Alue 2 PAL DVD vienti Yhdysvaltoihin lahjaksi

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana Pannu79, 18.05.2010.

 1. Pannu79

  Pannu79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys. Olen lähdössä sukuloimaan ensi kesänä jenkkeihin ja ajattelin viedä muutaman DVD elokuvan tuliaisiksi Suomesta. Ongelmana tässä on se, että meillä on eri analoginen televisio järjestelmä (PAL) kuin mitä USA:ssa on (NTSC). Lisäksi siellä on käytössä aluekoodi 1 Euroopan 2 sijaan. Mitä pitää heidän laitteensa tukea, että he pystyvät katsomaan niitä? Ensimmäinen juttu on varmasti se, että television (LCD tv, CRT) ja dvd soittimen täytyy tukea PAL:ia. Toiseksi dvd soittimen pitäisi olla ns. aluevapaa eli 0. Näkyykö tekstitykset heidän laitteillaan oikein? Onko tässä kaikki listattuna? Toinen ratkaisu olisi viedä dvd elokuvat blueraynä, mutta kyseisiä elokuvia ei olla vielä julkaistu kyseisellä tekniikalla. Yksi ratkaisu olisi konvertoida elokuvat PAL DVD -> NTSC DVD formaattiin heidän päässään. Mutta en tiedä kuinka kalliiksi tuo tulee. Kiitos tiedoista.:love:
   
 2. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni riittää että dvd-soitin on ns. multisystem, eli osaa muuntaa PAL:n NTSC:ksi ja että soitin on joko aluekoodivapaa tai "hakkeroitavissa" sellaiseksi. TV:n ei tarvitse osata PALlia. Huonona puolena on se, että rapakon takana moiset vekottimet on paljon harvinaisempia kuin tällä puolen lampea. Esimerkiksi täältä voi etsiä laitetta ja saada tietää onko se muutettavissa aluekoodivapaaksi (ja jos, niin miten): http://www.videohelp.com/dvdhacks

  Hyvänä puolena on se, että jos laite on muutettavissa, se on usein myös multisystem. Lisäksi ainakin Suomessa (ja luultavasti myös jenkkilässä) tämä "hakkerointi" (yleensä tarkoittaa parin nappulan painamista kaukosäätimestä, eli naurettavan helppoa) on täysin laillista.

  Tekstitysten pitäisi kaiken järjen mukaan toimia aivan normaalisti mahdollisine ääkkösine päivineen, kunhan NTSC- ja aluekoodiongelma on ratkaistu.

  Lisää aiheesta vaikkapa täällä: http://www.multilingualbooks.com/dvdformatfaq.html
   
 3. Pannu79

  Pannu79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia paljon avusta. Täytyypä lähettää serkulle viestiä jenkkilään. :)
   
 4. load

  load Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.06.2005
  Viestejä:
  434
  Saadut tykkäykset:
  0
  En usko että suomalaisia elokuvia (jos niitä halutaan tuliaiseksi viedä) kauheasti on aluekoodattu mutta jos jenkkisoitin osaa konvertoida PAL to NTSC, mikä tietysti on tässä avainasemassa kuten on jo mainittu, saanee sen samalla myös aluekoodittomaksi. Joku sopiva softa varmaan osaa kertoa onko dvd region all,0 vai koodattu alueelle kaksi jos tiedolla on merkitystä.