4K LCD Ultra HD alias UHD uutuudet

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana 83476834584573, 02.12.2012.

 1. Tappari

  Tappari ent. taabari

  Liittynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  18
  Tuolle mielipiteellesi antaa tukea Ylen dokumentti nimeltään: Ulkolinja: Laitteiden ohjelmoitu kuolema vuodelta 2014. Siinä melko perusteellisesti kerrotaan kuinka Samsung hoitaa elektrolyyttikondensaattoreilla homman. Toisaalta kun kuvanlaadusta puhutaan, niin olen vieläkin tyytyväinen Sony KDL-52HX903 telkkariin. Suora LED taustavalaistus ja T2 viritin vaikka vanha jo onkin.
   
 2. japa

  japa Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.08.2004
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  1
  Samoja edge ledejä ne on kaikki 2016 mallit jos ei hyppää FALD tai OLED malleihin. Melko sama minkä ottaa kun ihan täyttä lottoa minkälaisen paneelin sattuu saamaan.
   
 3. Heneri

  Heneri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.09.2014
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gigantista saa helposti vaihdettua jos ei miellytä. Itse hain kolme tv:tä ennenkuin tärppäs. Tosin kaksi aikaisempaa oli direct ledejä Sonyltä... Tässä edge ledissä hitosti parempi kuva. Musta ja kirkkaus parempi.

  Lähetetty minun Nexus 6P laitteesta Tapatalkilla
   
 4. Muke

  Muke Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  160
  Saadut tykkäykset:
  17
  Nyt näyttäisi olevan aika hyvä "tarjous" Gigantissa Samsungin 9500 sarjalaisesta.
  http://www.gigantti.fi/product/tv-j.../samsung-curved-65-4k-uhd-smart-tv-ue65ks9505
  Nämä on niin hauska huomata miten näissä on paljon ilmaa ja esim yli 3000€ on ihan turha maksaa mistään TV:stä. Tarjouksia tulee joko TV:hin jotka ei meinaa mennä kaupaksi tai sitten sellaisiin jotka on muute vaan puutteellisia tai huonoja.
   
 5. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
 6. MikkeS

  MikkeS Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.08.2005
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  1
  Viikonloppuna pitäisi tulla kokemusta tästä kamppeesta.
  Vein LG 65C6V:n takaisin ja testiin tulee Sony.

  Ja Sonyn testiintulo siirtyi eteenpäin. Kokeiluun tulee ensin 65E6V. Toivottavasti tämä jäisi pysyvästi ja ei tarttisi Sonya edes kokeilla.
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2016
 7. Muke

  Muke Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  160
  Saadut tykkäykset:
  17
  Oliko MikkeS LG:n C6:ssa sanomista? Itellä tämä vahvasti hankintalistalla.
   
 8. MikkeS

  MikkeS Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.08.2005
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei mitään vakavaa. Ne OLED:n hyvät ja huonot puolet, mitkä toki oli tiedossa.
  Huonoista olisi kuulemma päässyt kokonaan eroon, kun olisi ottanut Gigantin kalibroinnin. Siinä kuulemma Norjasta lähetetään arvot, mitkä paikallisessa Gigantissa sitten syötetään koneeseen :)

  Suurin syy itsellä palautukseen oli tuo kaarevuus. Koitin reilun kolme viikkoa totutella siihen, mutta ei onnistunut.
   
 9. Muke

  Muke Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  160
  Saadut tykkäykset:
  17
  aaa.. ok :) Itseäni ei tämä kaarevuus häiritse ( toivottavasti ei myöskään kun omaa TV:n ). Ainoa mikä on saanut negatiivista tuossa, on hdr matskussa clippingiä. En ole ihan varma mitä se käytännössä tarkoittaa. Mutta valoteho ei tule olemaan ongelma kun katson kuitenkin hämärässä suurimman osan ajasta. Peleissa voi olla ehkä ongelmia.
   
