300 (2007)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana vintsukka, 06.10.2006.

 1. Abor

  Abor La-di-da, la-di-da, la la Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  345
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossa ainakin tuollainen:

  [​IMG]
   
 2. Kupletti

  Kupletti Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.11.2004
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuon saman huomasin myös. Takakansi [​IMG]

  Vielä kun saisi sisäkansista vähän näkymää ja levyistä tietysti. :thumbsup:
   
 3. Jorse

  Jorse trust no one Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.04.2001
  Viestejä:
  5 076
  Saadut tykkäykset:
  8
  Zack Snyderin aiemmin ohjaama Dawn of the Deadin -remake antoi odottaa 300:sta varsin laadukasta elokuvaa, joka onnistuisi viihdyttämään. Jokseenkin sitä olikin tarjolla, parituntinen leffa tarjoaa yllättävänkin pitkän alkuvaiheensa jälkeen lähinnä vain ja ainoastaan voimakkaasti CGI:n ryydittämää miekka / keihäs / kilpi -toimintaa, jota ajoittaisit fantasiaelokuvista karanneet otukset ryydittävät nuolisuihkujen lomassa. Se pääasia eli toiminta on valitettavasti pienoinen pettymys. Sinällään meno on ulkoisesti ihan pätevää ja verta lentää vähintäänkin riittävästi, mutta minkä ihmeen takia joka ainoa lyönti + liike -yhdistelmä on pitänyt toteuttaa jatkuvalla nopeutus, hidastus, nopeutus -tyylillä. Sitä on ihan kiva katsoa aikansa, mutta teho valuu ylikäytön vuoksi nopeasti hukkaan.

  Historian oppituntia tai realismia noin muutenkaan elokuvasta on turha etsiä, eikä se sellaiseen pyrikään. Kyseessä on pikemminkin kansantaruston esitys, jossa omat miehet ovat sivistyneitä, urheita, uskollisia ja kauniita. Vastustajat orjuutettuja barbaareja ja petturit joko sotimisesta kieltäytyviä poliitikkoja tai epämuodostuneita hirviöitä. Kliseitä ja isänmaallista paatosta on tarjolla vähintään riittävästi, mutta niinhän jokaisessa kunnon sankaritarinassa. Sinällään näistä seikoista ei viitsi rokottaa, mutta tarinan olemattomuudesta kylläkin, joka ei oikein ime mukaansa kivasti perusideastaan huolimatta. Lisäksi Spartan kaupunkivaltioon sijoittuvat hetket tuntuvat aivan liikaa täytekohtauksilta actionin välissä.

  Pelkkä viihdyttävyys riittää vain niin kauas ja 300:lla tuo raja tulee vastaan liian aikaisin. Jälleen kerran elokuvasta puolisentuntia trimmaamalla lopputulos olisi ollut sähäkämpi ja toimintapainotteisempi paketti. Mitään muita aspekteja tästä elokuvasta ei kuitenkaan lähdetä hakemaan, eikä myöskään tulla muistamaan. Snyderin ohjausta katsoessa kyllä viihtyy sen koko keston ajan, mutta loppupeleissä käteen ei jää juuri muuta kuin ‘ihan kiva’ toimintaleffa visuaalisella loistolla ja älyttömällä määrällä huutamista.

  3 / 5
   
 4. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli leffaa katsoessa mieleen että arvostellaanko esim. The fountainia ja 300:aa eri perusteilla. Kumpikin on kuitenkin samalla tavalla maalaileva eikä pyrikään realisiimiin. Miksi siis The fountainin tapa on hyväksytty mutta 300 on sitten sarjakuvaa ? Onko niin että tällainen tyyli on varattu vain tietyille tunteille?

  Leffaa katsoessa alkoi hymyilyttämään siitä vedetyt teoriat. USAn kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, ja jo USAn vetäminen tähän mukaan on spartalaisten arvon laskemista. Spartalaisilla ei ollut tuossa tilanteessa muuta mahdollisuutta ja vihollinen oli ylivoimainen. Daavid vastaan Goljat. Miten sitä voi verrata USAan? Milloin tehdään kunnollinen toimintaleffa Suomen Talvisodasta?

