5.1 järjestelmä n. 10 k€ kokonaisbudjetilla - mitä elektroniikkaa?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana ajkopone, 11.11.2010.

 1. ajkopone

  ajkopone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2010
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ko. summa olisi käytössä elektroniikkaan ja kaiuttimiin. Tykki, kuvalähteet ja soittimet eivät kuulu budjettiin - mahdollisesti ei myöskään subbanen (SVS PC13 Ultra DSP-versio)... Vaatimuksiin kuuluu erittäin hyvä stereotoisto. Jotain on jo tullut mulkaistua, ja ajattelin toteuttaa järjestelmän erillisellä etuvahvistimella sekä erillisellä päätevahvistimella, ellei joku osaa perustella toisin. Hankinnan ajankohta on ensi vuoden puolella. Olohuone-keittiön koko on 30 + 16 m2 ja valmistuu n. kesä-heinäkuussa:). Rakennusaikaan en mielelläni tee mitään muuta kuin rakennan, joten suunnitelmat pistetään kasaan hyvissä ajoin.

  Eurot voisivat jakautua n. 50/50 elektroniikka + kajarit? Koko summaa ei ole pakko käyttää, mutta hyvillä perusteilla sitä voi vähän venyttää.

  Onko jolla kulla erityisen hyviä kokemuksia joistain laitteista?

  Hyviä vertailuja tiedossa?

  Entäpä onko jotain uutta tulossa, jonka takia hankintaa kannattaa lykätä kesän 2011 loppupuolelle asti?
   
 2. Jasu1

  Jasu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.07.2007
  Viestejä:
  125
  Saadut tykkäykset:
  0
  No jos rahaa on näin paljon käytettävissä, niin ihan ehdottomasti suosittelen akustointiin perehtymistä tai hankkimaan akustointisuunnittelijan. Forumiltakin löytyy paljon luettavaa joten ei muutako Searchia käyttämään!
   
 3. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kai sitä mitään odotella kannata, aina tulee uusia juttuja joita "muka tarvitaan". Aika pitkälle selviää DD/DTS:lla jos toiston laatu on kunnossa.

  Audiolab voisi olla yksi varteen otettava merkki vahvistinpuolella. Sen monopäätteitäkin saa niin edukkaasti, että menee pudjettiin kivasti.
  http://www.jjhifi.com/index.php?route=product/product&product_id=110
  Noita on pyörinyt siellä sun tällä käytettynä. Etuseksi Audiolabin 8000AP tai sitten joku iso AV-kone jos kaikki formaatit pitää löytyä. Kannattaa kyllä uskoa, että etusen laatu vaikuttaa siihen mitä saat, stereona ulos.
   
 4. Hulkki

  Hulkki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lähinnä tulee mieleen, että jos haluaa 3D:stä nyt tai tulevaisuudessa nauttia niin kannattaa panostaa hdmi 1.4 tukeviin laitteisiin.. jos siis aikoo esim kuvaa kierrättää vahvistimen kautta.
   
 5. SamSon

  SamSon Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.06.2005
  Viestejä:
  637
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaiutinpuolella parasta kuulemaani ääntä tarjoaa Harbeth Compact 7ES-3, joka istuisi kevyesti budjettiisi (~2,5k€/pari). Kuulostaa juuri siltä, miltä musiikin pitääkin kuulostaa, mitään lisäämättä, mitään poistamatta. Valitettavasti kyseessä on melkoinen rumilus, joka ei ihan joka sisustukseen sovi :D Tulevaisuudessa kun itse rakentelen kuunteluhuoneen, ko. pönttö on varsin vahvoilla sinne.
   
 6. ajkopone

  ajkopone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2010
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuuntelin tuota, olikohan Mrhifillä tai missä lie, toisen kuuntelijan siivellä. Tai ainakin jotain yli 2 k€ Harbethia. Ihan asiallinen hyllyverme, mutta ei minun makuuni. Tämä toinen jeppe kuitenkin otti sen:). En oikein lämpene hyllykaiuttimille - jalustoilla tai ilman. Kiitos vinkistä kuitenkin.
   
