5100 PVRt - Tallennettuja juttuja ulos?

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana White, 06.03.2011.

  1. White

    White Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.07.2008
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noissa bokseissa on sisällä ilmeisesti ihan "normaali tietokoneen kovalevy"?

    Mitä mahdollisuuksia on saada tallennettuja ohjelmia boksilta ulos ja tietokoneelle? Ilmeisesti ko. boksissa ei ole mahdollista saada piuhoja pitkin tavaraa ulos? Eli kovalevyn irroitus ja kytkeminen tietokoneeseen? Missä formaatissa ohjelmat on? Löytyykö konvertteri ohjelmia, että materiaalin saisi esim. mpeg muotoon?
     
  2. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Asiasta löytyy PALJON keskustelua.
    Täällä on ihan hyvää yhteenvetoa.
     
  3. White

    White Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.07.2008
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Thanks! Tarttee alkaa perehtymään. Pakko saada n. 10 tallennetta turvaan...
     
  4. espi

    espi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.04.2005
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nuo Wikin tiedot on viime vuosituhannelta:) Nykyisin löytyy useampi konvertteri jotka on helppoja käyttää, ei tartte säätää esim. tekstitysten kanssa. Itse käytän AVS Video Converteriä (ei tosin ole ilmainen), mutta esim. 9 version Nero osaa polttaa nuo rec:it suoraan dvd:ksi. Osaiskohan peräti divx converter recin jo.

    Onhan ProjectX helppo käyttää, jonkun mielestä:)

    PS. Ei sitä levyä tartte irti ottaa, viet toppyn koneen ääreen ja pistät piuhat koneesta toppyn levyyn ja sitten siirrät tallenteet esim TopHDRW:llä.
     
  5. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Pakannee uudelleen, eli laatu heikentyy ainakin teoriassa.
     
  6. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pellit kuitenkin täytyy avata molemmista - niin PC:stä kuin Toppystäkin - ja siinä sitten myös Toppyn takuutarra särkyy! Myös IDE-nauhakaapelin ulottuminen PC:stä Toppyyn voi muodostua ongelmaksi, varsinkin, jos siinä on jo jotain entuudestaan kiinni (esim. PC:n CD/DVD-asema)!

    Mutta tämä lienee kuitenkin 10 ohjelman siirtotarvetta ajatellen optimaalisin ratkaisu (jollei takuutarran katkeaminen ole ongelma).

    Ja vielä tämä: PC:n pellien aukomisen voi välttää (ja muutokset PC:n IDE-väylän konfiguraatioon), kun liittää Toppyn levyn PC:hen jollain sopivalla IDE-USB adapterilla (esim. KAMA Connect 2), jonka voi laittaa suoraan Toppyn levyn liittimiin levyä Toppystä irroittamatta!

    En ole tuota kokeilut kuin mielessäni, mutta levy on Toppyssä telineen vuoksi sen verran korkealla, että varmaan se KAMA Connect 2 sinne mahtuu! Adapteri on tuon näköinen http://www.scythe-eu.com/presse/pressemitteilungen/kama-connect-2.html
    Ulkomitat noin 6 x 7 cm, ja siihen sitten kaapelit perään. Kaapleit tulevat sisään Toppyn virtalähteen suunnasta, jos kyseessä malli 5100, muista en tiedä!

    :thumbsup:

    Adaptereita saapi esim. täältä:
    http://jimms.fi/tuote/SCUPS-2000
     
    Viimeksi muokattu: 06.03.2011
  7. tobbyman

    tobbyman Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2011
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on TF5100PVRt HDMI malli ja sillä saa Toppyn tiedostot usbin kautta Altair ohjelmaa käyttäen tietokoneelle, tiedonsiirtoa nopeuttavia tapeja löytyy netistä.