  Persialaisten kuninkaan kuvaus oli mielenkiintoinen. Kritiikistä ymmärsin että leffa olisi ollut tämän kautta joten homovastainen, mutta persialaisten kuningashan ei ollut mikään piipittäjä vaan jättiläinen, jolla kieltämättä oli homoon viittaavia piirteitä mutta ainakin ensiesiintymisessä minulle tuli kuva jumalasta, jolla ei ole inhimillisiä heikkouksia. Samanlainen androgyyni jumala oli myös Tähtiportissa.

  En ihan täysin ymmärrä näitä väitteitä USA-myönteisyydestä koska USAn uskontokeskeisyys myös tiedetään ja etenkin tuon persialaisten jumalan ensiesiintymisen voi tulkita myös niin spartalaiset kieltäytyivät uskonnosta ja päättivät kuolla vapaina miehinä. Saman kuvan myös antoi suhtautuminen oman valtion uskomuksiin.

  Huutamista oli mielestäni liioiteltu, minusta elokuva meni hieman liian nopeasti ohi. Lopputaistelusta odotin kunnon kalistelua viimeiseen mieheen, nyt se tuli vähän turhan helposti.
   
 5. Ritchie

  Ritchie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.01.2007
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitetaan nimeksi 105, Renny ohjaamaan ja Mannerheim huutamaan "This is Finland!":D
   
 6. Stormlord

  Stormlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.02.2006
  Viestejä:
  677
  Saadut tykkäykset:
  0

  Niin, tarkoitat kai kuitenkin Xerxestä? Siis Persialaisten kuningasta?
   
 7. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Tulipas tämäkin sitten katsottua. Juoni oli todella mielenkiintoinen ja henkilöhahmot uskottavia. Elokuvassa rakennettiin hienovaraisesti jännitteitä... eikun nyt mulla on väärät muistiinpanot..:D

  Juu, taas mentiin sarjakuvan pohjalta ja nättiä kuvaa oli tarjolla kaikille. Homoille ja naisille riitti katseltavaa jo täälläkin mainitussa Tom of Finland-kuvastossa, gooteille ja muille pulunverenjuojille mutanteissa, teinipojille leffa tarjosi actionia ja meille tylsille heteromiehille leffa oli ihan kivaa ja hyvin tehtyä aivot narikkaan viihdettä upeassa paketissa. Visuaalisesta ilmeestä ja Lena Headeyn (erittäin upeasta visuaalisesta ilmeestä :D) täydet pisteet. Juoni ja uskottavuus olivatkin sitten hieman heikompia tässä sarjakuvafilmatisoinnissa. No, leffa oli sellainen kuin odotin, joten tälle kivalle elokuvalle vois antaa vaikka arvosanaksi 3/5. Kaikkihan sen tietävät, mutta laitetaan tähän loppuun että Sin City on yhä paras Milller-filmatisointi.
   
 8. TeemuS

  TeemuS Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  248
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vuokrasin tuon ja ainakin alkupäänkohtauksissa esiintynyt rakeisuus haittasi jo elokuvanautintoa. Pistää vihaksi kun taiteellisuudella pilataan kuva. :OI

  Tykistä ja soittimesta sharpening asetukset minimiin ja leffa oli katsottavissa, mutta aina paikoitellen huomio kiinnittyi "säkenöivään" kuvaan. Ja minä kun odotin vuoden parasta tehostepläjäystä... :grr:
   
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Vihdoin ja viimein tuli katsastettua tämä paljon puhuttu elokuva. Ja hieno elokuva olikin! Jos jätetään värimaailmat ja tyyli hetkeksi sivuun, niin täytyy sanoa, että on piristävää nähdä Hollywood-elokuva, jossa kulkee suoraviivaisesti ja loogisesti ilman mitään viihdykelisiä. Elokuvan kesto oli sotaleffaksi suhteellisen lyhyt ja tarina aika yksinkertainen, mutta silti 300 tuntui erinomaiselta kokonaisuudelta.

