4K UHD Blu-ray levyjen katsominen PC:llä

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana JaLe, 14.03.2020.

 1. Speedjani

  Speedjani Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2020
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, sen verran testailin laitteistoa, että kun laitoin tykin kiinni suoraan emolevyn HDMI näyttisporttiin, niin sen jälkeen Cyperlinkin UHD Advisor
  testi näytti kohdassa: Advanced protected audio/video path (GPU), vihreää valoa ja edelleen herjas SGX:ää, mutta silloin pystyin katsomaan kuitenkin UHD kiekkoa. Mielenkiintoista. Sit laitoin Biosista näyttis asetuksista sekä prossun, että erillis näyttiksen puskemaan kuvaa yht aikaa,
  niin sit ku laittoi piuhan takas NVidian näyttikseen, niin ääni kuului, mut kuvaa ei tullut. Jossain joku sanoi, ettei muka kuvaa saisikaan muuta kuin Intellin omasta näyttiksestä ulos, mut ei kait kyse oo muuta kuin ajureista ja SGX:stä? Luulis kait et sen silläkin saisi futaamaan, tai ainakin niin hartaasti toivon. Mutta testaan tuon Wintoosan uudelleen asennuksen yms.
   
 2. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 276
  Saadut tykkäykset:
  333
  Melonikommentti on kirjoitettu viime marraskuussa. Luultavasti vastaa siinä toiselle käyttäjälle, jolla nyt sattuu olemaan 14-versio hankittuna.

  Itselläkin on käytössä bundlattu 12-versio Blu-ray:lle, jos tarvii jotain valikkojuttuja tarkastella PC:n kautta. MakeMKV yms. sitten UHD BD -käyttöön ja backuppaukseen. Varsinaiseen elokuvien katsomiseen en käytä PC-puolta.

  Oleellista noissa ohjeissa on, että homma ei tule toimimaan, ellei ole puhdas Windows, johon asennetaan ensin "PowerDVD OEM's SGX PSW installer 1.6" tai aikaisempi. Jos Windows asentaa netin kautta uudemman version, niin homma on sillä pannukakku. Vasta kun SGX konffaus ja asennukset on tehty, koneen saa päästää nettiin.

  Jos asiat eivät ole juuri niin kuin pitää ja kuva kuitenkin näkyi, niin kuvalaatu oli todennäköisesti jossain vaiheessa suojattua pipelinea alaskonvertoitu 1080p tasoiseksi DRM-määräysten mukaisesti.

  Onnea konffaukseen!
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2022
  Speedjani tykkää tästä.
 3. Speedjani

  Speedjani Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2020
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, mulle tuli ton LG:n UHD aseman mukana Powerdvd, mutta se on versio 14 ja sen SGX oli 1.7 versio. Riittääkö se että saisi jostain sen pelkän 1.6 SGX:n vai pitääkö se olla vaan vanhempi Powerdvd jossa on se vanhempi SGX ajuri? Hittolainen, kun ei ollut torissakaan myynnissä yhtään.
   
 4. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 276
  Saadut tykkäykset:
  333
  Ihan mielenkiinnosta. Saitko virallisen UHD BD toiston toimimaan?
   
 5. Speedjani

  Speedjani Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2020
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain mutta en ihan niin kuin olisin toivonut ja kuvittelin. Asensin Windows 10:n koska niin suositeltiin, sit HEVEC codekit ja PowerDVD 21 Ultra. Kokeilin kyllä tuon aseman mukana tulleella PowerDVD 14 versiolla, mut vaihdoin sit takas siihen uusimpaan, jonka ostin. Sit ostin Jimmsiltä 3D Club Displayport to HDMI kaapelin, että saan 60hz ulos Intellin näyttiksestä, kun HDMI:llä se on vaan 30hz. UHD leffat näkyy levyltä ja Netflix yms futaa. Omituisinta on se, että Cyperlinkin Advisor näyttää edelleen, että SGX ei ole tuettu vaikka se on Biosissa valittuna, niin että ohjelma ohjaa sitä. Latasin Intelin SGX asentajan ja sillä koitin sen laittaa päälle ja sen mukaan se kait oliskin, mutta siitä se herjaa. Sit välillä kun käynnistää UHD levyä, niin se saattaa herjata tuosta Advanced Audio/ video path jutusta, mut sit ku käynnistää uudelleen, niin voi taas katsella. Sitä en tajua, että miksi sitä ei saa Nvidian kortilla näkyviin, ei kait siinä ole muuta kuin että joku ei oo vaan tehnyt ajuria siihen. Hölmöä vaan, kun olis kiva pelata vaik ajopelejä samalla koneella, niin sit pitää erikseen vaihtaa näyttiksen piuha toiseen porttiin ja taas säätää kuva yms. No, kait sen vielä joku jonain päivänä selvittää
   
 6. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 276
  Saadut tykkäykset:
  333
  En ole ihan varma. Eikö se ole niin, että nimeenomaan vain prossuun integroitu näyttis voi täyttää SGX:n kriteerit. Onko SGX-ajuri v1.6? Voin puhua höpöjä, mutta jos SGX ei ole tikissä ja saat kuitenkin kuvan näkymään, niin voi olla, että kuva on "sisäisesti" alasskaalattu 1080p tasolle. Tuokin on yksi UHD BD -formaatin suojamekanismeista, jos salauspolku ei ole kaikin puolin tiptop.

  Saako muuten kokoonpanosta elokuvien toistotaajuuden oikein ulos 23.976 Hz tai 24.000 Hz tilassa?
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2022
 7. Speedjani

  Speedjani Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2020
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo saan kyllä, tai siis PowerDVD itse oikein ehdottaa, jos mulla on ollut asetuksena 60hz, että asetetaanko kuvataajuus 23.976 taajuudelle. Ei ole 1.6. En saanut mistään sellaista. Cyperlinkin mukaan SGX versiolla ei pitäis olla merkitystä, vaan että se ylipäätään on. Ja käsittääkseni UHD kuva ei aukea, jos SGX ei olisi päällä. Omituista vaan on, että Asuksen biosissa on vaihtoehdot POIS/SOVELLUS OHJAA ja mulla seon jälkimmäisessä. Silti tuo tsekkausohjelma herjaa siitä. No kyllä UHD on ihan puhdas ainakin Netflixin ja Youtuben kohdalla, koska ne eivät anna UHD logoa, jos laitteisto ei sitä kykenisi esittämään.
   
 8. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 276
  Saadut tykkäykset:
  333
  Netflix yms. eivät todennäköisesti edes käytä SGX:ää. SGX on erityinen vaatimus viralliselle UHD Blu-ray -toistolle Windows-ympäristössä.