24 (Suomessa näyttämättömät jaksot) Huom! Sisältää mahdollisia juonipaljastuksia!

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Samppa, 12.01.2005.

 1. Backbone

  Backbone Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  369
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt vaan odottelemaan kaikki kaudet sisältävää DVD/Blu-ray boxia :).

  Kerrassaan hieno päätös tälle kuningassarjalle. Viimeisen kahden tunnin aikana nähtiin muutamia kenties sarjan hienoimpia kohtauksia. Hemmetin haikea fiilis iski viimeisten tikityksien saapuessa ruutuun.
   
 2. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
 3. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Jakso 23 oli hyvä, mutta viimeinen jakso oli huono. Jäi vähän kakin maku suuhun. :mad:
   
 4. tvalimaa

  tvalimaa Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2007
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  7
  Eilen tuli pettymys ja tänään pettymykset jatkuivat. Eilen odotin Lostin finaalilta jotain upeaa, mutta se oli pienoinen pettymys. Tänään 24:ssa 23 jakson jälkeen oli lupa odottaa jännittävää ja viihdyttävää finaalia, mutta pettymys on vielä suurempi kuin Lostin. Viimeinen jakso oli mielestäni huono ja tämänkö piti olla finaali?
   
 5. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  :D

  Ei pahalla...Mutta itseä kyllä huvittaa suuresti nämä. Siis kaiken maailman liukutuotantosarjoja tapitetaan lähemmäksi 10 kautta, ja sitten ihmetys on helvetin suuri kun loppu ei olekaan mitään elämää suurempaa. 24 nyt on hyvä esimerkki tästä jos mikä: joka tuotantokausi mennään hyvin pitkälti samalla lailla ja kohtauksetkin noudattaa samaa linjaa tässä terrorismipornossa. Välillä Jack kuiskii vihulaiset kumoon kaiken keinotekoisen juonenkuljetuksen keskellä ja ainut keino jännityksen rakentamiseen tuntuu olevan se monotoninen digitaalikello. :hitme: Ei hyvää päivää!

  Itse olen hyvin iloisella mielellä että nämä nykytuotantojen "helmet" vihdoin loppuvat, on siten ainakin mahdollista että tilalle tulisi jotain oikeasti hyvää ja jopa mielenkiintoista. Vaikka raha näissä nykyisin ratkaisee...ei voi muuta todeta.
   
 6. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Oivallisen tunnesopiva lopetus tälle superkivalle sarjalle ja mainio alustus sille tulevalle elokuvallekin. Tämän sarjan kyydissä on todellakin jaksanut matkustaa, vaikka välillä on kieltämättä niitä puutumisenkin tunteita pukkaillut pintaan. Joku tässa tiukassa formaatissa vaan sytytti sen ihanaisen rakkaussuhteen sieltä ensimmäisen kauden ensihetkistä lähtien, joten kyllähän se on todellakin syvään menevän kiitoskumarruksen paikka. Eikun vaan paikkaa heti auki sinne tv-sarjatuotantojen Hall of Fameen ja näin päin pois.

  Kiitoksia, 24!
   
 7. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehdin jo ihmetellä millä merillä cleverin verkot velloo kun ei Lost-ketjussa näkynyt, mutta täältähän se löytyi! Saapa nähdä huomenna tuleeko saalista.

  24, hmm, ihan ok sarja varmasti.
   
 8. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Eipä tuohon ole mitään lisättävää.

  Erittäin viihdyttävää menoa tarjoiltiin alusta asti, välillä notkahdellen, mutta plussat kyllä jyräävät miinukset tämän paketin kohdalla. Ja saatiinhan siitä Chloestakin hienoja hetkiä näin sarjan loppuhetkillä; Jackin ja Chloen keskustelu finaalijakson viimeminuuteilla oli erittäin hienoa katsottavaa. Toisaalta Jackilla on ollut tapana hoitaa puhelinkeskustelut yleisestikin melko hienosti, mistä löytyy useita todisteita koko sarjan ajalta.

