3D projektorit

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Enoelmeri, 21.12.2009.

 1. poku

  poku Member

  Liittynyt:
  14.01.2001
  Viestejä:
  488
  Saadut tykkäykset:
  6
  Kokeilin äsken ja sanoisin, että aika samaa tasoa on itselläni tuon testikuvan kanssa. Eka rivi on peitossa, mutta ehkä hieman loppupäässä alkavat jo numerot näkymään.

  Kyllähän tuota crosstalkkia on aina jonkin verran, tältä sivulta löydät ehkä hieman armollisemman testikuvan:

  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1299974

  Spar-filttereillä BlackShark on saanut aikaan vähemmän crosstalkkaavan kuvan:
  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=20648936#post20648936

  Eli jos vain ko. filtterit sopisivat, niin niiden hankkimista kannattaisi harkita crosstalkin vähentämistä ajatellen - BlackSharkilla on noissa kuvassa juuri ne Corkin-holderit käytössä, jolloin filtterin saa käännettyä juuri sellaiseen asentoon, kuin on hyvä.

  Spar-filttereitä saa täältä ja palvelu on _erittäin_ hyvää - ikävä kyllä oman projektorini kanssa ne eivät olleet yhteensopivia: http://www.silverfabric3d.de/html/sf_polarizers.htm
  He pystyvät etänä sanomaan, mitkä filtterit sopivat noihin projektoreihisi, kunhan teet heidän testinsä ja lähetät heille valokuvia niistä (samat testit kuin AVS-forumin threadissa muistaakseni) - voisit kysyä, että antaisivatko he testattavaksi ne Spar-filtterit, jos ne vain ovat yhteensopivia oman projektorisi kanssa.
   
 2. masterson

  masterson Member

  Liittynyt:
  15.04.2003
  Viestejä:
  368
  Saadut tykkäykset:
  7
  terve !

  kiitos kun testasit.
  lähdin testiin vähän takki auki kun kaverilla oli toinen ax200nen ja tilasin filtterit.
  mutta on tullu esiin että eihän se niin "helposti" käynytkään että filtterit kiinni ja ruutu väriin. Aikaa mulla ei nyt kyllä liikene enempää, emäntä on jo ihan hiilenä kun tässä on viimeset 4 viikkoa oltu 3dtä joka ilta, ja itse en pysty katsomaan kuvaa jos siinä on vähänkin jotain häikkiä just ton crostalkin kanssa. joten aion laittaa pillit pussiin ainakin joksikin aikaa, ajan puutteen ansiosta. eli jos joku sattuu lukemaan tätä ja kiinnostuu niin tavaraa löytyy tuolta myynti osastolta kun vain nyt ehdin laittamaan ne sinne.
   
 3. lmfmis

  lmfmis Active Member

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 014
  Saadut tykkäykset:
  2
 4. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  177
  Muistelen lukeneeni tästä ajat sitten. Eikös tämä ollut jotenkin resoltaan vajakki? ... joo-o, natiivireso 1024x768 näemmä.
   
 5. lmfmis

  lmfmis Active Member

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 014
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mutta tuolla purkillla saa kaksi 1080p tykkia! Enää filtterit ja se on siinä


  JA ehkä jaettua dual view PS3 pelit kahdelle näytölle...EDIT tuokin onnistuu.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2014
 6. icedevil

  icedevil New Member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  osaako joku sanoa mitkä on hyvät 3d lasit optoma hd30? tai onko noi parempia esim ku alkuperäiset

  esim noi:
  http://www.amazon.de/Brille-BLUE-HEAVEN-Marke-VIDIMENSIO®/dp/B009KTKETE/
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2014
 7. masterson

  masterson Member

  Liittynyt:
  15.04.2003
  Viestejä:
  368
  Saadut tykkäykset:
  7
  imfmis. kaipaatko polarisaatio filttereitä ? mulla ois pari myytävänä huippu laatuisia filtterieitä. pistä privaa jos kiinnostaa.
   
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 214
  Saadut tykkäykset:
  285
  Jatketaanpas tätä ketjuakin, koska otsikko on just sitä, mitä pitää.

  3D on osittain jo ohi mennyt ilmiö, mutta itse fanitan sitä ihan kympillä edelleen.

  Pohdiskelin tässä, että mikä mahtaisi olla markkinoiden paras 3D-projektori. Suunnitelmissa on edelleen ostaa JVC:n projektori. Luultavasti X5900. Tosin tuo suunnitelma on ollut jo parisen vuotta kohta ja olen kuitenkin aina vain odottanut seuraavia X-sarjalaisia. :)

  Noh, vaikka tuo tykki muuten loistava onkin ja 3D:kin siinä on kuulemma ihan hyvää, niin varmasti parempia 3D-projektorejakin on olemassa. Eniten tuossa JVC:ssä harmittaa sen alhainen, 96 Hz:n, päivitystaajuus 3D-toistossa.

