Akku ongelmia....

Keskustelu osiossa 'Autot, moottoripyörät sekä liikenne' , aloittajana Gapo, 04.03.2010.

 1. JP

  JP Member

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  528
  Saadut tykkäykset:
  2

  Harvinaisen fiksu veto hankkia ylläpitolaturi, useinhan jengi ostaa tossa vaiheessa uuden akun ja kiroilee että kävipä paska tuuri.

  Itelläni on autossa webasto ja viime talvena akku tyhjeni heti kun kovat pakkaset alkoivat. Vastaavan yllläpitolaturin asennus korjasi samantein ongelman - etenkin kun pitää huolen siitä että lataa akkua suunnilleen samaan aikaan kun käyttää webastoa.

  Vielä paremman hyödyn laturista saisi kun akun eristäisi solumuovilla tms. ja laittaisi akun kylkeen vielä jonkun 12v toimivan lämmitysvastuksen - kun akku tykkää ottaa virtaa vastaa paremmmin lämpöisenä kun kylmänä.

  Voisin veikata ihan näppituntumalle. että tämän ja viime pakkastalven aikana vaihdetuista akuista on 80% vaihdettu turhaan.

  btw, ctek:n akkulaturit on huomattavasti halvempia kuin defan vastaavat.

  btw2, Amis-Marko, sulle olisi riittänut kevyesti 2A defan malli -mulla on suora-6 diesel + webasto + akku takakontissa + lyhyt työmatka ja hyvin mullekkin piisaa 2A laturi


  --
  JP
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2011
 2. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Ja mulla 80A ylimäärästä kuormaa pahimmillaan... Defa ostin siksi, että tarvitsin mallin, joka tulee ennen lohkolämppärin haaroitusta. Mulla on siinä termostaattijakaja, joka vaihtaa lohkolämppäristä sisätilalämmittimelle, kun lohko on lämmennyt tarpeeksi. Jakaja koska taloyhtiön tolpan sulake ei kestä kovin isoa kuormaa (4 autoa /tolppa).
   
 3. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan näitä ihan suomalaisia kaupallisiakin versioita:
  http://www.arcticheat.fi/arcticbatteryheater.htm

  Ja samoilta sivuilta noita lämpö-lataus juttuja:
  http://www.arcticheat.fi/ajankohtaista.htm

  Itellä oli kans Webasto ja todella lyhyt työmatka. Jouluna 2009 uusin akun ja se pelasi täysin moiteetta tähän asti (nyt auto myyty). Lämmitin 15-20min aamuisin ja töistä lähtiessä vartin verran kanssa, ajomatka suuntaansa n. 5 min eli tuskin ehti lataamaan paljo enempää kuin mitä käynnistykseen meni. Mutta hyvin pelas parikin viikkoa näissä pakkasissa tuollaisessa käytössä, sitten piti heitää vähä pidempi lenkki jo ku alko ittee hirvittään... ja akku oli/on iha normaali n.50-55A lyijyakku.
   
 4. Jani_p

  Jani_p Member

  Liittynyt:
  28.09.2005
  Viestejä:
  289
  Saadut tykkäykset:
  1
 5. Yorcci

  Yorcci Active Member

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  1
  Toi mun amerikan muoviauto on tänä talvena lähtenyt käyntiin aina ihan vaan avaimesta vääntämällä, vaikka välillä seisoo melkein viikon pihassa. Ei lohkolämmitintä tai sisätilalämppäriä :p Kyllähän se vähän jäykältä tuntuu koko auto alkumatkasta tuolla yli 25 pakkasasteen keleissä, mutta ei ole käynnistymisen kanssa ollut mitään probleemaa. Ajot ovat olleet pääosin lyhyitä pyrähdyksiä kaupungilla, välillä sitten vähän pidempiä reissuja.

  Osansa on varmaan kohtuutiheällä öljynvaihtovälillä ja itse öljyllä (5W-50)

  C-tek on sitten varalla, jos toi Optima päättää alkaa kiukuttelun...
   
 6. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 360
  Saadut tykkäykset:
  3
  ekaa talvea käytössä tuo akun lämmitin, on se hyvä laite kyllä :)
  lisänä uus akku ja ctek. pakkaset eivät aiheuta starttaukseen enää ongelmia, ainoa mikä estää mahdollisen käynnistyksen on mahdollinen talvilaadun dieselin routiminen.
   
 7. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 360
  Saadut tykkäykset:
  3

  huomannut että n. 10 astetta lämpiää akku per/tunti. +15 on sitten lämpötila kun akunlämmitin ei enää toimi. mulla on anturi akun kyljessä kiinni nii mielenkiinnosta seurannut myös akun lämpöä.