2500+ DVD-elokuvaa, useita satoja Blurayta.

Keskustelu osiossa 'Tarjoushylly' , aloittajana nosse, 19.06.2013.

  1. nosse

    nosse Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.06.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    Isäni kuoli hiljattain ja oli innokas keräilijä.
    Kysyisin teiltä, mitä kannattaisi tehdä tällä varsin suurella määrällä elokuvia? Ovat priimakuntoisia luonnollisesti kaikki.
    Myös paljon CD-levyjä.

    Onko kokemuksia kaupoista, jotka maksaisivat kohtuullisen korvauksen ja jossa olisi asiallinen palvelu?
    Googlettamalla tulee vastaan paljon monenlaista kauppaa, mutta teillä varmaan on kokemusta täällä foorumilla että mitkä niistä on kultaa ja mitkä paskaa.

    M.-
     
    Viimeksi muokattu: 20.06.2013
  2. -Tinke-

    -Tinke- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaottoni poismenon johdosta.

    Useat pinemmät "Divari" -elokuvakaupat ostavat käytettyjä elokuvia DVD/BD. Yleensä politiikka on se, että rahan saa käyttöön divarista ostamiseen, ja jos rahan haluaa käteisenä on arvo huomattavasti vähemmän. Elokuvaliikeet saattavat myös ostaa kokoelmasi enemmän määrän kuin laadun mukaan, jolloin kerätyt erikoisversiot jäävät pahasti alle niiden todellisen arvon. Parhaimman hinnan elokuvista saat varmasti yksittäin myymällä, mutta tässä on yleensä todella suuri työ. Kirpputori voisi jossain tapauksissa toimia, mutta markkina alue on hyvin pieni ja myynti määrä on noin suuri = hidas prosessi. Huuto.net on myös hyvä myyntialusta, mutta tuollaisen määrän ilmoitusten tekemisessä on järjettömän suuri työ.

    Itse toimisin tilanteessa niin, että tekisin listauksen kaikista elokuvista DVD ja BD erikseen, ja laittaisin elokuvat myyntiin vaikka tänne DVDPlazan myyntiketjuun (DVD ja BD).Tällä tavoin saisit myytyä pienissä erissä (tai yksittäin) ns. kiinnostavimmat elokuvat OK hinnalla pois. Loput elokuvat sitten veisin elokuvaliikkeeseen ja tyytyisin heidän tarjoukseensa. Jos on valmis lista, niin voit sitten myös esittää sitä liikkeissä niin osaavat paremmin arvioida elokuvat.

    Listauksessa huomioitavaa: Julkaisu (Maa?, Special Edition?), versio (Director's Cut, Extended Cut?), aluekoodi, tekstitys (onko suomitekstitys, englanti?) * Jos kaikki elokuvat on ostettu Suomesta perusliikkeestä niin tilanne on hieman helpompi.

    Toivottavasti oli jotain apua.
     
  3. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Jos isäsi on harrastanut leffojen tilaamista ulkomailta, niin siinä tapauksessa täkäläinen divari on mahdollisimman huono myyntipaikka. Niissä ei arvosteta varsinkaan julkaisuja, joissa ei ole suomitekstejä eikä niistä useimmiten löydy asiantuntemusta arvioimaan mikä ulkomainen julkaisu on arvokamaa. On työlästä alkaa laatia listoja DVDPlazalle tai yrittää huuto.netin kautta, mutta sillä viisiin rahaa saisi parhaiten. Huuto.netissä voi myös yrittää myydä suurempina erinä (luultavasti saa enemmän kuin divarista). Myyntiin jos ryhtyy, tulee selvittää julkaisuista ainakin se onko niissä suomitekstit ja mikä on levyn aluekoodi, nuo muut Tinken mainitsemat ovat nekin ihan ok.
     
  4. nosse

    nosse Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.06.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos pikaisesta vastauksesta, oli oikein avuliaat tiedot.

    Minulla on tässä kesä aikaa, joten jos saan ystäväni mukaan kirjoittamaan ja sanelemaan, niin tuosta tehtävästä suoriutunee kelvollisesti.
    Siellä kun tosiaan on paljon ihan avaamattomiakin keräilypakkauksia, erikoisjulkaisuja jne.
    Laitan tänne foorumille sitten myytäväksi.
    (vaikka täytyy myöntää että kun katselin niitä kokoelmia niin kovasti teki mieli säilyttää itselläni ja ymmärsin paremmin tuota kiihkeää harrastusta).

    Kiitti ja hyvää kesän jatkoa.

    M.-
     
  5. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Kuinkas kävi. Sattui tämä ketju silmään, kun koitin vilkaista, että onko joku plazalainen joka kauppaa yli 1000 DVD elokuvaa huuto.net:ssä.
    http://www.huuto.net/kohteet/1050kpl-dvd-paketti-_-ei-hv-_-lahto1e-kasvaa-ks/289346065

    Jos projekti on vasta vaiheessa, niin saanet varmaan parinkympin viivakoodinlukijasta oivat avun, eikö ainakin DVD Profiler ohjelma tukenut viivakoodeja.