 7. ajkopone

  ajkopone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2010
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep. Otetaan tarkasteluun. Meinasin kyllä satsata etuseenkin ihan huolella vahvistimien ohella. Mieluiten vielä sellaiseen etuseen, joka tekee D/A muunnokset pirun hyvin. Aika heikko lähtökohta, jos ääni menee ketuiksi jo ennen vahvistimia.
   
 8. ajkopone

  ajkopone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2010
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostan patterijorman mallia jotain elektroniikkaa, jos niikseen tulee.

  SVS parempaa saa ehdottaa, mutta subin pitää mennä alas ja voimalla. 3600 ekua on jo vähän liikaa subille. Pistän sen vajaa 2000 € mieluummin johonkin muuhun.

  Ja vai että Genelec!?. Odotin kyllä tätä komenttia, kun ilmoitin satsaavani erilliseen vahvistimeen ja passiivikaiuttimiin. Genelecit soivat kyllä ihan kivasti - sitä ei käy kieltäminen - mutta pitkä on matka Genelecien valintaan.

  Otan mielelläni vastaan ehdotuksia hyvistä etusista ja vahvareista sekä kajareista. Aktiiviset eivät kiinnosta.
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2010
 9. ajkopone

  ajkopone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2010
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeest - olen akustointiakin miettinyt, että mitenpä tehdä. Akustoinnin mahdollisuus on rajallinen. Helläsärö on pysynyt verrattain erittäin alhaisella tasolla itse popeista (mitä nyt SVS:ää pidetiin syntisen rumana, nurkkaan sen saa kuitenkin laittaa:)), mutta akustointimateriaalien käyttäminen herättää vastustusta.
   
 10. JustSonic

  JustSonic Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2008
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  0
  Usherin dancer mini2 vasempaan ja oikeaan etukanavaan 4500€/pari uutena, mutta ATM plazalla yksi pari myynnissä. Keskikanavaan saman sarjan 616 ja takakanaviin BE-718 1700€/pari. Loput rahat sitten elektroniikkaan ja et pety varmasti! Tuo mini2 on aika bargain jo ovh hinnallakin, saati sitten käytettynä...

  -JS
   
 11. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 147
  Saadut tykkäykset:
  41
  Tuolla rahalla olet väärällä foorumilla. Parhaimmat äänentoistoon liittyvät opasteet saat
  http://www.hifiharrastajat.org/forum/ ja www.hifimaailma.fi

  Elac:n kaiuttimet on yksi hyvä lähtökohta. Vahvistimeksi CA tms. oikeasti hyvä ääninen. Yamahat, onkyot ym. voi jättää väliin. Esmes Jammulla äänenlaadussa ei ole ero maksaako vahvain 3ke vai 1ke ja molemmat on heikkoja esityksiä ihan CAn perumalliinkin verrattuna. Tingeltangelien määrässä toki jäädään Japanin ihmeille mutta ei tärkeimmässä eli äänenlaadussa.
   
 12. SamSon

  SamSon Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.06.2005
  Viestejä:
  637
  Saadut tykkäykset:
  0
  Testaamanne taisi olla P3ESR. Compact 7ES-3 ei ole nimittäin hyllykaiutin, ja soundiltaan luonnollisesti täyteläisempi. Ei se tosin ihan tornimainen lattiakaiutinkaan ole, sillä sille suunniteltu "jalusta" nostaa sitä n. 40 cm maasta. Parasta kuitenkin oli erittäin tasapainoinen äänimaailma bassojen, keskiäänten ja diskanttien välillä. Testailin tuon Elacien kanssa samassa sessiossa, ja H pesee kyllä mennen tullen Elacit, erityisesti basso- ja keskiääniosastolla. Disuissa Elacin JET on todella miellyttävä, ja kilpailee kyllä hyvin Harbethin kanssa.
   
 13. Skatt62

  Skatt62 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2005
  Viestejä:
  146
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hifimaailma 7/10 lehdessä esitelty Parasound P7 7.1 kanavainen esivahvistin voisi olla tutustumisen arvoinen.
   
