Alien: Covenant (Prometheus 2)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 27.09.2015.

 1. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 496
  Saadut tykkäykset:
  453
  Riippuu hyvin pitkälti elokuvasta ja miten pahasti se epäloogisuus tökkii silmään. Kuten nyt vaikka The Dark Knightissa. Toisaalta kuka kiinni huomiota siihen, että Bond saa Spectressä varastamansa huippusalaisen auton UK:sta Roomaan kahdessa päivässä ollessaan itse MI6:n etsimä. Lentokoneellako se sen toi? Meinaan laivalla ja autolla tuli melekoinen kiire - ja jotenkin vielä huomaamatta. Silti tuohon tuskin kukaan kiinnitti huomiota eikä kukaan haukkunut Spectreä tuon takia.

  Lähempää Covenantia, päähenkilöt haahuilevat luolassa Prometheuksessa. Yksi päähenkilöistä, joka muistaakseni oli vieläpä biologi, saa lähes paniikkikohtauksen heidän löytäessään vanhoja luita. Halvatun luita. Tämä haluaa välittömästi palata alukselle. Koska siellä on vaarallista?

  Varttia myöhemmin sama henkilö on aivan haltioissaa löytäessään tuntemattomalta planeetalta käärmeenomaisen elämänmuodon ja menee välittömästi tutkimaan sitä ilman sen kummenpia suojavarusteita vajaan puolen metrin päästä.

  Just.
   
 2. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Kuulun ilmeisesti (onneksi) niihin ketkä ei anna pikku asioiden häiritä elokuvan katsomista jos leffa muuten miellyttää. Kai tämäkin päätyy leffahyllyyn alienien ja prometheuksen kaveriksi.
   
  huuru tykkää tästä.
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 634
  Saadut tykkäykset:
  170
  En minäkään anna pikkuasioiden häiritä, mikä ehkä kertoo siitä, että Covenantissa häiritsevät asiat eivät olleet pieniä. Hyvin käsikirjoitetuissa elokuvissa esimerkiksi hahmojen epäloogisilta tuntuvia (paniikissa tehtyjä tai ei) ratkaisuja voi jollain tavalla pitää perusteltuina (esim. elokuva onnistuneesti perustelee ratkaisun sillä, ettei merkittävää vaaraa ollut tai että yksilön pelastamisessa otettu riski oli tarpeeksi pieni), minkä kautta uskottavuus säilyy. Lienee kuitenkin tärkeää, että katsoja uskoo katsovansa korkealle koulutettua avaruusaluksen miehistöä, eikä parin tunnin orientoitumisen läpikäyneitä elämänkoululaisia, jotka on syystä tai toisesta lähetetty avaruuteen.
   
 4. huuru

  huuru Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2005
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  5
  Prometheuksen extroista:

  [​IMG]
   
 5. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 466
  Saadut tykkäykset:
  249
  Menin katsomaan tämän odottaen suunnilleen pahinta, kun niin kovasti on tässäkin ketjussa tätä kehuttu... Mutta, ei tämä nyt niin huono ollutkaan. Kirkkaasti parempi kuin Prometheus. On tässä toki puutteensa, mutta nyt ollaan ihan siedettävällä tasolla sentään. Leffan henkilöt tekevät toki tyhmyyksiä eikä oma turvallisuus vaikuttanut olevan useimmille kovin tärkeää. Pitää kuitenkin muistaa että he eivät ole nähneet muita Alien-leffoja joten eivät siten myöskään tiedä minkälaisen vastuksen kanssa ovat tekemisissä. Jos tietäisivät, toimisivat varmasti toisin. Ja tottakai, paniikki ja sinne tänne huutaen juoksentelu ovat tämmöisissä kaukana kotoa tapahtuvissa ongelmatilanteissa aina varma ratkaisu...

  Näyttelijöiden kanssa mulla ei ainakaan ollut ongelmaa, hyvin hoitivat hommansa. Ohjaus, tai ehkä leikkaus, oli vähän haparoivaa. Mutta visuaalisesti ihan hienoa katsottavaa kuitenkin. Kässäri nyt oli mitä oli, aika simppeliä peruskauraa ja samalla tuli mieleen että kuitenkin näistä aineksista olisi jo saanut kolmekin leffaa, tai tv-sarjan, jos olisi kunnolla paneuduttu aiheeseen. Nyt mentiin vähän liikaa kiireellä eteenpäin.

