3D Blu-raylla

Keskustelu osiossa '3D - laitteet, soittimet ja sisältö' , aloittajana tapsas, 19.11.2008.

 1. tapsas

  tapsas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttäisi samoilta laseilta kuin tuli Journey to the Center of the Earthin mukana. Mutta jos joku tuottaa kyseisillä väreillä varustetut muovilasit niin ehkä voisi harkita. :)

  Täytynee ehkä, ennenkuin lisää laseja tilailee, odotella vähän tuleeko uusia 3D-leffoja ja mitä laseja ne käyttävät. Muovilasit ja Polar olivat sikäli lannistava kokemus että tuntuu värisävyjä ja kalvoja käytettävän niin monenlaisia erilaisia että voi olla että paras tulos tulee melkein aina mukana tulevilla laseilla... ellei joku oikeasti näiden elokuvien julkaisun myötä ala tuottaa todella dedikoituja muovilaseja jotka toimivat elokuvien kanssa hyvin. Eivät nuo nyt tietysti kalliita ole kokeilla. ;)
   
 2. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Vaisusti OT, mutta kuka muistaa tv-shop mainoksen aurinkolaseista, joihin sai vaihdella linssejä tilanteen mukaan? Tuo konsepti voisi toimia tässä tapauksessa. Nuo aikaisemmin tässä keskustelussa esiintyneet tyylikkäimmät? lasit muistuttavat hieman niitä tv-shop versioita.

  Ja asiaan, onko joku katsonut näitä vielä ihan vain littanalta? Onko kuvakoko liian pieni tai muuten vaan huono?
   
 3. tapsas

  tapsas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokemukseni ovat toistaiseksi vain 92" kankaalta.

  Nyt katsoin Polar Express 3D:n viimein kokonaisuudessaan. Journey to the Center of the Earth tuntui parhaalta tykin Normal-tilassa, Polar Express tuntui saavan lisää syvyyttä Dynamic-tilasta - osin varmaan siksi että vasemman silmän päällä oleva punainen kalvo tuntui minusta aika tummalta. Dynamicin kanssa asia kyllä unohtui elokuvaa katsoessa, lisäkirkkaus auttoi.

  Suosittelen elokuvan katsomista zoom-tilassa, 3D-efekti on miedompi kuin Journeyssa ja ilman zoomausta (tai anamorphista linssiä) se on vieläkin vähäisempi. Syvyyttä on kuitenkin varsin hyvin, mutta jostain syystä se sama mukaansatempaavuus puuttui Journeyhyn verrattuna. 3D-efekti on kyllä läsnä kokoajan, mutta ehkei ihan samalla tavalla imaissut sisäänsä kuin Journeyssa. Polarissa on paljon "vuoristorata-ajeluita" ja vaikka ne olivat hienoja, niin eivät aivan niin hienoja kuin Journeyssa. Ulos ruudulta tulee todella vähän mitään, vähän lumisade leijailee ruudun ulkopuolella ja veturin keulaa tms. pientä, mutta myös syvyysvaikutelmassa siis jotenkin miedompi.

  Verrattuna Journeyhyn haamukuvia oli paljon enemmän (tätä ovat netissä valitelleet), laseista riippumatta. Mukana tulevilla pahvilaseilla tulos oli kuitenkin paras kokeilemistani laseista - silläkin Dynamic-tilan myötä haamut tulivat vähän paremmin esiin, mutta koin silti Dynamic-tilan tarjoaman syvyyden parannuksena. Sen sijaan Journeyn kaltaista värivirhettä en kuvassa juuri kokenut, johtuneeko elokuvan väripaletista tai siitä että oli animaatio enkä odottanutkaan samanlaista luonnollisuutta kuin Journeyssä - värit sinänsä haamuja lukuunottamatta olivat siis Journeyta paremmat.

