4K UHD Blu-ray levyjen katsominen PC:llä

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana JaLe, 14.03.2020.

 1. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  651
  Saadut tykkäykset:
  242
  Näyttää vahvasti että vastaus on "ei maksa vaivaa, jatka vanhaan malliin".

  Hah! Mun HTPC on ylijäämäosista kasattu, joten näytönohjain taitaa olla heti ensimmäinen kompastuskivi; näyttiksenä on GeForce GTX 1060 ( :eek: julkaistu 2016).

  Tämän verran itsekin olin ymmärtävinäni. Taisin kokeillakin sitä jossain vaiheessa, mutten jaksanu säätää.

  MakeMKV:tä olen käyttänyt tähän asti ainoastaan leffan saamiseen tiedostoksi.
  VLC:n kanssa oin tullut säädettyä vaikka mitä, se on tuttu softa, mutten näiden kahden yhteistoimintaan ole tutustunut lainkaan.
  MPC-HC ei ole tuttu edes nimenä.

  Kyllä.
  Taisin jossain vaiheessa kikkailla myös Handbraken kanssa, mutten muista mitä ja miksi (tai liittyikö se edes tähän BD keissiin, luultavasti ei).

  On sen verran satunnaisesti tarvinnut aiheeseen syventyä, että vaikea muistaa yksityiskohtia. Käytännössä joka kerta pitää verestää muistia ja aloittaa käytännössä nollasta, kun olen selkeästi liian laiska pistämään mitään itselleni muistiin.
   
 2. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  3 163
  Saadut tykkäykset:
  582
  Itse totesin että kaikista parhaimman kuvanlaadun sai tykillä kun tuon .mkv -tiedoston ajoi vielä tuon madmeasure hdr optimizerin läpi. Tuossa toki piti tietää jonninverran oman laitteen valotehoista (oli se sitten tykki tai tv) mutta oli kyllä työstämisen väärtti.

  Tuo softa tekee siis leffakohtaisen korjaustiedoston jonka voi ilmoittaa (upload) madvr :ssä. Soittimena toki olisi olla sitten madvr:ää tukeva softa kuten zoomplayer, mpc-hc, mpc-be, potplayer . Mutta itselläni tuo paranti kivasti kuvanlaatua. HDR -leffoilla.
   
  Moderaattori tykkää tästä.
 3. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 666
  Saadut tykkäykset:
  512
  Tuossahan on jopa HEVC 4K/8K -purkukin eli riittää helposti. Omani on 1030 -sarjalainen. Todella vanhalla tarkoitin jotain 2005 tai vanhempi. Joka tapauksessa ennen ns. Blu-ray/HD DVD -aikakautta, jonka myötä näytönohjaimien AVC-rautapurku yleistyi.
  MPC-HC = Media Player Classic Home Cinema muistaakseni. MakeMKV:sta vaan asetuksista live-purku täpät päälle (Settings -> Integration (enable direct playback on protected discs)) ja kokeilemaan. Ja levy pitää avata katseluohjelmasta Open Disc tyyppisesti, eikä suoraan BDMV kansion m2ts-tiedostoja avaten.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2023
  Moderaattori tykkää tästä.
 4. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  651
  Saadut tykkäykset:
  242
  Hyvä tietää, mutta menee toistaiseksi omista tarpeista täysin yli. Kiitos.

  Oho! Pojan pelikonetta on tullut säädettyä, niin helposti näköjään tulee vauhtisokeus.
  Oletin että vanhalla tarkoitit "mikä tahansa 20- tai 30-sarjalaisia aiempi".
  Pitääpä kokeilla! Tämän tyyppinen "kerran tehty, toimii jatkossakin" -säätäminen ei minua haittaa yhtään.
  Se potuttaa kun aina ennen leffan katsomista pitää ruveta räpläämään, muistelemaan ja opettelemaan uudelleen että saa levyltä jotain ulos.
   
 5. marko

  marko Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.01.2001
  Viestejä:
  1 770
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tuon makemkv:n käytössä on hyvä olla skarppina kopiointi vaiheessa. Sisällöstä saa valittua mitä ottaa pois ja mitä jättää.

  Viime kesänä tuli siirrettyä 4K-levyt verkkolevylle, ja ensimmäisiä elokuvia joutui kopioimaan useamman kerran, kun asetusten kanssa tuli kämmäiltyä urakalla. Välillä jäi tekstitykset kokonaan pois, tai tuli valittua väärät tekstitykset. Jos tekstitykset sai kunnialla valittua saattoi ääniraidat jäädä vahingossa pois, ja tätä rataa.
   
  Moderaattori tykkää tästä.
 6. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  651
  Saadut tykkäykset:
  242
  Tämän opin kantapään kautta kun ensikerran tutustuin softaan useampi vuosi sitten. Etenkin ääniraidat aiheuttivat harmaita hiuksia, toki tekstitysten kanssa tuli myös mokailtua.

  Tulin muuten tulokseen että leffan katsominen "nopeasti" onnistuu helpoiten kun kaivaa vanhan PS3:sen kaapista, sille löytyy jopa virallinen
  PS3 Media/Blu-ray Disc Remote Control, jonka sain lahjoituksena jokunen vuosi sitten ja autuaasti unohdin koko kapulan.
  Kuva ei ole ns. parasta mahdollista, mutta extempore suoritettu koekatselu Red Sonja BD:llä osoitti, että joskus riittää kun voi vaan suoraan istua katsomaan eikä tarvitse tuhertaa teknologian kanssa.
  Palanneen HTPC:n playback -asiaan joskus myöhemmin, jos tarvetta parhaalle mahdolliselle kuvalle ja halua toteuttaa ilmenee tarpeeksi (tai tarpeeksi puutteita ja alkaa harmittaa).