Alias

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana vrinne, 17.03.2002.

 1. nesma

  nesma Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2006
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alias on mielestäni yksi parhaista sarjoista. 1-3 kaudet olivat loistavia, mutta sen jälkeen taso hieman laski. Ron Rifkin ja Victor Garber samaistuvat rooleihinsa mielestäni loistavasti. Myös Jen Garner on tosi hyvä näyttelijä, kun katsoo miten hän pystyy myös loistamaan myös komedioissa (13 going on 30).

  Jos olet katsonut ekan kauden ja ET repee tälle, olet erikoislaatuinen :D
   
 2. ebonite

  ebonite Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Odotetun huono. Eniten ärsyttää tosikkomainen otsa kurtussa oleva asenne mikä kaikilla on sarjassa ja muutenkin on kaavaansa loputtomasti toistava tylsäke (IMHO). Nukahtaminen uhkaa. Alta 20v miespuoliset henkilöt luultavasti kuitenkin pitävät sarjasta kovasti.
   
 3. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  "but there is only one Sydney Bristow"​

  Jännäksi menee ennen kuin loppuu
   
 4. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Viime jaksossa pisti ihmetyttämään kohtaus, jossa Sydney sanoi ettei olisi mielellään valehdellut Vaughnin kuolleen. Missä vaiheessa Vaughnin hengissä olo on Sydneylle selvinnyt, kun miestä useassa jaksossa kuitenkin suri?
   
 5. MacZon

  MacZon Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  843
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä taidettiin selvittää vasta seuraavassa jaksossa jos oikein muistan, ainakaan missään edellisessä jaksossa tuota ei paljastettu koska myös itse olin aika ulapalla tuosta, että kuinka Sydney tuon nyt tietää.
   
 6. Vorkkis

  Vorkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  692
  Saadut tykkäykset:
  2
  Päätin luovuttaa tuon Aliaksen kanssa. Viime jakson skippasin ja ei jotenkin jaksa tuota viimeistä kautta enempää. Kaikki edelliset jaksot katsoneena voin sanoa että sarja oli alussa varsin menevän viihdyttävä mutta nykyään tuntuu että kaikki käy liian helposti ja osittain ennalta-arvattavasti.

  Hohhoijaa:sleep:
   
 7. Johann

  Johann Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  642
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän viime viikon jaksossa mielestäni kävi ilmi että Sydney ja sen isä on tuon koko ajan tiennyt. Kun Sydney oli synnyttänyt niin annettiin ymmärtää että Sydney pyysi isänsä ilmoittamaan Vaugnille, ja isä sanoi "I take care of it". Seuraavassa kohtauksessa näytettiin sitä luostaria jossa Vaughn sai tuon ilmoituksen.

  Ja nyt edellisessä jaksossa Sydney sanoi ettei mielellään olisi valehdellut hyvälle ystävälle Vaughnista, "kun hän on jo sen niin monelle tehnyt"
   
 8. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245
  Mä oon ihan samaa mieltä, tosin itse lopetin Aliaksen katsomisen neljännen kauden jälkeen ja nyt tätä viidettä kautta en oo kattonu jakson jaksoa. Kertoo jotain sarjan tason laskusta, kun kaudet 1-3 oli mun mielestä kuitenkin loistavaa viihdettä. Ja että neloskauden cliffhanger oli periaatteessa ihan jännä. Ei vaan tää vitoskausi kiinnosta yhtään. Kolmen ekan kauden juonikuviot oli aika villejä ja olihan siinä noin muutenkin kiinnostavia juttuja ja sellaista aitoa agenttihenkeä, vaikka realistisuus olikin hyvin kaukana. No kuka sitä realistisuutta edes kaipaa?

  Neloskaudella homma kusi totaalisesti... juonessa ei juurikaan punaista lankaa, juoksenneltiin vaan käytävillä etsiskelemässä mikrosiruja sun muuta. Sitten se kuvio, että perustettiin APO-organisaatio, jotta saatiin taas jengi saman katon alle ratkomaan samankaltaisia tehtäviä kuin aiemminkin... ja Sloane tietenkin johtoon :hitme: Just tätä samaa asioiden ja ihmissuhteiden pyörittelyä. Onko Sloane paha vai ei, diibadaaba...

  Ensimmäisillä kausilla oli kuitenkin suurimmaksi osaksi jokin yhtenäinen juoni ja suurempi tarina jota kuljetettiin eteenpäin. Aliaksessa ärsyttää just se, jos jaksot koostuvat tuollaisista "minitehtävistä". Oon itse kuitenkin enemmän jatkuvajuonisten sarjojen ystävä eikä siinä ole mitään jännää että mitähän sen Sydneyn pitää nyt varastaa ja millainen peruukki sillä tällä kertaa on.

