Alle 33 cm syvä kotiteatterivahvistin?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana accident, 24.02.2012.

 1. accident

  accident Guest Guest

  Liittynyt:
  03.05.2009
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Autatteko tekniikkaa oppimatonta - mikä kotiteatterivahvistin?

  Minulla on sisämitaltaan 37 cm syvä laitekaappi (Muurame MUP), johon pitäisi asentaa kotiteaterivahvistin. Kaappia ei kertakaikkiaan voi kasvattaa. Ymmärrän että tämä syvyys aiheuttaa ongelman tai ainakin sen poikasen. Kaiuttimet ovat Miragen lattiamalliset.

  Nyt minulla on vanha Yamahan vanha (RX-V692RDS) viritinvahvistin ja se toimii mielestäni mainiosti - paitsi ettei se sovi uuteen kaappiin sisälle. Mielestäni tämä vahvistin on soittanut Mirageja mainiosti. Lähinnä kuutelemme CD:eitä ja radiota - joskus muutakin. Uudessa laitteessa kiinnostaa esim. net-radio, mutta en tiedä sitten käytännössä - ehkäpä? Ja miksei muutkin uudet ominaisuudet, mutta näillä ei ole merkittävää painoarvoa.

  Seuraavat laitteet ilmeisesti sopivat kaappiin sisälle (johtoineen):
  - Yamaha RX-V371 (31,5 cm)
  - Sony STR-DN1020 (32,2 cm)
  - Pioneer VSX-S500 (31,7 cm)
  (Onkyon laitesyvyys 32,8 cm on vain laitteen kuoret eli kokonaisuutena se on liikaa)

  Mikä näistä saattaisi olla minulle paras? Vai olisiko joku muu?

  kiitoksia
  - Acc
   
 2. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 060
  Saadut tykkäykset:
  634
  Vahvistinta ei ylipäätään kannata asentaa kaapin sisälle saunomaan vaan siten että sivuilla, päällä, edessä ja takana on mahdollisimman paljon tilaa ilmalle kiertää pitäen laitetta viileämpänä. Vahvistin siis vaikka laitekaapin päälle telkun viereen jos mahtuu. Tällöin jopa 40 cm syvät laitteet saattavat tulla kysymykseen.
   
 3. accident

  accident Guest Guest

  Liittynyt:
  03.05.2009
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä pointti.

  Laitteen päällä on kyllä tilaa ja lisäksi ko. kaapiston takaseinä on tähän tarkoitukseen tehty eli siinä on tuuletusreikiä valmiina.

  - Acc
   
 4. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Potki takaseinä kaapista kokonaan* irti ja ota tarvittaessa hyllyä vähän sienästä kauemmas, niin että nykyinen vahvistin laitetaan mahtumaan sisään. Mielestäni melko nurinkurista lähteä toimivia laitteita vaihtamaan jonkin kaapin vuoksi.

  *Kaapin rakenteen halpuudesta riippuen takaseinä saattaa olla ainoa sivusuuntainen jäykiste, jolloin sen poistaminen aiheuttaa salmiakiksirepsahtamisvaaran. Takaseinän jäykistävä vaikutus täytyy korvata esimerkiksi profiloiduilla kulmaraudoilla.
   
 5. accident

  accident Guest Guest

  Liittynyt:
  03.05.2009
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä idea tämäkin - luulen vain hellasärön nousevan liiaksi eli takaseinä jäänee kaappiin ja aivan uusihan se on (tai on vielä tehtaalla kai).

  Mikä noista mainitsemistani vahvistimista on mielestänne paras?