  Välillä tuntui että silmät rasittuivat ehkä Journeytä enemmän, liekö Dynamic-tilankin kirkkaudella jotain tekemistä vai lasien erilaiset kalvot.

  Kokonaisuutena siis miedompi 3D-kokemus kuin Journey, mutta silti varsin nautittava. Näkemisen arvoinen. Ja elokuvahan on hauska ja joulutunnelmainen!
   
 4. subseeker

  subseeker Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.06.2006
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis ei helv...

  Luenko nyt ihan 2000-lukulaista foorumia, vai olemmeko kenties tehneet jonkinmoisen aikaharppauksen kehityksen ohi??? Punaisia ja sinisiä linssejä??? Mitä v... Mikähän tässä nyt tökkii, itse ainakin olen pihalla kuin lumiukko - jos joku viitsisi ja voisi hieman valaista asiaa;

  Miksei 3D-elokuvajulkaisujen värimaailmat ole Blu-ray ja DVD-versioissa samat kuin teattereissakin??? Itseäni ei ainakaan kiinnosta pelleillä millään smurffin ja kuukautisvuodon värisillä muovilinssihökötyksillä. Mitään järkeä koko touhussa. Haiskahtaa hieman siltä kuukautisvuodolta ja rahastukselta tämä juttu! Ensin paska pihalle ja rahat pois idiooteilta, sitten parin vuoden viiveellä uudet versiot oikeissa väreissä. Tietysti ensin DVD-versiot, sitten Blu-ray. Ja sitten tuleekin jälleen uusi, taasen tarkempi HD-formaatti ja sama noidankehä (tämä ns. "kehitys") jatkuu, hölmö maksaa, viisas rikastuu.

  Huoh.

  E: Muistan kun 90-luvulla kävin USA:ssa, taisi olla -91, käytiin katsomassa Universal Studioseilla joku Michael Jacksonin tai David Bowien (samaa kuraa molemmat...) lyhyt 3D-leffa, eikä enää silloinkaan käytetty näitä puna-viherpiipertäjien sirkuslaseja, vaan sellaisia harmaasävyisiä ja hyvältä näytti. Katsastin myös tuon Matka maan keskipisteeseen Jumbon Flamingossa, ei mikään kovin erikoinen elokuvana, mutta olihan siinä efektiä, turhaksi asti. Ei kovin nautinnollinen kokemus omille silmilleni, olisi saanut olla puolta lyhyempi, jo siis juonenkin puolesta. Mikä juoni... Mutta toimivampi oli leffan alussa esitetty traileri, joka siis myös 3D, mutta digivehkeillä värkätty animaatio, joku avaruusapina-hommeli taisi olla kyseessä, en tarkalleen muista enää. Mutta värithän näissä oli aivan normaalit nuo linssit päässä. Kele. Ei ymmärrä.

  Olisi se nyt mukava katsella omalla Blu-ray-soittimella ja 100" kuvalta näitä. Mutta tällä hetkellä: nou thänkiu.
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2008
 5. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Meinasimpa tilata noita Journeyn laseja Amazonista (tulee 3Dstereolta) mutta en sitten tilannutkaan. 3 paria pahvilaseja olis maksanut $6,95 mutta postikulut käsittämättömät $25!!! Siis mitä ihmettä?
   
 6. subseeker

  subseeker Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.06.2006
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  0
  Roskaa, täysin turhaa roskaa.
   
 7. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen tuli katsottua ensimmäinen 3d leffa kotisohvalta ja olihan tuossa ihan ideaakin. Aijoittain oli hienoja kohtauksia esim. alussa se kun sylkäistään lavuaariin ja se jojottelu kohtaus. Vuoristorata jätti jotenkin kylmäksi. Odotin paljon enemmän siltä kohtaukselta.

  Kaiken kaikkiaan oli mukava katsoa 3D-leffa mutta en ai ostaa niitä enempää ennen kuin ne tehdään tarkemmin. monessa kohtauksessa näkyi "haamuja". Tämä elokuva juoneltaan kyllä oli mitä oli mutta sen jo tiedostinkin ennen ostoa.

