5 kaiutinta, 2 vahvistinta?

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana Samos, 22.11.2015.

 1. Samos

  Samos Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2011
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve, tietääkö viisaammat miten kannattaisi ongelma ratkaista. Eli minulla on av vahvari ja viisi kaiutinta ja tämän lisäksi uusi stereovahvistin/cd/radio yhdistelmälaite musiikille.

  Haluaisin käyttää näiden kahden vahvistimen kanssa samoja pääkaiuttimia ja edelleen katsoa leffoja monikanavana. Onko mahdollista?

  Stereovahvstin on Arcan Mini Solo, jonka tarkoitus on ajaa pääkaiuttimille signaalia cd kuuntelussa ja leffoissa eli pääkaiuttimet kytketty stereovahvistimeen.

  Av vahvari on Yamaha rxv-767 josta kysymys kuuluu että voinko vetää pre-outeista pääkaiuttimien signaalin Arcamiin ja Yamaha vahvistaa sitten etu-, ja keskikaiuttimien signaalin normaalisti samaan aikaan?
  Toimiiko tämä vai meneekö "aika-asetukset" ketuilleen monikanavatoistossa jos Arcam vahvistaa samaan aikaan Yamahan etukaiuttimien pre-out signaalin?

  Ja toisaalta varmaan äänen voimakkuuden kanssa tulee ongelmia jos etukaiuttimet ovat Arcamista riippuen kovemmalla tai hiljemmalla kuin surround kaiuttimet ja keskikaiutin?

  Toimiikohan viritelmä vai heivaanko keski ja takakajarit pois?
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2015
 2. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  "Ongelma" kannattaa ratkaista palauttamalla stereovahvistin/cd/radio yhdistelmälaite takaisin myyjälle esim. Postin bumerangi-palautuksena ja lueskella jatkossa vähemmän hihijuttuja internetistä henkilökohtaisella tasolla.
  Nyt on päässyt käymään niin ikävästi, että sinut on saatu manipuloitua ostamaan tavaraa mitä et lainkaan tarvitse. AV-Yamahaa voi ja kannattaa nimittäin käyttää ihan kaikentyyppiselle ääntelylle, myös stereomusiikille: kahden playback-kanavan tila löytyy kaukosäätimestä ja laitteen etupaneelista. Siinä ei ole vahvistimena minkään valtakunnan tuollaista käyttöä rajoittavaa vikaa, todellisuudessa täysin päinvastoin.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2015
 3. Staafe

  Staafe Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.12.2009
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  0
 4. Samos

  Samos Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2011
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei, anteeksi nyt vain mutta kohteliaasti kysyn että mistä sinä tiedät mitä tarvitsen? Tarvitsin ennen kaikkea laadukkaan cd-soittimen musiikille jota varten ostin Arcamin yhdistelmälaitteen kun siinä tuli cd samassa. (en jaksanut ps3 kautta enää kuunnella)Tiedän kyllä että Yamahalla voi kuunnella stereona tottakai. Mutta ostin tosiaan alla olevat kaiuttimet Elacilta jotka ovat 4 ohmiset niin veikkaan että yamaha (virtalähde)saattaa kyykätä näitä kuunneltaessa. En ole vielä testannut. Jos ei rca veto riitä elokuviin niin ostan dacin väliin

  http://www.hifikulma.fi/Elac-BS-243

  Muotoilin huonosti kysymykseni sillä en välttämättä tarvitse monikanavaäänentoistoa, mietin vain onko se helposti mahdollinen toteuttaa nykyisellä kokoonpanolla? Tähän en saanut vastausta. Siirryn siis kuitenkin stereosettiin ja paketti on muuten myynnissä niin osta pois jos on tarvetta?

  https://www.dvdplaza.fi/tori/muut-tarvikkeet/p1833.html
   
 5. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kokemuksesta. Olen online-paimentanut audioon (ja videoon) haksahtaneita hönöläisiä jo sen verran pitkään, että tunnistan heti kirjoittelijat jotka tarvitsevat opaskoiran, edunvalvojan ja AV-huoltajan allekirjoituksen mukaansa hihikauppaan.

  No olisit sitten ostanut sen laser-soittimen. Etkä stereovahvistin/cd/radio -yhdistelmää. Yamahan virtalähde ei kyykkäile tai tee muitakaan fitness-liikkeitä 4 ohmisesta kaiuttimesta. Sen päätteet voi muuten asettaa matalaohmisen kaiutinkuorman tilaan jos on aikomus tehdä jotain oikarikoeponnistusta tms. luukutusennätystä erikoisen matalaohmisella pöntöllä.