  Omalla kohdallani pieksi Lostin finaalin melko suvereenisti, mutta kyllä nämä molemmat pitää vielä katsoa uudestaan ennen lopullista arviota.

  EDIT: Erikoismaininta pitänee antaa Dalia Hassania esittäneelle näyttelijättärelle. Hyvää näyttelijäntyötä näissä viimeisissä jaksoissa, kun aiemmin hahmo on ainakin itsestäni tuntunut melko valjulta.
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2010
 9. JP5.1

  JP5.1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2006
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieno loppu 24:lle, vaikkakin itse toivoin, että Chloe olisi joutunut tappamaan Jackin sarjan lopuksi. Mutta kyllä tämä käytetty ratkaisu toimi oikein hyvin. Loppukauden toimintatykityksen jälkeen viimeisen jakson rauhallisempi kerronta toimi todella hyvin, ja tykkäsin todella paljon siitä, että jakson tähdeksi nostettiin Presidentti Taylor eikä keskitytty pelkästään Jackiin.

  Alkukauden melkoisen huonojenkin jaksojen jälkeen loppukausi yllätti täysin ja sarja sai arvoisensa päätöksen. Vaikka tykkäsinkin 24:sta todella paljon, on silti ihan hyvä, että sarja päättyy, koska ei sillä ole ollut antaa mitään uutta moneen vuoteen ja aina saman kuvion toistaminen alkoi silloin tällöin puuduttamaan.
   
 10. Backbone

  Backbone Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  369
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuntuu että jotkut odotti hieman liikoja tältä päätösjaksolta. Ajateltiin että viimeisessä jaksossa se Jack tappaa pari presidenttiä, Chloe paljastuu myyräksi, David Palmer nousee kuolleista ja yhdessä Venäläisten kanssa laukoo ohjuksen CTU:hun, Taylor päättää omin käsin kiduttaa Jackin dramaattisesti kuoliaaksi ja vastaavaa. Suurin osa kuitenkin näyttäisi onneksi olevan lopetukseen tyytyväinen.

  Aikaisemmissa jaksoissa nähtiin kenties sarjan tyylikkäintä toimintaa ihan riittämiin. Tämä rauhallisempi päätös toimi hyvin ja viimeisissä kohtauksissa oli valtava tunnelataus. En panisi pahitteeksi vaikka elokuva päättäisi tarinan tylymmin, mutta tästä lopusta kuitenkin tykkäsin.

  Kausien varrella oli muutamia heikkoja hetkiä, mutta hämmästyttävän hyvin 24 onnistui pitämään tasonsa ja ainakin minut täysin koukussa. Oikeastaan pari näistä jälkipään kausista on huomattavasti hienompia kokonaisuuksia kun alkupään kaudet. Ensimmäinen kausi lienee tosin se kovin.

  Vertailun vuoksi saman kanavan (?) toinen toimintasarja Prison Break levisi täysin pelleilyksi hyvän ensimmäisen kauden jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2010
 11. Sabbe

  Sabbe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mun mielestä 24:n series finale oli aivan loistava. Kokoajan sai jännittää kuoleeko Jack lopulta vai ei, kun sitä en ainakaan itse osannut ennustaa kovin hyvin. Lopun kohtaukset Jackin ja Chloen välillä olivat loistavia, loppui mielestäni erinomaisesti.

  Mitä tulee noihin viimeisiin jaksoihin niin suurin stara oli mielestäni presidentti Taylor, hänellä oli todella voimakkaita kohtauksia Dalia Hassanin kanssa, jonka näyttelijä hoiti myös hommansa erittäin pätevästi. Jos miettii koko kautta niin Taylorin matka ensin Loganin puolelle, pimeälle puolelle, ja paluu sieltä oli Jackin seikkailujen rinnalla tämän kauden kohokohtia. Sen mahdollisti Cherry Jonesin uskomaton näyttelijätyö, ansaitsee helposti palkintoja tuon kauden näyttelystään :)

