40" tv netillä ja hyvällä kuvalla?

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana krtek, 14.10.2011.

 1. krtek

  krtek Guest Guest

  Liittynyt:
  28.03.2011
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löytyisikö keneltäkään resursseja jeesata ummikkoa 40” telkkarin hankinnassa? Tämä tulee siis ensimmäiseksi littanaksi kuvaputken tilalle, eli aiempaa kokemusta näistä ei ole. :)

  Etsin seuraavanlaista ihmettä:
  - Koko noin 40”, väri musta, hinta max. 700€.
  - Kytkettävyys nettiin (langallisesti).
  - Miellyttävä kuvanlaatu peruskatselussa, mutta myös nopean liikkeen kanssa (erit. futis ja lätkä).
  - Ei pelikäyttöä, eikä 3D:tä tarvita.
  - Riittävät liitäntämahdollisuudet. Ainakin olemassa oleva Humaxin boksi pitäisi saada kiinni, ja tietysti dvd ja antiikkiset stereot. USB on vissiin kaikissa?

  Eikö noissa kaikissa ole nykyään myös digiviritin valmiina? :confused:

  En ole vielä kääntynyt minkään tietyn teknisen toteutuksen kannalle. Onko LED:istä jotain vastaavaa hyötyä verrattuna LCD:hen, vai aiheuttaako se vain tätä paljon puhuttua valovuotoa nurkista? Koska se ei kuulosta hyvältä. Plasma on kai jo väistymässä?

  Kaikki apu on tervetullutta! Kiitos. :)
   
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 330
  Saadut tykkäykset:
  355
  Plasma ole mihinkään väistymässä...

  Plasman ja LCD:n eroja lyhyesti:
  Plasma parempi väri- ja liiketoistoltaan, kontrasti yleensä plasmassa parempi, plasma ei ole niin kirkas ja ei sovi valoisaan huoneeseen (eli ei suoraa auringonpaistetta), plasma vie enemmän sähköä, pasma myös "surisee" kuvan valoisuuden mukaan.

  LCD-paneli niissä LED-töllöissäkin on, ainoastaan se taustavalo (jonka se LCD vaatii AINA) on se LED.
  Kaikissa noissa (LCD/LED/Plasma) on nykyään jonkun mallin viritin, T ainakin, T ja C useimmissa ja parhaissa vielä lisäksi S eli satelliitti...

  Tuosta valkkaamaan plasmaa alle 1200;-...
  Tuosta LCD/LED-töllöä samassa hintaluokassa...

  Ja wanhat etäisyyssäännöt ei enää päde, ne on jäämiä jostain kuvaputkiajalta, jos ostat nyt sen neljäkakkosen, hetken päästä jo toteat, että kyllä se olisi voinut olla suurempikin...
  Itse katselen 55" fullHDplasmaa parin metrin päästä isompi ei enää mahdu...
  Ja töllö mieluummin FullHD (1080p) kuin HDReady (720p).

  Nykylaitteet liitetään HDMI:llä, toki noista vielä wanhoja SCART:teja löytyy ainakin yksi, senhän voi aina ketjuttaa...

  T: Vesku

  Edittiä:
  Itse sitä töllöä katselet, eli paras olisi käydä myymälässä katsomassa.
  Muista kuitenkin, että kirkkaasti valaistussa myymälässä niissä töllöissä on yleensä joku "silmänpohjanpolttomoodi" päällä jotta ne (töllöt) erottuisivat toisistaan...
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2011
 3. krtek

  krtek Guest Guest

  Liittynyt:
  28.03.2011
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos Vesku vastauksestasi. :)

  Arvasin että joku kehottaa menemään kauppaan katselemaan telkkareita, niinpä tein juuri niin. Hieman yllättäen ostin saman tien laitteen, joka tuntui tarpeisiini sopivalta: Sony KDL-40EX524 LED. Ei täydelliseltä, mutta parhaalta vaihtoehdolta budjetissani.

  Toivottavasti näin, koska nyt tuo 40" tuntuu melkeinpä liian isolta. :) Yhtään tuumaa enempää tuohon tilaan ei mahtuisikaan. Katseluetäisyyttä en ole mitannut, mutta tuntuu itselleni oikein sopivalta.

