Aloittelijalle ohjeita

Keskustelu osiossa 'Autohifi' , aloittajana alphazig, 17.01.2010.

 1. papukaija

  papukaija Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  1 522
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei equtuksen käyttö sinällään vaarallista ole. Pitää tietää vaan, miten sitä käyttää. Mielluummin vaimennetaan piikittäviä taajuuksia, kuin korostetaan vaimenteneita... Ja kun equlla vaimennetaan, niin ei se mitään linjalähdön tasoa nosta.

  boosti eli korostus. Yleensä soittimien kiinteätaajuuksiset bassboostit korostaa 100hz:n keskitaajuuden omaavaa taajuuskaistaa. Samalla tosin tehontarve korostettavan taajuuskaistan keskitaajuudella kasvaa kaavalla: 3db=2x teho, 6db= 4x teho, 9db= 8x teho, 12db= 16x teho jne.. Ja kun bassboostilla korostetaan, niin ihme ja kumma, kyllä se kasvattaa sitä linjalähdönkin tasoa... Tasan yhtä paljon, kuin jos equlla tehtäisiin sama korostus...

  Voihan sitä bassbootit päälläkin soitella, mutta kun korostus todellakin sattuu sinne 100hz:n ympäristöön, niin tahtoo peittää subitaajuuksia.
   
 2. Miro96

  Miro96 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.02.2010
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
 3. papukaija

  papukaija Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  1 522
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yhdellä opiskelu"kaverilla" taisi yhteen väliin olla moiset. Vähän aikaa niitä kerran kuuntelin. Eivät oikein vakuuttaneet äänenlaadullaan, paineita en päässy testaamaan. Toki tietenkin syy huonoon äänenlaatuun saattoi olla väärän kokoisessa kotelossa ja/ tai säädöissäkin.
   
 4. bmw-

  bmw- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.01.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
 5. joose

  joose Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  310
  Saadut tykkäykset:
  0
 6. papukaija

  papukaija Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  1 522
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, siltakytkentää vaan, jos kaiken mahdollisen tehon haluaa irti saada...
   
 7. j_a_k

  j_a_k Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tai sitten siltakytkennän sijaan (jos vahvistimen yli- ja alipäästösuotimilla onnistuu??), kytkee ne bassot vahvistimen jakosuotimella suodattaen 2 kanavaan ja keskiäänisen ja diskantin omiin kanaviin käyttäen sarjan mukana tullutta jakosuodinta ja matalimmat vahvistimen ylipäästöä käyttäen poisleikaten. Tällöin pitäisi suunnilleen bassokanavien alipäästö saada suunnilleen samoille taajuuksille kuin keskiäänisen ylipäästö on passiivisuotimessa.

  Tai sitten ohittaa jakosuotimesta se keskiäänisen ylipäästön suorittava konkka (ei sinne varmaan muuta ole uhrattu) ja käyttää ylipäästöön pelkästään vahvistimen ylipäästösuodinta. Näin jäisi jakosuotimen aiheuttamat jännitehäviöt pois, vaikkeipa siellä varmaan kummenpia vaimennuksia tai vasteentasauksia olekaan tehty.
   
 8. Make99

  Make99 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.12.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vanhus kaipaa neuvoja. (tarinaa luettu kyllä jo tarpeeksi)

  Autossa nyt joku perus pioneer soitin ja edessä huonot 4x6 kaiuttimet sekä takana rikkinäiset 5.25 skobet.

  Riittääkö edes ok soundiin jos hankin jotkut uudet skobet tilalle ja soitin pysyy samana ja vahvistimen unohdan.

  Viimeksi joskus kymmenen vuotta sitten ollu näiden asioiden kanssa tekemisissä. Sillon oli subit, vahvarit, kompurat ja kaikki mahdolliset.

  Mitkä merkit on hinta-laatusuhteeltaan parhaita skobeja? Itellä ollu joskus alpine, jbl, rockford fostergate, spl ja jotain mitä ei nyt tule mieleen. Myyjät nyt myy aina sitä mitä niillä on hyllyssä. Mistä näitä kannattaa edes ostaa?

  Jos joku viittii vastata niin kiitän ja kumarran!!!!:thumbsup:
   
 9. papukaija

  papukaija Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  1 522
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän nyt hyviä kaiuttimia löytyy moneltakin merkiltä.

  Jos takakaiuttimet eivät aivan välttämättömät ole, niin kannattaa mielluummin niiden sijaan sijoittaa etukaiuttimiin. Takakaiuttimet tahtoo vaan sotkea. Jos selaiset kuitenkin esim. takamatkustajien viihtymisen kannalta katsoo aiheelliseksi laitte, niin mielestäni ei ole mitään järkeä satsata mihinkään erillissarjoihin, koaksiaalit kun ovat takamatkustajien viihtymisen kannalta täysin kelvolliset 99% tapauksista.

  Eteen sitten kunnollinen erillissarja, hintaluokka kokonaispudjetista riippuen. Jos nyt jotain pitää suositella, niin Focal K2 Power 165 KR ei ole ollenkaan hullumpi, eikä mikään mahdottoman hintainenkaan. 6.5" midbasson pistäminen 4x6" paikkaan pitäisi sujua sopivan adapterin avulla melko helposti. Diskantit jonnekkin kojelaudan nurkkiin, A-pilareihin tms. ei kuitenkaan ainakaan mihinkään kovin alas. Oikean paikan ja suuntauksen löytämiseen kannattaa hieman nähdä vaivaa.

  Taakse hyvät koaksiaalit löytynee saman valmistajan mallistosta. Jos vaihtoehtoja haluaa, niin Rainbow, DLS, Alpine, JBL... Ja monta, monta muuta...