  Mulla oli aluksi pahoja ennakkoluuloja sarjaa kohtaan, mutta lainasin sitten kaverilta nuo neljää ekaa kautta dvd-boxeina. Ykköskauden alku oli vähän kärvistelyä, mutta jossain siinä seitsemännen tai kahdeksannen jakson kohdalla kun juonikuviot pyörähti käyntiin, niin se olikin menoa sitten... sitä nautintoa riitti kolme kautta :thumbsup:
   
 9. Jezz

  Jezz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.04.2006
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minäkin luovutin Aliaksen seuraamisen jo monen monta jaksoa sitten, nyt lähinnä vilkuillut sivusilmällä sarjan tapahtumia. Eikä kyllä ole parantunut meno sitten millään. Todella kämäinen käsikirjoitus, eikä mitään tunnetta saatu mukaan tapahtumiin. Viimekertaisestakin jaksosta olisi saanut vaikka mitä osaava ihminen aikaiseksi. Nadian kuolema, Sloanen kääntyminen..

  Mutta ei niin ei. :hitme:
   
 10. kimizz

  kimizz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.06.2004
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tottahan se on että viimekausien laatu on keskiarvoltaan ollut aikaisempia huonompaa. Mutta täällä havaitsen aika paljon yleistä kyllästymistä mikä saatta johtaa monien hyvienkin jaksojen missaamiseen. Esim. Lena Olin vieraili taas muutama jakso sitten ja se oli pitkästä aikaa tosi hyvää viihdettä. Varsinkin jos sarjaa on pitempään katsonut. Mitä tulee neloskauden huonouteen, minusta se oli paljon parempi kuin kolmoskausi. Minä ja moni muu on sitä mieltä että ABC pilasi sarjan kun se alkoi puuttumaan käsikirjoitukseen kolmoskaudella ja koko tarina pilattiin epäjohdonmukaisuuksilla. Juonesta hävisi uskottavuus...Veikkaisin et neloskausi oli jonkinlainen "murtokohta" missä suurin osa lopetti sarjan seuraamisen. Jäljelle jäi koukuttuneimmat katsojat.

  Mä silti suosittelisin katsomaan viimeiset 4 jaksoa...onhan nämä jaksot parantuneet huomattavasti alkukaudesta. Eikä kannatta katsoa sillä asenteella että "tämä on sontaa Alias muuttui paskaksi kolmoskauden jälkeen" :thumbsup:
   
 11. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245
  Joo, osittain totta tuo yleinen kyllästyminen... mä itse katsoin neljä kautta hyvinkin lyhyen ajan sisällä dvd:ltä, joten saattaa olla että mulle tuli Aliaksesta pienoinen (ei ehkä ihan pienoinenkaan) yliannostus. On tämä viisi kautta kuitenkin aika paljon jatkuvajuoniselle sarjalle, kun tekijöiden pitäisi yrittää pitää kiinnostus yllä ja tarina liikkeessä. Vaikka onhan Aliaksessa ollut paljon "täytteenä" niitä jaksoja, joissa suoritetaan ns. minitehtäviä jotka eivät liity niihin isompiin kuvioihin juuri mitenkään. Liian paljon samanlaista jaksoja neloskaudella, ainoastaan Sydneyn peruukit vaihtuu.


  Melkein voisi katsoa, ihan vain sen vuoksi että mitä näille vanhoille tutuille kuuluu ja miten tarina saa päätöksen. Joskus on torstaisin tullut vilkaistua Nelosta Aliaksen aikaan ja kyllähän se tavallaan lämmittää sydäntä kun Jack Bristow on siellä yhtä totinen kuin aina ennenkin :thumbsup:
   
 12. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Siihen loppui tämä sarja. Lopetus nyt oli jonkinmoinen, mutta paljon hukattiin tämänkin sarjan kanssa mahdollisuuksia. Rambaldi-kuviot taidettiin saattaa "loppuun" sarjan edetessä ainakin kolmeen otteeseen ja joka kerta jonkinasteiseen antikliimaksiin. Suurilta tuntuvia kuvioita ja salaisuuksia tuli liian monta ja aina hätäisentuntuisesti ratkettuaan menettivät täysin merkityksensä. Tulee jotenkin mieleen samojen tekijöiden toinen parhaillaan pyörivä sarja...

  Katsottavaa keskitason viihdettä Alias kuitenkin onnistui tarjoamaan, varsinkin pari ekaa kautta olivat laadultaan ihan kelvollisia.
   
