3d

Keskustelu osiossa '3D - laitteet, soittimet ja sisältö' , aloittajana doctor_at, 17.05.2010.

 1. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos haluaa katsoa tuota 3d:tä ikivanhalla tavalla eli värilaseilla niin tässä on pixel shader jolla se onnistuu side-by-side-materiaalista.
  (oletuksena on että osaat käytät softaa jossa ne toimivat kuten FireDTVViewer, DVBViewer tai MPC-HC ja osaat nuo pistää paikalleen)

  SideBySide3DToAnaglyphRedCyan
  sampler s0 : register(s0);
  float4 p0 : register(c0);
  float4 p1 : register(c1);

  float4 main(float2 tex : TEXCOORD0) : COLOR
  {
  float4 Left =tex2D(s0, float2(tex.x/2,tex.y));
  float4 Right =tex2D(s0, float2(tex.x/2+.5,tex.y));

  return float4(Left.r, Right.g, Right.b,0);
  }

  SideBySide3DToAnaglyphGreenMagenta
  sampler s0 : register(s0);
  float4 p0 : register(c0);
  float4 p1 : register(c1);

  float4 main(float2 tex : TEXCOORD0) : COLOR
  {
  float4 Left =tex2D(s0, float2(tex.x/2,tex.y));
  float4 Right =tex2D(s0, float2(tex.x/2+.5,tex.y));

  return float4(Right.r, Left.g, Right.b,0);
  }
   
 2. frownie

  frownie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.03.2009
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  3D sopii kyllä pieninä annoksina teattereihin (piirretyissä mielestäni parempi fiilis kuin oikeissa elokuvissa), mutta kotiin ei laseilla toimiva 3D sovi, eikä tule yleistymään. Toki kukin saa hankkia näitä ns. karvalakki 3D vehkeitä (se että päässä pitää olla lasit tekee tekniikasta jo vanhaa, ei paljon eroa niistä edellisistä puna/viher jne laseista) jos ylimääräistä löytyy kukkarosta.

  Hassua että tekniikka pitäisi kehittyä, mutta monessa mielessä on menty taaksepäin, erityisesti käytettävyydessä - 3D kalliiden ja epäkäytännöllisten lasiviritysten kanssa tuskin on suoranaista kehityksen terävintä kärkeä, kuin ei myöskään onnettomat h i t a a t Blu Ray laitteet (aivan tulee ikävä DVD koneita), puhumattakaan näistä onnettomista Digibokseista joilla edes mainoskatkojen poisto ei onnistu (ominaisuus mikä oli kotona jo VHS aikana) ja käyttöliittymät on kuin ajalta ennen värinäytöllisiä kännyköitä ... että näin(kö?) se kehitys menee eteenpäin :thumbsup:
   
 3. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Mielipiteitä saa ja pitääkin olla. Minun mielipiteeni on, että olet väärässä ja pahasti kahvilla. Ero puna/viherlaseihin on sanalla sanoen valtava, eikä aktiivilasijärjestelmä ole mikään "karvalakki 3D", vaan parasta mitä uusimmalla teknologialla saadaan aikaan. Ero aiempiin 3D-toteutuksiin on merkittävä, joten kehitystä on toden totta tapahtunut. Laseitta katsottavat 3D-näytöt ovat se seuraava edistysaskel, mutta järkevän kokoisia ja vapaasti katsottavia saadaan odottaa vielä monta vuotta.
   
 4. skm72

  skm72 Guest Guest

  Liittynyt:
  13.12.2010
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Enempää en voisi olla kanssasi eri mieltä :OI
  Nykyinen 3D-teknologia on kyllä omien kokemusteni mukaan ehdottoman toimivaa enkä kyllä todellakaan puhuisi mistään virityksistä tai karvalakki-vehkeistä. Oletkohan edes koskaan mahtanut nähdä yhtään 3D-elokuvaa kotiolosuhteissa? Nimittäin tekniikka toimii kotona mielestäni jopa paremmin kuin leffateattereissa, fiiliksessä voi tietysti kärsiä kun kuvankoko on mitä on. Itse olen entinen silmälasien käyttäjä, ja niihin verrattuna ainakin nämä Samsungin 3D-lasit ovat todella mukavat, ihan tavallisilta aurinkolaseilta tuntuvat käytössä. Toki huomattavasti rumemmat. Käytettävyys nyt ei voisi olla helpompaa, levy soittimeen, painat lasien virtanappulasta virrat päälle ja se on siinä.

