3D projektorit

Keskustelu osiossa 'DLP / LCD -videoprojektorit' , aloittajana Enoelmeri, 21.12.2009.

 1. Enoelmeri

  Enoelmeri Member

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nytkun blu-rayn 3d-standardeista on ymmärtääkseni päästy sopuun niin koskas ensimmäiset standardin mukaiset tykit tulevat markkinoille? Onko muuten mitään yksittäisiä elokuvia lupailtu markkinoille? Uskaltaisikos uusia tykkejä odotella jo seuraavassa sukupolvessa ensi syksynä?
   
 2. roflator

  roflator New Member

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löysin alla olevan sivun 3d yhteensopivista projektoreista googlella. Ei tosin ole mitään käsitystä mikä laatu noilla tykeillä saavutetaan ja ovatko nuo sinirauskun kanssa yhteensopivia.

  http://www.3dmovielist.com/projectors.html

  tämmöinen tuli kans vastaan:
  http://www.blogcatalog.com/search.f...projector&id=fa20edee2deb115313ddddafc1d40d7f
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2009
 3. Kassu62

  Kassu62 Member

  Liittynyt:
  23.01.2008
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokemuksieni mukaan 3D vaatii jopa paremman kuvan laadun kuin 2D (aivot prosessoivat kuvaa eri tavalla). Koti-3D jäisi kompromissiksi ilman Full-HD tukea.

  BD-levyllä lienee riittävästi tilaa Full-HD kuvalle ja HD-äänelle, mutta 3D elokuvan toisto HD-äänellä ei taida onnistua vaan pitää valita jompi kumpi. Hdmi-kaapelin kaista ei yksinkertaisesti riitä?

  Projektoreille ei liene ongelma esittää 2 x 24 = 48 kuvaa sekunnissa Full-HD-laadulla, joten pelkkä ohjelmistopäivitys nykyisiin projektoreihin riittäisi? Miten mahtaa olla LCD-kennojen nopeuden laita? DLP on ainakin riittävän nopea.
   
 4. hansolo

  hansolo Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 441
  Saadut tykkäykset:
  83
  Itse asiassa, jos miettii, niin kyllähän jo tällä hetkelläkin 1080p60 liikahtaa HD-äänillä normi HDMI-piuhassa ihan mukavasti. En sitten tiedä, vaaditaanko "3D-piuhalta" oikeasti sen enempää kuin nykyisiltäkään laadukkailta hdmi-piuhoilta.

  Ei varmasti tule valtaosaan näyttölaitteista 3D tuki pelkällä softapäivityksellä. Jotain ongelmia on varmasti olemassa olevan raudan signaalipoluissa. On hieman eri asia se mitä signaalia tulee sisään (esim. 1080p24) ja miten esim. lcd-paneeli sen esittää. p24 tapuksessa paneeli yleensä esittää kuvan 48, 72 tai vaikkapa 96 Hz taajuudella. Ja pitäähän valmistajien toki päästä myymään uutta 3D-kalustoa. Pleikkari on ilmeinen poikkeus ja ilmeisesti jälleen kerran pleikkarin omistajat pääsevät helpolla, kun jo muutaman vuoden ikäinen rauta taipuu uuteen tekniikkaan. Tosin softaahan siinä vain parsitaan uuteen kuosiin ja Cell-suoritin tekee mitä käsketään.

  Digitalbitsillä oli tälläista

  Big news today: The Blu-ray Disc Association has officially finalized the "Blu-ray 3D" spec (that's the official name). The final spec allows 3D content to be displayed via newer polarized or active shutter glasses with full 1080p resolution delivered for each eye. The format is also display technology agnostic, and show is compatible with all display technologies (plasma, LCD, LED DLP), but a display with a higher refresh rate is required.

  As was the case with BD-Java and BD-Live content, Sony's PlayStation 3 will almost certainly be the first BD player on the market - Sony plans to deliver a firmware update next year. We wouldn't be surprised to see Sony begin making select 3D games available as well. Additional BD players will be available in the first half next year (our current word is Q2), now that the spec has been finalized.

  The spec calls for all Blu-ray 3D Discs to include a 2D version of the film as well, so the discs will be backwards compatible with current players for those who aren't 3D-ready yet, but may want to upgrade in the future. 3D menus and 3D-positioned subtitles are also planned for in the spec. Your new Blu-ray 3D player (when you buy one eventually) will also be compatible with all your current BDs, DVDs and CDs. The 3D video content will be encoded with the new Multiview Video Coding (MVC) codec extension of the existing AVC codec. Technicolor will be ready to replicate these discs early next year, so we expect the first title announcements from the studios (or at least the announcement of intent, with word of select titles) as soon as CES in January. The expectation is that at least 30 films will be released in the new Blu-ray 3D spec over the next year of two. You can bet James Cameron's Avatar will be one of them.