 14. redtag

  redtag Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.12.2007
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmaan hyvä peli, mutta 2000 € on melko paljon tuotteesta, joka on puhdas esivahvistin eikä sisällä esmes DACia tai videoprosessoria :). Sinänsä kyllä etuvahvistimen ja päätteen ostaminen voi olla ihan fiksu ratkaisu. Uuden tekniikan ja formaattien puskiessa ilmoille riittää pelkkää etuvahvarin uusiminen ja päätteen voi pitää. Kalliiksihan tämä toki tulee, koska jostain syystä erillislaitteita ei saa lähellekään samaan hintaan kuin integroituja masiinoita. Harmillista sinänsä. Esimerkiksi Mareksilla olisi tarjouksessa tällainen demokombo:
  http://www.mareks.fi/tuotteet/vahvistimet/marantz-am-8003-esi-vahvistin-paatevahvistin.html
  ...Joka on alennuksesta huolimatta melkoisen kallis paketti.

  Hifiharrastajien puolella käydään myös ajoittain ihan mielenkiintoista keskustelua monikanavapuolella, joten kannattaa ehkä tutustua myös tuohon forumiin. Linkki:
  http://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php?board=44.0
   
 15. ajkopone

  ajkopone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2010
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä minä tuonnekin ajattelin ketjun laittaa. Hifiharrastajiin sen meinasinkin avata, mutta tunnuksien pyytämisestä on jo viikko eikä mitään tapahdu... Prkl ei pääse edes kysymään mitään. Eli otetaan tällä palstalla alkuverryttely. Hifimaailma tulee kotia asti.
   
 16. ajkopone

  ajkopone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2010
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Parasound olisi vamasti hyvä, mutta digitaalinen puoli puuttuu kokonaan. Eli ei tuota.

  Mareksin paketti ei ole lainkaan pahan hintainen:thumbsup:. En vaan osta kamoja vielä, mutta joka tapauksessa Marantzin setti kyllä herättää omistushaluja.
   
 17. Bowser

  Bowser Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2007
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse tietenkin suosittelen samaa mitä itselläni on. Budjetissa on ehkä vaikea pysyä, mutta kunnolla tinkimällä voisi juuri ja juuri pysyä.

  Elikkä
  AV-prossu: Rotel RSP-1570 (Uusimmalla firmiksellä 3D-tuki) ovh 2000e
  Pääte: Rotel RMB-1075, 5x120w class A/B. Lähtee varmaa jostain alle 700e

  Kaiuttimet 4x B&W 805 diamondit (4500e/pari) ja HTM4 diamond 2350. Etköhän tosta sais jonkun diilin, että lähtis vähän päälle 10000e.

  Kaiuttimet on mielestäni ihan huikeat kokoisekseen. Ja subi kun sulla vielä oli, niin näillä mennään kuuhun. Ehdottaisin, että käyt kuuntelemassa ainakin mokomat. Prossuun ja päätteeseen olen ollut tyytyväinen.
   
 18. ajkopone

  ajkopone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2010
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pistetään kuunteluun.
   
 19. Zeiri

  Zeiri Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.04.2007
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Milläs perusteella tuo subbarivalinta on väärä? Onkos Maverickki kenties kuullut jossain tuon dsp svs:än ja todennut paskaksi? Itsellä ei ainakaan ole mitään pahaa sanottavaa tuon vanhasta mallista ja tuskin tuo uusi vahvari nyt sitä huonommaksi tee. Tai no ainut huomautus tulee siitä että kyseinen subbari on oikeasti ihan tajuttoman järeä. Potkua löytyy todella paljon, ehkä jopa vähän liikaakin.

  Itse asun pk-seudulla ja jos ajkoponetta kiinnostaa kuulla tuo svs:n vanhempi pc13-ultra, eli se 750w vahvarilla varustettu malli, niin saat tulla tänne testailemaan. Pystyt sitten vertailemaan muihin malleihin.
   
 20. ajkopone

  ajkopone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2010
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaverillani on kanssa tuo verme, mutta en ole vielä ehtinyt kuuntelemaan. En ole etsimässä mitään pikkusievää kuiskaajaa, vaan järeää subbasta. Alkuperäinen suunnitelma on kaksi PC13-ultraa, ja pidän tilavaran toiselle ultralle tulevaisuutta ajatellen (mm. seinän sisään tulevat kaapelit kahden subbasen mukaan:)

  Kiitoksia kuitenkin kuuntelumahdollisuuden tarjoamisesta.