  P.S. Yamahassa on myös 8-kanavainen DAC. Et tarvitse mitään hemmetin lisäke-DAC:iakaan.
   
  Staafe tykkää tästä.
 6. GlidiD

  GlidiD Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  646
  Saadut tykkäykset:
  16
  Samos, ei tosta kannata välittää, seuraavaks se tod.näk ilmottaa että sun täytyy ostaa kuulokkeet.

  Kyllähän isot pojat kovin vannoo stereopelien parantavan äänenlaatua ja Arcam tekee helvetin hyviä vehkeitä niin tuskin se ääni siitä ainakaan huononee:)
  Fiksummat vastatkoon miten toi homma käytännössä toimii, ei ole itsellä mitään kokemusta stereovahvareista ylipäätään.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2015
 7. Samos

  Samos Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2011
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Selvennän vielä nyt sen verran että alun alkaenkin oli tarkoitus myydä Yamppu veke, ja ottaa paljon pienempi ja vähemmän tilaa vievä Arcam tilalle ja karsia kaiuttimia veke. Aloin jälkeen päin vain miettimään, että jospa pitäisikin Yamahan monikanavatoiston takia vielä rinnalla. Tämän vuoksi kysyin neuvoa johon myöskään "AV-paimentaja" ei näköjään osaa vastata.

  Ja viittauksella daciin tarkoitin että mikäli rca veto televisiosta Arcamiin ei riitä äänenlaadun puolesta (arcamissa ei ole digitalinputteja), hommaan dacin television ja Arcamin väliin. Yamaha on ollut hyvä laite ei siinä mitään.

  Kunnon tyypillistä suomalaista nilitystä kun jotain kysyy, eikä sitten osata vastata kysymyksiin mitä tiedustellaan, lähinnä naurattaa :)
   
 8. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kysymys ei ole osaamisesta. Vaan siitä, että kysymäsi kalevi-viritys ei ole ns. tuettujen listalla: tämä online-support -chatti ei vastaa liian hönöihin kysymyksiin. Vaan sen sijaan kertoo, miten asia tehdään oikein.
   
  Staafe tykkää tästä.
 9. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 543
  Saadut tykkäykset:
  478
  Tuo Arcam ei ole tuttu, enkä jaksa nyt kahlata manuaalia, mutta jos olen oikein esim. Hifimaailmasta lukemani ymmärtänyt, niin osassa kaksikanavaisia vahvistimia on erikseen ns. kotiteatteritulo analogisena. Käytännössä tämä säätö ohittaa vahvistimen volumesäädön, jolloin kaksikanavapelin komentamien kaiuttimien voimakkuus on sen puolesta vakioa jää riippumaane edessä olevan laitteen volumeputikan asennosta.

  Kytkentä menee tällöin BD-soitin - AV-vahvistin - pre-outeista stereovahvistimeen kotiteatterituloon / keskikanava ja surroundit suoraan AV-vahvistimesta.

  Stereovahvistimen käskemien pääkaiuttimien volume tasataan kerran oikeaksi AV-vahvistimen trimmistä ja tästä eteenpäin se on aina oikea. Haluttaessa muut lähteet, kuten cd-soitin, voidaan kytkeä suoraan stereovahvistimeen. Tällöin subwooferin käyttö ei tietenkään onnistu, ellei sitä ole kytkettävissä (myös) stereovahvistimeen.

  Jos erillistä kotiteatterituloa ei löydy, niin kaiketi tuon periaatteessa voisi toteuttaa niin, että tasaa ne volumet stereovahvistimen volumeputikka tietyssä asennossa (vaikka "50", jos asteikko on 0-100; mikä vaan toimii) ja sitten aina kääntää sen volumeputikan samaan asentoon monikanavakäytössä. Tämä jälkimmäinen on sitten ihan totaalinen arvaus, jossa voi olla jotain käytännön ongelmia.
   
 10. Samos

  Samos Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2011
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei kiitos asiallisesta vastauksesta. Luin itsekin joskus siitä "kotiteatteritulosta" mutta päätin jo että tuo av vahvari saa lähteä niin pysyy simppelinä tilankäytön ja säädön kannalta. Katsotaan miten 4 vuoden jälkeen siirtyminen stereoääneen elokuvissa sujuu.
   
 11. Antimidas

  Antimidas Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2011
  Viestejä:
  254
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elä luovu siitä av-vahvistimesta, vaan kytke x_jmt_x:n neuvomalla tavalla. Sillon saat pidettyä monikanavaäänet ja hyvät liitännät ja silti musiikki kuulostaa hyvältä tuon pre-outeissa roiukkuvan arcamin ansiosta. Olin itsekkin aluksi sitä mieltä, että av-vahvistin soi samalla lailla kun stereovahvari, mutta toisin kävi.
   
