4K tarkkuus vai ei?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana andy54, 29.08.2021.

 1. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  11
  Itse ainakin olen harkinnut, että kun ostan seuraavan television 4k UHD -toistolla, itsekin olen katsellut Sonyt telkkaria, niin riippuu tietenkin, minkä hintaluokan televisiota on hankkimassa, kun Gigantista saa jo ihan siedettävään hintaan Sonyn 4K UHD BR-soittimen alta kahden sadan euron, joka mielestäni on jo aika mukavan hintainen.

  Esimerkiksi tässä voisi olla seuraava videotoistimeni, joka päätyy ostoskoriini seuraavan kerran, kun sijoitan noin tonnin uuteen Sonyn televisioon:

  https://www.gigantti.fi/product/tv-...700B/sony-4k-uhd-blu-ray-soitin-ubpx700-musta

  En nyt ihan tarkkaa tuota Samsungin telsuni mallia muista, mutta jotenkin ärsyttävää, kun jossain vaiheessa kuva alkaa pikselöitymään, ja katkeaa kokonaan, jos ei katso verkon yli kanavia, että mitä itse asumassani vuokrayksiössä taloyhtiöllä on Telian kaapelitelevisioverkko, niin yksi syy, miksi tilasin DNA:lta DNA Tv:n, ja katsoin kaikki peruskanavatkin netin yli striimattuna, kun sitten pääsi eroon tuosta pikselöitymisongelmasta, ja kuvan katkeamisesta.

  Samsungin telkkari samaten kirjaa minut aina Samsungin palveluun ensimmäisenä sisään minut, kun pistän televisioni päälle, vaikka sama se minulle, en tiedä, onko sillä jotain yhteyttä tuohon kuvan ajottaiseen pikselöitymiseen ja katkeamiseen. Maalaisjärjellä ajateltuna ei pitäisi olla, mutta teknologian täyttämät nykyiset sähkölaitteet saattavat olla mysteerejä sisältäviä vähän oudosti käyttäytyviäkin oudoista syistä.

  Positiivista tuossa Samsungin telkkarissani on, kun Television kautta Areenasta ei saa Audio-arkistoa toistettua, vaikka tietokoneella esim. saa, niin latasin myTuner -ohjelmiston, jolla pystyy kuuntelemaan radioasemia ulkolaisiakin, ja podcasteja, mitä pidän Yle Puheen kuuntelusta ja radiota tykkään välillä kuunella, niin tuo myTuner toimii ihan kiitettävästi.

  En tiedä, mikä käyttöjärjestelmä tuossa Samsungin televisiossani on, kun ei se Android televisio mielestäni ole, mutta varmaan siinäkin jokin Linux-ytimen ympärille kehitetty käyttis on, kuten LG:nkin televioissa tehtaalla asennettu standardina WebOS, joka on Linux-ytimen ympärille kehitetty televisiossa käytettävä käyttöjärjestelmä.

  Varmaan olisi ihan kokonaan uuden keskustelusäikeen paikka televisioiden käyttöjärjestelmät, mutta kyllä nyt Android -käyttistä varmaan kannattaa suosia ja hankkia älytelevisio, jossa se on käyttöjärjestelmänä, kun olen niin pitkään ollut Android-matkapuhelinkäyttäjäkin, niin Google tietää minusta kaiken ei ainoastaan nettiaktiviteeteistani, vaan myös puhelimeni käytöstä, niin sama vaikka lyö lisää paskaa housuun, niin jos hyväksyisi sitten senkin, että Google monitoroi televisionikin käyttöäni ja käyttäytymistäni television katselun suhteen.

  Avaankin tästä muuten oman ketjun, kun olen lähettänyt tämän vastaukseni tänne.
   
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 886
  Saadut tykkäykset:
  269
  Sehän "vika" tuossa on, ettei se sisällä Dolby Visionia, joka UHD-soittimessa oikeastaan on se must have ominaisuus.
  Mieluummin Panasonic DP-UB820 sitten jos parasta kuvaa lähtee hakemaan, onhan tuo aika paljon kalliimpi kyllä...

  T: Vesku
   
 3. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  11
  Hyvä kun otit puheeksi, onhan tuossa hinta-eroa kyllä.

  Mitä olen aiemminkin maininnut, niin ääni on itselleni ehkä jopa kuvaa tärkeämpi, niin menen sitten vasta kodinkoneliikkeeseen käteis tai korttimaksun kanssa kassalle, kun saan samalla kertaa uuden soundbarin, joka on Dolby Atmos 7 tai 9 -kanavainen subwooferilla, niin pitääkö jos liittää soundbarin tuohon videosoittimeen, niin tyhmä kysymys, mutta varmaan videosoittimenkin täytyy tukea yhtä lailla samaa kanavamäärä, mitä soundbar maksimissaan, että saa maksimihyödyn äänentoiston osalta irti? Tuossa sinunkin linkkaamassa soittimessa on "ainoastaan" 7.1 analoginen ääniilähtö, niin jos haen 9-kanavaista digitaalista äänilähtöä tukevaa UHD BR-soitinta, missä olisi tuo Dolby Vision, varmaan saan pulittaa vielä paljon enemmän, jos se vaaditaan videosoittimelta, jos sellaisia on markkinoille vielä?

