AAD 50 kaiuttimiin uudet dikantit

Keskustelu osiossa 'Yleistä kaksikanava-äänentoistosta' , aloittajana Kimpo86, 02.09.2006.

 1. Kimpo86

  Kimpo86 New Member

  Liittynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve, mulla on AAD 50 legendaariset kaijuttimet noin vuosi sitten hommasin uudet basso elementit noihin hifitalosta, mutta nyt pamahti toinen diskantti,
  tuolla hifitalon valikoimissa ei taid olla näitä diskantteja,
  mutta mistä saisi ostettua?
  tai edes vastaavat, harmi kun en löyda mistään specsei näistä,
  No ei aivan yllätys tietysti kun kyseessä on noin kolmekymmentä vuotta vanha kaiutin:rolleyes:

  Mutta aivan mahtavat kaiuttimen:thumbsup:
  Mulla on myös Tannoy fusion 4 kaiuttimet muuta enemmän tulee kuunneltua AAD viiskymppisillä, musiikki tulee AAD:stä tosi pehmeästi ulottuu selvänä tosi laajalle alueelle voisi sanoa (all a round) kaiuttimet :thumbsup:
   
 2. -korva-

  -korva- New Member

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  hoi
  Mukava huomata, että jollain muullakin käyttäjällä on käytössään AAD:n kaiuttimet. Kuinkas on noiden diskanttien kanssa käynyt? Itselläni on AAD 200 mallia olevat kaiuttimet (lienevät isoveljet viiskymppisille) odottamassa bassoelementtien vaihtoa. Tuskin sait itsellesi hifitalosta samoja bassoelementtejä vai kuinka? Kun olen viimeksi kuunnellut noita kaiuttimia, niin hyvät olivat saundiltaan ja vankkaa tekoahan nuo ovat, joten elementtien vaihdolla saanee toiset 25 vuotta noille kaiuttimille käyttöikää.
   
 3. Kimpo86

  Kimpo86 New Member

  Liittynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseasiassa sain hifitalosta juuri samat bassoelementit AAD 50:siin peerlesin valmitamat, kyseleppä itsekin sieltä!.

  Kyselin hifitalosta niitä diskantteja ja niin sain valmistajan sähköpostiosotteen ja sain tietoon etta saksalainen yritys tekee näitä diskantteja vielläkin, mutta on ton tilaamisen kanssa vähän ongelmia ollut kun ovat arvatenkin saksankieliset sivut ja todella epäselvä systeemi miten saa ukomaille tilattua.
  On kyllä pakko laittaa kuntoon viellä on ne niin hyvät kaiuttimet!:thumbsup:
   
 4. -korva-

  -korva- New Member

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otin puhelimen käteen ja soitin Gradientille Jorma Salmelle. Hänellä on (ymmärtääkseni) suunnitellut AAD:n kaiuttimet. Hän oli erittäin ystävällinen ja auttoi elementtien löytämisessä. Peerlesin elementtejä ei ole tässä mallissa käytetty vaan on jokin erikoisvalmisteinen eikä ole saatavana, paitsi suositteli ottamaan yhteyttä Accusound speakers-nimiseen firmaan, jossa kerrottiin, että elementit saa kyllä korjattua tuliteriksi. Oli hänellä kuulema vieläpä käyttämämättömiä originaaleja elementtejäkin (positiivinen yllätys), jos omista ei enää kalua saa. No ensi viikkoon odottelua ja sitten pääsee kaiuttimet taas tositoimiin. Odottavan aika on pitkä..

  ps. Jos sulla on sen diskantteja valmistavan firman nimi, niin lähetä sinne rohkeesti vain englanniksi viesti. Kyllä nykypäivänä ulkomailta tilaaminen on onneksi melko helppoa ja nopeaa.
   
 5. -korva-

  -korva- New Member

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elementit tulivat eilen remontista ja kyllä ne vain suloisesti soivat ja tulevat soimaan varmasti seuraavat 25 vuotta. Noilta sivuilta löysin vanhan esitteen kaiuttimista. Siitäkin selvisi, että oli hyvä laittaa ne alkuperäiset elementit kuntoon..
  http://kotisivu.mtv3.fi/jylle/kotiteatteri_hifi.htm
   
 6. wiili

  wiili New Member

  Liittynyt:
  06.09.2006
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asiasta hiukan sivuun. Luin juuri vanhoja Tekniikan Maailmoja ja yhdessä sattu olemaan esittelyssä/testissä molemmat AAD:t, 50 ja 200. Ei ollu pahaa sanottavaa.
   
 7. tomppa55

  tomppa55 New Member

  Liittynyt:
  12.10.2004
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  200:set omistan itekkin. Bassoelementtien vaihtoa ovat odotelleet muutaman vuoden. Kaiuttimille sopiva vahvistinkin löytyisi, mutta olen ajatellut että aika kultaa muistot ja ei ne enää tänäpäivänä miltään kuulosta. Taisin olla väärässä.
  Aamulla bassot tilaukseen saletisti.
  Siisti kuulla että noita on muillakin.
  Ei vissiin ole hirveesti myyty aikoinaan.
  Omat sain vuonna 87. Voi jessus että oli kovat pöntöt.
   
