Amatöörille eka 5.1 setti??

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana AKah, 18.09.2010.

 1. weedie

  weedie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2011
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset nopeista ja mielenkiintoisista vastauksista. Näissähän varmaan mielipiteet jonkin verran jakaantuu ja parhaiten asioista sekä omista mieltymyksistä pääsee perille kuuntelemalla.

  Todennäköisesti tulen päätymään vahvistimen suhteen tuohon 608:n valintaan ja käytän vahvistinbudjetista "ylijäävät" rahat kaiuttimiin.

  Subia valitessa tila ei varsinaisesti ole este, sen puolesta sopii kyllä tuo isompikin malli. Lähinnä tässä kohtaa yritin pitää rahankulutuksen jotenkin omalle lompakolle sopivana :)

  Mikä mielestänne olisi Tannoyn V1:sistä "yhden pykälän parempi" malli? Mielellään sitä ottaisi 5 samanlaista kaiutinta, mutta hinta pompsahtaa helposti itselle liian korkeaksi kun noita vaihtoehtoja selaa...

  Jos nyt leikitään ajatuksella, että pidettäisiin tuo setin kokonaishinta suunnilleen samana ja vahvistimesta jäisi tuo pari hunttia ekstraa. Suositteletteko laittamaan rahat parempaan subiin vai panostamaan mielummin parempiin jalustakaiuttimiin?
   
 2. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 491
  Saadut tykkäykset:
  453
  Tulossa mielipide, joka todennäköisesti tienaa vastaväitteitä, mutta XXLS400 -> Monolith DF + (tai SVS 12'' ported -mallit) tason nousu kuuluu ja tuntuu persiissä, eikä subbarin vaihtaminen tule todennäköisesti ihan heti mieleen.

  Hintaero XXLS400 tasan 200e Monolith + -malliin, SVS:n karvan vähemmän (taitaa lohjeta 700e + pk:t). Eli jos tuon jakaa kahdelle pääkanavalle, se on 100e /kaiutin (ja skippaamme tässä nyt sitten ne ongemat, mitkä erilaisesta keskikaiuttimesta seuraisivat - jos sen huomio, käytettävissä on alle 70e lisää /kaiutin).

  Tannoy Mercury V1 n. 115e + lisäbudjetti 100e = 215e /kaiutin käytettävissä (tai keskikanava huomioiden tasan 200e). Olettaen, että tuo Mercury V1 todella on niin hyvä kuin on väitetty, niin saattaa olla haasteellista joskaan ei mahdotonta löytää merkittävästi paremmat kaiuttimet tuolla reilulla 200e/kappale. Hyvinkin todennäköisesti löydätkin, mutta senkin hintaisilla voi tulla muutamassa vuodessa 'päivitysrundi' eteen ja lisäksi heität sen edun, että kaikki kaiuttimet ovat samanlaiset, suoraan mäelle.

  Eli olet tilanteessa, jossa sinulla on edessä 2x Kaiutin Z + 1x Tannoy Mercury V1 ja takana 2x Mercury V1. Melekonen sekamelska, mutta tuolla säästetyllä 200e taas ei kaikkia viittä kaiutinta olennaisesti paremmiksi saa.

  Sen sijaan voisin varovaisesti veikata, että noista ehdotetuista järeämmistä subbareista riittää iloa ilman ajatustakaan järeämpään vaihtamisesta todella pitkään.

  Mutta tämä on vain minun mielipiteeni.

  Toinen vaihtoehto olisi hankkia nyt rahatilanteen sallimissa rajoissa sellainen 2.1 systeemi, ettei varmasti harmita, ja laajentaa sitä sitten siitä henkilökohtaisen budjetin salliessa.
   
 3. timpsukka

  timpsukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2008
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Allekirjoittanut käyttänyt nyt pari viikkoa yamaha rx-v667 + 5kpl tannoyn v1:iä ja olen ollut tosi tyytyväinen....(Musiikin kuuntelua ehkä 15% ja loput leffojen katselua...) Tosin kyseessä eka oikea kotiteatteri mulla, joten en varmaan osaa kaivatakkaan mitään hifilaatua... Subbari tarkoitus hommata lähitulevaisuudessa ja mietinnässä joku SVS:n PB/PC-12 tai sit perus BK XLS-200 DF MkII... suosittelen :)
   
 4. joose

  joose Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  310
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikesta huolimatta minäkin tuolla budjetilla ostaisin kunnon subin, jota ei tarvitse "heti" vaihtaa. Niihin parempiin jalustakaiuttimiin menee helposti se 1000-2000 euroa. Subbarin ostaessa saat nyt mielestäni parannusta halvemmalla siis jos verrataan esim. xls-200:n ja monolithin hintoja tai sitten niiden v1:ten ja joidenkin selvästi parempien kaiuttimien hintaa.

  e: löytypäs vanha "hyvä pätkä": http://www.svsound.com/animation.cfm
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2011
 5. avuton -ko

  avuton -ko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.01.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja taas yksi tiedoton kyselee neuvoja..

