1/2 vuosisadan aloittelija

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana RAVIREZ, 24.12.2020.

 1. RAVIREZ

  RAVIREZ Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2004
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  4
  Aika kuluu ja laitteet vanhenee..

  Hommasin Samsung 4K 65” qled näytön vuosimallia 2020 ja sammalla kävi ilmi,
  että vanha kauan palvellut virinvahvistin pitäisimyös uusia, mutta millä ?

  Tavoitetila olisi, että homma toimisi yhdellä kaukosäätimellä. Tykästyin jo kovasti
  Samsumgin sellaiseen, koska ei ole ns perinteinen valtavine nappulamäärineen.

  Soundbar voisi olla ratkaisu, mutta siinä pitäisi olla samalla FM viritin, koska vaimo tykkää kuunnella radiota. Joku uusi pleikka / muu mediatoistin Ja ihan legacy cd soitinkin kenties joskus kiinni..Ja olisihan noita LP levyjäkin, jos joskus taas ostaisi toimivan soittimen nostalgia mielessä..

  Jotenkin tuo viritinvahvistin tuntuu jo ajatuksena vanhanaikaiselta..Nykyisessä kiinni olevat +20v vanhat JBL monitorikaiuttimet on edelleen hyvät ääneltään ja pelaisivat edelleen hyvin äänenlähteenä...

  ...Sinällään rahasta ei ole kiinni, käytön helppoutta ja yhtä kaukosäädintä toki arvostaisin. Ja myös tuota kaikkien laitteiden äänet ulos yhdestä lähteestä...

  Kai jotain soundbar/vahvistin välimuotojakin on tullut markkinoille ?
   
 2. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  Ehdotan että laitat noin 1500 € tähän:

  - KEF LSX
  - KEF Kube 8b

  Et tarvitse viritinvahvistinta lainkaan. Yleiskaukosäätimellä laitat tulevaisuudessa vaikka pleikka 5 päälle ja muut laitteet siinä samalla.
   
 3. RAVIREZ

  RAVIREZ Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2004
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  4
  En osaa oikein markkinoida itselleni näitä ”langattomia” aktiivikaiuttimia, kun virta/ääni/kuva ei kuitenkaan siirry langattomasti. Siinä mielessä en näe hyötyä perinteiseen vahvistin/kaiutin ratkaisuun.

  Viritinvahvistimissa hämmästyttää niiden takapajuisuus. Jos nyt ostan 4k/120khz, hdr+ ja dolby vision tuella olevan vahvistimen, niin muutaman vuoden päästä 8k kuvan läpivienti ei onnistu. Ja vaikka nyt lisäisi tuohon sen 8k/60khz tuenkin, joka osassa vahvistimista näköjään on niin näyttö tukenee sitten jo satasen virkistystilaa ja jotain muuta, eikä laite laske tätä läpi.. Kyse on kuitenkin vain bittivirrasta mitä pitäisi ihan pikkuisen lukea/parsia, tai päästää sellaisenaan läpi.
   
 4. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 602
  Saadut tykkäykset:
  148
  Tervetuloa harrastamaan. HDMI on ollut laitevalmistajille onnenpotku, koska sillä pidetään porukoiden päivitysrumba pyörimässä vuodesta toiseen. Ensin tarvittiin päivitys uusille äänikodekeille, sitten 3D-kuvalle, sitten 4K:lle ja uudelle kopiosuojaukselle, korkeammille virkistystaajuuksille jnejne. Kohta luultavasti lyödään itse liitin uusiksi.

  Noh, laitevalmistajia ei kuitenkaan voi syyttää siitä, etteivät kykene nyt tarjoamaan jotain sellaista, mikä tulee käyttöön joskus tulevaisuudessa. Itse hyppäsin oravanpyörästä pois 2.0b:n kohdalla. Tulevat kikkareet on suunnattu toisenlaiselle yleisölle.
   
 5. RAVIREZ

  RAVIREZ Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2004
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tuli ensimmäisenä nyt investoitua toplink kaapeliin (9,9€) eli piuha tv-vahvistin välillä.

