Alien Anthology BD

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Professional, 13.08.2010.

 1. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 149
  Saadut tykkäykset:
  503
  Plussaa täytyy antaa myös reilunkokoisista keräilykuvista... :thumbsup:
   
 2. Sädettäjä

  Sädettäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  554
  Saadut tykkäykset:
  12
  Jep. Ovat kyllä komeita.

  Tilasin täältä: TotalBlankMedia kaksi kuuden tilan BD koteloa 4.10€ (sisältää postit). Saa nuo elokuvat paremmin käsittelyyn tilanteen vaatiessa ja hieno kirja-kotelo säilyy ehjänä.
   
 3. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 149
  Saadut tykkäykset:
  503
  Tarkempi tutustuminen boxiin toi pieniä sydämmen tykytyksiä, kun taskuista ei löytynytkään aluksi oikeita elokuvia. Onneksi kaikki levyt kuitenkin löytyivät. Oli joku hajamielinen paketoija lykänny vaan niitä levyjä vääriin paikkoihin.

  Hajamielinen on ollut myös keräilykuvien tekstittäjä. On meinaan AVP:den kuvatekstit menny keskenään sekaisin.
   
 4. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Juu, samanlailla omassakin boxissa oli levyt väärässä järjestyksessä. Vissiin enempi normaalia kuin epänormaalia. Pääasia et kaikki levyt mukana.
   
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  Laitetaanpas tähän ketjuun, kun Alien kolmoselle ei omaa ollut enää olemassa.

  Lueskelin siis tuossa Alien kolmosen wikipedia-sivua. Sen tekeminenhän oli omanlaisensa suo, jossa myös meidän omalla Renny Harlinilla oli lusikka sopassa.
  Kun Harlinista tuli ohjaaja, niin hän olisi halunnut toki omia muutoksia kässäriin. Mutta leffan kanssa vitkastelu ajoi sitten miehen lähtemään tuotannosta pois ja tekemään Ford Fairlanen. Ei huono leffa sekään, mutta mielelläni olisin Harlinin nähnyt sekaantumassa myös Alieniin.

  Mutta se, miksi nyt kirjoitin, niin huomasin tuossa, että kässäri, jota silloin työstettiin, on julkaistu kirjana.
  https://www.amazon.com/William-Gibsons-Alien-3-Gibson/dp/1506708110

  Löytyy myös sarjiksena (kuulemma paras versio) sekä äänikirjana, joka tuli jo hankittua.

  Ilmeisesti tuo ei ollut kuitenkaan se, jota Harlin olisi käyttänyt, vaan se, jonka Harlin olisi hylännyt ja tehnyt tuon päälle omansa. Sikäli mikäli oikein ymmärsin. Mutta mielenkiintoinen kuunneltava/luettava tuo on varmasti. Ilmeisesti peilaa omaa aikaansa ja kylmää sotaa.
   
  hansolo tykkää tästä.
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  Alieneille ei taida omaa ketjua yleisesti olla, joten käytetään tätä nyt.
  Olen tässä kesälomilla katsellut kaikki Alien-elokuvat läpi ja laitetaanpas ihan huvikseen ne tänne paremmuusjärjestykseen. Tässä on nyt siis leffoja ketjun aiheen ulkopuolelta, mutta ihan sama.

  Tähdet laitan sekä Alien-elokuvana että vain elokuvana. Tuo siksi, että mielestäni nuo voi helposti arvostella joko ihan yksittäisinä elokuvina erillisinä muista tai sitten vertailemalla muihin. Järjestys on tietenkin Alien-arvostelun perusteella.
  Jokaisesta leffasta olen katsonut teatteriversion. Kolmosesta olisi todella erilainen versio olemassa, joka myös hyllystä löytyy, ja se pitäisi vielä katsoa ja käytännössä arvostella erikseen. Olen sen kyllä aiemmin jo katsonut, mutta muistikuvat eivät niin hyvät ole, että alkaisin sitä nyt arvostelemaan.

  Yleisesti ottaen pitää todeta, että mielenkiintoinen lista tuli ja itsekin lopulta yllätyin sen järjestyksesä. Mielipidejuttujahan nämä ovat, mutta hauskoja sellaisia. Arvosteluissa voi olla joitakin spoilereita. Ei tosin mitään elokuvia pilaavia.

  Parhaimmasta huonoimpaan:

  1. Alien (Alien-elokuvana: 5, elokuvana: 5)

  Tämä nyt ei varmaan kauheasti perusteluja vaadi. Mahtavan hitaasti etenevää jännitystä. Ja uutena HDR-versiona vielä ihan hemmetin hyvän näköinen.