  Alussa kun menivät sinne planeetalle ilman suojavarusteita niin sehän oli selvästi selitetty että skannauksen mukaan planeetta ja sen ilmakehä olivat hyvin maan kaltaisia eikä myrkkyjä tms havaittu. Mikään ei kuitenkaan selitä miksi vieraalla planeetalla tuntemattomasta syystä sairastuneita miehistönjäseniä ei heti laitettu karanteeniin tai muutenkaan varauduttu mahdolliseen tarttuvaan tautiin. Tämmöisen luulisi olevan itsestäänselvyys.

  3,5/5
   
 6. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Vähän veikkaan että nykyajan ADHD-humanoidi ei jaksa odottaa kuin max. 10 minuuttia ennen kuin pitää jo olla "äksöniä" ja näillehän nämä leffat tehdään. Ekan alienin kaltaista pitkään kypsytettyä katsojan psykologista piinaamista ei ilmiselvästi enää uskalleta harjoittaa. Jotenkin nämä uusimmat Alien-leffat alkavat muistuttaa toisiaan, kaipaisi jo hieman vaihtelua...
   
  Make tykkää tästä.
 7. huuru

  huuru Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2005
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kyllähän se ensimmäinen tartunnan saanut itseasiassa vietiin, sithän se vaan räjähti koko mökki, nii ei oikein ollut muille paikkaa minne viedä
   
 8. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 599
  Saadut tykkäykset:
  147
  Lopputekstien rullatessa kankaalla tuli tokaistua kavereille, että oli tämä nyt sentään parempi kuin Prometheus, mutta yhden nukutun yön jälkeen en ole enää niin varma asiasta. Aika keskinkertaisia kummatkin, mitä nyt tietty teknisesti hienosti toteutettuja. Kun odotukset ovat aina epärealistisesti tapissa, niin pettymyshän siitä vain seuraa.

  Ja allekirjoitan täysin tuon Maxin ADHD-teorian. Alkuperäistä Alienia ei enää nykyään voitaisi tehdä. Tai osattaisi.
   
  nepa tykkää tästä.
 9. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Mitäs me ollaan nyt mieltä tuosta
  Xenomorphien ja niiden eri variaatioiden syntyperästä, eli siitä että tämä vinksahtamaan jostain syystä äitynyt androidi on se heidän luojansa. Onko idea aivan typerä vai jotenkin hyväksyttävä laatuaan. Tänne tuo ei oikeastaan maistu, sillä se vie kyllä heti sitä tietynlaista mysteerisyyttä pois näiltä kyseisiltä veijareilta. Eipä nyt välttämättä mikään paras neronleimaus tämä. Ridley, miksi näin. Ollaanko siellä niin Fassbenderin lumoissa vai mitenkä?
   
 10. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Alien: Covenant on scifikauhun lihamakaronilaatikko. Kovin hengetön leffa, tosiaankin Scottin näköinen luomus kaikin hyvin ja huonoin puolin, harmi ettei tästä ei saatu parempaa. Lopun rymistelyissä oli pikkuisen jännitystä ja tietoista xenomorph-menoa, vastaavanlaista olisi ehdottomasti pitänyt olla lisää. Mutta vastapainona psykologinen kauhu puuttui kokonaan, josta erittäin suuri miinus. Näyttelijätyö ei varsinaisesti auttanut asiaa ja leffakliseitä ennustettavine käänteineen tarjottiin runsaasti, aina loppuratkaisua myöten. Fassbender faneille on kuitenkin luvassa runsaasti kohtauksia.