  Zack Snyderin valinta ohjaajaksi oli mielenkiintoinen; eihän mies kuitenkaan mikään maailman ahkerin ohjaaja ole viime vuosina ollut. Toisaalta, miehen taidot tiedetään sillä esimerkiksi uusintaversio Dawn of Deadistä oli erinomainen -- harvinaista remakejan Hollywoodissa. Hänen taidot yhdistettynä Frank Millerin mielikuvitukseen loivat 300:n, jonka maailma on kieltämättä upea. Värimaailma oli hieno: ei liian räikeä, mutta erottuva. Rakeisuus sopi mielestäni tyylikeinona erittäin hyvin tähän elokuvaan, koska se toi retroa (jota Hollywoodin taitavimmat yrittävät tuoda elokuviinsa) elouvaan, ja myöskin aitoutta. Sen avulla myöskään tästä elokuvasta ei tullut LotR-kopio.

  Itse taistelut olivat upeasti toteutettu mielestäni. Toiminta oli upeasti kuvattu (saisi Nolan ottaa hieman mallia tästä tuleviin Batman -leffoihinsa) ja hidastukset toimivat. Armottomuus ja raakuus olivat hyvin esillä, ja ehkä ainoastaan lisää inhimillisyyttä olisin kaivannut -- ei niin selvää hyvän ja pahan erottelua. Toisaalta, fiktiotahan tämä on enemmän on kuin historiallista faktaa. Maininnan ansaitsee myös toisenlainen toiminta, seksi nimittäin. Kuningas Leonidaksen ja hänen kuningattarensa välinen rakkauden fyysinen osoitus oli kuvattu todella hienosti: intohimoisesti, eläimellisesti ja tyylikkäästi. Harvoin näkee mainstream-elokuvissa tällaisia seksikohtauksia, joiden tarkoitus ei ole esitellä näyttelijättären avuja ja jotka silti saavat katsojan kuivaamaan suupieliä.

  Gerard Butler loisti Leonidaksena, ja uskoisin miehellä olevan aika loistokas tulevaisuus -- tosin uskoisin hänen joutuvan esim. Clive Owenin kaltaisten näyttelijöiden kanssa kilpailemaan rooleista. Lena Headey oli upea ilmestys kuningatterena ja Dominic West tarpeeksi limainen petturi-Theronina.

  300 on ehdottomasti helmi elokuvaksi, joskin kaikkiin se ei välttämättä vetoa. Itse kuitenkin pidin tästä todella paljon, ja vaikka aluksi heräsikin epäilyksiä sen uudelleenkatsomis-arvosta, niin uskoisin sen silti olevan erittäin korkea.

  5/5 :naminami:

  Totta kai 300 voisi olla vieläkin viihdyttävämpi, mutta toisaalta se ei estä muuten käytännössä täydelliselle elokuvalla täysiä pisteitä. Sopii myös miettiä olisiko ns. Matrix-kuvio sitten tällaisen leffan laadulle parempi. Minusta ei.
   
 10. Diabolus

  Diabolus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  519
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pelissähän oli käytetty hyvin DX10-varjostuksia, värimaailma ruskehtavine sävyineen oli yllätyksetön valinta, frameratekin oli kohdallaan. Sisältönä ylivoimaiset vihollislaumat, jatkuvasti hankaloituvat levelit sekä ei-niin-kovin omaperäinen loppuhirviö eivät tehneet suurempaa vaikutusta, nämä on nähty niin moneen kertaan. Juoni oli lyhyesti kerrottuna normaalia sankarillista hack'n'slash -huttua, jolle ei pelioscareita jaella.

  Peli sopii CS-sukupolvelle vaihteluksi, muuta positiivista on vaikea keksiä.

  Oliko tämä siis mukamas elokuva?

  Roskaa.
   
 11. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 153
  Saadut tykkäykset:
  94
  Aikas kauan sai Stockmannin alelaarista ostamani HD DVD -versio odottaa hyllyssäni katsomista. Nyt kuitenkin tuokin tuli kertaalleen katsotuksi. Päälimmäiseksi jäi hiukan hämmentynyt fiilis.

  Elokuva edustaa taiteellista tietokoneistettua maisemien ja taustojen maalailua ja muistutti maisemiensa ja sävyjensä puolesta hiukan Taru sormusten herrasta -elokuvia. Teräväpiirtoiseksi tuota ei ainakaan ihan joka hetki mieltänyt, etenkään keinotekoisen filmirakeen hallitessa näkymiä. Ihan kivan näköinen tuommoinen CGI -taustakin on, mutta kenties hiukan tarkempi ja terävämpi jälki olisi silti ollut paikallaan.