  Kyllähän noissa vielä hintaa on, eikä tässä mikään kiire ole vielä ostaa. Moni on vielä 2.1/2.0 soundbareissa ja monella on 5.1 joko soundbar tai sitten kotiteatteri järjestetty noi kaiuttimet ja subbari erikseen ja se on tehokäytössä vielä todella monella.

  Tietty sitten investoin kotiteatteriin kaikki herkut erikseen, jos voitan lotossa, mutta pidän tuota soundbaria "Köyhän miehen kotiteatteri" -ratkaisuna, mitä jokseenkin elän aika niukalla budjetilla, ja pitää aika kauan säästää rahaa, jos aikoo jotain investointeja tehdä isompia. On tässä budjetilla sniiduilussa se järki, että ei tule ihan kaikkea turhaa ostettua, kun täytyy miettiä tarkkaan tulevaisuuden tarpeita.

  Tietokone ja siinä kohtaa pitää kaikkien Windows-käyttäjien uusia, kun Microsoft on ilmoittanut ,että se julkaisee vielä Windows 11 -järjestelmän, ja se tulisi jo tämän 2021 vuoden lopussa, niin viimeistään sitten täytyy kaupasta hakea uusi kannettava, kun Microsoft lopettaa Windows 10 -päivitystuen. Kyllä itsellänikin on tämän ajan mukaan tehokas läppäri Linux Mint -natiivina järjestelmänä siinä, mutta kun pelaan joitain paljon koneelta ja grafiikkasuorittimelta vaativia pelejä niin yhteensopivuuden takia pidän "pää" -läppärissäni tätä Windows 10 -järjestelmää, jollaisena tämän kannoin kaupasta ulos.
   
 4. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  11
  Tällainen tuli tuosta hakukoneella nopeasti vastaan. Olisiko tämä hyvä? Näyttäisi myyntipaikoissa olevan Sonyn sivuilta tuo tuote-esittely, missä oheishinnaksi ilmoitetaan 400€, niin on Gigantti, Power ja Verkkokauppa.com

  https://www.sony.fi/electronics/blu-ray-disc-soittimet/ubp-x800m2

  Olisiko tuossa kaikki tarvittavat?
   
 5. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 886
  Saadut tykkäykset:
  269
  Edelleenkin puuttuu se Dolby Vision.
  Sony ei sitä harrasta vissiin kuin töllöissä.

  T: Vesku
   
 6. Akseli70

  Akseli70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.09.2009
  Viestejä:
  208
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kyllä siinä on Dolby Vision mutta ei automaattinen, itse täytyy laittaa päälle.
   
 7. terppa666

  terppa666 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  46
  Kyllähän tuossa Sonyssa se Dolby Vision on.
   
 8. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 886
  Saadut tykkäykset:
  269
  Niinkuin molemmat asiasta mainitsi, kyllä löytyy DV, mutta ilmeisen laiskasti toteutettuna.
  N. satasen kalliimmassa Panasonicissa on paremmin muutenkin.
  Mutta kai tuolla Sonyllakin leffoja katselee,

  T: Vesku
   
 9. odex

  odex Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.03.2002
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itsellä tuo Sony ubp-x700 enkä näe ongelmana, että pitää käsin vaihtaa asetusta tarvittaessa. Ei se ainakaan niin iso ongelma ole, että viitsisin tuplahinnan maksaa laitteesta joka sen automaattisesti osaisi tehdä. Itse halusin myös 3D ja SACD toistot ja ne rajasivat myös vaihtoehtoja.
   
 10. kmruuska

  kmruuska Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 011
  Saadut tykkäykset:
  292
  Atmos ei tule analogilähdöistä ulos. Ihan tavallinen HDMI riittää siihen että saat sen kuvan mukana ulos yhtä piuhaa myöten. Tai sitten erikseen kuva töllöön ja ääni soundbariin mutta yksi HDMI kumpaankin riittää.
   
  Snäckby tykkää tästä.
 11. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 255
  Saadut tykkäykset:
  59
  32 kanavaa on koti versiossa Atmoksessa eli olisi se näky kun 32kpl RCA liitimiä olisi soittimen takana..-..
   
 12. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  41
  Haluaisimpa nähdä olohuoneen missä on 32 kälätintä mistä jokainen kykenee 100dB tasolle omalla kaistallaan.
   
 13. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 255
  Saadut tykkäykset:
  59
  Viimeksi muokattu: 01.09.2021
 14. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 127
  Saadut tykkäykset:
  82
  On se ikävä tilanne sitten kun on tehty moiset panostukset tekniikkaan, ja elokuva sattuukin olemaan ihan paska.
   