  You can read more here at Video Business and Home Media, and here's the BDA's official press release...


  http://www.thedigitalbits.com/index2.html#121709
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2009
 5. MRJ

  MRJ New Member

  Liittynyt:
  15.11.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeksi muokattu: 25.12.2009
 6. NasQ

  NasQ New Member

  Liittynyt:
  13.07.2004
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,

  Mulle on tulossa tuo Acerin proju Pixmaniasta ensi viikolla. Aika riskiostos koska siitä ei ole mitään arvosteluja missään... Olen aika herkkä DLP-projujen sateenkaarille, joten siinä mielessä voin pettyä kuvaan. Nvidian näyttistä mulla ei ole, joten testailen tuota ainakin ensin softapohjaisella page flippingillä. Mutta todennäköisesti vaihdan Nvidiaan ihan muistakin syistä. Onko kellään kokemuksia Iz3d:n ajureiden shutter glasses -moodin toiminnasta? Käsittääkseni se on vielä beta-vaiheessa...

  Pelikäyttöönhän tuota en ole ostanut, mutta voisihan sillä sitten pelaillakin duunien ohessa ;)

  Stereoskooppisen kuvan kanssa olen tekemisissä aika paljonkin, joten tuollaista isompaa demoteatteria olen jo haikaillut pidemmän aikaa. DepthQ:n projektori on ollut järjettömän kallis, ja käytännössähän tämä Acer vastaa ominaisuuksiltaan sitä 1:1.

  Himassa tosin on jo Zalmanin lomitettu passiivinäyttö ja myös Acerin samaiseen tekniikkaan perustuva 3D-läppäri ;) Noista aktiivivehkeistä en niin paljoa välitä lasien suuren hinnan takia, mutta tosiaan laadultaan ne on parempi (ellei näe 120Hz lasien välkyntää). Ghostingia ei missään nimessä pitäisi olla niin paljoa kuin passiivinäytöillä ja pystyresokaan ei puolitu.
   
 7. NasQ

  NasQ New Member

  Liittynyt:
  13.07.2004
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tykki venaa kotona, tarvitsee tänään testata sitä pikaisesti (3D tilassa vain jos löydän jostakin Edimensionalin lasini, jotka eivät tosin ole ihan ideaalilaatuiset vermeet)
   
 8. NasQ

  NasQ New Member

  Liittynyt:
  13.07.2004
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on tyypattu pikaisesti softapohjaisella pageflipping -moodilla projektoria 3D:nä (joka ei ole missään mielessä ideaali).

  Hyvältä näyttää, ei ghostaa käytännössä yhtään (samaa luokkaa kuin Finnkinon käyttämä XpanD). Itse huomaan hieman tuon 120Hz flickerin, tosin voi johtua Edimensionalin lasien laadusta (XpanD:t lähdössä tilaukseen).

  Kirkkauttahan tuossa häviää aika paljon, saa nähdä riittääkö tuo Harmony-screeni ollenkaan vai pitääkö esim. harkita melamiinilevyä...
   
 9. beddis

  beddis New Member

  Liittynyt:
  08.12.2005
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisää vain kokemuksia näistä!

  Itse olen malttamattomana odotellut enemmän juttua 3D-peleistä/-leffoista/-projektoreista/-telkkareista. Olisi kyllä kiva päästä testaamaan jotain PS3-peliäkin kolmedeenä ennen hankintojen tekemistä.

  Pitäisiköhän se suosiolla tyytyä 720p-tykkiin ja jättää tuo Sanyo kaksideetä varten. Taitaa nuo 3D-pelit ainakin olla tässä sukupolvessa väkisinkin resoluutioltaan karsittuja. Toisena vaihtoehtona olisi vaihtaa töllöä, mutta kyllä kai tuo kolmas ulottuvuus hyötyy kuvakoosta melkoisesti.
   