  2. Aliens (Alien-elokuvana 5, elokuvana: 5)

  Tämä myös selkeästi kärjessä. Kahden ensimmäisen välillä valitseminen on ihan makukysymys. Välillä tuntuu, että itsekin pidän jatko-osaa parempana. Cameron saa tehtyä hienoa toimintaa, mikä on ihan mahtavaa, koska elokuva on täysin erilainen kuin edeltäjänsä. Yleensähän jatko-osa vain toistaa sitä samaa. Tässä on kuitenkin saatu toimintaa ja loppuun vielä hyvää kauhua ja jännitystä. Mikään ei kersana pelottanut niin paljoa kuin lopussa kuningatteren juoksu Newtin perässä nostellen lattiaritilöitä.

  3. Alien 3 (Alien-elokuvana 3, elokuvana: 3)

  Kaikista leffan tekemiseen liittyvistä sekavuuksista ja huonosta cgi:stä huolimatta tämä nousee listalla kolmanneksi. Juonessa on myös typeryyksiä ainakin teatteriversiossa, mutta varmasti tässä vaikuttaa myös nostalgia. Tämä oli ensimmäinen Alien-leffa, jonka muistan tulleen teattereihin, vaikka en toki siellä tätä katsonut.
  Idea vankilaplaneetalle päätymisestä on ihan hyvä. Tosin muiden hahmojen tappaminen heti alussa ja facehuggereiden päätyminen alukseen ovat vähän hölmöjä asioita, joista varsinkaan jälkimmäistä ei ole koskaan oikein hyvin selvitetty.

  Kuitenkin tässä on vielä se Alien-fiilis ja peto hyvin ylivoimainen.

  4. Alien vs. Predator 2 (Alien-elokuvana:3 , elokuvana: 2)

  Tämä on varmasti semmoinen, joka saa porukan huutamaan, että mitä helvettiä tämähän on ihan paska.
  En ollut tätä aiemmin nähnyt sen vuoksi, että arvostelut ovat ihan peetä ja imdb:ssä arvosana jotain 4,5 luokkaa. Onhan tässä vähän huonoja näyttelijöitä yms. mutta lopulta, jos ajattelee tilannetta, että Alienit ja Predator päätyvät pieneen jenkkikaupunkiin, niin mielestäni se menisi, kuten elokuvassa. Juonta on oikeastaan vähän vaikea lähteä muuttamaan jotenkin paremmaksi ja realistisemmaksi. Se on ihan ookoo. Leffassa on nuoria näyttelijöitä ja vähän teinidraamaa, mutta yksikään teini ei muutu supersankariksi tai muutenkaan toimi ihan älyttömän typerästi. Ainoa hölmöys on ehkä se, että Predatorin olka-asetta käytetään käsiaseena, kun voisi ajatella, että se integroituu Predatorin haarniskaan siten, että saa käskyt sähköisesti eikä siinä liipasinta ole. Noh, onneksi tuota ei kauheasti käytetä.

  Elokuvassa Alienit kypsyvät mahassa todella nopeasti (kuten AvP ykkösessäkin), mikä varmasti on aikanaan ollut häväistyksen kauhistus. Mutta, kun Ridley Scott itse otti saman periaatteen uudemmissa leffoissa käyttöön, niin eipä tuosta voi tätä leffaa tuomita.

  Mikä leffasta Alien-leffojen näkökulmasta tekee mielestäni hienon on se, että siinä ei käytetä cgi:tä kuin vain pakosta. Oikeastaan koko elokuvan lähtökohta on ollut se, että ohjaajaveljesten oma tehostefirma (tai jotain semmoista) tekee tehosteet oikeina nukkeina/roboina/ukkeleina kumipuvuissa, mikä tekee Alieneista realistisen näköisiä. Ne eivät jatkuvasti juokse tuhatta ja sataa ja hypi kilometrien hyppyjä, kuten oikeastaan kaikissa cgi-Alien -leffoissa eli melkeinpä kaikissa muissa paitsi tässä ja Alienissa ja Aliensissa. Tuosta pitää pisteet antaa tekijöille. Ilmeisesti kuuluisuus on kuitenkin karttanut veljeksiä. En kauheasti jaksanut tutkia, mutta ehkäpä tehostepuolella ovat enemmän mukana kuin ohjaajina.

  Kyllä tämän leffan laitan sata kertaa mieluummin pyörimään kuin vaikka Covenantin. Ainakin Alien-leffojen vinkkelistä.
  Tosin Scotthan on päättänyt, että tämä ja AvP ykkönen eivät ole osa virallista kaanonia. Mieluummin nämä siihen ottaisin kuin Prometheuksen ja Covenantin.