  Eli ensimmäinen 5.1 setti olisi hakusessa, hintaa max 2k€. Tilana suht iso huone, leveys n 5m, syvyys 6,5m ja korkeus 3,2m. Tilassa kuitenkin myös ruokapöytä, joten etukaiuttimien etäisyys televisiosta on maks. 1,5m.
  TV:nä perus 32" hd LG, humaxin digiboxi, leffat toistaiseksi ps2:lla.
  Käyttö pääasiallisesti TV / elokuvat / PS / satunnaisesti musiikin kuuntelu.

  Olen katsellut Onkyon 308 vahvistimeksi, subiksi kovan hehkutuksen perusteella mahdollisesti tuo SVS12". Kaiuttimiksi (etu ja taka) pohdin Mercuryn V1:ä, ainoa huono puoli niissä on ettei löydy valkoisena; joka on toisen puoliskon 'ainoa' tärkeä pointti.
  Katselin myös Genelecin 6010A kaiuttimia, ovatko ne sopivat ko käyttöön? Ja mitäs tuo aktiivi meinaa, tarvitsevatko ne 230VAC sähkönsyötön toimiakseen vai riittääkö pelkkä kaiutinkaapeli? Jos eivät tarvitse, niin toimivatko ko vahvistimella?

  Vahvistin 308 sen takia, että on huomattavsti matalampi kuin isoveljensä (tilanpuute) ja on käsittääkseni ihan kohtuu ok peli. Ja ei ole kovin kallis, joten ei harmita niin paljoa jos laukeaa jossain vaiheessa. Mitä käytännön eroa tuolla mallilla on esim seuraavaan 508:aan? Kaiuttimet olisi kuitenkin hyvä olla edes kohtuu ok tasoiset, jotta niillä pärjäisi toistaiseksi.

  (Maverick, en välttämättä kaipaa sinun "älä osta paskaa" - kommenttejasi tähän), koska tarkoitus ei luukuttaa kybällä vaan saada hieman parempi äänimailma kuin mitä LG:n huippuäänentoisto tarjoaa.

  Moni kirjoitti, että keskikaiuttimena olisi hyvä olla sama kaiutin kuin ainakin etukaiuttimet ovat, vai olenko käsittänyt ihan väärin?
  Eli onko siis keskikaiuttimet pelkkää vedätystä?

  Ja jos päädyn tuohon subiin, niin mistäköhän se kannattaisi hankkia?

  Ja jos sattuu olemaan joitain muita varteenotettavia vaihtoehtoja, niin tietysti kaikki apu kelpaa.

  Mitä muuta tarvitsen jotta saa laitteiston toimimaan? Kaiuttimet tarvitsevat kaapelin ja vahvistin + sub sähköä.
  Humaxsista löytyy rca x3 + SPDIF? + 2x scart ja ps2:sta yksi optinen lähtö + av multi out jonka kaapelin toisessa päässä on rca x3
  Olettaisin, että vahvistimen ja tv:n väliin tarvitaan hdmi mutta mitä muuta?

  Kiitokset jo etukäteen vastauksista!
   
 6. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 984
  Saadut tykkäykset:
  6
  1. Aktiivikaiuttimet ei käy 308:n ilman säätöä. Joudut kolvailemaan ainakin sopivat johdot koska 308:sta puuttuu pre-outit(löytyy vasta Onkyo 708). Aktiivit tarvii vielä virtaa seinästä kun niissä on sisäänrakennettu vahvistin.
  Pianovalkoisena löytyy esim. QAcoustics 2020-kaiuttimet n.200€/pari ulkomailta tilattuna.

  2. 308: 5.1ch, hdmi 3in
  508: 7.1ch hdmi 4in, audyssey
  578: 7.1ch hdmi 4in, audyssey, skaalain/muunnin analog.-> hdmi1080p
  Huomioi että Onkyo suosittelee vahvistimiensa sivuille 10cm ja ylös 20cm vapaata tilaa.

  Gigantista saa Yamaha 578:n 279€:lla http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/erillishifi/vahvistimet/RXV567BL/yamaha-viritinvahvistin

  3. Keskikaiutin on yleensä kalliimpi vaikka saattaa olla äänenlaadultaan heikompi kuin normikaiutin. Voitko sitten sijoittaa tavallista kaiutinta hyvin tv:n alapuolelle/yläpuolelle? Kaiuttimia ei aina myydä yksittäin joten saatat joutua ostamaan niitä 3paria eli jää yksi ylimääräinen varalle tai myyntiin. Yleensä 3paria tai 2paria+center ovat suunnilleen samoissa hinnoissa.

