Akustiikkataulu

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana jimhoyle, 13.08.2005.

 1. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jos hakee kaupallista ratkaisua akustointiin, niin paras euroopassa on varmaan http://www.gikacoustics.com Suositukset eroaa ecophpnin suosituksista ja pidän ko firmaa paljon luotettavampana. Olen kyllä itse ostanut paljon ecophon tavaraa 00-luvun alussa. Silloin tiedettiin vähemmän akustoinnista kuin nyt. Ecophonin välikattoratkaisu on loistava. Siis se metallirakenne.
   
 2. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  40Hz, go to hell!
   
 3. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121

  Tärkeintä ilmeisesti on, että nettisivulla lukee mahdollisimman isolla USA, nimittäin siitä tietää, että kyseessä on maailman paras ja luotettavin kauppa ja että kaikki muut ovat ihan täyttä kuonaa.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2015
 4. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  No se on ainoa jolla on euroopassa myymälä joka tekee tilaamisesta suomeen järkevää. Amerikassa on kilpailua mutta tänne tilaaminen on suhteettoman kallista. Jos tiedät euroopasta muita firmoja niin laita linkkiä. Nyt puhutaan kohtuuhintaisista ei höpöhöpö akustointiratkaisuista kotiteattereihin ja studioihin.

  Eli oli väärä linkki: http://gikacoustics.co.uk
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2015
 5. GlidiD

  GlidiD Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  646
  Saadut tykkäykset:
  16
  Mistä halvimmalla käsiteltyjä levyjä? Kehtaisi laittaa suoraan seinälle ilman suurempia väkertelyjä? Ecophon master sq olisi ilmeisesti tällainen? 230e 10 levyn satsi, ok?
   
 6. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Onkohan tuossa videolla nähtävän tyylistä metallikiskoa saatavilla Suomesta? Millä nimikkeellä voisi löytyä rautakaupan hyllystä, kevytväliseinän koolauksia tai gyproc kulmavahvikkeita esim?
   
 7. enzie

  enzie Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2003
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rautakaupasta löytyy väliseinäkoolaamiseen metallirankaa: http://www.talotarvike.com/kauppa/product_catalog.php?c=558. Se on vaan materiaalivahvuudeltaan aika ohutta ja rimpulaa.
   
 8. N.O Hääppönen

  N.O Hääppönen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  maanantaina
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostetaanpas vanhaa ketjua jo vähän hiljentyneellä foorumilla?
  Asiasta kuitenkin täällä käyty varsin hyvää keskustelua, josko joku vanha aktiivi olisi vielä mukana kuvioissa...

  Eli minulla on klassinen haastava betoninen kellarihuone 5*3 m mitoiltaan. Katto on alaslaskettu ja alaslaskulevyjen päällä vielä halvempaa 50mm ecophonin levyä. Seinillä on ensiheijastuspisteissä ecophonin master sq:ta. Akustoimatta on vielä etuseinä (kaiuttimien takaa) ja takaseinä. Levyt loppuivat kesken, ja nyt olisi mahdollisuus vielä vähän optimioida. Esitänkin seuraavat kysymykset:

  1: Takaseinän akustointi. Sohva on 40 cm päässä seinästä. Siihen väliin olisi mahdollisuus laittaa 100*180 kokoinen elementti. Esteettisistä syistä paksuus saisi olla ehkä maks. 10 cm. Tarkoitus oli laittaa koko alalle kaksi Master sq levyä päällekkäin. KUITENKIN, ketjun alussa eräs suuresti arvostamani nimimerkki puhui kovasti rouhevaahtomuovin puolesta. Toisaalta monikin tässä matkan varrella on osoittanut, että villalevyllä on kuitenkin parempi absorptiokerroin...Kumpi nyt siis on lopulta parempi?? Rahaa käytän sen verran kuin tarvitsee, ja paljasta villaa en ala tuohon edes missään pussissa laittamaan. Master sq valmis kapselointi on vielä ok. Vaahtomuovi olisi vielä miellyttävämpi. Ja nyt se kysymys: laitanko 10 cm jompaa kumpaa (tai onko vielä jotain parempaa) joko Master sq:ta tai rouhevaahtomuovia (Limi 75 olisi läheltä saatavilla) vai teenkö näistä yhdistelmän? 5 cm molempia? Ilmeisesti tasainen levy tuolle etäisyydelle kuitenkin paras? Eli diffuusiota ei kannata miettiä? Toki mikä tahansa eksoottinenkin vaihtoehto tulee kysymykseen. Mieleen on jäänyt erityisesti dvb-g:n ideoima pyörörimojen väliin pujoteltu vaahtomuovi, joka voisi olla ihan hauska elementti..

  2. Etuseinän akustointi, kaiuttimien takaa. Tämä kohtaa kumisee huoneessa pahiten. Tiedän jo luettuani tämän ketjun moneen kertaan, ettei ohuilla materiaalivahvuuksilla juuri vaikuteta bassoihin, mutta olisiko tässä jotain apua jos yhden master sq levyn sijaan laittaisi kaksi tai kolme päällekkäin, tai sitten jonain yhdistelmänä Master sq:ta ja rouhevaahtomuovia.

  Samoja asioita on kysytty moneen kertaan, mutta en ihan selkeää vastausta silti löytänyt. Yleisin taisi olla, että villaa vaan niin paljon kuin menee tai sitten on budjettiratkaisua haettu. Nyt voisi ehdottaa mitä vain, jos on vielä jotain muita parempia ratkaisuja jollain mielessä. Käytän tosiaan rahaa sen verran kuin tarvitsee, mutta en toki mielellään ylimääräistä.

  Kiitos jos joku jaksaa lukea ja ehdottaa.
   
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 376
  Saadut tykkäykset:
  620
  Onko sinulla mittaustietoja tilasta nykymuodossaan ja / tai kuvailua siitä, mikä on ongelma? Jumputtaako bassot vai onko yläpää liian kirkas tms?
   
 10. N.O Hääppönen

  N.O Hääppönen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  maanantaina
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole mittauksia, harkinnassa on, jos hommaisi mikin ja koittaisi Rewiä opetella.

  Ongelmia on kaksi:

  1. Bassot kumisee ja tarkoitus on vielä seuraavalla kierroksella merkittävästi parantaa subwooferien suorituskykyä. Jostain syystä kuuntelupaikalla tilanne on kohtuullisen siedettävä.
  2. Yleistä tärykaikua on vielä. Parhaiten huomaa taputustestillä. Tiukka napsahdus vastaa kun käsiä lyö yhteen.