4K laser tykki suosituksia

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Tohe, 03.05.2024.

 1. Tohe

  Tohe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.05.2024
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nykyiset Optoma HD25 + Grandview kangas ovat palvelleet jo reilut toistakymmentä vuotta, joten olisi aika päivittää laitteistoa.

  Tykin pitäisi olla 4K ja valonlähteenä laser. Mikäli tuota Grandviewn moottorikangasta voi vielä käyttää, niin se olisi plussaa. Tykki tulee olohuoneeseen, jossa on vaaleat seinät, paljon ikkunaa ja jota ei saa pimennettyä. Elokuvia katsellaan muutama viikossa ja pääosin iltamyöhään, jolloin on jo hämärää/pimeää. Urheilua puolestaan tulee katsottua myös päiväsaikaan silloin tällöin. Tykkiä ei käytetä pelaamiseen. Katseluetäisyys on noin 3.3m, nykyinen kangas on 234cm leveä.

  Budjetti voisi olla noin 2000€. Itse olen tässä nyt jonkin aikaa lueskellut testejä ja miettinyt eri vaihtoehtoja. Tällä hetkellä omalla listalla on Xgimi Horizon Ultra, Hisense PL1, LG HU715Q ja Optoma UHZ66. Nämä kaikki taitavat olla siinä 1500-2000€ hintaluokassa ja ainakin muutamat taitaa olla kuvaltaan huippuluokkaa tässä hintaluokassa sekä varmasti iso hyppäys nykyisestä setistä.

  Mitä olette mieltä näistä eri vaihtoehdoista ja puuttuko listalta joku mikä olisi varteenotettava vaihtoehto?
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  9 239
  Saadut tykkäykset:
  1 357
  Kannattaa lueskella tätä ketjua https://www.dvdplaza.fi/threads/laser-ust-tykit.96146/

  Taitaa kaikissa noissa mainitsemissasi tykeissä on ihan kohtuu kirkkaus, mutta kontrasti ja mustan taso vähän huonompia. Jos hyvää mustaa haluaa, niin silloin Appotronics-tekniikan tykit Formovie ja Nexigo ovat hyviä valintoja.

  Ehdottomasti ust-tykin kaveriksi suosittelen clr/alr -kangasta. Se parantaa kuvaa huomattavasti verrattuna tavalliseen valkoiseen kankaaseen, jos huoneessa on valoa tai valkoiset seinät. Toki, jos on täysin pimennetty huone ja tummat seinät, niin eroa ei silloin ole.
  Mutta tuossa sinun tapauksessa menisin ehdottomasti 120" clr-kankaalla.

  edit: Tässä hyvä video clr-kankaasta verrattuna valkoiseen seinään
   
 3. Tohe

  Tohe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.05.2024
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  1
  Wow, ero on aivan valtava tuolla ALR screenillä. Vähän tätä epäilinkin että aika on ajanut ohi noista mun dinosaurus vehkeistä ja myös kangas pitää vaihtaa, mutta ainakin tuon videon perusteella se on hyvin perusteltua. Omaan käyttöön vaan pakosti tarvitaan moottoroitu kangas, kun se pitää saada ikkunoiden edestä pois, kun sitä ei katsota.

  Videolla ei mainittu mitä tykkiä käytettiin, se olisi ollut hyvä tieto myös koska tuossa kohdassa, jossa kaikki valot ovat päällä, kuva on uskomattoman hyvä. Tämä video myös vahvisti sitä että UST on varmaankin se valinta. Ehkä tuo listammani LG saattaa olla noista se paras hinta/laatu suhteen omaava...?
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  9 239
  Saadut tykkäykset:
  1 357
  Moottoroituja alr-kankaita on myös. Mutta hinta on sitten aika paljon kovempi. Nothingprojectorilla on ehkä tällä hetkellä edullisimmat kankaat, sekä kiinteät että moottoroidut. Toki suoraan Kiinasta tilaamalla voi saada halvemmalla, mutta laatu ja mahdolliset takuuasiat ovat sitten asia erikseen.
  Jos vain huoneeseen mahtuu, niin suosittelen 120 tuuman kangasta. Jos sataan tuumaan jää koko, niin sitten kannattaa jo hankkia töllö. Niitä ei tosin ikkunan edestä saa siirrettyä pois. :)

  Tuossa videossa ei kerrota tykin merkkiä, mutta jokaisella ust-projektorilla tuo ero on samanlainen. Mitä pimeämpi ja tummaseinäisempi huone on, sitä pienempi ero on tavalliseen kankaaseen verrattuna. Mutta väitän, että alr/clr-kankaalla voi korvata telkun, mutta valkoisella kankaalla ei. Esimerkiksi juuri nyt katselen Yleltä dokkaria ja kankaan vieressä on ikkuna, johon paistaa aurinko (tosin sälekaihtimet on käännetty siten, että valo ei tule suoraan sisälle) ja olohuoneessa on myös kattolamppu päällä. Ja kuva on oikein hyvä ja kontrastikas.

  Kankaan kanssa kannattaa olla tarkkana, että tilaa ust-projektoreille tarkoitetun alr-kankaan eikä tavallista. Tavallinen alr-kangas ei toimi alhaalta kuvaa heittävän ust-projektorin kanssa, vaan itse asiassa blokkaa just sitä alhaalta tulevaa valoa.

  LG on varmasti ihan hyvä valinta. Kannattaa netistä tilata, niin voi kotona kokeilla, että miltä kuva näyttää. Kontrasti on muistaakseni ok luokkaa ust-tykeille ja kirkkautta taisi olla ihan hyvin. 3d:stä en muista, mutta muistelen, että monet isommat valmistajat ovat sen jättäneet pois, joten veikkaisin, että sitä ei ole.
   
 5. Tohe

  Tohe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.05.2024
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  1
  Lyhyt päivitys tähän eli LG lähti tilaukseen Saksasta ja sitä odotellaan. Tämä oli nyt ensimmäinen steppi ja seuraavana pitäisi sitten löytää se hyvä ja edullinen uusi screeni, mutta se taitaakin olla astetta haastavampi tehtävä.
   
  nepa tykkää tästä.
 6. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 875
  Saadut tykkäykset:
  165
  Tuossa ihan mielenkiintoinen vertailu eri projektoreista:
   
  nepa tykkää tästä.