4k töllön hankinta..

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana papat, 14.01.2016.

 1. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  144
  Miksikäs isoja telkkareita tai tykkejä hankitaan? No kuvan koon takia. Niin kauan kuin kotona kuvan koko lasketaan tuumissa ja elokuvateattereissa metreissä niin eipä elokuvateatterille ole kilpailijaa. Toki kuvanlaatu ja kokokin on tehnyt aimo harppauksen viimeisen kymmenen vuoden aikana. Mitenkähän VR ratkaisut tulevat vaikuttamaan tähän? Tosin niiden kanssa leffojen sosiaalinen puoli jää paitsioon.
   
 2. janila

  janila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2002
  Viestejä:
  789
  Saadut tykkäykset:
  58
  Ei kuvakoon vaikuttavuutta mitata metreissä tai tuumissa vaan asteissa. Satuin saamaan pari leffalippua ja kävin toteamassa että leffateatteri häviää jo nyt absoluuttisesti kaikessa. Kotona on suhteessa etäisyyteen paljon isompi, terävämpi, värikylläisempi ja syvempi kuva (65" 4k-OLED vs. joku likaisenharmaata pohjamustaa tuottava 2k-tykki), reilusti sävykkäämpi ja suorituskykyisempi ääni (7.1.4 Atmos vs. Dolby Digital) ja mahdollisuus valita että mitä katsoo, koska katsoo, kenen kanssa katsoo tai vaikka mitä syöden ja juoden katsoo. Toki elokuvasaliin kävelemisessä on oma fiiliksensä, mutta viimeistään valojen sammuessa toivoo olevansa kotona. Ehkä Tennispalatsin Scape pääsee tekniikassa aika lähelle, mutta sekin häviää kaikessa muussa.

  VR:n pointti on olla interaktiivisesti sisällä keinotekoisissa maailmoissa, mikä voi nimenomaan olla kovinkin sosiaalista. Se on eri asia kuin ohjaajan, kuvaajan ja lavastajan tarkkaan rakentamat kuvat. Molemmille on toivottavasti paikkansa jatkossakin.
   
  KILLPATRICK, vemkki ja elmac0 tykkäävät tästä.
 3. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  144
  Miksei katso 32/40/50" vain lähempää sitten? Toki huoneen sisustus ja kanssakatsojat vaikuttavat asiaan. Mutta asteitakin suurempi merkitys on mittasuhteilla. Vaikka katsoisi 40" telkkaria metrin päästä optimi THX asteissa niin aivoja ei vain huijata mittasuhteissa. Tiedät katsovasi pientä ruutua ja sen takia löydät itsesi selailemasta kuusvitosia telkkareita tai tykkiä. Ja toki mittasuhteet toimivat kotonakin, 100" kangas on iso kodin mittasuhteissa. Mutta kun katselet sitä elokuvateatterin 20 metriä leveän kankaan jälkeen niin se tuntuu pieneltä. Vaikka asteet olisivat samat.
   
 4. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 562
  Saadut tykkäykset:
  194
  Ei minusta. Näyttää toki erilaiselta, mutta ei pieneltä. Eri asia on, jos kuva on niin lähellä, että oma päänheilautuskin saa kuvan liikkumaan, kuten tapahtuu, jos esim. katsoo telkkua puolentoista metrin päästä.
   
 5. janila

  janila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2002
  Viestejä:
  789
  Saadut tykkäykset:
  58
  Eihän noin pieniä telkkareita enää edes myydä. ;) Piti saada rajalliseen tilaan seinälle 32-tuumainen ja millään lailla kilpailukykyisiä vaihtoehtoja oli kaksi. Onhan 65-tuumainenkin sinänsä pieni ja ensimmäinen katseluetäisyyden puolesta millään lailla tolkullinen koko kotiteatteriin, mutta aika kiva hinta/hupi-suhde tolkullisen kokoisissa telkkareissa alkaa vähitellen olemaan.

  Huoneen koko taas on asia erikseen. Toki aivo tietää olevansa pienessä huoneessa, mutta etenkin OLED ja pimeä huone vaativat jo aika aktiivista myrkyttämistä jotta ei pääsisi tuon asian ohi nauttimaan itse asiasta. Aivo tietää myös ettei kohti tuleva juna oikeasti aja yli, myrkkykaasu tai pommin sirpaleet eivät leviä ruudusta kotikatsomoon, eikä kuvassa näkyvä eteläisten maiden aurinko oikeasti lämmitä marraskuista sohvannurkkaa pätkän vertaa. Silti aivo osaa suodattaa nuo epäolennaisuudet samoin kuin senkin, että se rivitalokolmion olohuone ei edelleenkään ole kuusisataapaikkainen elokuvasali.
   
 6. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  499
  Saadut tykkäykset:
  45
  Aivo sanoo että iso televisio pienessä huoneessa on liian suuri sisustuselementti; "teinin unelma" joka tekee huoneen kolkoksi.
   