  Ongelma onkin siinä että minulla ei ole yhtään nykylaitetta. :p Boksin ja sitä kautta dvd:n sain kiinni sillä ainoalla scartilla, mutta äänen siirtäminen antiikkisiin stereoihin on koitunut ongelmaksi. Yritin tv:n päässä perinteistä valkoinen piuha valkoiseen reikään ja punainen punaiseen -ratkaisua, mutta se ei toiminut - stereoista ei kuulu pihahdustakaan. Piuhassa ei pitäisi olla vikaa, koska se toimi vielä eilen moitteettomasti digiboksin kanssa. Yritin myös siirtää piuhat takaisin digiboksiin, jos saisin äänet ulos sitä kautta, mutta ei sekään toiminut. Kokeilin vieläpä ottaa äänet kuulokeliitännästä, mutta ei onnistanut. Mikähän toimisi? :confused:

  Toisekseen mietin, että osaisikohan kukaan neuvoa minkälaisia laitteita pitää hankkia että saa tuon langallisen internet-yhteyden toimimaan? Ainakaan myyjän ehdottama "Ethernet-piuha modeemiin ja modeemi seinään" ei toimi laisinkaan. Kokeilin tässä siis samaa modeemia jota käytän tietokoneen kanssa, eli se on sinänsä toimiva laite. Käyttöohjeessa on aiheesta yksi kaaviokuva, jonka tulkitsen niin, että välissä pitää ehkä olla vielä jonkinlainen reititin? Jos näin, enää pitäisi tietää minkälaisen modeemin ja reitittimen ostan..
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2011
 4. jussit

  jussit Guest Guest

  Liittynyt:
  12.03.2006
  Viestejä:
  119
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari vaihtehtoa tulee tuossa mieleen. Joko hommaat sellaiset PLC-datasähkösovittimet, että toiset tiukkaat television vieressä seinään ja toisen internet-palomuurisi/reitittimesi vieressä. Sitten kytket ethernet-kaapelilla television siihen viereiseen datasähkömodeemiin ja toisen ethernet-kaapelin palomuuri/reititinlaitteesta sen vieressä olevaan datasähkömodeemiin. TV siis näkee saaneensa ethernet-pohjaisen kaapelin peräänsä eikä se tietä yhtään, että se datasiirto olkkarista nettireitittimelle tapahtuu sähköverkon kautta. Tarvitset noita datasähkömodeemeja siis 2 kpl. Tuosta pääset jyvälle, millaisista laitteista ja hinnoista suunnilleen puhutaan: http://dy.fi/ib0

  Toinen vaihtoehto on hommata telkun perään sellainen ethernet/wireless.muunnin. Jos sinulla on internet-yhteyden perässä ennestään langaton tukiasema tai reititin, niin tällaisen laitteen avulla saat sen telkun liitettyä langattomasti siihen langattomaan tukiasemaasi. Tässä pari tällaista laitetta malliksi: http://vk.fi/product/27045 tai http://dy.fi/dwm

  Em. kaltaisen ethernet/wireless-muuntimen saa tehtyä esim. monesta Buffalo- tai Linksys-merkkisestä langattomasta reitittimestä Linux-pohjaisen DD-WRT ohjelmiston avulla, mutta tämä vaatii sitten hieman enemmän asiaan perehtymistä.

  En edusta mitään mainittujen linkkien takana olevia kauppiaita. Lilnkit on mainittu tässä ihan infomielessä, että on jotain kättä pidempää näyttää.
   
 5. krtek

  krtek Guest Guest

  Liittynyt:
  28.03.2011
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos jussit.

  Asiaa aikani pähkäiltyäni päädyin kuitenkin rakentamaan itselleni langattoman verkon, johon voin tuon töllönkin sitten liittää. Laskin että se tulee kuitenkin halvemmaksi. Verkko on nyt saatu pystyyn, nyt pitää vain odotella 5 viikkoa television mukana (toivottavasti) tulevaa USB-sovitinta, jolla saa(toivottavasti) tv:n löytämään tuon verkon. Sitä siis odotellessa. :)
   
 6. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 330
  Saadut tykkäykset:
  355
  Saat sitten varautua wlanpurkin firmiksen päivittelyrumbaan, mikäli wlanisi on salattu (niinkuin on järkevää), noista Sonyn usbipulikoista sen verran kokemuksia, ovat aikasten "nirsoja"...

  T: Vesku