  Väkivaltaa viljeltiin siinä määrin, että jos ote olisi ollut realistisempi, olisi kenties alkanut puistattaa. Käytetyllä visuaalisella lähestymistavalla eivät edes kaulankatkonnat kuitenkaan "häirinneet" liiaksi. Tuotti kylläkin hiukan vaikeuksia asettua spartalaistenkaan puolelle johtuen arveluttavista toimintamalleista, vaikka kuinka edustaisivat nyky-Euroopan sivistyneen (?) asujaimiston esi-isiä. Kliseistä ja meuhkaavaa paatosta todellakin piisasi kuten on monen toimesta mainittu. Pitkästymään ei kuitenkaan ehtinyt edes draamallisempien kohtausten aikana.Jotakin syvällisempää ajatusta ja filosofiaa oli kuitenkin yritetty upottaa toiminnan lomaan, mutta "popcorn" viihteen tasolle tämä teos kuitenkin jää. Se nyt ei ehkä ole kuitenkaan kovin paha asia, sillä varsinaiseksi antiikin Kreikan historianoppitunniksi tätä tuskin oli tarkoitettukaan vaikka Thermopylain taistelu olikin elokuvan innoittajana.

  Jotakin uutta, jotakin vanhaa, jotakin erilaista. Kaikista puutteistaan huolimatta kuitenkin elokuvasta jäi positiivinen mielikuva. Heti katsomisen jälkeen olisin jostakin syystä antanut arvosanaksi jopa neljä tähteä, mutta yön yli nukuttuani tulin hiukan toiseen tulokseen: ***½/*****.
   
 12. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 991
  Saadut tykkäykset:
  35
  Minne meni Örkit, Cave Trolli ja Klonkku LOTR-Trilogian jälkeen? No elokuvaan nimeltä 300!
  Mitä tekee Street Fighter 2:n Dhalsim sillä välin kun odotellaan uutta Street Fighter peliä? No esittää Persian kuningasta elokuvassa nimeltä 300!
  Missä elokuvassa Gladiaattori elokuvan mainio viljapelto tekee cameo-roolin? No elokuvassa nimeltä 300!

  Jos elokuvassa on näin paljon kaikkea tuttua ja kivaa, niin voiko se olla huono? No ei ihan täysin huono, mutta aika tylsä ja vallan yhdentekevä ainakin!
  Niin moni kohtaus oli tuttua ja ennaltakoettua. Tässä yritettiin olla LOTR/Gladiator/Braveheart ihmisten kavereita liian kovaa. Mitään omaperäistä ei nähty.

  LOTR:ROTK elokuvaa haukuttiin aikoinaan hidastuksien takia, mutta kyllä 300 elokuva vie voiton "hidastuskohtauksien määrässä, suhtautettuna elokuvanpituuteen" kategoriassa.

  Entäs se ihon ja miehisen komeuden määrä? No olo on kuin saunasta tulleelta, tosin tällä kertaa ei pysynyt kärryillä näkemien nännien määrässä!

  Leonidas oli melkoinen hahmo. Jos hän olisi tänä päivänä elossa ja asuisi Suomessa, niin uskoisin törmääväni häneen Itäkeskuksessa. Vaatetuksena olisi tosin pilottitakki ja maihinnousukengät olisi kauniiden varpaiden suojana.
   
 13. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Hyvää toimintamättöä tältä odotin, mutta eipä elokuva sitä oikeastaan onnistunut tarjoamaan. Sotimisesta puuttui jännite ja saman visuaalisen kikkailun (hidastus/nopeutus/hidastus) jatkuva käyttö ilman sen kummempaa variointia söi loputkin terästä - tuntui kuin olisi pelannut vanhaa mätkintäpeliä, jossa vastustajat hiljalleen pahenevat, mutta kaikkiin purevat samat yksinkertaiset liikesarjat. Kaikki muu elokuvassa oli lopultakin rakennettu vain tukemaan itse taistelukuvausta ja kun se ei toiminut, niin se myötä ei sitten pahemmin mikään mukaan.

  :)½