  - Acc
   
 6. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Sinulla on noista ilmoittamistasi mitoista laskien jäämässä vahvarin taakse vain 55mm - 48mm asennustilaa. Rca-liittimet yksin ovat usein vähintään 40mm pitkiä ja tuon lisäksi sen johdon pitäisi mielellään mahtua taipumaan katkeamatta. 3-napaisen virtakaapelin liittimen laitteesta ulos jäävä osa on 48mm pitkä vedonpoistoon mitattuna, eikä tämäkään kaapeli ole kovin herkkää taipumaan. (Hdmi kaapelin taivutus katkeamatta noin tiukkaan mutkaan ei onnistuisi edes ilman liitintä laskettuna, vaikka en nyt ihan varma ole oliko sille edes tarvetta nyt.) Sanoisin että kaikki listaamasi vahvistimet ovat käytännössä aivan liian suuria mahtuakseen tuohon tasoosi. Paitsi ostat uuden vahvistimen sijaan pistosahan ja hurautat tason takaseinään yamahan mentävän reiän. Mihinkäs se vahvarin aunari sieltä seinän ja tason välistä näkyisi?
   
 7. MrTunkio

  MrTunkio Guest Guest

  Liittynyt:
  19.12.2011
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kas, samassa ongelmassa itsekkin painin tuossa kk sitten. Samanlainen MUP-hylly on itselläniki käytössä ja vahvistinta etsin juurikin siihen tilaan. Oikeastaan siihen tilaan on vaikeaa mahduttaa mitään "oikean kokoista" vahvistinta. Vaihtoehtona on, riippuen tietenki millainen kokoonpano sinulle on tulossa, niin ottaa takalevy pois. Tämä vain vaatii sen että siihen laatikostoon mihin sinulla olisi vahvistin tulossa on sivuilla toiset laatikostot. Tällöin voit kiinnittää sivuilla olevat palaset keskimmäisiin "läpi kiinnityksillä". Näitä tulee mukana tai sitten saa suoraan Muuramelta. Soitin itse silloin Muuramen tehtaalle ja sanoivat että näin on tehty.

  Kokeilin itsekkin sovittaa Pioneer VSX-921 siihen tilaan ja se mahtui juuri ja juuri mutta sitten tämä olikin ilman kaapeleita jotka vievät vielä sen muutaman sentin tilaa. Lisäksi se tuli vielä kippioven saranoiden päälle koska keskimmäinen pala oli minulla sita kapeampaa mallia. Tuuletus reiät omasta mielestäni ainakaan näissä MUP malleissa ei mitkään "riittävät" ole omasta mielestäni. Taisin silloin myös miettiä tuota Pioneer VSX-S500 mallia mutta siinä ei tainnut olla Airplay mahdollisuutta jota silloin hain.

  Päädyin sitten loppujen lopuksi ostamaan Denon Ceol RCD-N7 ja siihen Amphion kaiuttimet kylkeen. Mahtuu loistavati tuonne MUP - hyllyyn. Tässä ns. "mikrovahvistemassa" olikin loppujen lopuksi kaikki mitä tarvitsin vahvistimelta sillä 5.1 - järjestelmää en ole hommaassa ja aktiivi subbarin omistin jo. Airplay ei meinannut alusi alkaa toimimaan ollenkaan mutta sekin toimii nyt ku se kuuluisa junan vessa :) Se onkin toinen tarina sitten....
   
 8. SeppoAN

  SeppoAN Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2008
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos on vielä tehtaalla, niin soita ja pyydä toimitusta ilman takaseinää.

  Minulla pari MakroMup'ia yhdistettynä L-tasoon: toisessa sisällä OPPO 93 + Topfield + AntiMode (takana normaali pyöreä aukko johtojen läpivientiin), toisessa Denonin AVR-4311 (takaseinä jätetty pois). Muuramen rakenne on tosi jämäkkää kokopuista, joten kestää mainiosti vaikka jättää ilman takaseinää. Soittelin suoraan tehtaalle tuoteneuvontaan, kerroin tiedot kauppiaani antamasta tilauslomakkeesta ja sovimme tuosta taustan poisjätöstä (ei edes lisäveloitusta). Kuormana L-tasolla vielä vajaat 20 kg painava 37-tuumainen Samsung, mutta kuten neuvoja kertoi ei mitään ongelmaa.
   
 9. accident

  accident Guest Guest

  Liittynyt:
  03.05.2009
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen verran tein taustatyötä mm. että ainakin HDMI-kaapelista saa vinkkelitöpselillä (taipuisa 0 - 90 astetta tai kiinteä 90 astetta (= n. 2 cm lisää syvyyttä)) varustettua versiota. Ehkä noista muistakin saa, mutta luulohan ei ole tiedon väärti; pitää selvittää.

