4G LTE ja DVB-S2 samaa kaapelia pitkin?

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana Dilatek, 06.08.2016.

 1. Dilatek

  Dilatek New Member

  Liittynyt:
  05.02.2010
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,

  Elisan 4G -mokkula käytössä ja ongelmana on ollut hieman hitaat tiedonsiirtonopeudet mokkulan kautta. Hommasin tuollaisen 4PRO:n mokkulan perään liitettävän LTE-antennin. Nyt on mietinnässä asennuspaikka.

  Tuli mieleen, että taloudessa on jo ulos vedetty koaksiaalikaapeli DVB-S2 -vastaanottoa pitkin. Onko foorumilla ketään radio- ja antennitekniikan asiantuntijaa, joka osaisi arvioida, pystyykö samaa kaapelia pitkin (sopivalla haaroituksella sekä lautasen lähellä että sisätiloissa vastaanottimella) hoitamaan molemmat signaalit, sekä 4G LTE että DVB-S2? Menevätkö taajuusalueet päällekkäin, minkälaiset ali- , yli- tai kaistanpäästösuotimet tarvitaan jne.?
   
 2. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 784
  Saadut tykkäykset:
  249
  En ole mikään asiantuntija, mutta oman 4G:n olen taistellut erilaisten kaapelikokeiluiden yms. aika nopeaksi. Ennen varsinaisen asiantuntijan lausuntoa / diagnoosia sanoisin että aika vaikeaksi menee siirtää 50ohm (4g) ja 75ohm (satellite hd) matskua samassa kaapelissa. Itsehän sinä voit lukita 4G:n käyttämään tietty taajuutta, jakka olet ensin bongannut sopivan maston lähietäisyydeltä (vinkkinä siis tuohon hitauteen lähinnä)
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2016