 8. Jylle

  Jylle New Member

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lohja corporation electronicsin valmistamia aad 200 kaiuttimia löytyy myös allekirjoittaneelta kaksikin paria. :thumbsup: Mielestäni todella hyvät kaiuttimet, niin viimeistelyltään kuin myös ääneltäänkin. aad 50 -mallin diskantti on merkiltään Audax ja on tyyppiä HD 13 D 34 HG. Vastaava näyttäisi olevan Audaxin TW034X0. Niitä löytyy esimerkiksi tuolta: http://www.madisound.com/cgi-bin/index.cgi?cart_id=2250646.13048&pid=2176
   
 9. -korva-

  -korva- New Member

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ketjuun näyttää tulleen jatkoa sitten viimekäyntini...
  Itse suosittelen hoitamaan kaiuttimesi kuntoon. Itse olen vertailua tehnyt lähinnä kuvassakin näkyviin dynaudio 52:iin ja voinen todeta, että dynyt jäävät saundissaan selvästi toiseksi. Muita kaiuttimia olen päässyt kuulemaan lähinnä vain kodin ulkopuolella ilman, että olisi kaiuttimien ostohimoa olisi päässyt syntymään. Aad:n vahvuutena voisi pitää täysin pakotonta soundia. Minkäänlaista tiukkuutta ei voi löytää ja tuloksena on kauniisti soljuva soitanto. Bassotoistossakaan ei jää toivomisen varaa. Sanoisin, että äänimaailma alataajuuksilta ylös asti on saumatonta, vaikka kolmitiekaiutin onkin kyseessä.. Linkissä kuva kaiuttimista omalla paikallaan..
  http://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=56.0;attach=701
   
 10. HolmesX

  HolmesX New Member

  Liittynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellänikin nuo Aad 200 jokapäiväisessä käytössä. Mukavan lempeät soundit kyllä on. 800mk joskus niistä maksoin.:naminami:
   
 11. Grandezero

  Grandezero New Member

  Liittynyt:
  19.06.2007
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  - Liityn joukkoon, eli käytössä on AAD-20:t. Kunnoltaan täysin timanttiset kaikinpuolin, etukankaat ovat alkuperäistä ruskeaa sukkahousua (näyttää ainakin) joka on varmaan Lohjan työntekijöiltä lainattua. Eipähän vääristä ääntä kun on ohutta, testissä aikoinaan huomioitiin tämä seikka. Kuten aikaisemminkin kehuttiin, näissäkin toisto on "järkyttävän" erotteleva, ALHAALTA toistava ja juuri tuollainen soljuva (hyvin kuvailtu) ja erittäin helppo kuunneltava kaikella musiikilla. Ääni vain tulee eikä aina hahmota kaiuttimia ollenkaan. Mutta samalla paljastaa armotta äänityksen laadun mikä on joskus erittäin nautittavaa, puolin sun toisin.

  - Testissä aikoinaan olivat Genelecin kanssa kärjessä ja muistaakseni AAD oli äänellisesti himpun edellä...

  - Ei mikään herkkä kaiutin ja vaatii joskus vähän voemaa että aukeaa kunnolla mutta parempi näin. Silti toistaa nautittavasti myös hiljaisemmalla volumella. On kyllä hyvä että näitä kaiuttimia on joskus tehty.

  - Absolute spitzenklasse, niinkuin on tapana sanoa !
   
 12. MiksuK

  MiksuK Member

  Liittynyt:
  26.12.2004
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kauniimmalta puoliskolta löytyy tuollaiset AAD-50:t mutta omaan korvaan kuulostavat todella tunkkaisilta ja tasapaksuilta. :confused: Onkohan näissä jotain vikaa vai saako tästä ketjusta epärealistisen hyvän kuvan kaiuttimista?

  Osaako joku sanoa ovatko nämä elementit alkuperäiset? Bassoelementti ei kyllä näytä kovinkaan vanhalta..liekö vaihdettu johonkin toiseen ja pilattu kaiuttimet sillä?
   

  Liitetyt tiedostot:

 13. avisio

  avisio New Member

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eivät nuo uutenakaan mitään hyviä olleet. Hifilehden testissä ovat olleet joskus vuonna miekka+kilpi, ja saivat keskinkertaisen tuomion. AAD 200 testien perusteella hieman paremmat, AAD 50 huonot. Nykymittapuulla molemmat lienevät melko masentavia pönttöjä.
   
 14. Kallo^

  Kallo^ New Member

  Liittynyt:
  07.12.2014
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro mulla olis kanssa tollaset aad-200 kaapit ollu käytössä vaikka kuin ja kauan ja nyt on basso elementti menny rikki ja olis uuden hankinnan aika mikä mahtaa olla toi alkuperäsen elementin merkki ja malli jos sellaisen vielä jostain löytäis sais kaapit toimimaan taas. Kiitos vastauksesta jo etukäteen
   
 15. glbt

  glbt New Member

  Liittynyt:
  25.11.2009
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro

  Otappa yhteyttä tonne:

  http://www.accusound.fi/kaiuttimien_korjaus.htm

  Sieltä saat tilattua korvauselementin. Jos sinun aadeissa on vain bassokartioiden reunukset revenneet on paljon järkevämpää korjauttaa ne alkuperäiset tuolla accusoundissa. Alkuperäiset ovat laadukkaammat, mutta jos ovat täysin rikki niin sitten vain tuolta tilaat korvauselementit. (Itselläni toinen orggis ja toinen korvauselementti)

  Alkuperäinen elementti on Peerless kdh 825 erikoisversio. Sellaista tuskin uutta löytyy.