13 Ghosts

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana electricboy, 11.03.2002.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. electricboy

  electricboy New Member

  Liittynyt:
  05.11.2000
  Viestejä:
  2 580
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ok. Tämä tuli nähtyä eilen. Elokuvaahan on parjattu suhteellisen suoralta kädeltä, ja niinpä odotukset eivät olleet mielettömän korkealla. Nähtyäni trailerin, se sai kuitenkin kiinnostukseni nousemaan. Ja vanhana kauhuleffafanina, jossain on aina usko siitä, että hyviä kauhuelokuvia vielä tehtäisiin.. Jossain.. Edes joskus..
  Elokuva oli siinä mielessä postiivinen yllätys, ettei se ollut aivan huono. IMO. Elokuvassa ei ollut Scream-tyyppisiä ärsyttäviä teinejä, eikä ainakaan liikaa väkisin väänettyä huumoria (noh hieman, muttei ärsyttävyyteen asti). Ainakin mulle hyvä kauhuelokuva on synkkä ja dramaattinen.
  Alkuteksteissä ilmenee postiivinen seikka: SPECIAL MAKE-UP EFFECTS by Kutzman, Nicotero & Berger (ehkä paras tiimi mitä löytyy). Eli ehkäpä nyt päästäisiin taas vanhaan kunnon "käsityöhön", eikä ällöön digitaalisuuteen? Ja niin sitten osin tapahtuikin, vaikkei nyt ihan "splatteristä" voidakaan puhua (ei sillä että sitä pitäisi olla).. Ja se näkyy, että haamut oli "tehty" ja maskeerattu, ei työstetty tietokoneen ruudulla. :thumbsup:
  Mutta ok. Sitten itse elokuvaan. Tarina oli varsin simppeli, ja mitään suuria yllätyksiä on turha odottaa. Tarina kuitenkin pääpiirteittäin toimi, eikä haukotukselle tullut sijaa. Päähenkilöt nyt jäivät taas kerran varsin kasvottomiksi, mutta jotain särmää heillekin saatiin. F. Murray Abraham oli ehkä vähän väärässä roolissa.
  Mutta sanotaan nyt näin, että elokuva aidosti säikäytti pari kertaa, ja se jos mikä on vain positiivista. Idea 12:sta (tuo 13 selviää kun katsotte leffan..) erilaisesta ja vihaisesta kummituksesta irti suljetussa talossahan voi olla vanha, mutta mielenkiintoinen idea. Vielä asteen synkempänä ja henkilöhahmoja/tarinaa terävöittämällä leffa olisin voinut olla jopa neljän tähden arvoinen. Nyt se oli vain "ok".
  Kertokaa ihmeessä mielipiteitänne jos leffan katsotte. Myönnän, että olin itsekin valmis teilaamaan leffan aika suoralta kädeltä.

  edit: Btw, ohjaaja Steve Beckin uusi projekti on näköjään "Ghost Ship", jonka juoni:
  "After discovering a passenger ship missing since 1953 floating adrift on the Bering Sea, salvagers claim the vessel as their own. Once they begin towing the ghost ship towards harbor, a series of bizarre ocurrences happen and the group becomes trapped inside the ship, which they soon learn is inhabited by a demonic creature."
  Lisää haamuja! Gimme! :D
   
 2. Mag

  Mag New Member

  Liittynyt:
  07.12.2000
  Viestejä:
  2 667
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tulee huolestuttavasti mieleen Virus tuosta juonesta.
   
 3. Agrado

  Agrado New Member

  Liittynyt:
  21.07.2001
  Viestejä:
  577
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minä en pitänyt "13 aaveesta" sitten yhtään. Älyvapaa juoni, sekava toteutus ja surkeat näyttelijät saivat minut pyörimään tuolissa jo parinkymmenen minuutin jälkeen. Lahjomaton perseindikaattorini kertoi jälleen totuuden: on se kumma miten jotain "Fanny & Alexanderia" jaksaa katsella hievahtamatta viiden tunnin ajan, kun taas tällaisissa leffoissa takapään puutuminen alkaa tuntua heti alussa.
   
 4. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 977
  Saadut tykkäykset:
  33
  Ei tainnut ketään kiinnostaa 13 Aavetta, kun ei elokuva päässyt 10 katsotuimman elokuvan listalle, tällä viikolla.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.