  Nyt saa äänen telkusta vanhalle AV vahvistimelle. Vaimolla onnistuu edelleen radion kuuntelu kuten enenkin stereoista ja tulevat 4k laitteet sitten suoraan (hdmi) telkkuun.

  Vahvistimessa on vielä toinen toplink liitin, joten kuidulla saa jonkun härpäkkeen äänen puolesta kiinnijos tarvetta tulee..

  Vahvistin on ostettu 2010 ja kaiuttimet muistaakseni 1999. Voisi tuota taas johonkin investoida toisaalta, kun saisi itselleen järjellisesti perusteltua. Äänilaitteet on kyllä kehittyneet, esim nuorisolla ollut sellaisia jbl bluetooth soittimia, joista lähtee kokoon nähden iso ääni.. Ei sellaisia ollut minun nuoruudessa... voisi nuo kotiteatterikaiuttimetkin olla vähän reilussa 20 vuodessa kehittyneet...
   
 6. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 311
  Saadut tykkäykset:
  829
  Jos ne sun kaiuttimet toimii, niin mikä on syy vaihtaa? Oletko sitä mieltä, että ne kuulostavat huonolta?

  Jos ne rumat tai haluat vähemmän tilaa vievät/helpommat, niin se on toki eri juttu.
   
 7. RAVIREZ

  RAVIREZ Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2004
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  4
  No, se voi olla vaikka parissakymmenessä vuodessa tuo elintaso noussut sen verran että vihdoin voisi olla rahaa johonkin turhempaankin.. Jos ei parempaa ääntä saa, niin sitten hifi kauppiaat on kehittäneet aikamoisen kuplan... Tyylikkäämpiäkin toki löytynee..

  Se on siitä kiinni millä homman itselleen perustelee, kuten uusi auto :)
   
 8. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 311
  Saadut tykkäykset:
  829
  Ei tästä tämän enempää. Itse olen päivitellyt laitteita tasaiseen tahtiin ihan samasta syystä.
   
 9. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 198
  Saadut tykkäykset:
  339
  Sivumennen, se on TOSLINK!

  T: Vesku
   
 10. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  943
  Saadut tykkäykset:
  222
  Virkistystaajuudet ovat hertsejä (Hz), eivät kilohertsejä (kHz).

  Viritinvahvistin päästää bittivirran sellaisenaan läpi, kyse on vain siitä kuinka nopeaa bittivirtaa viritinvahvistin pystyy käsittelemään. HDMI 2.1 on enimmillään. 48 Gbit/s ja sitä vanhemmat versiot enimmillään 18 Gbit/s.
   
  Viimeksi muokattu: 27.12.2020
 11. RAVIREZ

  RAVIREZ Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2004
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  4
  Joulun pyhinä tuli käytyä keskustelua 18-21 vuotiaan nuorison ja vaimon kanssa aiheesta ja tuli varsin selväksi, että äänentoisto meillä on osa ei edes niin lähihistoriaa ja kukaan täysipäinen ei enää tänä päivänä pidä kaappeja tv ruudun vierellä.

  Joten tuli sitten ostettua Samsung oma Soundbar HW-Q76T, eli vuoden 2020 malli.
  Perusteluina käytin itselleni yllämainitun lisäksi:
  - Samsung omaa käsialaa, litteä, ei peitä näyttöä (tv jalusta aika matala.), uskottelin että toimii mutkattomammin yhteen saman valmistajan saman vuosimallin kanssa (ominaisuuksien osalta) Mainonta myös puhui yhteistyöstä näytön omien kaiuttimien kanssa, siihen nyt ei ainakaan muiden valmistajien laitteet lupaa pystyä
  - Edellisen vuoden mallissa oli ”Harman/Kardon” logo, joka toi tietynlaista uskottavuutta. Ok, tämän vuoden mallissa logoa ei ole, mutta missään ei sanota että laatua olisi heikennetty ko. logon puuttumisen verran.