 7. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 562
  Saadut tykkäykset:
  194
  Jos telkun ripustaa seinälle, niin saa olla kyllä aika iso töllö, ennen kuin on häiritsevän kokoinen.

  Itselläni on 92" valkokangas olohuoneessa ja mielestäni se on kyllä muun sisustuksen kannalta hiukan liian iso. Puoliso onneksi tykkää ratkaisusta silti. 75-tuumainen olisi ehkä optimi.
   
 8. hedopete

  hedopete Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.07.2017
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisiko kellään heittää jonkinlaisia ehdotuksia telkkarin suhteen, kun olisi budjettitelkku hakusessa? 55" ja 1000€ kattona. Katsellut viime vuoden malleja, niin hinta tuntuu putoavan melkolailla uusiin verraten.
  Onko esim. tämmönen mistään kotoisin: https://www.gigantti.fi/product/tv-...6195XXC/samsung-55-4k-uhd-smart-tv-ue55mu6195 ? Käytettävyys on puoliruokaa, eikä pelkästään kuva. Android vai ei?
   
 9. sateki

  sateki Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  4
  Sorry, jos kaappaan ( vahingossa) väärän threadin....

  Kävin itsekin (taas) katselemassa kodinkoneita, oikeastaan kahvinkeitintä.... mutta toki piipahdimme sitten Powerissa ja Gigantissa töllöjäkin kyyläämässä. Big Mistake !

  Heti meinasin kantaa ulos poistomyynnissä olleen 55 JVCn, vanha malli kun oli, 599 tms olis saanut kantaa ulos.
  Oli melkein jo kärryssäni, kunnes aloimme katselemaan kuvaa ( jossa ei ollut sinänsä mitään vikaa) tuli myyjä sanomaan että juu, vanha malli, siksi edukas. Juteltiin sitten ja kateltiin muitakin ja sitten näin 4K Sonyn siellä jossa kuvan laatu oli selvästi parempi kuin tuo hyvä JVCn kuva, ja vain 200 lisää.... ja oli sellainen ns äly TV.
  no sanomattakin on selvää että jäimme sitten pähkimään sitä emmekä JVCtä ostaneet. Emmekä Sonyakaan.
  Kun näitä Sonyn edullisia 55" malleja löytyi sitten hiukan etsimällä monesta paikasta, vain pikku ( mallikoodi) eroin. Enkä/ emmekä sitten perheen kanssa päässeet vielä yhteisymmärrykseen mitä haluamme ja miksi.

  Katselimme tätä :
  https://www.gigantti.fi/product/tv-...005BAE/sony-55-4k-uhd-smart-tv-kd-55xd8005bae

  sekä tätä :
  https://www.power.fi/televisiot-ja-tarvikkeet/televisiot/sony-55-4k-android-smart-tv-kd55xd7005baep/p-413217/?q=sony kd 55

  Emmekä oikein päässeet selvyyteen mitä merkittäviä eroja tuo 7005/8005 tyyppikoodiero tuo tullessaan?
  Luin paljon netti arvosteluja noita hankkineilta, ja yleisesti ottaen tuota töllöä on kehuttu, good value for money malliksi.
  Mutta näin maallikon, vain hiukan alaa tuntevan normikäyttäjän silmin, en osaa sanoa miksi toinen noista on noin paljon toista kalliimpi ? Vai onko kääntäen tuo halvempi niin paljon huonompi ? Kun aivan varmasti on joka tapauksessa reilusti parempi kuin nykyinen n 10 v vanha Sony taulu TV:mme. Kuvan laadultaan paljon parempi ja kooltaankin suurempi.
  Ja hinnaltaan todella houkutteleva. Saatan tuon halvemman ihan kohta kotiin roudata, sen verran hyvältä näytti ja tuntui laite, vaikka toki sen ymmärrän että kaupassa käyttivät kuvanlähteenä 4K matskua, joka hiukan normikäyttäjää huijaa. Luotan kuitenkin siihen että kohta 4K kuitenkin on normikamaa, siksi mieluiten otan moisen jo nyt kun uusimassa olemme joka tapauksessa.
  Kiitos jo etukäteen asiallisista neuvoista ja vinkeistä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2017
 10. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 877
  Saadut tykkäykset:
  268
  ^
  Neljäkoota ei näkösälle täällä saa kuin satelliitista, 4k-soittimesta, Netflixistä tai mulle tuntemattomista ulkomaisista lähteistä.
  Eihän täällä saa edes fullHD:tä tavan töllökanavilta....
  Jos ei ole ehdotonta pakkoa ostaa, niin älä osta, kyllä sen OLED:in ehtii, nimittäin niissä on paras kuva.

