Ajan Henki (2011)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Sabbe, 18.03.2011.

 1. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Esko on mun idoli. Melkeen jo säikähdin, että mies olis vanhoilla päivillään mennyt hurahtamaan johonkin tämmöseen. :hitme:
   
 2. Sabbe

  Sabbe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä elokuva on tehty nollabudjetilla. Siis 0 euroa on käytetty leffan tekemiseen. Tekijänoikeusmaksut olivat ainoa asia, johon meni rahaa. Siihen suhteutettuna elokuvan tulos on mielestäni aika upea.

  Tekijätiimin itsensä aikaansaannosta on paljon muutakin. Siinä on yksi animaatio, joka on meidän tekemä, ja monet grafiikat. Osa musiikista on myös tiimin tekemää ja muusikot ovat myös tehneet sitä ihan tätä leffaa varten myös. Myös osa kuvituksesta on saatu ihan tätä leffaa varten. Ja pidän tota 80% lukemaa varsin liioiteltuna, minä en ainakaan ollut nähnyt edes puolia leffan kuvamateriaalista etukäteen. Erityisesti vanha suomalainen kuvitus oli hieno veto, josta monet ovat tykänneet.

  Sekin vielä, että leffan rungon ideointi, käsikirjoitus, leikkaus, organisointi jne. on ollut todella suuri prosessi. En usko, että yksikään kaupallinen tuotanto ois saanut tämmöstä aikaan puolessa vuodessa ikinä. Tää koko homma ideoitiin viime syksynä ja nyt se on vielä pieniä viilauksia lukuunottamatta valmis. Kaupallisessa projektissa oltaisiin vielä suunnitteluvaiheessa ja budjetteja hiomassa tässä vaiheessa...
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2011
 3. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ottaen huomioon että tämän taustalla on ajatus että teknologia 'pelastaa' ja ohjaa maailmaa, niin ihmeen vaikeaa tuntuu olevan tuon dokkarin lataaminen torrenttina.
   
 4. Sabbe

  Sabbe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  0
  Piratebaystä löytyy torrentti ja tekijätiimilläkään ei oo sitä vastaan mitään. Syy miksi me ei levitetä tätä torrenttina virallisesti on se, että me halutaan vielä viilata tota leffaa hitusen. Ensi viikolla tulee jakoon laadukas 1080p mkv-torrentti ja DVD-torrentti.
   
 5. pasala

  pasala Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2005
  Viestejä:
  392
  Saadut tykkäykset:
  5
  Eihän tuo nyt hassumpi ollut, ylipitkä vain. Jaarittelua liikaa. Nollabudjetiksi en kyllä uskaltaisi tätä sanoa tietäen Teostokulut, videoiden tekijänoikeuskulut yms. mutta tällaiseksi findiedokkariksi erinomainen suoritus.
   
 6. Donkameni

  Donkameni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.03.2009
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
 7. PimeydenPaavi

  PimeydenPaavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.11.2006
  Viestejä:
  355
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tjaah... mielestäni turhan pitkä, varsinkin kun tästä ei ainakaan varsinaisesti uutta tietoa tullut. Silti, suosittelen kaikille katsottavaksi jos asiat on vieraita. Propagandaa ehkä, mutta ei tässä kauheasti vääristelyyn sorruttu(?).

  Ihmetyttää tuo hyökkäys elokuvaa kohtaan. Vaikka asioista olisikin eri mieltä, miksi se pitää ottaa noin henkilökohtaisesti? Turhaa tarttumista täysin epäoleellisiin asioihin. Ja mitä tulee tuohon "kaksinaamaisuuteen" tulee, ei kai kukaan nyt niin typerä ole, että kuvittelee yksilönä mullistavansa systeemin nakkaamalla röökit roskikseen.

  Kun katselee ympärilleen, niin väistämättä tulee mieleen, että Margaret Thatcher oli oikeassa; "There is no such thing as society. There are individual men and women."

