tai hidastettu kuvaa :D Aika villiä menoa!
   
 5. Biini

  Biini Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  580
  Saadut tykkäykset:
  8
  Sarja palaa ruutuun 30.8. klo 21.00 19. kauden avausjaksolla!
   
 6. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Uusi kausi polkaistaan vihdoin ja viimein viime viikolla käyntiin. Saatiin yli vuosi odotella ja katsoa selviytyjien seikkailuja. Muutama selviytyjä löysikin tiensä tähänkin sarjaan, mutta nyt hekin tippuivat. Ainakin omalta osaltani mielenkiintoisin parivaljakko tippui. Muuten aika perusmenoa, vanhuksia, pariskuntia, kaveruksia, homopari... Ei mitään kovin ihmeellistä, toisaalta minkähänlaisia parivaljakoita nyt voisikaan keksiä. Yksi mikä olisi hauska nähdä olisi pomo ja alainen, koska olisi hauska nähdä miten dynamiikka pelaisi pelaajien ollessa samanarvoisia hierarkian suhteen.
   
 7. Fazed

  Fazed Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2014
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minä en käsitä, kuinka tuo sarja vieläkin pyörii, jäänyt kiinni brutaalista käaikirjoituksesta ja uudelleenotoista, parit sisältävät aina samat pakkopullat jne. Ilmeisesti toimii showpainin tavoin sitten :D
   
 8. scott

  scott Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pari linkkiä aiheeseen:

  http://electronics.howstuffworks.com/amazing-race.htm
  http://www.reddit.com/comments/pdk5n/i_was_an_amazing_race_contestant_ama/
  http://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/15lro9/to_redditors_who_have_worked_in_reality_tv_how/


  Käsikirjoitus <> kilpailun suora fiksaaminen. Kysehän siitä, että saadaan paras mahdollinen "tv-draama" kuvattua & leikattua.
  ...

  Yleistä:

  "We have over 2,000 pe*ople working on the show worldwide," "In order to lay out the Race and make it financially, creatively and logistically work, I go everywhere and lay it out, and hand all that knowledge over to the rest of my team," he says. "Then I travel with my team again around the world and plan exactly where the camera position is going to go, what we're going to do, and come up with all the challenges." (TAR producer/creator Bertram van Munster).

  TAR-kilpailijalta kommenttia arvotavaroiden hävittämisestä ja ohjauksesta:

  It's a case of the production company hiring the best crews in the business. They get those shots and have to keep quiet about them as not to alert the teams. It happened to us when we ran out of gas in Marseilles, but it ended up being a non-issue so it didn't get much tv time.

  There's a fair amount of coaching to begin with "Go back around that corner, we need to get a shot of you arriving" that's kind of innocuous, but some contestants from my season came to sequesterville a little bitter and would claim that some teams got a little extra guidance here and there. I never saw it, but I wouldn't be entirely surprised. They basically create your "character" in editing.
  ...

  They also employ this retired SAS bad ass who trails you all over the world. You'll think you left him behind three countries ago only to turn a corner and see him watching you while on a cell. It was like Liam Neeson's character in Taken, if he were a real person.
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2014
 9. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Kiitos muuten noista linkeistä scott. Mielenkiintoisia lukemisia, monesti ei tule ajatelleeksi kuinka vaikeata tämmöistä edes on kuvata tai suunnitella.

  Tämän hetkinen kausin on valitettavasti ollut päinvastoin mielenkiinnoton. Ehkäpä on tullut nähtyä liian monta kautta selviytyjiä nyt putkeen ja tottunut siihen, että kisailijoiden väliseen kinasteluun. Amazing Racessa tätä on ollut vähemmän, mutta tällä kaudella ei lainkaan. Jotenkin yhdentekeviä kilpailijoita muutenkin.
   
 10. mhm79

  mhm79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2006
  Viestejä:
  254
  Saadut tykkäykset:
  5
  katsooko muut palstalaiset tätä sarjaa vielä vai menikö mielenkiinto noitten paljastusten myötä? eipä sarjaa olla paljoa kommentoitu. onhan uusinta kautta jo kaksi jaksoa esitetty.
   
 11. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Joo eipä ole hirveästi keskustelua sarjasta täällä, toisaalta ei oikein muistakaan sarjoista.

