50hz LED vs 100hz Full HD

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana samitzu, 17.10.2010.

 1. samitzu

  samitzu New Member

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tiedän että riippuu paljon telkkarin merkistä ja mallista mutta noin karkeasti ottaen, gigantista saisi 40" 100hz full hd telkkarin 595e ja samankokoinen sonyn Led olisi 799e.. Näkyykö led telkkarissa esim valkoinen ja musta paremmin.. Mites kun se led on vaan 50hz niin onkohan siinä nykimistä samanlailla kuin joissakin normi full hd tekkareissa?

  Eli tässä nyt pohdin sijoittaisiko 200e enemmän että saisi tuon led telkkarin että onko kannattavaa.. Aika paljon pelikäytössä ja normi tv lähetyksiä katselen.. Elokuvia harvemmin..
   
 2. NetRunner

  NetRunner New Member

  Liittynyt:
  17.12.2004
  Viestejä:
  271
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo Samsung (kuten ilmeisesti kaikki led Samsungit?) on edge led. Eli siitä ei ole suoraan mitään hyötyä kontrastin suhteen (ainoastaan virrankulutus ja litteys).

  Aiemmin (~1v sitten) sellaisia led telkkareita kutsuttiin local dimming led tv:ksi (vs. edge led). Mutta nykyään Sonylta ja Samsungilta ei löydy enää mitään tietoa sivuiltaan tästä että onko mikäkin malli "local dimming" malli vai ei. Tänä vuona siis on tullut markkinoille edge led malleja joissa on myös local dimming ominaisuus (eli valoa jotenkin johdetaan laidoilta keskelle tietyille alueille), mutta näitä tuskin on halvimmissa led-malleissa..

  FYI: LED TVs: 10 things you need to know