  Anyways nostan hattua ja uutta 'Katalonian kansannousua' odotellessa :naminami:
   
 8. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puoleen väliin asti pääsin ja koko ajan odotin että koska alkaa pulppuamaan salaliittoteoriaa. No tulihan se Antti Heikkilä sinne kertomaan big bad pharmasta ilman että kukaan kyseenalaistaa mitään hänen sanomisiaan. Millä perusteella hän on oikea mies kertomaan noista asioista?
  Hän lateli niitä näitä ilman rahtustakaan todisteita saati perusteluja ja kaikki vissiin pitäisi vaan niellä?

  En oikein ymmärrä miksi suht ok alku piti pilata tuolla yhden miehen avautumisella varsinkin kun on tunnettua että Heikkilä on suhteellisen yksin noiden mielipiteidensä ja ravintosuosituksiensa kanssa. Eikö hän myös suhtaudu todella myötämielisesti noihin "vaihtoehto hoitoihin" (huuhaapuoskarointiin).

  Myös huvitti se kun se joku jantteri kertoi miten lääkäri oli suhtautunut hänen akupunktio"hoitoihinsa". Eikö Zeitgeist liikkellä kumminkin olevinaan ole tieteellinen maailmankuva noin yleisesti? Eli ei mitään homeopatiaa, akupunktiota tai muuta todistettua huuhaata?
  Noi nyt ainakin aluksi jäi askarruttamaan.
   
 9. Sabbe

  Sabbe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tää ole mikään Zeitgeist-liikkeen tuotanto. Se on tehty yhteistyössä muutaman liikkeen aktiivin kanssa, mutta ihan itsenäisestä tuotannosta on kyse. Ainoastaan jälkimmäisen puoliskon "resurssipohjaisen talouden" osio kertoo suoranaisesti siitä mitä Zeitgeist-liikkeellä on sanottavana.

  Antti Heikkilällä ei ole mitään yhteyksiä Zeitgeist-liikkeeseen eikä me tekijöinä olla tarkistettu haastateltavien sanomisia fakta faktalta vaan ne on asiantuntijoina siinä ja se on katsojan vastuulla kyseenalaistaa ja tutkia asioita. Myöskään akupunktiosta puhuneella Jani Tolinilla ei ole yhteyksiä Zeitgeist-liikkeeseen. Siinä ei itseasiassa edes ollut kyse mistään akupunktiosta vaan siitä, että rahalla pyörivä lääkeinstituutio hylkää järjestelmällisesti ulkopuolelta tulevat ratkaisut, pahimmillaan vihamielisesti. Se ei ole tieteellistä lähestymistapaa, että vaihtoehtohoidot hylätään automaattisesti, koska on olemassa hyvin myyvät pillerit.

  Itsekään en leffan tekijänä allekirjoita kaikkea mitä Heikkilä sanoo, mutta hänen puheissaan on myös paljon totuutta. Lääketeollisuus on pelkkää bisnestä nykyään ja sitä on käytännössä mahdotonta kiistää, vaikka osa Heikkilän jutuista meneekin tieteellisesti tarkasteltuna hieman sinne foliokategoriaan.

  Mun mielestä homeopatian vaikutuksia joihinkin ihmisiin ei voi automaattisesti kiistää. Ihminen on psykofyysissosiaalinen kokonaisuus, vaikka lääkkeessä ei olisikaan mitään vaikuttavaa ainetta niin uskomalla sen vaikutuksiin voi itseasiassa aiheuttaa vaikutuksia, vähän samaan tapaan kuin sosiaalipsykologisissa kokeissa on nähty ihmisten kykenevän humaltuvaan pelkästä vedestä. Itse en tästä aiheesta tiedä sen kummemmin tosin, joten en lähde mutuilemaan enempää.

  Koko leffan pointtihan on herättää ihmisiä ajattelemaan ja monilta osin se onnistuu siinä. Sanoisin, että leffan kokonaisuutta ajatellen siinä on aika minimaalisen vähän mitään salaliitto/foliohömpötystä.