  Ja mielestäni näyttö pitää olla iso jos aikoo tästä nauttia. Oma 52" tuntui liian pieneltä joten siirsin sohvaa reilusti lähemmäs mitä normaali katselulla. Tykillä varmasti pääsee enemmän oikeuksiinsa.
   
 8. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Onko sinulla hajuakaan millä tekniikalla tai miksi ne harmaat linssit toimii?

  Perusperiaate 3D: Vasen silmä näkee "eri" asiat kuin oikea. Miten työnnetään yhdestä näytöstä kaksi eri kuvaa on siis ongelma.

  Ratkaisu: Värimaskaus. Yksinkertainen, "toimiva", vanha.

  Ratkaisu 2. Erotetaan kuvat jollain muulla tekniikalla. Monimutkaista. Otetaan yksi jo käytössä oleva esimerkiksi. Harmaita 3D laseja on ollut tietokoneisiin myynnissä jo vuosia. Toimivat periaatteella, että suljetaan toisen silmän linssi ja näytetään kuva ruudulle, vaihdetaan kuva ja suljetaan toinen linssi. Pitää olla synkronissa -> vaatii näytön tiettyyn hertziin -> tarkat vaatimukset näytönohjaimelle ja näytölle. Sama perusongelma kaikissa näissä muissa tekniikoissa.

  Kerro minkä tekniikan toimisivat kotioloissa pekka peruskäyttäjän putkinäytöissä, plasmassa, lcdssä, tykissä, iPodissa, kännykässä...

  Note to self: Dont feed the trolls...
   
 9. subseeker

  subseeker Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.06.2006
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oman käsitykseni mukaan elokuvateattereissa on vain yksi kangas, eikö? En tiedä sitten, missä teatterissa itse olet käynyt. Heijastetaanpa kankaalle kuinka monta kuvaa hyvänsä, tuloksena on yhdellä kankaalla yksi kuva, joten en nyt ymmärrä tosiaankaan. Eikö pelkkien sävyerojen erottelu linssien välillä saisi tarpeeksi toimivaa konseptia, perusperiaate kun ei muutu miksikään tuosta yhdestä kuvasta.
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2008
 10. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Sävyerojen erottelusta en tiedä mitään, mutta kotona harvoin on sävykalibroitua näyttöä. Elokuvateattereissa joissa olen käynyt on ollut polarisaatiolasit, joka vaatii taas erityisen kankaan ja projektorin. Taas asioita joita kotona ei ole. Täytyy käydä vielä katsomassa Jumbossa tuo 3D. Siellähän on ymmärtääkseni tuo suljintekniikka. Joka sekin tarvitsee tarkan sykronoinnin kuvan kanssa. Voisi onnistua jos hdmi piuhaan laittaisi jonkun välikikkulan joka lähettää sync signaalin laseille, kunhan on tietty virkistystaajuus näytölle, joka natiivisti sitä tukee ilman viivettä :)
   
 11. subseeker

  subseeker Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.06.2006
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei muuta kuin bisnestä kehittelemään? :thumbsup:
   
 12. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  En tiedä tuosta, mutta veikkaisin, että 3D-lasit, joissa on kuulokeet ja kaksi näyttöä on lähenpänä tulevaisuutta. Leffat myydään muistikortilla...
   
 13. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nin siis tää jätkä tulee tänne vaahtomaan vanhanaikaisista tekniikoista mutta silti sillä ei ole itsellä mitään tietoa siitä miten nää tekniikat toimii???
   
 14. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0

  No eihän se ole kuin normi plaazalainen :p
   
 15. tapsas

  tapsas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 169
  Saadut tykkäykset:
  0
  subseeker:

  Syy siihen miksi BD 3D-leffat vielä toistaiseksi perustuvat puna/viher- tai puna/sini-laseihin on ihan tekninen. Ei ole olemassa mitään muuta yhtä universaalisti kotona toimivaa tekniikkaa.