  4. SVS subeja myy L-Sound(Norja), PB12-NSD 699€+n.50€pk

  5. Jos digiboksissa ei ole hdmi:tä tai komponenttia(red,green,blue rca) niin sitten liität scartilla telkkariin. PS2 on saatavissa multiav->komponentti-johto. Komponentilla saa paremman kuvanlaadun kuin komposiitilla(keltainen rca).

  liitännät esim. Onkyo 308 kanssa
  digiboksi -> scart(kuva,ääni) -> tv
  ps2 -> komponentti(kuva) -> tv
  ps2 -> optinen(ääni) -> vahvistin
  tv -> optinen(ääni) -> vahvistin
  pc ?

  Jos ei ole mitään hdmi-laitteita niin hdmi-johto vahvistimesta telkkariin on turha.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2011
 7. Topi04

  Topi04 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin on nyt tullut luettua ja selattua palstaa ja oli pakko liittyä.:)
  Elikkäs tuli tuossa viikonloppuna laitettua semmonen 1200e rahaa palamaan
  ja nyt jälkiviisaana rupes tietenkin mietityttää että oliko edes jotenkuten hyvin siojoitettu. Tavarat tulee vasta perjantaina ja haluaisin kuulla teiltä vähän mielipiteitä paketista.

  Kaiuttimet: Psb alpha b1 x5
  http://www.psbspeakers.com/products/Alpha-Series/Alpha-B1-Monitor

  Subi: Dls 3.10
  http://www.dls.se/en/home/prod.html?produkt=en_419

  Vahvistin: Yamaha rx-v567
  http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v567_black__u/?mode=model

  Kuuntelupaikka rivitalo ja äkäset naapurit..:D
   
 8. joose

  joose Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  310
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja äkäsemmäksi tulevat kun eivät kuule kunnon murinoita. Eli ainoa tuossa paketissa silmäänpistävä juttu on tuo lisäbasso. Siihen kuluneet rahat olisit voinut laittaa säästöön ja ostaa kunnon subin vaikka vähän myöhemmin. Toivottavasti et maksanut siitä paljon. Nuo PSB:t on käsittääkseni ihan kelpo kailottimet, jos saundista tykkää.
   
 9. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 491
  Saadut tykkäykset:
  453
  :thumbsup:
  150W teholla ja ilmoituksenkin mukaan vain 30hz tienoilla ylettävä toisto (todellisuudessa nuo ilmoitetut ovat usein huomattavasti ylempänä millään järjellisillä paineilla) ei paljon puhista.

  Toisten on vaan saatava "subwoofer" riippumatta siitä, mihin se pystyy. Ennustan päivitystarpeen iskevän vuodessa jokatapauksessa tai lähes välittömästi, jos sattuu kuulemaan suorituskykyisempää subbaria.
   
 10. Cölt

  Cölt Guest

  Liittynyt:
  22.07.2010
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehdotan, että ostat jonkun sopivan AV-vahvistimen, subbarin, etu- ja keskikaiuttimet. Takakaiuttimet myöhemmin.

  Amphion Helium3 on kuuntelemisen arvoinen, saa myös valkoisena.
   
 11. Topi04

  Topi04 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  No juu ehkä ois pitäny sekin raha säästää mutta ihan hyvin se tossa omaan korvaan jutis ainakin aluks ja no mitä testeistä http://www.dls.se/econtent/files/536/home_test_reports_08_sc.pdf luin ni ei ne nyt ihan täys paskakskaan haukkunu.. ja siellä luki viel että olit 28hz toistanu luoja tietää sitten että millä miinus dB..:OI niin ja siis jjhifissä maksaa 699e :eek: mutta verkkokaupasta hain 269e.. kiitoksia nopeista vastauksista.. kantapään kautta oppii..:)
   
 12. Topi04

  Topi04 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt löysin päivän parhaan tuloksen tolta aikasemmalta postaamaltani linkiltä...:D
  The
  Sub3.10, while not quite a reference
  design, is able to drop very deeply, and
  even do a fair fist of the 15Hz bass throb
  in Holst’s Mars that I span on Telarc’s DTS
  demo CD.
  Tiedä nyt sitten noista..
  Ainakin voi kuvitella ja ei tuu niin paha mieli..:hitme:
   
 13. joose

  joose Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  310
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja siis en ole tutustunut edes tuohon hintaluokkaan, mutta voin nyt mutuna heittää, että sait varmasti rahoillesi vastinetta. Ei tuolla sijoituksella (270e) varmaan parempaa saa. Ja tulet varmasti pitämään subista. Älä vaan erehdy missään ns. laatusubeja kuulemaan. Nou hätä. :)
   
 14. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 491
  Saadut tykkäykset:
  453
  Ja millä paineella? Vaikka 60db maksimi ei ole vielä mikään temppu, mutta eipä sitä myöskään juuri huomaa.. Ja tuo oli vielä nimenomaan juuri tuossa huoneessa.
   