  No, itsellä on nyt kolmen viikon kokemukset 3D-televisiosta, ja olen kyllä melkoisen myyty. Etukäteen ajattelin itsekin, että tämä olisi jonkinlainen hetken innostava jippo, mutta kyllä nyt täytyy sanoa, että 3D-leffojen jälkeen tavalliset 2D-leffat tuntuvat vähän latteilta...tarkoitan sitä että 3D-Blu-ray on paljon voimakkaampi kokemuksena ja elämyksenä kuin tavallinen 2D-leffa. Televisioon en kaipaa 3D:tä, se on minulle vähän kuin näköradio eli sitä seurataan usein puolisilmällä samalla muuta touhuten. Mutta leffoihin tämä tuo kyllä hintansa arvoisen lisän, ehdottomasti. Leffat katsonkin aina keskittyen ja muu toiminta ja sähellys ympäriltä saa leffojen ajaksi loppua, oli sitten 2D:tätai 3D:tä.
  Miinuspuolena sanoisin, että pitkän 3D-leffan katsominen on ehkä hieman fyysisesti uuvuttavampaa kuin tavallisen, elämys on sen verran kokonaisvaltaisempi. Toisaalta lasit päässä itse leffaankin tulee keskityttyä ehkä totuttua paremmin.

  Joopa joo... kaipa niitä lasittomia 3D-laitteita JOSKUS tulee koteihin järkevällä hinnalla järkevän kokoisina ja hyvän laatuisina, mutta siihen mennessä nykyinen televisioni (joka muuten maksoi kokonaista 200€ enemmän kuin vastaava laite ilman 3D:tä) lienee jo aika päiviä siirretty talouden kakkos- tai kolmostelevisioksi...:king:
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2010
 5. heiskate

  heiskate Guest Guest

  Liittynyt:
  18.10.2006
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, mielipiteitä saa olla...

  Minun mielestäni 3D tuo parhaimmillaan hienon ja toimivan uuden ulottuvuuden elokuviin ja myös peleihin. Ei mitään yhteistä joidenkin vanhojen 3D-viritelmien kanssa. Aika surkeata, jollei muuhun osaa verrata. Ja ne lasit, ketkä tunarit katsovat esim. leffaa ja vaeltelevat jatkuvasti jääkaapilla tai touhuavat jotain muuta niin, että ne lasit jotenkin häiritsisivät? Jos elokuva tai peli kiinnostaa ja on riittävän hyvä, niin niitä laseja ei juurikaan tiedosta katselun aikana, vaan nauttii kuvasta. Itse olen hommannut myös kaikki "systeemit" valmiiksi viereen ja kun kuva alkaa, niin sitten istutaan hiljaa paikallaan ja katsotaan kuva loppuun. Syvältä kaikki sohlaajat joiden pitää hölistä ja pyöriä ja pomppia, kun kuvaa katsellaan.

  Mielestäni 3D:stä rutisijat ovat köyhiä puusilmiä, jotka ovat aina jo periaatteestä kaikkea uutta vastaan ja silti pitäisi kehityksen kehittyä. Onneksi jotkut ostavat oikeasti uutta tekniikkaa ja ovat siten osaltaan viemässä sitä kehitystä eteen päin. Saadaan sitten joskus kuluttajahintaan ostettua 3D-tekniikkaa ilman niitä lasejakin.

  Eikä sitten herneitä nenään. Kun täällä palstalla arvostellaan 3D-tekniikkaa aikas paljon ja "tyhmiä" jotka sellaista "keskeneräistä" menevät vielä tässä vaiheessa ostamaan, niin otetaan sitten välillä vastaankin.

  Itse nautin täysillä 63" 3D-plasman kanssa elokuvista ja peleistä.
   
 6. Hans Byxor

  Hans Byxor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2008
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ai joo, anteeksi sekaantumiseni asiaan. En ymmärtänyt tämän olevan sinun henkilökohtainen pätemisketjusi. Kiitos ja anteeksi. Lähden saunan taakse ja ammun itseäni niskaan.

  edit: Poistin asiattoman postaukseni edelliseltä sivulta. Editoitko sen vielä pois lainauksestasi, etteivät muut saa vammoja. Kiitos.
   
  Viimeksi muokattu: 24.12.2010
 7. roflator

  roflator Guest Guest

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  öh, ootko ihan varma, että poistit sen asiattoman viestin.

  Mutta mitä se oikea 3d sitten on? Ihan oikeasti kiinnostaa...
   
 8. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  No can do. Koska minä en tuota kanavaa jostain syystä täällä metsän perukoilla näe, kiinnosti vaan tietää että millaista 3D-kuvaa sieltä pukataan. Sori jos kysymys oli niin vaikea että siitä piti vetää koko palko sieraimeen. Ihmeellistä agitoitumista, huoh.
   