  Nykyinen BenQ W7500 on ihan jees 3D:ssä, mutta siinäkin päivitystaajuus on vain 120 Hz, kun parhaimmissa DLP-projuissa se on 144 Hz. Ja, kun itse huomaan myös tuon 120 Hz:n välkynnän välillä (mikäli kyse on siitä eikä jostain muusta), niin tuo JVC:n 96 Hz tuntuu aika alhaiselta.

  Jos tuon JVC:n joskus ostan, niin pidän luultavasti tuon BenQ:n 3D-katselua varten. Ellei sitten JVC osoittaudu myös siinä erinomaiseksi. Se, kun on näkemättä vielä.

  Toinen vaihtoehto olisi myydä tuo BenQ ja ostaa tilalle projektori pelkkää 3D:tä varten.

  Joten pitkän selittelyn jälkeen kysymys kuuluu, että ovatko nuo 144 Hz:n DLP:t parasta, mitä 3D-rintamalla on saatavilla? Esim. BenQ W2000 tai vastaava?
   
 9. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 783
  Saadut tykkäykset:
  249
  Jos tuo nopeampi taajuus on ainut merkkaava tekijä 3D:n suhteen niin silloin ei varmaan ole voittajaa DLP:lle. Mutta mene nyt hyvä ihminen jo jonnekkin katsomaan tuota JVC:tä tuon ainaisen miettimisen sijasta.

  Tuolla pohdittu jokseenkin samaa asiaa
   
  nepa tykkää tästä.
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 214
  Saadut tykkäykset:
  285
  Joo, pitäisihän sitä mennä katsomaan, mutta kun asuu keskellä ei mitään ja lähimpään demoamispaikkaan on satoja kilometrejä, niin pelkästään tuon vuoksi ei jaksa lähteä.

  Kiitos tuosta linkistä. :)
   
 11. masterson

  masterson Member

  Liittynyt:
  15.04.2003
  Viestejä:
  368
  Saadut tykkäykset:
  7
  suosittelen siirtymään kahden tykin järjestelmään hands down.
   
 12. Mitsu

  Mitsu Member

  Liittynyt:
  23.08.2004
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jatketaan vielä tätä keskustelua. Haluan hyvän 3D-tykin, jossa on frame interpolation. Optoma UHD51 muuten täydellinen, mutta PureMotion ei toimi 3D:ssä. Benq W2000 puuttuu frame interpolation, ja toki 4K olisi kiva samassa tykissä. Benq W1700 heittosuhde liian suuri, tarvitaan 1.21.

  Olisiko muita hyviä kandidaatteja alle 1.500€ hintaluokassa?
   
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 214
  Saadut tykkäykset:
  285
  Vastataan hieman vanhaan viestiin.
  Nyt kun JVC X7900 on kotona, niin voin todeta sen 3D:n hyvistä ja huonoista puolista.

  Huonot puolet:
  -96 Hz:n välkynnän huomaa heti. En edes ymmärrä, miten joku ei voi nähdä sitä ollenkaan.
  -En tiedä johtuuko sitten tuosta vai mistä, mutta joissakin nopeissa kohtauksissa on jonkin verran crosstalkia. Häiritsee lähinnä todella nopeissa kohtauksissa, joita on ollut vain uudessa Mad Maxissa (siinä on muutenkin niitä hassuja nopeutettuja kohtauksia, joista en tykkää) ja pari kertaa Gravityn alussa, kun asema hajosi palasiksi ja palasia lenteli vauhdilla päin näköä. Hitaissa kohtauksissa tuota ei huomaa. Pitää tosin todeta, että niin näkyi samoissa kohtauksissa myös BenQ:lla joka on 120 Hz:n tykki. Voi siis olla leffojenkin ominaisuus.