  Tämä meidän hyllystö tulee olohuoneeseen ja vielä tietysti niin, että sinne näkee juuri sivusta huoneeseen tultaessa - kaikenlaista vastusta sitä kohdalle sattuukin.

  Kaappiin jää vahvistimen päälle tilaa n. 10 cm ja takaseinään porataan lisää tuuletusreikiä - kiitos vinkistä. Eli luulen, ettei sinne mitenkään poikkeuksellisen kuuma jää. Vain hieman ahdas syvyyden puolesta.

  - Acc
   
 10. accident

  accident Guest Guest

  Liittynyt:
  03.05.2009
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Takalevy siis pitää jättää paikalleen - en vain voi vaikuttaa tähän vaikka haluaisinkin.

  Koska en tiedä vahvistimesta niin, ohjaisiko tuo Denon lattia Mirageja luullaksesi?

  Kaiuttimilla ei voi luukuttaa mitenkään poikkeuksellisesti naapureiden johdosta, mutta nykyään toisto on miellyttävää ja täydellisen rasittamatonta pienemmällä volyymilläkin. No, tämä on ehdottoman amatöörin kokemus muutaman - vuoden ajalta kuitenkin. Juuri tämä vahvistimen perusominaisuuden laadukkuus on mielestäni ainut todella tärkeä valintakriteeri koon lisäksi.

  - Acc
   
 11. MrTunkio

  MrTunkio Guest Guest

  Liittynyt:
  19.12.2011
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  En varmaan ole oikea henkilö vastaamaan tuohon kysymkseen. Itsekkään en ole oikein perilä vielä näistä "speksihommista", mutta paukkuja kyllä tuosta denon:sta riittää meikäläiselle. Rivitaloasunnossa ei nyt hirveesti muutenkaan viitti luukuttaa.
   
 12. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vaihda vaimo.
   
 13. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 329
  Saadut tykkäykset:
  355
  Ns. Rotating-kaapelia olet vailla...
  Valitettavasti pituuksia vaan ei ole...
  Tuolta löytyy myös kulmahdmiadapteroa sen seitsemää sataa kulmat joka suuntaan....

  T: Vesku
   
 14. equilibrer

  equilibrer Guest Guest

  Liittynyt:
  24.11.2003
  Viestejä:
  945
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä myös tuo MUP, tai oikeastaan MakroMup. Mupin rungon syvyys on 39cm ilman takalevyä. 78cm Mupit tulevat joka tapauksessa osissa, joten minä tein niin, että kokoamisvaiheessa jätin vain takalevyn kokonaan pois. Näin tilaa on 39cm. Sen lisäksi meillä on alaspäin aukeavat akryyliovi, jossa varsinainen oven kehys on noin 15-20mm paksu, mutta se akryylipinta on siellä ulkopuolella. Näin ollen käytännössä saat jokusen millin lisätilaa, koska yleensähän volume-nuppi työntyy ulommaksi kuin itse laitteen runko, ja sehän osuu juuri noiden ovikehysten rajaaman alueen sisään. Eli tällöin valmistajan ilmoittamaa speksiä silmällä pitäen, käytännössä tilaa on jo noin 40cm. Sen lisäksi kun ottaa tason vaikka 2 senttiä ulos seinästä, on tilaa yhteensä jo 42cm. Muutenkin taso on mielestäni tyylikkäämpi kun ei ole työnnetty täysin kiinni seinään.

  Tuohon tilaan sitten jo mahtuu syvempikin vahvistin. Esim. itse pidin siinä ihan onnistuneesti Onkyon 706:tta, jonka syvyys on noin 38cm. (koska tilassa on vain kaksi kaiutinta, vaihdoin stereovahvariin). Täytyy kuitenkin muistaa, että jos valmistaja ilmoittaa laitteen ihan oikean syvyyden, niin silloinhan takimmainen osa laitetta on kaiutinterminaalin pään, eli esim. nuo aiemmin mainitut rca-liittimet ja varsinkin hdmi-liittimet ja virtaliittimet tulevat jo lähtökohtaisesti sentin pari vähemmän sisemmäksi vrt. ilmoitettu syvyysmitta, jolloin tuosta valmistajan ilmoittamasta syvyysmitasta ei kovin paljon lisää esim. hdmi-liittimet tule ulos. Eli oikeastaan pahasti ongelmia aiheuttaa vain jos käytät banaaniliittimiä kaiuttimia kytkiessäsi, silloin ulkonema on aika suuri.