 9. Tonppa

  Tonppa Guest Guest

  Liittynyt:
  13.04.2000
  Viestejä:
  1 327
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sonytöllöjen verkkovideopalveluun on ilmestynyt uusi "kanava", 3D Experience. Sisältää tätä kirjoittaessa n. 50 klippiä, mm. leffatrailereita, musavideoita, urheilujuttuja, luontovideoita ja muuta mukavaa.

  Suositellaan vähintään 10 megan liittymää.
   
 10. Bnde

  Bnde Guest Guest

  Liittynyt:
  03.09.2009
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuinka paljon ihmisten yksilölliset erot, esimerkiksi silmissä vaikuttavat 3D:n kokemiseen?

  Äsken tuli katsottua vaimon kanssa Hugo epsonilta. Hieman kokemuksiamme vertailtuamme vaikuttaa, että etenkin popupit jäisivät itselleni laimeammiksi. Muutenkaan en ole kolmedeestä juuri WOU-fiilistä kokenut. Ensimmäinen 3d-elokuvani teatterissa oli kehuttu Up, näin jälkikäteen jopa epäilen oliko lasini edes päällä, niin laimeaksi efekti jäi.

  Oma näköni on huono, pärjään juuri ilman laseja ja vasemmassa silmässä näkö on huonompi kuin oikeassa. Vaimolla piilolinssit.
   
 11. aheikkinen

  aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 018
  Saadut tykkäykset:
  137
  Vaikuttaa paljon. Etenkin tämä jälkimmäinen kohta laimentaa efektiä.
  3D elokuvan toimiminen vaatisi mahdollisimman samantasoisen ja mielellään normaalin näkökyvyn molempiin silmiin. Minulla myöskin vasen silmä on hiukan huonompi kuin oikea, ja leffoissa efekti jää mielestäni erittäin laimeaksi. Ainoa ilo 3D leffasta on (tasan kahden pätkän - Avatar sekä Clash of the Titans - kokemuksella, eikä tätä kokemusta ole ihan hetkeen aikomustakaan hankkia lisää) tummempi eli huonompi kuva sekä lipusta veloitettava ylihinta.
  Oikeassa elämässä tämä ei haittaa, koska silmä on sopetunut tilanteeseen. Syvyyden ja etäisyyksien hahmottamiskykyni on toisen silmän heikommasta näöstä huolimatta vähintään normaalilla tasolla.

  Tosin Hugo on käsittääkseni melko maltillinen ja hyvällä maulla tehty efektien osalta, eikä mitään tavaraa ole tarkoituskaan lentää katsojan naamalle. Sitä osastoa tarjoavat foorumikokemusten mukaan vaikkapa Saw ja Piranha.
   
 12. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 307
  Saadut tykkäykset:
  596
  [​IMG]

  Jälleen yksi syy miksi 3D on pahasta!
   
 13. vemkki

  vemkki Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 977
  Saadut tykkäykset:
  339
 14. poopee

  poopee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  1
  Toivottavasti Samsungin kehuma 2D -> 3D muunnos toimii.

  Kävin aikoinaan katsomassa Muumi ja punainen pyrstötähti 3D:nä, eikä se oikeastaan vakuuttanut. Sherk 4 toimi todella hyvin 3D:nä. Eli tuohon vaikuttaa niin moni asia. Animaatioon on helppo lisätä vain toinen kamera.

  Liisa Ihmemaassa näytti aika kivalle 3D:nä.
   
 15. DVD_fan

  DVD_fan Guest Guest

  Liittynyt:
  12.11.2000
  Viestejä:
  915
  Saadut tykkäykset:
  1
  Yksinkertainen kysymys.. Toimiiko tämän vuoden mallia olevan 3D-telkkari eri merkkisen 3D-soittimen kanssa? Kyseinen henkilö katsoo n. 10 elokuvaa DVD:ltä vuodessa joten neuvoin vain hankkimaan halvimman soittimen mutta ennen kuin menee ostamaan niin voisin vielä korjata vastausta :)
   
 16. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 617
  Saadut tykkäykset:
  523
  Kaikki 3D-soittimet toimivat kaikkien televisioiden kanssa 3D:n osalta. Standardi on yksi ja sama soittimille, ainoastaan näyttölaitteen osalta valmistajalla on pelivaraa.

  Ainoa, missä voi tulla yhteensopivuusongelmia on eri televisioille tarkoitettuja laseja keskenään sekoitettaessa.
   