  5. Prometheus (Alien-elokuvana: 2, elokuvana: 3)

  Prometheus on yleisenä elokuvana ihan jees. Hienoja efektejä, kuvaus mahtavaa, musiikki hienoa ja näyttelijätkin oikein oivia. Paitsi muutamat hahmot ovat kyllä niin typeriä, että tuollaiselle avaruusmatkalle en oikeasti olisi mukaan ottanut. Ei edes AvP2 kakkosesta löydy yhtä typeriä ihmisiä.

  Ongelmana vain on se, että eihän tämä Alien-leffa ole mitenkään. Jotain örvelöitä ja semmoista. Joo ja se space jockey olikin sitten iso ihminen hölmössä haarniskassa. Ja musiikin avulla käyttävät omaa alustaa. Typerää. Ei kukaan yhteiskunta käytä asioitaan musiikin avulla, jos on silmät ja kädet. Jos typeriä juonia etsitään, niin vertaanpas taas AvP kakkoseen ja sanon, että paljon realistisempi se on kuin tämä.

  Mutta noin yleisenä elokuvana tämä on hyvä. Harmi vain, että ainakaan minun mielestäni tästä ei saatu sellaista aloitusta elokuvajatkumolle kuin Scott oletti.

  6. Alien vs. Predator 1 (Alien-elokuvana: 2, elokuvana: 3)

  Idea hyvä. Eikä toteutuskaan niin huono. Mutta jotenkin tässä vain heijastuu oikein pahasti huono juoni. Ja se pääkallokilpi. Eikös sen pääkallon pitäisi vuotaa verta? Jonka tiedämme olevan syövyttävää. Noh, ehkä tädin käsi on jotain timanttia. No toki Predator myös jossain vaiheessa omalla terällään viipaloi Alienin, mikä ei aiheuta terän sulamista. Noh. pikkuvikoja.
  Lopussa Alien tippuu veteen, joka on aika syvää. Ihan jees. Eipä siinä sinänsä. Mutta kun muutaman sadan metrin päässä on kilometrin tunneli maan alle. Minkä maan, jos kerran vieressä Alien näyttää uppoavan mereen?

  No on tässä pari hauskaa hahmoa. Onneksi nekin kuolevat.

  Tämä ei siis ole nykyään enää osa virallista kaanonia.

  7. Covenant (Alien-elokuvana: 2, elokuvana: 2)

  Tjooh. Mitähän tästä sanoisi. Michael Fassbenderin ympärille rakennettu elokuva, jonka juoni menee vain typerämpään ja typerämpään suuntaan. Jos niitä nopeita Alien-syntymisiä halutaan, niin tässä taas saadaan. Ei juma, että tämä on huono. Sekä Alienina että elokuvana.
  Leffa menestyi niin huonosti, että tuotantoyhtiö on ainakin toistaiseksi vetänyt pistokkeen seinästä kolmannen osan osalta. Jotain virityksiä netin mukaan Scottilla olisi, mutta enpä tiedä tämän paskan jälkeen haluanko nähdä niitä.

  8. Alien 4 (Alien-elokuvana:1, elokuvana: 1)

  Tässä on meikällä jotain henkilökohtaista kauhnaa leffan kanssa. Idea on hyvä, mutta toteutus on ihan paska. Weaverkin sanoi, että tuli tekemään leffan, koska tarjosivat ihan hemmetisti rahaa. No siltä tämä näyttääkin. Kun kerran elokuva on pari sataa vuotta tulevaisuudessa verrattuna muihin, niin miksi paikka on pimeä ja räihnäinen kuin Alien kolmosen vankila. Alkuperäisen Alieninkin räihnäinen rahtialus oli modernimman näköinen kuin tämä. Olisivat tehneet kliinisen laboratorion tai jotain. Ei jatkoon.

  Tosin tässä on kyllä Brad Dourif ja taas kerran vetää selkeästi parhaimman roolin koko leffassa. Kyllä mies vain aina osaa.

  Semmoinen lista se. Varmasti osalla järjestys olisi ihan päinvastainen. :)
   
  Viimeksi muokattu: 27.07.2021
  jmo, KILLPATRICK, LOP and 2 others like this.
 7. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 867
  Saadut tykkäykset:
  338
  En oikein usko että Alien Resurrection olisi kenenkään mielestä sarjan paras leffa. (Mutta ei se kyllä noin huono ole...)
   
  nepa tykkää tästä.
 8. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Hauska lista. Itselläni nyt muistimututuntumalla aika samansuuntainen, mutta kyllä Alien 4 omalla listalla menee Prometheuksen, Covenantin ja AvP-leffojen edelle ihan nelossijalle. Tosin olen uudelleenkatselussani seuraavaksi suuntaamassa AvP-leffoihin, joten vertailuni ei ole reilu. Alien 4 on kuitenkin paljon heikompi tekele kuin keskinkertainen Alien 3.