  2,5/5
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 634
  Saadut tykkäykset:
  170
  Vinksahtaminen selittynee paitsi Covenantin ensimmäisellä kohtauksella, jossa David alkaa selvästi kerryttämään halveksuntaa ihmisiä kohtaan, kun joutuu kuolemattomana palvelemaan kuolevaisia, niin myös elokuvan myöhemmällä selvityksellä Davidin mallin ominaisuuksista, johon kuului (olikosse) liiallinen itsenäinen ajattelu/uusien ajatuksien synnyttäminen. Eihän David ollut sinänsä ollut Xenomorphien alkumuotojen luoja, vaan hän jalosti planeetalta löytämästään viruksesta tietynlaisen ruton halveksumiaan kuolevaisia kohtaan. Hyväksyn tuon taustatarinaksi, varsinkin mytologisilla teemoilla, jota elokuva viljeli, varustettuna, joskin paras ratkaisu olisi ollut jättää Xenomorphien syntyperä kysymysmerkiksi (myötäillen klassista "tuntematon on pelottavinta" -asetelmaa). Kyse on kuitenkin niin suuresta ilmiöstä, ettei mikään taustatarina voisi tyydyttää jokaista fania.

  Sen sijaan koin epäuskottavaksi itse jalostusprosessin: hänestä tuli yhtäkkiä Isä Evoluutio. Miten ihmeessä hän sai aikaan esim. facehuggerit vai missasinko jotain?
   
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Totesin kaverille leffan jälkeen, että oli ainakin parempi kuin Prometheus ja kaveri oli ihan toista mieltä. Nyt parin yön jälkeen alan olla kaverin (ja näköjään myös Acemanin) kanssa samaa mieltä. En tiedä muista, mutta ei tämä oikein edes Alienilta tuntunut.

  AssBender oli hyvä, kuten yleensä aina. Mutta eipä siitäkään mitään iloa elokuvalle ollut.

  AvP:sta aikanaan haukuttiin sitä, miten alienit kypsyivät ja kehittyivät niin äkkiä. Ja nyt "virallinen" Alien-elokuva tekee ihan samaa. Yhtään jännitystä ei saatu rakennettua ja hahmotkin jäivät ihan tuntemattomiksi, kun teurastus jo alkoi. Sen lisäksi alienit olivat aika cgi-kamaa, joka ei ainakaan meikäläiseen kauheasti iskenyt. Scott yritti alkuperäisen alienin kaavaa noudattaa tässä, mutta toiminnan ja ykkösalienin yhdistelmä ei ainakaan tällaisenaan toiminut.

  Ehkäpä Scott olisi pärjännyt paremmin Blade Runnerin ohjaksissa. Tai sitten miehestä on jo aika ajanut liian pahasti oli. Joten voipi olla Blade Runnerin pelastus se, että Villeneuve ohjaa sen.

  Niin joo, eipä sitä Noomi Rapacea sitten ollut leffassa ollenkaan.

  Ja toinen niin joo, voisi ehkäpä välillä muuttaa sitäkin kaavaa, että lopullinen sankari on nainen. Olisi edes jotain, jota ei heti ennalta-arvaisi.

  Jos jotain positiivista pitää miettiä, niin loppu oli ihan hauska. Tuskin se oli kenellekään yllätys, että oliko lopussa David vai Walter, mutta ihan mielenkiintoiset lähtöasetelmat antoi seuraavalle elokuvalle. Jos sitä trilogian kolmatta osaa nyt koskaan tulee, kun ekastakin meni se viisi vuotta ja ei tämäkään nyt kovin kummoinen elokuva ollut.

  edit: ihan mielenkiintoinen pohdinta elokuvasta http://www.hollywoodreporter.com/he...tually-a-blade-runner-sequel-disguise-1005606

  2,5 / 5

  edit: RedLetterMedian arvostelu: http://redlettermedia.com/half-in-the-bag-alien-covenant/
  Olen aika samaa mieltä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2017
 13. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Tätä varten kannattaa se Prologi-klippi "Crossing" katsoa, mikä löytyy aiemmin tästä ketjusta.
   
  nepa tykkää tästä.
 14. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 599
  Saadut tykkäykset:
  147
  Niin... se juttu. Meikäläisen le grande mokat -skaalalla ei aivan samaa luokkaa kuin Lucasin midichlorianit, mutta aika lähelle päästään. Toisaalta kun mielestäni homma meni enemmän tai vähemmän metsään jo näistä insinööreistä, niin eipä kai tätä korttitaloa enää voinut edes kunnolla korjata.
   