 15. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  11
  No onhan noissakin Blu-ray levyn audio speksien osalta heikommalla äänenlaadulla maksimituki 8:lle äänikanavalle, ja 192kHz 6 kanavainen mahdollisuus, mutta kaikki julkaisut ei ole kuitenkaan noita tarjoavia niissäkään. Ainakaan alkuvaiheessa julkaistuissa Bluray-elokuvissa ollut. Ja mitä seurasin Videofirma Makuunin kanta-asiakkaana vielä viimeisinä vuosina aktiivisesti uusia julkaisuja ja vuokrasinkin niitä paljon silloin vielä loppuaikoina, kun Turussa oli kivijalkavuokraamo, niinei niissäkään ollut läheskään kaikissa maksimeja julkaisussa tuon ääniraidan osalta.

  Tulee helposti jos erillisiä kaiuttimia kasaa olohuoneeseen, niin fyysinen tilankäytto ja tilan puute helposti myos ongelmana vastaan, jos asuu kerrostaloyksiossa. Ja vaikka ei tila tulisi esteeksi, niin sitten ääntä ei voisi luukuttaa ihan maksimitehoilla kuitenkaan, kun naapureihenkin kannattaa pitää hyviä välejä.

  pelaan lottoa aktiivisesti, jos sattuisi osumaan, niin hankin omakotitalon ja mahdollisesti kesähuvilan, tai sitten ulkomailta residenssin, jossa saa rauhassa luukuttaa vähän kovemmallakin metallimusiikkia, ja elokuvien äänentoistosta ottaa nautintoa irti.

  Tuo nyt, kun asun vuokrayksiossa, ja kivat naapurit, joiden kanssa olen keskustellut sähkokitaravahvistimen pitämästä "häiriosta", kun sitä pidän melko kovalla volyymillä välillä särolla tai ilman, niin naapurit ovat hyväksyneet sähkokitaraharrastukseni, ja todenneet, että ei siitä niin haittaa ole ollut, ihan mukavaa, että naapurustosta saa välillä kitaramusiikkia ja jotain elämää kuulee naapurit.
   
 16. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 756
  Saadut tykkäykset:
  708
  Toivottavasti sinulla on muitakin suunnitelmia saavuttaaksesi unelmasi tulevaisuudessa.
   
  klmake tykkää tästä.
 17. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 886
  Saadut tykkäykset:
  269
  Esim. meikulla jo tavan 5.1 voi olla vaikea, jopa ylitsepääsemätön, täällä yksiön tupakeittiössä, tämä kun on oikeastaan pieni kaksio, eli makuuhuone + keittiö ja olohuone eli se tupakeittiö, töllö kun on sillä vapaalla seinällä ja keittiön kaapit vastakkaisella.

  T: Vesku
   
 18. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  11
  No vähän huumorillakin pistin tuon loton että se on vetämässä, en nyt perustakaan elämääni tuurin varaan, että jos sattuisi lottopotti osumaan kohdalle. Välillä tuntuu siltä, kun ei ole alkupääomaa juuri mihinkään järkevään liiketoimintaakaan alkaa harjoittamaan, kun kaikki bisnes vaatii jotain alkupääomaa pois lukien että aloittaa itsensä myymisellä, mutta se nyt ei koskaan ole käynyt mielessänikään, siinäkin oli "Mummo" -sarjassa alkutunnarissa sanottiin, että "Elämä täällä on lottovoiton varassa".

  Koko ajan teen elämässäni asioita, jotka parantaisivat tilannettani myös taloudellisesti, ja enimmäinen askel tradenomiksi valmistumisen jälkeen 2017 on nyt se, että sain nyt vasta ensimmäisen oman alan työpestin, joka alkaa ensi maanantaina. Siitä on hyvä lähteä liikkelle.
   
  KILLPATRICK, kmruuska ja TheRealThing tykkäävät tästä.
 19. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 455
  Saadut tykkäykset:
  633
  Mutta toisaalta eikö monelle meistä enemmät puolet harrastusta olekin laitteisto ja sen viilailu. Elokuvia tarvitaan lähinnä vain referenssimateriaaliksi testaamaan ja todentamaan laitteistoon tehtyjä muutoksia ja toisaalta laitteiston ja tilan esittelymateriaaliksi kavereille. :)
   
 20. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 756
  Saadut tykkäykset:
  708
  Jos näin nuorena lähdet peliin, niin neuvoni on, että lopetat lottoamisen ja laitat joka kuukausi jonkun pienen summan osakkeisiin. Ihan sama mihin ja kuin pienen, jos vain laitat moneen eri osakkeeseen. Voihan niitä ostoja ja myyntejä yrittää itselle järkeillä ja lukea muiden syitä painaa nappia, mutta jos joku oikeasti tietäisi, mitä osake nousee koiliseen tai putoaisi kaakkoon, ei hän sitä kenellekään kertoisi, vaan lainaisi/varastaisi kaikki mahdolliset rahat ja olisi ihan sukkana tiedoistaan.
  Maltillisella sijoittamisella rikastuu lähes varmasti.
   
  Viimeksi muokattu: 01.09.2021