  Amazing Racen kohdalla on vähän innostus hiipunut, vaikka ihan viihdyttävä sarja onkin. Tällä kaudella on jälleen ollut tilanne, ettei oikein mikään parivaljakko ole sytyttänyt, tällä kaudella ainoastaan tuo juuri pudonnut Kentucky -parivaljakko oli sympaattisin, vaikka tuo jatkuva "Kentucky boys" hokeminen alkoi ärsyttämään. Tämän hetken finaalinelikko on täynnä epämiellyttäviä tyyppejä, joista oikein kenellekkään ei voittoa erityisesti toivoisi, ehkä tuo armeijaäijä+vaimo -kaksikko voisi voittaa, kun ovat dominoineet niin hyvin, vaikka tuo mies onkin aika vastenmielinen.

  Kaipaisi jotain piristysruisketta tämä sarja.
   
 12. RPZ

  RPZ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2006
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa mieltä näistä pareista. Ehdottamasi voittajakaksikko on mielestäni todennäköisin voittaja, koska parin nainen on todella hyväluonteinen ja vahva ja mies on huippukuntoinen, iso ja eikä tyhmä hankään. Heikkoutena kohtelee tuota naista hieman huonosti aika ajoin.

  Tosiaan aika vastenmielistä sakkia löytyy. Vanessa, joka on itse kaunis kuin kukka, kehtaa haukkua toisen naisen ulkonäköä päin naamaa. Huh huh mitä pikkusieluisuutta. Tämän haukutun naisen (nimi ei tule nyt mieleen) pää ei taida riittää voittoon, homma menee vetiskelyksi aivan liian helposti.
  Tämä miespari, oliko ne jotain vartijoita, isoja köriläitä, joilla on todella suuret luulot itsestään.
   
 13. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Nyt sitten yksi inhokkipareista eliminoitui, mutta teki kyllä pahaa katsoa Vanessan menoa, turvonneella ja kipeällä nilkalla piti juosta jotain juoksumattoa pitkin ja hyppiä saadakseen niitä kanoja. Itsellä on sen verta kokemusta vaurioituneen nilkan kanssa puuhailusta, että tiedän kuinka ikävältä tuo on mahtanut tuntua. Lisävaurioiden vaarakin oli tuossa ihan kohtuullinen.

  Jälleen sama tuttu pari vei etapin voiton ja toivottavasti voittavat ensi kerrallakin. BB -parilla ei tosiaankaan henkinen kantti varmaan kestä ja Art ja JJ nyt taas uhosivat jotain. Toivottavasti finaali ei taas ratkea siihen, että joku pari saa sen huonon taksikuskin.
   
 14. RPZ

  RPZ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2006
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sinne armeijaäijälle ja vaimollehan se voitto meni niinkuin jo ennusteltiinkin. Ja ansaitusti, pakko myöntää. Meinasi kyllä dramaattinen loppu tulla kun missasivat ensin viimeisen tehtävän.
  Samaan hengen vetoon on kyllä todettava että kauden muut parit oli poikkeuksellisen huonoja, mahdollistaen ennätysmäärän etappivoittoja voittajille. Aika harvalla kaudella esim tuo BB pari olisi päässyt top3:een.
   
 15. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Oikea pari kyllä voitti, selvästi vahvin ja paras porukka tällä kaudella. Täytyy myöntää että koin mielihyvän tunteita, kun rajavartijoilta ei meinannut onnistua se mäenlasku ja toinen niistä oli kokoajan kierimässä mudassa. Sitten takaa tulee kaksi tiimiä, jotka hoitavat sen nopeammin. No pitää tietenkin vähän hattua nostaa, kun nousivat takaa-ajoasemasta toiselle sijalle. BB -pari oli kyllä aikamoinen parivaljakko, kun kokoajan olivat luovuttamassa ja inisemässä. Ihme, että selvisivät noinkin pitkälle. Eivät heittäneet ylävitosia Vanessan ja hän miehensä kanssa.

  Ensi sunnuntaina alkaakin heti seuraava kausi ja nähtävästi ainut uusi juttu, mitä tekijät ovat keksineet on nostaa pääpotti kahteen miljoonaan.
   
 16. RPZ

  RPZ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2006
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minusta näytti siltä että Vanessakaan ei ollut kovin vastaanottavainen. Vanessa olisi aika täydellinen paketti naiseksi, jos hänellä olisi voittajaparin naisen luonne ja voimat.

  Kiitos vinkistä, en olisi välttämättä hokannut että jatkoa tulee heti. Ei muuta kun seuraamaan. Olen itse laiska matkustelemaan, varmaan siksi jaksaa omalta sohvalta tätä racea bongailla.
   