  Lostin finalea en ole vielä katsonutkaan, mutta aika hyvä se saa olla jos aikoo tämän biitata.
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2010
 12. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vertailusi ei oikein toimi. Molemmat voivat olla näennäisesti toimintasarjoja, mutta kyllähän Prison Break oli draamatoimintaa, ja lukuisiin henkilöhahmoihin panostettiin käsikirjoituksessa aivan eri tavalla kuin mitä 24. Tätä kautta sarjassa oli syvyyttä, mitä itse en 24-tyyppisessä monotonisessa toimintasankariudessa näe, kuin keinotekoisena yrityksenä. Sen heikko käsikirjoittaminen/ohjaus korostuu, kun pidän Kieferiä kuitenkin hyvänä näyttelijänä. Tuossa näkyy siis pointtina se draamantajun, ja pelkän toiminnallisen jännityksen ero.

  Draaman huolellinen rakentaminen tekee itse toiminnastakin jännempää, aivan kuten hiljaisuus tekee kauhuleffasta kauhean.
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2010
 13. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 692
  Saadut tykkäykset:
  294
  Minun lupaamani hipsiminen "auringon laskuun" siis toteutui...

  Ei nyt kovin häävi kausi, mutta on tuota pahempaakin roskaa tullu katottua. Loppu ei tarjonnut mitään ihmeellistä eikä uutta. Aika ennalta arvattavissa oli loppu. Toivotaan, että leffa tuo jotain uutta mukanaan...
   
 14. kribu

  kribu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.02.2006
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Thanks Jack, eight outstanding season!
   
 15. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Sanotaanpas omat arviot kausista...

  1 ja 2 huonoimpia kausia, turhaa tyttären kaappailua

  3, 4 ja 5 parasta kakkosnelosta puhtaasti, sarjassa keskityttiin olennaiseen ja ei mitään turhia sivuhaihatteluita.

  6, 7 ja 8 olivat sitten huonompia ja suurinpiirtein tuossa järjestyksessäkin.

  Kaikissa kausissa oli loistavia kohtauksia, mutta tuossa about oma suosikkkilista. Varmaankin tulee joku blu-ray setti, missä on koko roska + redemption ostettua, mutta kaudet 3,4 ja 5 varmaankin saavat osakseen eniten katselukertoja.

  Overall, ihan mainitsemisen arvoinen TV-sarja, joka alkoi ja päättyi hieman heikosti.

  Ennen kuin fanit rageaa, niin tässä siis oli henkilökohtainen mielipiteeni :cool:
   
 16. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omaa yhteenvetoa.

  Ykköskausi on mielestäni ehkäpä sarjan paras tuotantokausi. Ainoastaan suvantovaihe kauden keskikohdalla (joka johtui siitä kun juoni oli suunniteltu päättyväksi jaksoon 13) ja turhat sivujuonet loppukaudeta (Terin muistinmenetys) ovat suurempia miinuksia. Loppumittelö on ehkäpä paras sarjan historiassa.
  Kakkoskausi olikin sitten jo paljon edistyneempi juonenkäänteiltään yms. Valitettavasti kakkoskauden pilaa Kim Bauerin täysin turhat seikkailut. Ilman niitä kakkoskausi olisi paras tuotantokausi. Warner family crisis oli aivan nerokasta kieroilua.

  Kolmoskaudella sarjan luonne on jo muuttunut ykköskauden semirealistisesta (parhaimmillaan Jack taitaa listiä lopputappelussa vain 4 vihua kerralla) aika paljon. Jack on kuolematon rambo ja tekee mitä haluaa. Kauden määrittää suuri juonenkäänne, joka muuttaa koko tarinan hieman ennen kauden puoltaväliä. Osittain käänne toimii osittain ei. Meksikon seikkailut eivät ole hirveän onnistunut setti ja vaikka kausi loppuakohti nostaakin tasoaan, ei se kuulu henk. koht. suosikkeihini.