 15. huuru

  huuru Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2005
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ois kyllä hyvä jos saataisiin blu-rayllä sitten ns. ohjaajan versio, jossa olisi mukana tuo mainitsemasi osuus, kuin myös "last supper" pätkä, mikä myös on nähtävillä youtubesta. Ridley Scott:han mainitsi myös sellaisesta pois leikatusta kohtauksesta, missä ollaan hetki maassa Danielsin ja Kapteeni Bransonin kotona.
   
 16. Crockett

  Crockett Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 013
  Saadut tykkäykset:
  95
  Tuota Davidin ja Walterin eroahan pohjustettiin siinä mielessä aika selvästi että tuo lopun twistin ei sinänsä oltu edes tarkoitettu yllätykseksi. Walterhan osasi parantaa ihoaan automaattisesti, toisin kuin David. Siinä mielessä tuo oli selvä vihje että kyseessä on väärä android kun Daniels paikkasi tämän kasvoja lopussa.

  Sinänsä tuo Davidin luomiskertomus oli sinänsä ihan hyvä vaikka se tosiaan vähän syö sitä mystisyyttä. Ekassa Alienissahan ei ollut tietoakaan mistään kuningattaresta vaan uhreiksi joutuneet päätyivät hiljalleen mutatoitumaan muniksi, siis ei tarvittu mitään typerää kuningatarta minkä Cameron loi (joka tietysti tarvittiin hänen leffaansa että siinä olisi jotain uutta ja isoa). Tuo kuningatar on ainoa asia mikä itseäni on ärsyttänyt suunnattomasti näissä myöhemmissä leffoissa. Se kun teki näistä vain agressiivisia avaruustorakoita, toisin kuin ekan leffan tutkiskeleva humanoidi. Onneksi tässä ei edes viitattu kuningattareen vaan tuo Facehugger on vaan omanlainen välivaihe sille parasiitille. Sääli että nuo Alienit olivatkin taas vain raivoisia perässä juoksijoita.
   
 17. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Heeetkinen. Mistäs moinen tieto tulee?
   
 18. HikinenM

  HikinenM Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  234
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tuo oli jossain erikoisversio saa tai poistetuissa kohtauksissa, mutta ei alkuperäisessä elokuvassa. Erittäin mielenkiintoinen kohtaus, ajatus miten alien ripustaa uhrit ja ne muuttuvat biomassaksi/uusiksi muniksi. Tällä tavoin yksi alien voisi kasvattaa uusia ja se sopisi paremmin "perfect organism" kaavaan.

  E: Tuossa se pätkä:
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2017
  Crockett tykkää tästä.
 19. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Niin tuo pätkä. Olen sen joskus aiemminkin nähnyt, mutta en osannut yhdistää sitä noihin muniin. Sinänsä mielenkiintoinen konsepti.
  Tosin ei minulla mitään sitä kuningatartakaan vastaan ole. Olisihan senkin kuitenkin jotenkin voinut näihin elokuviin mukaan ottaa.

  Menee vähän ikäväksi, jos joutuvat aina takautuvasti selittelemään noita asioita, kuten nyt piti selitellä Shawin poissaoloa ja noita Davidin risteytyksiä. Kuten jossakin arvostelussa todettiin, niin miksi ei tehty leffaa siitä, kun David teki kokeita Shawilla ja risteytyksiä alienista? Se olisi ollut kiinnostavaa.

  Tuossa poistetussa kohtauksessakin on enemmän jännitystä kuin Covenantissa missään vaiheessa. :D
   
 20. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15


  Alleviivaa aika hyvin omat mietteet tästä leffasta. Antaisin itse 1/5.
  Todella epälooginen ja naurettava käsikirjoitus. Varmaan tässä on studio puuttunut peliin ja muuttanut käsistä viime hetkellä, toivottavasti. Jotain tuossa oli pahasti vialla. Heti alusta lähtien koko leffa menee täysin epäloogisille raiteille.
  Jumpscares ja muita tyhmyyksiä, ei mitään jännitystä tai tunnelmaa edes lopussa.