  Pitää kai se Prometheus ja Covenantkin vielä kertaalleen tsekata joskus jos uskaltaa. Pitää vaan kerätä hieman rohkeutta.
   
  nepa tykkää tästä.
 9. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 632
  Saadut tykkäykset:
  915
  Aika sama lista.
  Aliens ykkösenä, kun se oli ensimmäinen, jonka näin teatterissa. Ei sitä tunnelmaa biittaa mikään, kun näet isolta kankaalta, äänet on kovalla ja et tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi. Vieläkin värisyttää, jos muistelee tuota kokemusta. Ykkönen oli toki alla, joten joka saamarin kohdassa pelotti. Leffa toimi kuin junan vessa. Edesmenneen Bill Paxtonin "This can´t be happenin` man" jotenkin kuvaa kokemusta. Siitä lähtien on ostettu tuota leffaa. Tilasin jopa Englannista vuonna nakki ja sota sen pitkän version VHS-kasettina. UHD:tä odotan...

  Ehkä tuo 3 on itselläni vasta ennen Covenanttia. En voi sitä oikein sietää. Pettymys oli niin suuri, kun poistuin teatterista. CGI oli törkeän huonoa. Näit Alienien läpi, ne liikkuivat tökerösti, kuin olisivat olleet piirrettyjä. Pelkää sitten Nakke Nakuttajaa. Tappoivat suosikkini heti alkuun. Myöhemmillä katselu kerroilla olen vähän oppinut arvostamaan Alien kolmosta, mutta kun siitä ensivaikutelmasta on niin vaikea päästä eroon.
   
  LOP ja nepa tykkäävät tästä.
 10. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 388
  Saadut tykkäykset:
  212
  Tosiaan kunnon lomalista. :)

  Itsellä Aliens räjäytti muinoin ja pidempi ohjaajan versio varsinkin, kun taas Alien tuntui jotenkin niin 70-lukulaiselta.
  Aina vaan jotenkin heti ensimmäisenä näkee John Hurtin aina yhtä viihdyttävän naamataulun.. :D

  Jatkot näille ihan jotenkin katsottavaa, mutta ei ihmeellistä.

  AVP:stä lähinnä jäänyt mieleen olisiko ollut kakkosen järjetön tummuus, niin ettei meinannut selvää saada.

  Prometheus edelleenkin aivan järjettömän typerä elokuva ja harmitus siitä, kun mahdollisuudet olisi ollut vaikka mihin.
  Covenant jatkoi ääliölinjalla, mutta joku siinä kuitenkin vähän jäi ajatuksen tasolla pulputtamaan, uskomattoman arvattavasta lopusta huolimatta.
   
  nepa ja LOP tykkäävät tästä.
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  Totta. Tuo oli paikoitellen vähän häiritsevää. Ellen väärin muistele lukeneeni, niin tuo oli ihan tarkoituksellista sen jälkeen, kun tekijöiden mielestä AvP ykkönen oli liian valoisa. Pimeässä katsottuna tuo AvP kakkosen tummuus ei niin häiritse.
   
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  Nyt vasta aloitin tämän kuuntelemisen äänikirjana. Jos sarjiksena ei saa, niin voisin melkein tätä äänikirjaa suositella. Melkeinpä kuin leffaa kuuntelisi, kun mukaan on saatu Lance Henriksen ja Michael Biehn ja leffoista myös otettu puhedialogia. Hyvin pitää jännityksessä ainakin toistaiseksi. Tuohan on hyvin lyhyt tietenkin, koska kyse on leffan kässäristä. Itse olen reilut puolet tuosta kuunnellut ja ainakin toistaiseksi tuo on kyllä parempi ihan selkeästi kuin leffa.

  Mielenkiintoista, että Alien kolmosesta on teatteriversio, hyvin erilainen "ohjaajan versio" (joka ei tosin ole ohjaajan tekemä, kun ei halunnut sekaantua enää mitenkään tuohon, joten en muista kuka tuon teki materiaalista, jota kuvattiin, mutta studio pakotti sitten kuitenkin heittämään sen pois ja kuvaamaan osittain uudestaan. Eli tuo ainakin yrittää olla ohjaajalle uskollisempi versio käyttämällä alkuperäistä materiaalia) ja sitten on tämä kirjaversio, joka kuunneltuna on melkein kuin leffaa seuraisi.