A CURE FOR WELLNESS (2017 Core Verbinski)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana jodorowsky, 13.02.2017.

 1. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82


  Kumma että tästä leffasta ei ole puhuttu täällä mitään ja se on aivan kohta ensi illassa. Traileri vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta.
   
 2. rezika

  rezika Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.09.2010
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Visuaalisuutensa takia menee kyllä katsonta listalle.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017
 3. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245
  Etenkin tuo trailerin 40 sekunnin kohdalla tuleva junaotos on upea. Tosin: teksti from visionary director Gore Verbinski on vähän sellainen että korvat heiluu, ei hän kyllä mikään erityinen visionääri ole koskaan ollut. Ison budjetin viihde-elokuvaa tehnyt, tällä kertaa vähän taiteellisempaa ja kunnianhimoisempaa vaihdetta? En nyt mitään mullistavaa odota.

  Hieman nihkeä vastaanotto ollut, toki varmaan sellainen elokuva joka jakaa mielipiteitä. Rotten tomatoes/Metacritic -konsensukset tällä hetkellä jakautuneet melkein puolet ja puolet.

  Katselemisiin.
   
 4. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  623
  Saadut tykkäykset:
  25
  Niin, ja tässähän on toki myös kotimaisuusaspekti, eli sountrack-kappaleen (Ramones cover) esittää suomalainen Mirel Wagner.
   
 5. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Melkoisen hienosti kuvattu ja tunnelma oli hyvä. Pidän siitä että leffa oli niin sanotusti yli pitkä ja tarina eteni kiireettä eikä mitenkään nykyajan adhd tyyliin. Loppu tosin jälleen kerran podottaa pisteitä,aika peruskauhua lopussa. Arvasin itse kyllä fistit aika hyvin ennenkuin ne paljastui. :):):)
   
 6. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Tämä leffa imaisi hienosti mukaansa, vasta lopussa rupesi hieman ote herpaantumaan. Tunnelma oli kohdillaan ja kuvat paikoin jumalaisen kauniita.

  ****
   
 7. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  151
  Gore Verbinskyn uutuus löytyi jo Prisman ale-laarista, joten tuli tähänkin perehdyttyä. Ennakolta arvelin, mitään tietämättä, että kyseessä olisi jonkinlainen Suljetun saaren tyylinen teos, kun pääosassakin on Leonardo Di Caprion nuorisoversio Dane DeHaan, mutta A Cure for Wellness on kohtalaisen omintakeinen lisäys ”hoitolaitoselokuviin”, joista voidaan mainita vaikkapa Yksi lensi yli käenpesän, Yhdeksäs aisti ja Kooma.

  A Cure for Wellness paljastuu vain hitaasti kauhuelokuvaksi. Nuori liikemies Lockhart matkustaa Sveitsiin hakemaan vanhempaa johtajaa vesiparantolasta, mutta paikka osoittautuu jotenkin kammottavaksi, eikä Lockhart pääse lähtemään sieltä pois.

  Vaikka tarina on kauniisti ja viipyilevästi kerrottu, se alkaa vähitellen ärsyttää lukuisilla harhauttavilla vihjeillään. Elokuva viittaa moniin suuntiin, mutta sen oma substanssi jää jotenkin ontoksi — kokonaisuus tuntuu olevan pelkkää tekotaiteellista pintaa, onttoa höttöä, joka seurailee ja jäljittelee lajityypin konventioita kykenemättä itse sanomaan mitään. Täysin käsittämättömäksi jää vaikkapa se, miksi alkupuolella tapahtumia esitetään ei-kronologisessa järjestyksessä. Päähenkilön psykologinen ”syvällisyys” on täysin näennäistä ja lepsua. Symboliikka luiskahtaa katsojan käsistä kuin ankeriasparvi.

  Goottilaistyyppisenä kauhuromantiikan edustajana A Cure for Wellness on kyllä hiukan parempi kuin esimerkiksi Crimson Peak, mutta kokonaisuutena se ei kykene lunastamaan lupauksiaan vaan häviää selvästi vaikkapa Roman Polańskin Yhdeksännelle portille. Dane DeHaan ja Jason Isaacs tekevät sinänsä erinomaista työtä, mutta ei tämä kahden ja puolen tunnin vesijuoksu heiltäkään etene, koska käsikirjoitus on tyhjää täynnä.

  2/5

  Lisäksi äänityöt on tehty Suomessa.

  Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-50) on samat lisukkeet kuin muuallakin maailmalla sekä 7.1-kanavainen ääni. Muutama kuvanäyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2017
 8. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Ehkä vähän samoja fiiliksiä tuli itselleni, kuin tuossa yllä. Siinä mielessä tämä oli siis jonkinsortin pettymys. Ehkä en ole ihan yhtä ankara leffaa kohtaan, mutta ei se oikein pysy kasassa yrityksestä huolimatta.

  2,5/5
   
 9. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 491
  Saadut tykkäykset:
  256
  Ihan hyvähän tämä oli, tosin tuntui ajoittain tylsältä. Jotain pientä terästystä olisi kaivattu.
  3,5/5