 13. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245
  ja mielestäni parhaimmillaan jopa erinomaista agenttiviihdettä. Tulihan tuo viimeinen jakso katsottua eilen, vaikka olinkin vähän pihalla kuvioista. Vaikkei se katsominen nyt sinällään mikään haaste ollut, kun siellä pyöri edelleen ne samat jutut, eli isä/äiti/tytär-suhteet, Sloanen vallanhimo, Rambaldi, Sarkin ketkuilut ynnä muut. Ja Marshall värkkäämässä tietokoneiden kanssa :thumbsup: Alias oli kyllä aivan liian pitkä sarja, jolloin moni asia vesittyi eikä lopustakaan saatu tarpeeksi "mahtavaa"...
   
 14. Hattori Hanzo

  Hattori Hanzo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2004
  Viestejä:
  1 140
  Saadut tykkäykset:
  4
  En hirveästi sarjaa seurannut ja viimeisestäkin jaksosta näin viimeiset 10 minuuttia. Lähinnä jäi askarruttamaan mihin viitattiin sillä pikkumuksun lopussa sängylle kasaamalla palikkapinolla? Ymmärtääkseni kuitenkin johonkin?
   
 15. mi.vi

  mi.vi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sydney osasi muksuna koota samaisen "palapelin", joka vaatii erikoista älyä ym. . Eli lahjat on periytynyt jälkipolvelle.
   
 16. kimizz

  kimizz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.06.2004
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muuten ihan jees mut Rambaldi kuvio sotkettiin jo kolmoskaudella. ABC puuttu silloin tohon juoneen ja sekasotku siitä synty. Mutta sotkua ei korjattu neloskaudelle. Itseasiassa sotkettiin vaan lisää...tekijät ei ollu tyytyväisiä kolmoskauteen ja päätti tehdä isoja muutoksia toiseen suuntaan--->tarina pilattu lopullisesti.

  Yksi esimerkki asiasta oli se kun 3kaudella sanottiin että Nadia ja Sydney tulevat lopussa taistelemaan ja kumpikaan ei selviä tuosta taistelusta. Ilman mitään selitystä 4kaudella tuo ennustus muuttui silleen että vain toinen kuolee tuossa isossa taistelussa. Paskaa fanien niskaan, ajateltiin että ei tuota kukaan huomaa. Jeff Pinker(Aliaksen joku pomo JJ.Abramsin lähdön jälkeen) sanoi haastattelussa että ihmettelee kuinka he voivat kirjoittaa kaiken näköistä skeidaa ja fanit tykkää siitä silti.:OI Yeah right!

  Toivotaan että Lost ei petä kun joskus aikoinaan selviää kaikki salaisuudet!
   
 17. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sarjan taso huononi kyllä selvästi parilla viimeisemmällä kaudella, kun mukaan otettiin enemmän yliluonnollisuuksia tyyliin zombit ja Rambaldi-erikoisuudet. Juonikuviot pyörivät samojen henkilöiden ja tapahtumien keskellä koko sarjan ajan, mihin jo kyllästyi vähän.

  "Onneksi" Jack kuoli, että saatiin edes vähän dramaattisuutta peliin, eikä täydellistä happyhappyjoyjoy-loppua.
   
 18. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 414
  Saadut tykkäykset:
  32
  Aika lailla samat ajatukset. Kieltämättä joka kerta pisti hymyilyttämään paljastuva suuren suuri Rambaldi-salaisuus, mikä oli milloin mikäkin leijuva pallo. No, kyllähän tuota aina katsoi toisin kuin tuota tekijöiden toista sarjaa, josta riitti 1 1/2 kautta ainakin meidän perheelle.
   
 19. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Kyllähän toi punainen lanka oli välillä aika kadoksissa, mutta sarja pystyi kuitenkin viihdyttämään koko kestonsa ajan. Kiitos hyvien hahmojen ja näyttelijöiden jotka sarjan edetessä kasvoivat saumattomasti rooleihinsa.

  Ja mitä tulee lopetukseen, niin voin käsi sydämmellä sanoa, että tykkäsin... :)
   
 20. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 361
  Saadut tykkäykset:
  3
  hieno nosto :thumbsup:
  tuli nyt katsottua reeveereeltä kaikki kaudet lävitse.
  töllössä näin aikoinaan jotain jaksoja ja pakkohan se oli sitten kaikki katsoa :rolleyes:
  1-3 kaudet oli kyllä eliittiä, tosi viihdyttävää katsottavaa. 4 kausi oli sitten melkoista sillisalaattia. ei päätä eikä häntää vaan parhaita... :p
  erittäin hyvä sarja kaikkiaan :naminami: