55-60" TV vanhemmille, hinta max 1500€

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana anidabi, 27.11.2014.

 1. anidabi

  anidabi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joo, itsehän olen tykkimiehiä(täysin pihalla nyky TV:iden tasosta) ja lähtökohtaisesti LCD tekniikka sylettää sen huonouden vuoksi, mutta koska kansa on äänestänyt lompakoillaan niin niitä sitten joudumme sietämään kunnes LG:n OLEDit ne korvaavat. OLEDit ei valitettavasti tämän hetken tilannetta hinnan ja täysin älykääpiö kaarevuuksien vuoksi helpota(lue: ei käy). Nyt kun plasma on kuolemassa pois niin sitä on vielä tarjolla rajoitetutsti, on se kuitenkin mitä ilmeisesti aika paskaa siihen nähden mitä parhaimmillaan oli tarjolla?? Eli käytännössä LCD TV:seen on tyytyminen. Mutta koska TV ei tule omaan käyttöön ja uusi ja isompi on vain saatava niin haluun vanhemmilleni tämän hetken valikoimasta parasta mitä max 1500€ on saatavilla.

  Kriteerit:

  - 55-60"
  - Max 1500€
  - Reunat pienet tai olemattomat(näin ollen yleisesti myös tyylikäs)
  - Mahdollisuus seinäkiinnitykselle(vesa kiinnitys??). Porukat haluu laittaa sellaisella telineellä kiinni jolla voi telkkaria käännellä ruokailutilojen ja oluhuoneen välillä, eli voi myös vetää hieman eteen ja taakse.
  - Hyvä mustan taso ja kontrasti!!!!!!!!!!!!!!!!(LCD:stä kai turha haaveilla moista ellei kyseessä joku 5000€ full led array malli)
  - Local dimming mielellään jos valintana LCD ja sitä saa 1500€ hintaluokassa
  - Mielellään plasma jos hyviä sellaisia vielä on... saa ehdottaa!
  - Nopea ja selkeä käyttöliittymä, mutta vain jos sen saa yhdessä hyvän mustana tasoja kontrastin kanssa
  - 4K ihan jees mutta ei todellakaan pakollinen, sen hyöty kun on vielä vuosia täysin nolla


  Koska olen pihalla kuin lumiukko näistä nyky TV:istä, niin koko smartTV hömpötys on mennyt ohi. Selittäkää mulle mitä nämä on ja miten ne helpottaa elämää? Ainakin LG:n käyttöliittymää kaikki tuntuvat haukkuvan hitaaksi ja epäselkeäksi. Digi boxista eroon pääsy olis myös suositeltavaa. Ohjelmat ilmeisesti nykyisin tallennetaan ulkoiselle USB kovolle... onko näin?
   
 2. baba

  baba Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2009
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  7
  Toimiva local dimming taitaa mennä hintaluokasta yli. VA tekniikan peruskontrasti on ok, alla muutamia vaihtoehtoja.

  Samsung 55H7005
  arvostelujen mukaan erinomainen kokonaisuus

  Samsung 60H6204
  Isompi mutta alemman mallisarjan, samaa hintaluokkaa

  Sony 55W828
  Samalla lailla kuin Samsung, hyvä kokonaisuus. Smart ominaisuudet ilmeisesti kömpelömmät.

  Philips taitaa olla käyttöliittymältään buginen, siksi välttäisin. LG tekee vain IPS näyttöjä, kontrasti heikompi. Hyvät Panasonicit ilmeisesti ovat vähän kalliita... Saa esittää vastaesimerkin.

  Tai sitten osta Makelta se sen 64 tuumainen plasma ;)

  Niin, ainakin itselläni smart ominaisuuksia tulee käytännössä käytettyä vain Netflix tai Yle Areena tyyppisiin videostreamauspalveluihin, muuten on aika turhakkeita.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2014
 3. Hukkasukk

  Hukkasukk Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hommaisin itse ainakin plasman tuohon(kin) tarkoitukseen. Panasonicin malleilla on saatavuus nyt todella heikko, mutta näyttäisi olevan vielä "saatavilla" joitakin malleja. Esim. P55ST60Y, joka täyttää kaikki kriteerisi, täältä 1527,90e : http://www.mikroaitta.fi/index.php?id_product=55415&controller=product Varmista vielä soittamalla :D
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2014
 4. anidabi

  anidabi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuumat ja tarjous voitti. Kiitos ehdotuksista, tuli sitten hommattua mustan pörssin -10% alennuksesta sonyn KDL60W605BBAEP töllö. Muropaketin forumin mukaan aika monikin ilmeisesti saman hommannut mutta aiemmin ja paremmalla tarjouksella. Make73 on laittanut kalibrointisäätöjäkin tänne palzalle.


  Se mikä nyt jäi mietityttään että kun noilla nykytöllöillä voi lukea usbilta ja verkkolevyltä(tai ainakin käsittääksini voi), niin mietin vain että voiko myös tallentaa verkkolevylle ethernetin tai wifin välityksellä? Ilmeisesti videot on salattuja joten millään muulla laitteella niitä ei voi lukea, mutta itse tv ymmärtää verkkoon tallennettujen videoiden päälle? Olis huomattavasti kätsympää hommaa yksi laiten koko kämppään eikä erikseen usbi kovoo ja lisäksi verkkolevyy.