 15. Topi04

  Topi04 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  No näillä mennää vai mite se oli..:) (ainaki vuos kunnes pääsee muuttaa jonnekki muualle)..
   
 16. timpsukka

  timpsukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2008
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten kytken sonera kotitv:n digiboksin sekä vahvistimen/telkkarin/pleikkarin?

  TV on Sony KDL-40W4000, jossa on sisällä hd-digiviritin jota olen tähän asti käyttänyt... Tv:ssä optinen ulos, HDMI sisään x 3. Vahvistin yamaha rx-v667.

  Nykyisin: TV (ääni, OPTINEN) --> Yamaha television katselua varten sekä
  PS3 --> (kuva ja ääni, HDMI) --> Yamaha --> (kuva, HDMI) TV

  Eli pitääkö sit kytkeä digiboksi (kuva ja ääni, HDMI) --> vahvistin --> (kuva, HDMI) TV? Saakos tälleen tavan tv-lähetyksistä 5.1 ääntä ulos...eikös esim YLE:llä nykyisin ole jo 5.1 tarjolla?
   
 17. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 984
  Saadut tykkäykset:
  6
  PS3 -> hdmi -> Yamaha 667 -> hdmi -> TV
  Koti-tv -> hdmi -> Yamaha 667

  TV -> optinen -> Yamaha 667

  Yle taitaa lähettää vain stereota, ehkä erikoistapauksissa(esim. euroviisut) on kait monikanavaääntä tarjolla jotain kautta (hd-lähetys?)
   
 18. AKah

  AKah Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän näihin laitteisiin sais uppoamaan vaikka kuinka paljon :hitme:
  Itsellä aluksi se budjetti oli 1200e ja sitä ennen oli vain Sonyn 32" W4000
  Nyt on kuitenkin ostettuna:
  Tannoy Mercury V1 4kpl = 398e
  Tannoy Mercury VC = 189e
  Yamaha RX 567 vahvistin = 350e
  Subi XTZ ice = 550e (vähän käytettynä)
  Ja tarvikkeisiin: jalustat, kaapelit, seinätelineet about 180e

  Noin pyöreästi 1700e menny :D eli reilusti budjetti ylitetty
  Ja lisänä tähän vielä hommattu Sonera KotiTv ja PS3...
  Nyt suunnitelmissa hankkia 46" telkkari.
  Mut todella tyytyväinen pakettiin olen. Ensimmäiseksi paketiksi sopii mulle oikein täydellisesti.
   
 19. avuton -ko

  avuton -ko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.01.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutamalla lisäkysymyksellä jälleen liikenteessä:

  Hieman miettineenä ja Genelecejä kuunnelleena päädyin lähestulkoon varmasti niihin, siis 6010A, 5kpl. Subiksi luultavasti svs12".

  Mutta jos joku viisas voisi valaista hieman lisää..

  Ko. kaiuttimet tarvitsevat ilmeisesti pre-outit vahvistimesta, mikäköhän olisi oiva ja hyvin soiva vahvistin niille? Kriteereinä mm. hinta max.500€, ei vaadi kovin suurta vapaata tilaa ympärilleen, laadukas sekä suht. helppokäyttöinen.

  Onko kaiutin-/subiratkaisu järkevä, aikaa kestävä sekä tottakai hyvin soiva paketti? Mielipiteitä toki on monta, mutta jos ko. kokoonpanossa on joku oikeasti vialla niin kerro ihmeessä!

  Ja jos sitten vielä saisi lyhyen tarinan siitä, mitä eroa on pre-outilla ja perinteisillä + / - liittimillä? Lattian alla menee takakaiuttimille valmiina 2x 0,75 monisäikeinen kupari, kelpaako se geneleceille? Ja kyllä, molemmille menee oma kaapeli.

  Ja kuten aiemminkin, kiitos jo etukäteen!
   
 20. ALeC

  ALeC Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  RX-V667 Yamahassa on ainakin pre outit, tosin hinta taitaa olla vähäsen korkeampi. Käytettynä saa halvemmalla!

  Svs12 subi ja kyseiset kaiuttimet varmasti riittää iloa pitkäksi aikaa, ainakin subin suhteen!

  Koska Genelecit aktiivisia toi johto ei oikein kelpaa, vaan tarvitset RCA piuhan. Perinteiset +/- menevät sellaisille kaiuttimille jotka eivät ole aktiivisia, Vaan virta johdetaan vahvistimelta kaiuttimiin.