  Eli yhteenvetona:
  - kokoamisvaiheessa takalevy pois, ei tarvitse mitään lisäjäykistettä, 78cm mup runko tulee joka tapauksessa osissa. Jos taas 52cm runko, niin ei muuta kuin purkaa sen verran, että saa takalevyn pois ja takaisin läjään. Ja takalevyllähän ei ole mitään merkitystä ulkonäöllisesti, ellei hylly ole tulossa keskelle huonetta jolloin sen takaosan näkee (harvemmin tulee)
  - jos alaspäin aukeava klaffiovi, saat tod.näk 1-2 senttiä lisää pelivaraa kun työnnät vahvistimen niin eteen kuin pystyy, tässä on muuten vielä semmoinen ulkonäköjuttu, että jos on esim. se valkoinen akryyliovi, josta kuultaa läpi vähän, niin jos työnnät sen vahvistimen ihan kiinni oveen, näkyy se täysin selvästi sieltä. Eli jotta laitteet eivät kunnolla näy, täytyy väliä olla mielellään noin 10 senttiä. Mutta tämähän alkaa olla joka tapauksessa mahdottomuus melkein kaikissa laitteissa.
  - jätät pari senttiä irti seinästä kokonaisuuden

  Jos varataan vaikka 4 senttiä niille hdmi ja virta ja rca piuhoille ilmoitetun syvyyden lisäksi, tällöin pitäisi pahasti taivuttamatta mahtua jo, niin laitteen maksimisyvyys olisi: 42-4=38cm. Joten jos pistää vaikka ilmoitetuksi takarajaksi 36cm, niin aivan varmasti mahtuu. Mutta tosiaan, tuo takalevyn irroitus on täysin keskeinen juttu homman onnistumiseksi. Sen kun jättää paikalleen niin sen jälkeen kyllä tulee kaapelien kytkennästäkin täyttä painajaista.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2012
 15. accident

  accident Guest Guest

  Liittynyt:
  03.05.2009
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia. Verkkokauppa vaikuttaa näissä johtoasioissa aika hyvältä.

  Mm. ajattelin laittaa heidän myymänsä kaukosäätimen singnaalin jatkojohdon. Tällöin ei laitteita jää näkyville lainkaan tai jäähän telkkari ja kaiuttimet , mutta ei sitten muuta. Ymmärrän hyvin, että joillekin tämä ei ole tärkeää, mutta kaipa meitäkin on, joille se sitten on.
   
 16. accident

  accident Guest Guest

  Liittynyt:
  03.05.2009
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä sulla on stereovahvistimena?

  Mietin vielä hieman tätäkin vaihtoehtoa. Mullekin tulee vain kaksi kaiutinta. Nuo kotiteatterivahvistimen radio- ja net-ominaisuudet vain hieman kiinnostavat myös. No, saa nähdä, minkä lopulta hankin.

  Onko tuo Sonyn STR-DN1020 kokemusten mukaan minkälainen vahvistin?

  - Acc
   
 17. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Huonosti löytyy juttua sonyn vahvareista yleensäkään, mutta tuossa nyt jotain mielipidettä. Parempiakin ilmeisesti on samaan rahaan.
   
 18. accident

  accident Guest Guest

  Liittynyt:
  03.05.2009
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia. Tätä mä vähän olen jotenkin arvellutkin Sonyn osalta. Ihan kuin ne Sonyllä olisivat jotenkin halvaantuneet ...

  Pitänee sitten miettiä tuota Yamaha RX-V371:stä. Ja etsiä muita harvinaisempia merkkejä lisäksi.

  - Acc
   
 19. accident

  accident Guest Guest

  Liittynyt:
  03.05.2009
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkä stereovahvistimen hankit?