  Nuo "harmaat" lasit ovat joko jonkinlaisia polarisaatiolaseja ja saattavat esimerkiksi vaatia kaksi projektoria leffateatterissa jotka heijastavat kuvaa tai sitten LCD-sulkijalasit jotka synkassa leffan kanssa peittävät vuorotellen silmiä, ne taas vaativat tukea ainakin soittimelta ellei myös projektorilta.

  Kolmas vaihtoehto ovat CRT-näyttöjen kanssa toimivat "harmaat" lasit, jotka taas eivät LCD-aikana toimi (ilmeisesti liittyy samankaltaiseen syyhyn miksei LCD-aikana toimi CRT-ajan valopistoolit tms. kun näyttö ei päivity samalla tavalla)...

  Työn alla on 3D:tä tukevat näytöt/projektorit ja myös BD-soittimet, sitä myöten alkaa aikanaan tulla tukea myös muille kuin tuolle punaviherratkaisulle (joka ei vaadi näyttölaitteelta tai soittimelta mitään). Arvio oli 1,5 vuoden päästä?

  Syy on siis ihan puhtaasti tekninen, joten turha sitä on mollata että levyjä ei ole paremmalla tekniikalla tehty - pitää odottaa että se parempi tekniikka on tarjolla.
   
 16. Cort

  Cort Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.10.2007
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko mitään havaintoa että mistähän ihmeestä löytäisin Polar Expressin 3-D Blu-rayn suomen kielellä? Jossain tätä oli vielä tovi sitten myynnissä, mutta nyt ei löydy mistään! Junnu toivoi kovasti tätä joululahjaksi...

  Olen myös kiinostunut mikäli joku teistä plazalaisista suostuisi ko. elokuvan myymään... Ottakaa yhteyttä!
   
 17. DrSonic

  DrSonic Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä sitä taida olla olemassakaan. Ostin itse muutama viikko ko. "suomiversion", mutta siinä ei ollut suomenkielistä puhetta eikä tekstitystä. Soitin asiasta Warnerille ja he kertoivat tietävänsä asian ja ettei korjatun version aikataulusta ole tietoa. Kehottivat vain palauttamaan levyn liikkeeseen.
   
 18. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Olipa paljon edullisemmat suoraan 3Dstereolta ostettaessa 3 paria hintaan $1,95 + postit ~$9. Laiton noita kaksi satsia tulemaan... Vielä pitäis käydä hakees tuo Journey BD suomi vers.
   
 19. pinkeliviinica

  pinkeliviinica Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.10.2004
  Viestejä:
  1 836
  Saadut tykkäykset:
  0
  en ole aivan alusta saakka lukenut tätä topikkia joten en tiedä onko aihettani sivuttu jo aiemmin...
  siis itse ainakin koen että tämä 3d humpuuki on vain hetkellinen huuma ja kokeilua että miten yleisö ottaa 3d leffat. itse ainakin odotan mieluummin aitoa 3d leffaa (jollain laser hologrammi tekniikalla tehtyä tms milloin kuvan koko on rajaton ja ymäristön voi "piirtää" kokonaan katsojan ympäristölle tms) kuin rupean ostelemaan mitään punavihreitä laseja ja niitä vartavasten tehtyjä leffoja piste.

  (paul oakenfoldin joku dvd julkasu oli tuollainen 3dstereo leffa jossa mukana tuli harmaat 3d lasit ja kokemus oli vasta täysin pimeässä huoneessa 46" telkkarista sellainen että hoh hoijaa.. eikö parempaan pystytä... kyllä sitä nyt katsoi mutta... niinpä niin :) )
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2008
 20. breakpoint

  breakpoint Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.11.2008
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0

  [​IMG]