 17. estobe

  estobe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.12.2007
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  5
 18. masterson

  masterson Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.04.2003
  Viestejä:
  446
  Saadut tykkäykset:
  26
  Mun mielestä on hauska se kun monet sanoo tänpäivän 3dtä gimiciks, vaikka ihan yhtälailla sä näät normaali maailman kahtena eri kuvana ja aivot yhdistää ne. Esimerkiks oman näön huonontuminen on ihan älyttömän vaikea huomata ennenkun se on suht huono, varsinkin jos toinen silmä on huonompi kun toinen. Aivot osaa kompensoida aika helkkaristi jotta stereonäkö näyttää suht oklta. Onhan 3dssä joskus jotain ärsyttäviä kohtia kun on kuvattu jotain liian läheltä esim ja toinen silmä näkee jotain mitä toinen ei ollenkaan se pistää aivot raksuttaan, mutta huomasin tossa että ihan yhtälailla jos tarkkaan katselet maailmaa ilman laseja se rupee ihan yhtä paljon häiritseen kun näkee esim toisessa huoneessa oviaukosta katsottaessa toisella silmällä osan lasista pöydällä ja toisella ei mitään. Mun mielestä 3d tuo varsinkiin peleihin ihan eri ulottuvuuden ja jopa motocrossi joltain ulkomaiselta kanavalta näytti paljon mielenkiintosemmalta kun 2dnä. mutta kieltämättä diggasin melki enemmän kattoa passiivi kuvaa kaverin tonnin herätys ostos philipsistä kun teatterissa xpandeilla.
  ja itse testasin joskus passiivi kuvaa 2 tykillä ja polarisaation filttereillä (on muuten viäkin myynnissä) mutta mun silver screeni ei ilmeisesti ollu tarpeeksi
  hyvä koska näin crosstalkkia ja mielestäni sitä täytys olla close to nothing. Oon vakavasti miettiny kokeilevani omegan filttereitä. ainoana haittana 2n tykin käytössä on
  lisääntynyt ääni ja lämpö. mutta jotenkin se himottaa enemmän kun katsoa kaikki kuva jollain aktiivi systeemillä.
  Mutta kyllä mun mielestä on ihan turha selittää kuinka turha 3d on tai että onko tyhmää toikkaroida lasit päässä kotona jne. Ei kaikki ihmiset kuule esim eroa 10 euron
  ja 150 euron kaiuttimissa tai nää eroa tv kuvassa joka nypyttää sivupannauksissa ect. Jos ei diggaa niin ei käytä. Eikä uusia laitteita ole pakko ostaa.
  se on ihan selväkin että niitä valmistetaan. Tuskin nokiakaan olis pystyssä enään mikäli se tekis viä uusimpana hittituotteenaan 2110:aa
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2012
 19. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  483
  Saadut tykkäykset:
  31
  Täytyy myöntää, että en ole eläessäni vielä kokenut 3d -elokuvaa. Voitin tulosvedossa vähän viikonlopun aikana, ja koska olen harkinnut blu-ray -soittimen ostoa, miksen saman tien ostaisi 3d -tekniikkaa kotikäyttöön, eli soitin ja lasit. Onko 3d -kotiteattereissa valtaamassa alaa, vai jääkö se vaihtoehdoksi perinteiselle? sain Valkokangasnet Oy;stä tarjouksen kotiteatteriin, ja sieltä suositeltiin 7.1 tai 7.2 äänijärjestelmällä kokonaisuutta, jonka hinnaksi muodostuisi vajaat 9000 euroa, jos ostaisi koko paketin. Miten on 3d:n laita, onko suuremman rahan investoinnin arvoinen? Toisaalta, sittenhän saan oman mielipiteen asiasta, kun ensin koen elokuvan 3d:nä kotisohvaltani.
   
 20. luru

  luru Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  190
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lienee vain ajan kysymys, että 3D-laseja ruvetaan tarjoamaan myös omilla vahvuuksilla. Eihän se sinänsä vaadi kuin sopivasti 3D-häkkyrään integroidut lisälinssit. Linssien puhdistamisen tosin olisi syytä olla mahdollista ilman suurempia ponnistuksia. Vakiomuotoisiksi hiottavat linssit voisivat olla myös helposti vaihdettavia tai poistettavia, jotta samoja laseja voisi käyttää useampi. Linssien mitat voitaisiin jopa standardoida valmistajien kesken sekä kuluttaja- että leffateatterivehkeisiin... no niin, nyt meni jo päiväunien puolelle.

  Voisin kyllä hyvin nähdä itseni leffateatterin lämpiössä sujauttamassa taskussa olevasta kotelosta kevyeen muovikehykseen asennetut henkilökohtaiset näkimeni leffateatterin laseissa olevaan hahloon...

  Vai joko tällaisia jostain saa?
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2013