  -Halpa (alle 400)
  -Arvosteluissa Samsung soundbareja kehuttu. No, kaikkia valmistettuja soundbareja on kehuttu, pitää vaan valita sopiva arvostelu..

  Käytäntö: Vaimo oli tyytyväinen. Kännykän parittaminen siihen onnistui kätevästi (Samsung `tab` toiminto) ja musiikkia tuli ulos. Myös lupaus yhdestä kaukosäätimestä ja ei enää tarvitse koskea vahvistimeen purivat. Eli pisteet sieltä kotiin.

  Minulle taas tuli selväksi parissa päivässä, että kaikki ketkä kehuvat näiden äänenlaatua, ovat joutuneet joukkoapykoosiin, jota kestää nyt vielä muutaman vuoden. Odotin paljon enemmän. Toki laite on parempi kuin tv omat kaiuttimet, mutta ihan vajaan 400 edestä ? Musiikin kuuntelussa täysi nolla. Ei ole ”yleis” äänilähde jota vähän toivoin. Vaimo on varmaan tuosta erimieltä, tulipahan tuolle tuoteperheen `tab` ominaisuudelle käyttöä. Keksi nyt että sehän toimii telkunkin kanssa...

  Koko rahan edestä sain toki respektiä vaimolta ja jälkikasvulta, mutta ihan ei vielä siellä olla mitä itse odotan.
   
 12. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 688
  Saadut tykkäykset:
  723
  Voi hyvänen aika, miten surullinen tarina.

  Tarinan opetus on, että perheen pää ei saa koskaan ulkoistaa näin kriittisen tärkeitä elämänlaatuunsa vaikuttavia päätöksiä naisväelle tai lapsille. Ei koskaan.

  Nyt ei sitten se toinen puoli vuosisataa riitä siihen, että saisit oikeutuksen palauttaa kunnon kaiuttimet kodin paraatipaikalle. Se on sitten vain sitä muiden mielestä riittäväksi todettua, "tämä on nykyaikaa" sontatankoa tästä eteenkin päin.

  Nyt lieneekin viimeinen mahdollisuus laittaa vielä jalka maahan, kertoa tosiasiat, palauttaa paskatanko kauppaan ja tuoda nokkakärryllä miehenkorkuiset vanhat kaiuttimet takaisin telkun laidoille.

  Ehkä pystyy aistimaan tietyn kielen poskessa olemisen tästä viestistäni, mutta toisaalta on tässä totuuden siemenkin.
   
  IlkkaP ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
 13. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 311
  Saadut tykkäykset:
  829
  Ainoa asia minkä päätökset pidän täysin itselläni, on oma kotiteatteri. Toki olen tehnyt kompromisseja, kuten yleiskake, joskin olen itse siihen myös tykästynyt, vaikka vähemmän pystyy säätämään kesken katselun ja joskus tämä on hyvä juttu:D

  Mutta onpa tuo tarina hyvä varottava esimerkki meille kaikille.
   
 14. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  Kuten kaikki täällä tietävät, on suomalaisista miehistä 50 % ns. "lampaita" ... eli ollaan totaalisen tossun alla siellä kotona ja osa jopa nauttii tästä asetelmasta. MUTTA vaikka kovasti valtamediassa kerrotaan kuinka mies = nainen = muun sukupuolinen ... niin edelleen todellisuus vuonna 2020 on se että naiset ajattelevat asioita kovin eri tavalla...

  Toiseksi tämä nykyajan kasvatus on sitä tasoa että mennään 3-vuotiaan kanssa kauppaan ja kysytään taaperolta mitä syödään tänään, taapero innostuu ja ryntää leivoshyllyn luo, "vanhemmat" ryntäävät perässä...

  Tarina on tosiaan todella surullinen, sillä tänä päivänä saa todella tyylikkäitä ja siroja kaiuttimia monin eri värein jopa. Vaikkapa itselläni KEF LSX, jossa kuuluisan suunnittelijan tekemä kangas verhoilu. Jos se ei miellytä on piano lakattua valkoista pintaa, taikka värejä, kuten oliivin vihreä.