 12. Samos

  Samos Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2011
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Av-vahvari sai lähteä ja hyvä niin. Sen verran uskomaton toi soundi tuolla stereovehkeellä ja uusilla kajareilla. Ei voi puhua samana päivänä.
   
 13. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 543
  Saadut tykkäykset:
  478
  Heittämällä suurin muutos johtuu noista uusista kaiuttimista. Jopa sitkeästi vahvistimien äänellisiä eroja puolustava Hifimaailma on joutunut myöntämään, että nyansseilla mennään. Viime lehden stereovahvistintestissä mustana hevosena mukana ollut Cambridgen AV-vahvistin pärjäsi leikissä erinomaisesti pelkästään äänenlaadullisilla kriteereillä.

  Hyvä, että ääni miellyttää, mutta kun 99% muutoksesta on kaiuttimet ja 1% vahvistin, niin eipä tuo vahvistimien erosta kerro enää mitään - suuntaan tai toiseen.
   
 14. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 053
  Saadut tykkäykset:
  160
  Vähän OT:ta, mutta edelliseen viitaten niin AV-vahvareilla on turhan huono maine äänentoistossa. Vaikka juuri AV-vahvistin olisi käytännön kannalta monelle se oikea valinta, käytti niitä kanavia sitten kaksi tai kahdeksan. Kun mennään tuollaiseen "katu-uskottavaan" stereovahvariin niin pian ollaankin kirjoittamassa foorumeille että mitenkäs kytkenkään tähän subbarin, pleikkarin, Chromecastin, AppleTV:n, Macbookin, DACin yms yms. Ja käyttö on sen myötä kaikkea muuta kuin jouhevaa ja yksinkertaista...
   
 15. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 952
  Saadut tykkäykset:
  292
  Kaveri on varsin tyytymätön omaan AV-vaffiinsa stereokäytössä, on vielä testannut asiaa erillisellä stereovaffilla ja todennut asian.
  Ilmeisesti Pioneer VSX-AX3 on yhtenä käynnistämässä tätä uskomusten sarjaa, kuuluu siihen ikäluokkaan jolloin valmistajat tietoisesti huononsivat stereotoistoa monikanavan hyväksi tjsp...
  Ja vielä, ilmeisesti tuo vaffi on oikein säädetty, koska leffoilla ei äänimaailmassa ole mitään huomautettavaa.

  T: Vesku
   
 16. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Vaihdoit siis samalla sekä vahvistimen että kaiuttimet, mutta kunnian ihanasta uutuus-soundista saa vahvistin? Hienoa, juuri näin.

  Kokeileppa muuten millaista kehitystä videoäänen puolella on tapahtunut. Kuulin vähän huhua että LFE-kanava olisi pakannut kamppeensa ja poistunut systeemistä Yamahan mukana: ei ole kuulemma tulossa takaisin ennen AVR:n paluuta systeemin keskusvehkeen rooliin. Tunnistaa TV-version kuuloiseksi, ylävireiseksi rötinäksi muuttuneesta monikanavaäänestä. Stereo-pimputtelupuolella plasebo-isotoopin puoliintumisaika on n. kuukausi, mutta tämä ero on ja pysyy.
   
 17. Samos

  Samos Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2011
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi moi, juu siis ilman muuta kunnia noille uusille kaiuttimille. Olen tyytyväinen että sain tilaa hyllyyn kun av vahvari lähti. Mutta kokemus kun löi nuo kaiuttimet kiinni tuohon arcamiin ja kuuli sen pari minuuttia musiikkia, niin yhteisvaikutus soundissa oli aika mieletön verrattuna vanhaan settiin. Kun saan väsättyä nuo johdot kiinni niin vaihdan vanhat skobet kiinni ja vähän vertailen tuohon Yamahaan :) Ei tässä mitään dissailla av-kamppeita, kiva vaan vähän kärjistää.
   
 18. Samos

  Samos Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2011
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen verran vielä että subbarin kytkennät on vahvarissa itsessään Kaikki muut laitteet pleikat, digiboksi yms. menee hdmi -> televisioon ja sielä tulee vain optinen digitaalinen ääni dacin kautta vahvariin. Ei kovin monimutkaista. (air playt sun muuthan saa esim. dacin kautta vahvariin jos sellaiselle tarvetta)
   
 19. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tämän artikkelin jälkeen peruin tilaukseni ☺
   
 20. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 443
  Saadut tykkäykset:
  99
  No kappas, siellä ollaan hihhuleista päästy eroon tai sitten vaan saatu lääkitykset kuntoon. Ei äänenlaatua määritä mitkään mitattavat suureet vaan taikuus jota ei voi mitata...