 10. Jebu

  Jebu New Member

  Liittynyt:
  03.12.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu tuli itelle kans tämä Acer H5360 hommattua niin lasit saisi tulla seuraavaksi.
  XpanD x102-lasit kiinnostaisi todella paljon mutta tietääkö kukaan saako muualta tilattua kuin heidän omilta sivuiltaan, jossa ainakin tänään näytti olevan "out of stock"? Vai mikäs noiden lasien tilanne on, jos joku tietää asiasta mitään? :cool:
   
 11. yani

  yani New Member

  Liittynyt:
  30.12.2001
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertokaa ihmeessä tästä uudesta ihmeellisestä Acerista lisää. Oletteko vertailleet tykkejä esim. johonkin vanhempaan Panan 700/900? Mitenkäs tuo sateenkaaripuoli, näkyykö pahasti? Entäs käyntiääni?
   
 12. Jebu

  Jebu New Member

  Liittynyt:
  03.12.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Verrata en voi oikeen mihinkään muuhun tykkiin... Mutta totaniin sateenkaaret minä nään silloin kun on tummakuva ja jotain pientä muuta kirkkaampaa väriä kuvan taustalla, kun taas esim win 7 työpöytä näkymästä (defaultti taustakuva) en näe niitä ollenkaan...
  Eco-modella käyntiääni aivan hyvä, ilman ecoa kuulee kyllä kun käy.
  Näin äkkiseltään n.4h näpräämisen jälkeen... Kuvaan aivan tyytyväinen (84" ja 1.omistamani projektori ;) )
  Eco-moodia en oo kyllä vielä muuten saanu lukittua... Tuntuu heittävän sen aina offille kun resoluutio vaihtuu.
   
 13. novoiperkele

  novoiperkele New Member

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuvailisitko tätä lisää?

  Todella rasittava ominaisuus, jos ei pysy jatkuvasti ecolla.
   
 14. taeh

  taeh New Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  mikseiköhän tossa listassa ollut tota sanyon plv-z3000:sta? eikös siinäkin ole 120hz tila eli toimis 3d vai?
   
 15. Ykskytä

  Ykskytä Active Member

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  3D-yhteensopivuudessa on tärkeätä että laite osaa tunnistaa sisääntulevan signaalin 3D:ksi ja sitten prosessoi kuvan oikein ulos. Pelkästään riittävä taajuus ulos ei riitä.
   
 16. taeh

  taeh New Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  tietääkö kukaan toimiiko tossa kyseisessä sanyossa toi 3d homma tai esim. nvidian 3d vision lasit?
   
 17. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 694
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sanyo ei taida ottaa vastaan 120Hz signaalia vaan esim. 60Hz signaalia johonka laitteen omat piirit lisäävät yhden ruudun omiaa jolloin saadaan se 120Hz.

  Jos haluaa saada aidon 120Hz 3d-tykin, niin tykin pitää pystyä ottamaan vastaan 120Hz signaali, eikä siinä myöskään saa olla käytössä mitään kuvanparannuspiirejä silloin jotka olettavat että peräkkäiset ruudut ovat jotenkin jatkuvaa liikettä yhteydessä toisiinsa.
   
 18. Ykskytä

  Ykskytä Active Member

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ole huoleti, 3D-toimivuus ei ole eikä tule lähitulevaisuudessa olemaan mikään piilo-ominaisuus vaan yksi keskeisimmistä tuotteiden myyntiargumenteista. Jos tykin tiedoissa ei asiaa mainosteta kissan kokoisilla kirjaimilla, niin silloin ominaisuutta ei ole.
   
 19. Kassu62

  Kassu62 Member

  Liittynyt:
  23.01.2008
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä meni pieleen? 3D näyttäsi sittenkin vaativan uudet kaapeloinnit. Pelkkä softapäivitys ei tule riittämään. Niin ja samalla vahvistimestakin tulee antiikkia kertaheitolla. Lisäksi laitevalmistajien toteutukset eivät näyttäisi olevan keskenään yhteensopivia. Jos tässä on kyseessä vain laitevalmistajien salaliitto kuluttajien kukkaroiden tyhjentämiseksi niin...

  Lainaus täältä http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/televisions/plasma-and-lcd-tvs/samsung-40c7000-673268/review?artc_pg=2

  3D requires an HDMI V1.4 connection, so the single HDMI socket on the BD-C6900 has to connect to the TV via a V1.4 compatible cable.

  This means that you can't connect the player to your existing surround-sound amplifier via HDMI.

  Panasonic is getting around this by adding a second HDMI output to its players; Samsung's solution is to offer 7.1 multi-channel analogue audio outputs on its BD-C6900 player.
   
 20. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 493
  Saadut tykkäykset:
  172
  Onpas veikeetä. Juurihan jossain haastattelussa mainittiin, että "High Speed HDMI 1.3" riittää. Ota näistä nyt sitten selvää...