  Hyvät puolet:
  +Silmä on ihmeellinen vekotin: parin minuutin katselun jälkeen 96 Hz:n välkyntä häviää käytännössä kokonaan. Ainakin minun silmissäni. Voi olla, että joku toinen näkee sen edelleen selkeästi. Mutta silmät siis jotenkin tottuvat tuohon.
  +++ Monta plussaa tulee siitä, että JVC X7900 osaa tehdä pystyvenytyksen myös 3D-materiaalille. Jos siis käyttää anamorfista linssiä. Itse olen tyytynyt zoomaamaan cinemascopeksi, joka tuntuu toimivan tämän tykin kanssa penteleen hyvin. Kirkkaudessa ehkä vähän häviää, mutta kuva on ainakin täysin suora.
  +Kirkkaus on 3D:ssä zoomattunakin hyvä

  Olen kyllä nauttinut 3d:stä myös JVC:llä, mutta kyllä joka kerta, kun alkaa katsomaan, niin tulee itku välkynnän vuoksi.
  Edelleen voisin hankkia 144 Hz:n DLP:n 3d:n katseluun, mutta pitäisi löytää tykki joka pystyy joko samalta etäisyydeltä zoomaamaan ison kuvan tai joka pystyy 3d:ssä kuvan pystyvenytykseen anamorfista linssiä varten. Taitaa molemmat olla pelkkää toivetta tällä hetkellä.
   
 14. masterson

  masterson Member

  Liittynyt:
  15.04.2003
  Viestejä:
  368
  Saadut tykkäykset:
  7
  tai sitten hommat toisen ja teet passiivin ;D ....
  Hei et viitsisi laittaa mielipidettäsi tänne jos satut näkeen jossain tuota uutta epsonin 9400sta että mitenkä se pärjää mielestäsi 7900selle 2D kuvassa. Itse vähän rupesin miettimään jos hommaiskin semmoset kun noi 9700set pysyy vaan kovassa hinnassa kunnes niitä ei enään saakkaan.
  Tai mitä mieltä olet 7900sen fullhd kamasta jos pitää eshiftiä päällä, parantaako se yhtään perus fullhd kamaa esim siinä mielessä että vois istua hiukan lähempänä kun fullhd tykin kanssa.
   
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 214
  Saadut tykkäykset:
  285
  En ole vielä uuteen epsoniin perehtynyt, mutta kutina on, että se ei välttämättä ihan JVC:n tasolle pääse. Tosin jos ei ole lepakkoluola tykkiä varten, niin voi hyvinkin olla, että käytännön eroa ei ole.

  E-shift kyllä tekee just noin, että normi full hd -kuvaa voi katsoa lähempää ja pikseliverkkoa ei näy. Tosin JVC:n pikseliverkko on muutenkin Epsonia pienempi (ymmärtääkseni) eikä sitä kauheasti erota.
  JVC:n yksi ongelma on (mikä pitäisi laittaa kyllä JVC:n ketjuunkin) se, että Full hd -> 4K -skaalaus on aika huono. Tuo siis silloin, kun tykille syötetään full hd -signaalia.
  Eli jos full hd -kuvan kanssa lyö eshiftin päälle, niin kuvasta tulee silmin nähden sumeampi. Ratkaisu on skaalata kuva soittimessa, jolloin JVC olettaa sen olevan oikeaa 4K-kuvaa ja Eshift on oletuksena päällä ja kuva on todella hyvä. Toki riippuen siitä, miten hyvin soitin skaalaamisen tekee, mutta Pana ainakin tekee hyvin.

  Ja Pana ub820 skaalaa oletuksena myös kaikki normaalit bluraytkin 4k:ksi. Joten tuo eshift on Panan kanssa siis käytännössä aina päällä.

  Jostain syystä itse kuitenkin käyn aina Panan asetuksista muuttamassa käsin ulostuloksi full hd:n silloin, kun katson normaalia blurayta. Jotenkin tuntuu tyhmältä skaalata full hd 4k:ksi soittimessa ja katsoa sitä eshift päällä.

  Itse tykkäisin, jos Panassa ulostuloresoluutio olisi automaattisesti se, mikä levyssä on.

  Sen verran vielä tuosta JVC:n mustan tasosta, että cinemascope onnistuu zoomaamalla todella hienosti, koska mustia palkkeja ei kuvan ylä- ja alapuolella näy ollenkaan. Aiemmalla BenQ W7500:lla ei zoomaamista olisi voinut harkitakaan, koska harmaat palkit olivat niin selkeät. Senkin vuoksi anamorfinen linssi oli käytännössä pakollinen.
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2019
 16. RedAlert

  RedAlert Member

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  916
  Saadut tykkäykset:
  17
  Eikö se haittaa, että projun valotehosta menee 25% hukkaan..
   