  Heikkilä otettiin lähinnä sen takia, että hän on erittäin arvostettu ja pidetty henkilö kaikissa laaturavinnosta kiinnostuneissa piireissä. Eikä todellakaan ole yksin. Jos tarkastellaan ravintohypen mainstream puolta tai lääketieteellistä kenttää niin siellä hän on tietysti yksin, mutta ei se kerro mitään.

  Ihan samalla tavalla Helsingin yliopiston proffa Heikki Patomäki, joka leffassa myös esiintyy, on täysin yksin talousnäkemystensä kanssa jos vertaa hänen näkemyksiään mainstream ekonomistien näkemyksiin. He nauravat Patomäelle, vaikka Patomäki on monessa asiassa oikeassa ja ei laajemmalti ajateltuna todellakaan ole yksin.

  On Heikkilä sitten pihalla joistain asioista tai ei, niin sen voin sanoa ihan käytännön kokemuksesta, että esim. elokuvassa esiintynyt tieteen popularisoija Esko Valtaoja on takuuvarmasti todella paljon enemmän pihalla ravinnosta kuin Heikkilä. Valtaoja ei haastattelussamme tiennyt ravinnosta yhtään mitään, siis yhtään mitään, käytännössä luotti 100-prosenttisesti siihen, että nykyään tuotetaan kehittyneen tieteen avulla terveellisintä mahdollista ruokaa. Yksityiskohtaista tietoa hänellä ei ollut yhdestäkään ravintoasiasta.

  Valtaoja oli siinä mielessä oikeassa, että monelta osin me syödään ravitsevampaa ruokaa kuin vaikkapa 100 vuotta sitten. Mutta että se olisi jotenkin lähimaillekaan terveellistä suhteessa siihen mitä se voisi olla niin eh...

  Heikkilä ei mielestäni liioittele siinä, että miten suuri vaikutus ruokavaliolla on tiettyihin länsimaisen elintavan sairauksiin, erityisesti sydän ja verisuonitaudit sekä diabetes. Tiedän jopa ihmisiä, jotka ovat parantaneet tai lähes parantaneet itsensä jopa ykköstyypin Diabeteksesta, saati sitten kakkostyypin, johon ei todellakaan tarvitse lääkkeitä jos on valmis muutoksiin ruokavaliossa ja elintavassa. Länsimaissa on kyllä mahdollista syödä laadukasta ruokaa, mutta merkittävä osa väestöstä syö halvalla tehotuotettua paskaa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2011
 10. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 743
  Saadut tykkäykset:
  303
  Tässä olen sinun kanssa samaa mieltä. VHH ruokavaliolla pystyy laittamaan kampoihin noita sairauksia vastaa erittäin hyvin. Itse olen dikkaillut Heikkilää juuri sen takia, että mies uskaltaa puhua näistä asioista. Ei niitä jokaisen tarvitse niellä sana sanalta. Pitää koittaa kattoa tämä tuossa pääsiäisen pyhinä pois. On vaan, niin pirun pitkä, että pitää varata tuota aikaa.
   
 11. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tuo sitten oikea ja tieteellinen tapa ottaa muutama valtavirrasta irrallaan oleva kaveri näkemyksiensä kanssa leffaan? Jos suuri osa on eri mieltä Patomäen kanssa niin olisi kiva ollut kuullu millä lailla heidän näkemyksensä eroaa Patomäen jutuista.
  Eli koska toteat noin niin keskustelu loppuu siihen? Kerran on mahdotonta kiistää, no hyvä että perustelit kumminkin.
  En oikein ymmärrä miksi Valtaojan vedit tähän mukaan?
   
 12. Sabbe

  Sabbe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ajan Hengen viimeistelty versio on vihdoin julkaistu. Sen voi katsoa netissä täältä tai vaihtoehtoisesti siitä voi ladata HD-laatuisen version koneelle joko torrentilla tai suoraan selaimella. Elokuvan DVD-julkaisu tapahtuu muutaman päivän kuluttua.
   
 13. Sabbe

  Sabbe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  0
  Myös Ajan Hengen DVD-versio on saatu jakoon. Sen voi ladata torrentilla tästä tai suoraan selaimella tästä. Kannet voi ladata täältä. Kannet ovat mukana myös torrentissa.