    Nopeampaa tiedonsiirtoa taas saa irroittamalla kiintolevyn ja laittamalla tietokoneeseen kiinni, Windows ei näe ollenkaan Toppyn kiintolevyä, mutta esim. TopfHDRW ohjelma näkee, ja tiedonsiirto on nopeaa.
    http://www.tapworld.net/index.php?o...hdrw-017&catid=20:computer-software&Itemid=41

    Toppyssa on tiedostot .rec muodossa ja voit ne katsoa suoraan esim. vlc Media Playerilla
    http://www.videolan.org/vlc/

    Noista konverttereista en tiedä, kun itse katselen Toppyn tiedostot tuolla VLC:llä
     
    Viimeksi muokattu: 06.03.2011
  8. mate_1974

    mate_1974 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos siirtotarve on n 10 ohjelmaa, vie boksi tietokoneen luo ja liitä siihen USB:llä.

    Ei tarvitse kummastakaan availla peltejä eikä murehtia takuusta.
     
  9. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0

    10 kpl parin tunnin ohjelmaa kestää siirtää altairilla noin 250 min eli hieman reilut 4 tuntia (turbo moodissa)! PC vanha 1-ydin Athlon 2800+ MHz (32 bittinen), jossa USB 2.0 ja sisäinen SATA I kovalevy. USB-siirron pullonkaulana on kuitenkin Toppy!

    Molemmat levyt PC:ssä kiinni ollen samassa ajassa siirtää lähes 250 GB:n verran ohjelmia (tässä jo riippuu levyistä ja siitä mihin liitäntään mikäkin tulee PC:ssä kiinni). Nelisen tuntia meni minulta, mukana on hieman 'käsityötä' kopiointien kanssa. Toppyn alkuperäinen IDE levy PC:ssä kiinni USB-sovittimella, uusi 1.5 TB levy vastaavasti SATA 2 väylässä. Vuoden vanha 4-ydin Win7 kone, jossa vääntöä eri lailla kuin vanhassa 1-ydin Athlonissa, mutta kyllä pullonkaula tässäkin oli rautaa todennäköisemmin TopfHDRW-ohjelmassa. En ole samaa kokeillut vanhassa koneessa, kun se oli silloin 'osa-aikaeläkkeellä'. Laitoin siihen juuri XP:n uudelleen ja se on nyt pelkästään Toppyssä kiinni TAPpeja yms. varten.

    Niin, jos tuo nelisen tuntia on aikaa, niin altair on tn. kaiken kaikkiaan nopein/huolettomin siirtotapa eikä tarvii mitään aukoa. Mutta homman saa toki tehtyä nopeamminkin ja miksei 'hienostuneemminkin', jos alkaa noita sovittimia hankkimaan (minulla oli se jo valmiiksii). Vaihtoehtoja siis on,
     
    Viimeksi muokattu: 08.03.2011
  10. White

    White Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.07.2008
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota altair ohjelmaa kokeilin ja sain siirrettyä kaikki tarvitsemani tallennukset. Asia oli suorastaan lapsellisen helppo :) Eikä aikaakaan mennyt "hukkaan", kun jätin koneen yöksi siirtämään ne ohjelmat.

    Nyt tartteekin alkaa perehtyä siihen, että saan pätkittyä ohjelmat, sekä siihen, että saan ne poltettua dvd:lle.

    Mutta suuret kiitokset kaikille vinkeistä!
     
  11. mate_1974

    mate_1974 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!

    Juuri tätä itsekin hain takaa, jättää boksin ja tietokoneen yön ajaksi siirtämään, kun on pienestä määrästä tiedostoja kyseessä.
    Kumminkin tuohon toppyn ja tietokoneenkin aukaisemiseen menee oma aikansa, samoin kasaamiseen.

    Mutta mikäli kyse on koko levyn sisällön kopioimisesta, esim 500 GT, ei tuota oikeastaan voi muuten tehdä kuin kovalevyn irroittamalla.
    Kun päivitin toppyn levyn 500 GT->2000TT, jätin pöytäkoneen johon oli liitetty vanha ja uusi levy siirtämään yön ajaksi. Arvioitu siirtoaika oli 8-10 h.