 17. noeikujoo

  noeikujoo Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 395
  Saadut tykkäykset:
  28
  Vaikea löytää nykypäivänä sellaista tykkiä, jossa olisi hyvin valotehoa, hyvä 3D-kuva, laaja moottoroitu zoomi, moottoroitu linssinsiirto ja muistipaikat linssille. Suunnitelmissa olisi hankkia jossain vaiheessa ~3m leveä cinemascope (2.35:1) valkokangas, jolloin nuo olisivat pakolliset. Epsonin EH-TW9400 vaikuttaisi muuten hyvältä vaihtoehdolta, mutta sen 3D kuvasta ei ole tietoa. Nykyisessä Optoman HD33:ssa 3D kuva on parasta, mitä olen koskaan nähnyt, mutta se ei taas sovellu cinemascope käyttöön . Vanhassa JVC:n DLA-X30 3D kuva välkkyi ja siinä oli aika paljon crosstalkkia. Muutenkin valoteho oli siinä hieman heikohko isolle kuvalle.
   
 18. TPN

  TPN New Member

  Liittynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse en ole koskaan nähnyt hyvää 3d kuvaa missään. Mutta jos mun vanhat lasit sattuu toimimaan, niin kokeilen jossain vaiheessa tuon Tw9400 3d:tä.
   
 19. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 214
  Saadut tykkäykset:
  285
  No se ei itse asiassa ole ihan noin yksioikoista. Linssien valmistajat toki ilmoittavat noin. Mutta kun tuohon vaikuttaa moni asia.
  Yritin tässä nyt etsiä sivua, jossa noita oli ihan mitattu, mutta en just sitä oikeaa löytänyt. Todellinen ero kirkkaudessa on noin 5-15% linssin hyväksi. Johtuen esim. syistä, että täydellä zoomilla kirkkaus on suurempi, mutta kontrasti pienempi (tosin JVC:ssä edelleen todella hyvä) ja että linssi vie muutaman prosentin kirkkaudesta, mikä vielä korostuu, jos ja kun linssiin kerääntyy pölyä. Mikä myös heikentää kontrastia huomattavasti. Toki ero linssin hyväksi on olemassa, mutta tuo on itse asiassa niin pieni kirkkausero, että sen ehkä just huomaa.

  Sellainen selkeyttävä asia vielä, että yleensä väite linssin suuremmasta kirkkaudesta perustuu isolta osin siihen, että verrataan linssiä käyttävää projektoria ja sellaista projektoria, joka on _siirretty_ taakse päin, jotta saadaan yhtä iso kuva. Mutta zoomaaminen on siis eri asia ja se lisää kuvan kirkkautta, mikä pienentää linssin etua.

  Mutta ei se linssi muutenkaan ongelmaton ole. Tulee kaikenlaista vääristymää kuvaan.

  Minulta kyllä linssi löytyy, mutta JVC on niin iso tykki, että linssi ei mahdu enää tykin eteen samalle tasolle. Vanhan projektorin kanssa mahtui. Jos se mahtuisi, niin jonkinlaista vertailua tulisi ainakin tehtyä ja erittäin todennäköisesti ainakin välillä käytettyäkin. Ainakin 4K SDR.bt2020 -katselussa. Mutta kuva on nyt zoomattunakin tarpeeksi kirkas.

  Luultavasti jossain vaiheessa rakentelen tuohon tason eteen jonkin jatkeen, jonka päälle saan linssin. Voi sitten testailla. Viimeistään siinä vaiheessa, kun lampun valoteho alkaa laskemaan.

  Jos tarpeeksi olisi rahaa, niin ostaisin kyllä sellaisen linssin, missä ei ole mitään vääristymiä. Mielellään siis linssiä käyttäisin, mutta kun sellaista on tässä 2-3 vuotta tullut vanhan tykin kanssa käytettyä, niin ainakin nyt jonkin aikaa nautin kuvasta, joka on täysin suora ja vapaa linssin virheistä. :)
   
 20. masterson

  masterson Member

  Liittynyt:
  15.04.2003
  Viestejä:
  368
  Saadut tykkäykset:
  7
  Damn tuo on kyllä vähän meikäläisen kannalta huono koska mulla ei skaalaus soittimen päässä onnistu. tai onnistuisi mutta siitä ei ole mitään hyötyä, tai on mutta aika vähän kun 95% materialista on joku 3d kuvaa leffana tai pelaamista ja nuosingaalit menevät 3d multiplexerin läpi joka rankasee sen takaisin fullhdsen sitten joka tapauksessa. Ei oikein ole varaa kahteen lumageniin niin täytyy pysyä noissa kiinan ihmeissä LOL ....

  tykkäsin kyllä Jvc kuvasta kun kävin kattomassa 5900sta .... mutta katsotaan.
  Kesän jälkeen varmaan täytyy tehdä ratkaisuja. Onkohan uusissa nattivi jvcseissä skaalaus parempi ? aika turkasen hintavia vaan vielä. Se on varmaan seuraava sukupolvi vasta kun jvc siirtyy kokonaan 4k natiiviks. tai ehkä sitä seuraava