 10. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  :eek:o_O:confused::mad:
  Ihanko oikeasti itse sanoivat tuon?
  Toivon mukaan kukaan ei laita latiakaan heidän "kalibrointipalveluun"!!!
  Powerilla on sentään yritystä kun jokaista säädellään erikseen ja mukaan saa raportin vaikka aika hakoteillä ovat hekin
  (tänään eräs tuttu soitti ja manaili kun Power oli "pakottanut" ottamaan 299eur tarjoustelkkuun 100euron kalibroinnin, eikä siinä ole edes tarvittavia säätöjä siihen hommaan. Palautti tosin TV:n kun siinä oli vain yksi HDMI luvatun kolmen sijasta, tiedä sit mikä ihmeen malli tuo on, ei tullut kysyttyä)

  MikkeS, kerro ihmeessä täällä kokemuksia Sonysta, tuskin kukaan muu Plazalainen on vielä moista raaskinut hankkia :)
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2016
 11. japa

  japa Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.08.2004
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hulluahan se on ottaa kalibrointeja jo siitäkin syystä että paneelilottoa koko homma. Tuskin saa kalibrointi maksua takaisin TV:n vaihdossa/palautuksessa?
   
 12. baba

  baba Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2009
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  7
  Taidettiin sitten saada keskusteluihin uusi termi, norjalainen kalibrointi :D
   
  toke tykkää tästä.
 13. MikkeS

  MikkeS Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.08.2005
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  1
  Myyntivaiheessa oli asiallinen myyjä ja kysyi vain, että tarvitko kalibrointia ja totesin, että en tarvitse.
  Kun palautin laitteen, niin palautusosastolla kysyttiin, että mikä oli syynä ja todettiin, että kalibroinnilla kuva olisi ollut täydellinen ja Norjasta lähetetään arvot, mitkä sitten olisi liikkeessä syötetty koneeseen.

  Kyllä mua vähän ahdistaa, että viime vuodet on kuolattu OLED-telsuja ja toivottu, että niiden hinnat laskisivat tavallisen kuluttajan saataville ja sitten kun näin on, niin viedään OLED takaisin ja tilalle otetaan sitä samaa LCD-huttua, toki taas uusilla tämän vuoden markkinointitermeillä varustettua, mistä on koitettu päästä eroon ja vielä kalliimpaan hintaan :)

  Ihan sokkona tulee tuo Sony nyt kokeiluun ihan sen perusteella mitä olen testejä lukenut ja seurannut asiaa muilta foorumeilta. Useammat ovat tuolla maailmalla kaiketi vaihtaneet OLED:n tuohon Sonyyn ja suitsuttavat sitä.

  Jos tuo OLED olisi joku leffahuoneen telsu, jossa siihen syötettäisiin vain kunnon matskua, niin onhan siinä hyvä kuva. Meillä kuitenkin tulee päätelkuksi ja siitä pitäisi katsella muutakin, kuin HD-matskua. Huonommalla materiaalilla pikselöityminen/palikoituminen ja taustan eläminen oli aika häiritsevää. Yleisimmät 4K -levyt tuli katsottua läpi ja kun hehkutin HDR:ää rouvalle, niin rouva kyseli, että siis miten tämä nyt eroaa ihan normaalista, hän ei ainakaan huomaa mitään erikoista.
   
 14. jupak

  jupak Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.06.2010
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
 15. Lattakaapeli

  Lattakaapeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.04.2009
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoista, että joku vaihtaa oledista takaisin lcd:hen. Kaikkia ei tietysti haittaa todella huonot katselukulmat (30 astetta max), halot jne. Varsinkaan naisväki ei tunnu tajuavan kuvanlaadusta hölkäsen pöläystä.

  En enää huoli yhtäkään edgeä sen enempää kuin yhtä k*sista faldiakaan tähän taloon (tai no jos niitä taustaledejä olisi n. 8 miljoonaa ;) On ne vaan niin p*skaa suoraan sanottuna. Huomannee, että hieman jopa suututtaa nykyinen kehityksen taso näissä televisioissa :) Toivon oledin halpuuntumista ja kehittymistä kuvan kulumisen suhteen niin noita ledivirityksiä ei osta enää kukaan. Kun 65" LG:n saa sopivaan rahaan kannan yhden kotiin, jos budjetti sallisi niin tukisin kehitystä jo nyt. On se kuva vaan niin paljon parempi kuin yhdessäkään lcd:ssä.