  Neloskaudella Tonyn paluu ja räiskinnät Mclennan&Forster-rakennuksella oli huikeaa settiä. Kausi oli kuitenkin puuduttavan kaavamainen Habib Marwanin vetäessä kerta toisensa jälkeen uuden ässän hihasta. Toisaalta ihan positiivinen muutos että ei aina ole se kuvio että pahiksen takaa löytyy vielä isompi pahis etc.

  Emmypöydän tyhjentänyt vitoskausi jota ilmeisesti yleisesti pidetään sarjan parhaana, on kyllä ihan hyvä kausi. Tapahtumia ja juonenkäänteitä on paljon ja dramatiikkaakin on sopivasti mukana. Jostain syystä pari viimeistä jaksoa ei kuitenkaan pure ja loppu tuntuu jollain tavalla antiklimaattiselta. (Äänite jota on jahdattu puolikautta, tehdäänkin hyödyttömäksi mutta Jackin varasuunnitelma pelastaa kaiken viimehetkellä).

  Kutoskausi onkin sitten selkeästi sarjan heikoin kausi. Tiukasta alkukaudesta huolimatta loppu leviää käsiin ja överiksi mennään ja pahasti.

  Seiskakausi oli mielestäni mainio, kuuluu sinne puolenvälin paremmalle puolelle. Loistava Renee Walker ja Tony Almeidan paluu eivät todellakaan olleet vähäisimpiä syitä miksi sarja palasi tasolleen. Vaikka välillä menosta puuttui järki, kausi oli parhaimmillaan todella jännittävä (White House- jaksot ja Starkwood raidaus).

  Kasikausi starttasi hitaasti, kauden alkupuolisko oli hyvinkin kuiva. Loppuakohti kuitenkin parannettiin huimasti ja EMP iskun jälkeiset tapahtumat olivat aikamoista timanttia. Hassanin ja Reneen kuolemat perättäisissä jaksoissa ja Jackin muuttuminen alkukauden hymyilevästä isoisästä maaniseksi tappo/kidutuskoneeksi oli aika tylyä katsottavaa. Yksi parhaista kausista.
   
 17. Sabbe

  Sabbe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omat suosikkini on kaudet 3, 5 ja 7, ilman sen ihmeempiä perusteluja. Sen jälkeen tulee kaudet 1 ja 8, jotka ovat todella hyviä, mutta eivät ihan yllä noiden tasolle. Kausi 2 on väliinputoaja, yritystä oli, mutta se ei aivan riittänyt. Selvästi huonoimmat kaudet olivat kuitenkin kaudet 4 ja 6.
   
 18. palze

  palze Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  451
  Saadut tykkäykset:
  0
  Älä nyt ragea, mutta ihan näin overallina vois olla toivottavaa, että suomalaisella keskustelupalstalla puhuttaisiin suomea.

  Ensimmäinen 24-kausi jäi valitettavasti parhaaksi, vaikka jokaisesta löytyy hyviä juttuja. Kahdeksannen loppu oli ehdottomasti loistavaa settiä. Harmi vain, että vikan jakson alussa käsikirjoittajat painoivat paniikkinappulaa ja meno muuttui puuduttavaksi. Ainesta olisi ollut vaikka mihin.
   
 19. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Älä nyt, on täällä foorumilla eräs joka mahduttaa melkein jokaiseen viestiin yhden englanninkielisen sanan. No pun intended?! :)
   
 20. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Lupailin etten enää tätä rainaa katsoisi mutta tulihan tämä kausi sitten katsottua muutamassa päivässä.

  Ihan ok mättöä putkeen katsottuna, mutta jos olisi katsonut jakson pari viikossa niin aika huttua olisi ollut.

  Kohtaus tunnelissa kun Jack kaappaa Näädän on parasta mitä tässä sarjassa on ollut. Maski päällä jyrää eteenpäin ampuen! Parasta parhautta!

  Puukotettiin, ammuttiin, kidutettiin, ammuttiin, puukotettiin jne. ja äijä jyrää eteenpäin!

  Näyttelijöiden kohdalta tää oli varsinainen Greatest Hits! Starbuck, Näätä, Renee, Micheal Madsen, Aliaksen pahis jne.