  [​IMG]
  [​IMG]

  Toivotaan että vuosi 2021 on rohkeampien suomalais miesten vuosi.
   
 15. RAVIREZ

  RAVIREZ Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2004
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  4
  "Tarina on tosiaan todella surullinen, sillä tänä päivänä saa todella tyylikkäitä ja siroja kaiuttimia monin eri värein jopa. Vaikkapa itselläni KEF LSX, jossa kuuluisan suunnittelijan tekemä kangas verhoilu. Jos se ei miellytä on piano lakattua valkoista pintaa, taikka värejä, kuten oliivin vihreä."

  Nyt ei ihan osu ja uppoa.. Mainitsemasi KEF LSX ja muut aktiivikaiutinparit menevät "langattomat" kaiuttimet kategoriaan.

  Perinteiset "kaapit" kuuluvat vanhan liiton vintage osastolle, vahvistin, kaapit, soittimet, johtohässäkkä ja erilainen määrä kauko ohjaimia kategoriaan. Tätä osastoa näkee yhä vähemmän ja vähemmän esim. perinteisissä elektroniikka kaupoissa. Nykynuoriso ostaa juuri tuota "langattomat" kategoriaa.

  Ei meidänkään taloudessa nuoriso tai vaimo pistäisi millään tavalla vastaan jos TV lähistölle/olohuoneeseen ilmestyisi nuo KEF, tai vaikkapa Harman Kardon Citation sarjaa, tai B&W Formation sarjaa, tms. Käyn heti ostamassa, kun ne toimivat niinkuin ne esitteissä esitellään.
  Eli langattomina, joista ei viritellä virtajohtoja, tai piilotella kaapeleita matkalla TV laitteeseen. Eivät nyt toimi, vähintään virtaa jotain kaapelia pitkin haluavat itselleen.

  Tämä "soundbar" kokeilu oli yritys mennä tuohon langattomaan suuntaan, yhden kaken all-in systeemin. No, kyllä tuolla TV katsoo/kuuntelee ja varmaan elokuvatkin Ihan ok. Kauas jäätiin äänenlaadussa siitä mitä odotin.

  Maailma muuttuu. Ei kukaan itke kusenhajuisten puhelinkoppien peräänkään. Toisaalta taas puolet Suomea ajaa tänä päivänä Skodalla ja se on ihan ok ja keskiluokkaista, ei ole enää kommarin leimaa...

  Ei kukaan soittanut Narvan marssiakaan kun kannoin vanhat laitteet ulos...
   
 16. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 688
  Saadut tykkäykset:
  723
  Seuraava askel on sitten se, kun joudut kantamaan telkun ulos, kun "eihän kukaan enää katso telkusta mitään, kännykästä nykyään katsotaan". Tälle kurjistamiselle ei lopulta ole loppua.

  Kyllä se vaan menee niin päin, että nuorison kannattaa kuunnella kun "faija" puhuu.

  Eli niin kauan kuin itselläni järki pelaa, ei Geneleccejäni kanneta kuin kuolleen ruumiini yli ulos. ;)
   
 17. makemich

  makemich Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 517
  Saadut tykkäykset:
  134
  Ei todellakaan ole ok, nimittäin Skoda on nykyään Volkkari joka on taas kaikkien kusipääfirmojen isä ja äiti kuten kaikki alaa seuranneet hyvin tietävät.
   
 18. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 602
  Saadut tykkäykset:
  148
  Muistan faijan aikoinaan hokeneen "ei mitään järkee, ei mitään järkee" kun oli auttamassa aktiivipönttöjen raijaamisessa sisälle kämppään. Oikeassa oli. :D ...kohta johtosotku vaan pahenee, kun alan viimein lämmetä Atmokselle.
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 19. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  Se tunne kun et näe johtoja ja ympärilläsi on 13 kaiutinta...
   
 20. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 311
  Saadut tykkäykset:
  829
  Eikös sinulla ole vain kolme?