  HDR on kyllä hyvä yritys saada lisäaikaa lcd:lle, mutta kuka haluaa hämärässä/normaalissa kodin valaistuksessa katsella 1000 nitsin silmiä särkevää häikäisyä jos kuva on muuten kalibroitu 120cdm:ään? Varsinkaan kun se viereinen pikseli on sillä lcd:llä melkein yhtä kirkas mutta harmaa kun ei tekniikka vaan veny oikeaan "hdr:ään".
   
 16. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 618
  Saadut tykkäykset:
  216
  Aika teoreettista pohdintaa. Väitän, että missään töllössä kirkkaan pikselin viereinen pikseli ei voi olla kovin musta, koska matkana se on hyvin lyhyt, ja sen verran tulee herkästi jo ihan valon sirontaa näytön pinnalla. Paksulasisissa plasmoissa tämä olikin ihan arkipäivää. Toinen asia on sitten se, että millaisia eroja silmä huomaa normaalilta katseluetäisyydeltä, ja kuinka merkittäviä ne käytännössä ovat. HDTVTest joka tapauksessa rankkasi nyt LCD:n kärkeen HDR-kuvaa katsottaessa.

  HDR:n myötä huoneen valaistusta pitää varmaankin optimoida. Himmeitä OLED-töllöjä tihrustavat voivat edelleen katsoa töllöä vaikka säkkipimeässä, kun taas HDR-speksejä vastaavia telkkareita katsovat joutunevat miettimään optimaalista taustavalaistusta, jotta kirkkaat kohtaukset eivät tunnu epämiellyttäviltä. Hyviä ratkaisuja varmasti löytyy.
   
 17. Lattakaapeli

  Lattakaapeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.04.2009
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  No se oli karrikoitu esimerkki, jokainen näiden tekniikasta ymmärtävä ja televisioita nähnyt tajuaa kuitenkin pointin. Varmasti suoraan edestä katsottuna hdr on parasta lcd:llä valaistussa tilassa, koska silloin ei valovuoto pääse häiritsemään. Suomessa nyt vain on suurimmaksi osaksi parhaaseen katseluaikaan hämärää.

  Omin silmin olen myös todennut, että lcd:tä ei voi katsoa vähääkään sivusta ja kotonani ei vain ole paikkaa katsoa suoraan edestä. Se va-paneeli kun ei tarjoa katselukulmaa 25-30 asteen yli. Alkaa heikkenemään toki jo heti sweet spotista siirryttäessä. Tietysti myös suoraan edestäkin tulee ongelmia mustan toistossa tekniikasta johtuen.

  Jokainen kuitenkin ostaa sen minkä parhaaksi kokee. Voihan olla, että oled kuolee vielä pois, jos ihmiset kokee sen huonoksi. Toivon ettei näin käy, koska silloin on menetetty toivo myös ihmiskuntaan ;)

  Loppuun vielä totean että liikkeen kirkkaassa valaistuksessa oled pesi 55ks9505 kuvan, joka nyt on kuitenkin leditöllöjen kärkipäätä. Ei hävennyt kirkkaudessa yhtään, todella upea kuva. Samanlaista wou-efektiä ei ole kyllä tullut ennen vastaan. Oliko sitten demotila jota ei kotona saa päälle mutta tuon demon jälkeen ei tosiaan lcd:t paljon kiinnosta :) siitäkään huolimatta, että Samsung tarjoaa hädissään 10v burn in takuun :D
   
 18. Muke

  Muke Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  160
  Saadut tykkäykset:
  17
  Itselläni ei ainakaan merkkaa mitään lcd TV:iden 1000 nitsit koska katson käytännössä 90% TV:tä hämärässä / pimeässä.
  Siksi ensi viikolla onkin tulossa kotiin LG:n C6V
   
 19. jtvirtanen

  jtvirtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2016
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  41
  Sopiiko kysyä, että mikä olisi nyt se tv, joka kannattaisi ostaa, jos jätetään lg oled jutut pois? Tarve olisi 65" kokoiselle öbaut. 4K ja ehkäpä tämä hdr olisi niitä "tärkeitä" juttuja.

  edit: ja pyöritän lähinnä mediaa mac minin kautta ja kodi ohjelmistona.
   
 20. mikita

  mikita Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  12
  Sonyn KD-65ZD9 -mallissa pitäisi olla aika hyvä 4K- ja HDR-kuva.