 17. Gomit

  Gomit Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.10.2003
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  4
  Samaa mieltä, harmittaa silti että vieläkään ei viimeisen etapin tuuri-osuutta edes yritetty minimoida, liikuttiin pelkästään takseilla joka antoi taksikuskin tiedoille liian suuren merkityksen. Onneksi jokaisen porukan taksikuski mokasi jossain vaiheessa, niin suoritukset tehtävissä ratkaisivat ja kauden paras pari voitti.

  Jos itse saisin päättää Amazing racen -konseptin niin kisa järjestettäisiin seuraavasti.

  4 maanosaa, jokaiseen lennetään yhteiskuljetuksella ja kisa alkaa tavallaan alusta.
  Jokainen maaosa-kokonaisuus sisältää seuraavat asiat:
  - yksi etappi jossa ei tipu ketään
  - ei lentoja matkustajakoneilla, pienkoneilla tai helikopterilla voi olla pieni maisemalento
  - viimeinen maanosa aina pohjois-Amerikka, joka päättyy maaliin, ensimmäinen maanosa joku muu (kisa siis alkaa aina muualta kuin USA:sta)
  - taksikuljetukset vain sellaisiin kohteisiin jotka ovat tiedossa, ei salapoliisitöitä vaativia
  - liikutaan pääasiassa "omalla" autolla, osittain myös junilla, busseilla ja laivoilla
  - pienemmät palkinnot välietappien voitoista, isompi maanosa-kokonaisuuden voitosta, viimeisessä tietysti miljoonan palkinto
  - ei keinotekoisia viivytyksiä (tyyliin vihje saapuu aamun koitteessa)
  - 12h huili aina "välietapin jälkeen"
  - maaosan loppuessa kaikki lentävät yhteiskuljetuksella seuraavaan kohteeseen, josta lähdetään samaan aikaan liikkeelle klo 8.00 aamulla. Kaikille on annettu riittävästi lepoaikaa välissä. Kilpailijoille ei kerrota etukäteen mihin maanosaan mennään seuraavaksi, saavat tietää vasta lentokoneessa/kentällä
  - maaosan sisällä liikutaan tietysti muutaman (usean) eri maan alueella.

  Tuolla konseptilla voisi syntyä kohtuullisia eroja maaosan sisällä kun niitä ei kokoajan keinotekoisesti poistettaisi, toki eri kuljetusmuodot (bussiaikataulut jne.) niitä vähän rajottaisivat.
  Erot nollattaisiin kuitenkin aina siirryttäetessä uuten maanosaan, eli kilpailun loppuun asti ei sentään annettaisi erojen kasvaa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2015
 18. RPZ

  RPZ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2006
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusi kausi heti perään, ei voi välttyä pieneltä väsymiseltä, mutta tuleehan tätä taas katsottua.

  Kilpailijoista ehkä eniten mieleen on jäänyt söpöhköt Sri Lankalaisperäiset kaksostytöt, jotka on aika energisiä, joskus jopa ärsyttävyyteen asti tapahtuvaa sinkoilua ja pomppimista. Tänään toinen niistä juoksi päin paria kuvaavaa kameraa, josta vahingoniloisena ihmisenä sain pienet naurut :D.
   
 19. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 409
  Saadut tykkäykset:
  203
  Tänään alkaisi taas uusi kausi kahdella jaksolla.
   
 20. Gomit

  Gomit Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.10.2003
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tuli katsottua kaksi ekaa jaksoa kun ilmestyivät katsomoon.
  Identtiset kaksoset vaikuttivat kaikkea muuta kuin käytännön hommiin sopivilta, ei ihmekään että tippuivat nopeasti.
  Ekassa jaksossa tuntui olevan aika paljon tuurilajeja, tosin hiekkakakkutehtävän olisi saanut ehkä tehtyä aika nopeasti jos olisi aina kastellut hiekkasatsin ennen uuden kakun tekemistä, porukka hakkasi niitä aika kuivina kasaan ja takaa tulleilla oli helppoa nähdä mitkä oli katsottu.

  Lätkäjätkät vaikuttaa ennakkoon kovimmalta parilta, kaksi entistä ammattilaista, vaikea kuvitella että muilla olisi saumoja jos saavat vauhdin päälle.

  Vaikuttaa kuitenkin samalta tylsältä meiningiltä, tehtävät eivät joko tee riittävästi eroa tai sitten tuurielementtiä on liikaa. Etappien välissä myös tasoitetaan eroja ihan liikaa, paremmalla suunnittelulla sitä saisi vähennettyä.