    Onneksi on vaihtoehtoja. :)
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2011
  12. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tässä ketjussa olen aikoinaan maininnut nopeutuskeinon nimeltään USB Accelerator Patch.
    Tuon päivityksen jälkeen Altair:n kaveriksi täytyy muistaa laittaa ohjeiden mukaisesti yksi päivitetty tiedosto, muuten yhteys ei toimi. Eli patch taikka TAP + lisäksi päivitetty tiedosto Altairiin.
    En nyt tarkistusmittaamaan viitsi ruveta, mutta jos linkittämäni viestin boldatut luvut suoraan muuntaa gigatavuiksi tunnissa, saadaan ~7,7 GB/h (alkuperäinen) --> ~11,8 GB/h (pätsätty). Eli likimain 18 Mbps --> 27 Mbps.
    Käytössä Topfieldin oma Altair-softa ja tietenkin Turbo-mode päällä. Ilman Turbo-modea siirto on aina toooodella paljon hitaampaa. Toki sekin moodi nopeutuu saman verran.

    Esimerkiksi 30 gigatavun siirtoaika muuttuu em. siirtonopeuksien vallitessa noin 234 minuutista (3h 54min) noin 153 minuuttiin (2h 33min). Eli siirtoaika lyhenee ~81 minuuttia (1h 21min).
    Erittäin hidastahan tuo USB-siirto joka tapauksessa on, mikäli verrataan suoraan kiintolevyltä toiselle kopiointiin. Koko kiintolevyn, eli satojen gigatavujen varmuuskopiointi yhdellä kertaa on tietenkin tuskallisen hidas prosessi USB-kaapelin kautta. Esim. täydellä 500 GB:n levyllä homma kestäisi parhaimmillaankin reilut 42 tuntia, vaikka siirtonopeus olisikin em. 11,8 GB/h. Eli parhaassakin tapauksessa likimain kaksi vuorokautta!
    Em. kikalla USB-väylän siirtonopeus kuitenkin kasvaa likimain 50 % ilman että tarvitsee mitään kansia aukaista tai liittimiä irroittaa. Yksittäiset leffat yms. siirtyvät tällöin jo kohtalaisen rivakasti siinä samalla, kun lukee päivän sähköpostit tms.

    Tietokoneen BIOS:ssa on oltava nopeampi USB 2.0 käytössä, mikäli moinen säätö sattuu löytymään. Silllä vanhemman USB 1.1:n teoreettinenkin maksimi on ~5,3 GB/h eli 12 Mbps, mistä käytännössä varmaan aina hieman jäädään. Eli jos tuo nopeus ylitetään, on sinulla käytössä vähintäänkin USB 2.0. Jolloin tulppana toimii digiboksi.
    Uudempi ja nopeampi USB 3.0 ei siis nopeuttaisi tässä tapauksessa lainkaan. USB 1.1:n teoreettisella maksiminopeudella tuon 30 GB:n siirto kestäisi jo huimat 5h 40 min. Eli pelkän USB-piuhan kytkemisen lisäksi kannattaakin tarkistaa:
    - Onko USB 2.0 tuettu/päällä (tietokoneessa)?
    - Onko Turbo-mode käytössä (Altairissa)?
    - Onko USB:n nopeutuspätsi asennettu, taikka vaihtoehtoisesti vastaava TAP?​




    Oma testini: siirsin melkein 5-vuotiaalla boksillani (TF5100PVR MP, DVB-T) kaksituntisen leffan (2 322 MB) tietokoneelleni ajassa 11 min 40 s. Siirtonopeus siis oli 3,3 MB/s eli 26,5 Mbps eli 11,7 GB/h. Em. lukemat vaikuttavat siis asiallisilta, kun huomioi mahd. pyöristysvirheet ja tulkintaerot suhdeluvuissa (1 000 vaiko 1 024).
     
    Viimeksi muokattu: 10.03.2011
  13. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno juttu, että löytyy USB-pohjaisen siirron nopeutuskeinoja ja että joku niistä viitsii muillekin kertoa! :thumbsup:
    Mutta kyllä jo muutaman rec-filenkin siirto on USB:n kautta tehtynä (tuotakin apuna käyttäen) edelleen 'yökyöpelihommia'! :D

    P.S. Minä valjastin osa-aikaeläkkeellä olleen 7 v vanhan PC:n pelkästään tähän tarkoitukseen. Se on Toppyn lähelllä koko ajan (käyttö-PC:t ovat muualla). Enemmän kuitenkin tulee noita TAPpeja sillä siirreltyä kuin rec-fileja. Ainakin toistaiseksi.