  T: Vesku
   
 11. baba

  baba Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2009
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  7
 12. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tuohon halvempaan Sonyn 7005:een haksahdin itsekin ja kannoin kotiin. On ihan jees telkkari, vaikkakin mustan tasoon olen hieman pettynyt. Se on vähän harmaa. Ei siinä, on se kyllä parempi kuin 10 vuotta vanha Sonymme, jonka ruudussa oli sellaisia isoja harmaita pilviä.
  Koko 4K-ominaisuutta en edes ajatellut, koska kaikkihan ne kaupassa on 4K nykyään. Kunhan 1080 näkyy, niin hyvä on. Se 4K olkoon sitten vaikka "futureproofingia".

  Esivalintasäädöistä ne Cinema-moodit ovat suht hyviä ja vain pienellä tweakkaamisella sain miellyttävän kuvan kotioloissa.

  Älyominaisuuksia en käytä oikeastaan ollenkaan, mutta tässäkin se on melkeinpä pakkopullaa koska kaikki telkkarit ovat nykyään sellaisia. Sen sisäänrakennetun Cast-ominaisuuden logiikka ei mulle oikein aukea, joten castaan vanhaan malliin TV:n HDMI-tuloon liitettävällä ChromeCastilla.
  Jostain syystä telkkari esim. haluaa avata oman Netflix-appinsa jos castaan tabletin Netflixistä. Tällöin telkkarin appi usein jumahtaa (ehkä korjataan softapäivityksellä?). Lisäksi TVn castin paritus kodin mobiililaitteisiin tökki.
  Mulle toimii paremmin se donglemallinen ChromeCast.
   
 13. sateki

  sateki Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kiitän, noin itsekin hiukan ounastelin. Pelkäsin lähinnä sitä että kun on noinkin edukas, onko siinä joku tunnettu vika tms.
  Perustöllöä nyt etsin, jossa hyvä kuva ja mun tarvitsemat liitännät ja toiminnot. Niinkuin sanoin, sehän korvaa n 10v vanhan Sonyni, joka ei ole edes HD tasoa. Eli kyllähän tuossa jo eron huomaa sokea Reettakin.

  Tuntuu että tuolla halvemman hinnalla ei pahasti enää voi metsään mennä. Itsekään en noita älyominaisuuksia kaipaa. Jos ne joskus takkuaa, ei se mun elämääni liikaa haittaa.
  Muutenkin ruuvaan kiinni siihen applen TV boxin ja käyttelemme NetFlixiä, eli ehkä sille 4K: llekin on tarve.
  Katotaan jos ennätän puotiin noutamaan moisen. Viimeksi se oli jo ns hyppysissäni, kunnes myyjä sanoi että nimenomaan tuota halpaa ei sitten löytynyt (hänen mukaansa) yhdestäkään Uudenmaan kaupasta... juuri kun oli muutakin roudaamista varten pakettiauto vuokrattuna alla. Siinä se olisi kätevästi kotiin kulkeutunut.
  Nooh, sainpa aikaa kysellä täällä ja laitteista enemmän tietoa imuroida.
   
 14. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Mitään perustavanlaatuista vikaa en ole huomannut. Hinta johtunee vain siitä, että on viime vuoden malli. Ja sehän ei mua haittaa. Tämä 55" vie sitäpaitsi vain puolet siitä sähköstä minkä 10 vuotta vanha 46" vei.
   
 15. Radikus

  Radikus Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  28
  Nykyinen Apple TV ei tue 4K:ta ollenkaan.
   
 16. kippo76

  kippo76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli ostettua Samsungin UE65MU9005. Onko täällä kellään tuota ja mitä mietteitä väellä on tuosta.
   
 17. JL84

  JL84 Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  17
  Mitähän malleja kannttaisi lähteä katselemaan kokoluokassa 55" ja hintahaarukassa 700-900? Budjetti ei ole suuren suuri mutta elämäntilanne ei nyt välttämättä salli enempää rahaa ruutuun sijoittaa mutta jokun ruutu olisi viihdettä varten hankittava.
   
 18. danger75

  danger75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2007
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  55" televisio on hakusessa ja olin jo päätymässä LG OLED55B7V malliin, mutta ostopäätös jäi vielä tekemättä kun selvisi että vain yksi viritin on tuettuna. Olen tutustunut Samsung, Panasonic ja Sony 55" malleihin (flat) ja näyttäisi että ainoa vaihtoehto olisi Sampan Q7F malli. Panasonic malleihin ei ilmeisesti saa ViaPlay sovellusta?

  Q7F:n eduksi siis halvempi hinta sekä tuki 2:lle virittimelle. B7V taitaa kuitenkin kuvanlaadulta olla parempi? Olenko onnistunut väistämään jonkun varteenotettavan vaihtoehdon, max budjetti ~2k ja ViaPlay täytyy löytyä. Käyttö pääasiassa PS4 pelit, satunnaiset elokuvat (tv/striimaus) sekä perus tv-ohjemien katselu (SD/HD).
   
 19. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Merkittävästi.
   
 20. kippo76

  kippo76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  No en nyt puhuis todellakaan merkittävästi. Itse kyllä tykkään QLED näytöstä enemmän kun OLED. Molemmissa on hyvät puolensa.