Ärsyttävimmät hahmot

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana ElvisThePelvis, 29.05.2017.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 647
  Saadut tykkäykset:
  172
  Mitkä hahmot ovat olleet elokuvissa (tai TV-sarjoissa) kaikkein ärsyttävimpiä? Monessa tuotannossa löytyy hahmo, jonka tarkoitus on jos ei ärsyttää niin ainakin toimia epäloogisena/ristiriitaisena/ahdaskatseisena tms. kapulana tarinan rattaissa. Niitä ei välttämättä ole käsikirjoitettu olemaan erityisen ärsyttäviä, mutta johtuen esim. näyttelijän olemuksesta/valinnoista tai siitä, että käsikirjoittaja/ohjaaja on nähnyt lopputuotteen eri tavoin kuin katsoja, ne jäävät erityisesti mieleen.

  Itselläni tulee päällimmäisenä mieleen Maggie Gracen "Kim" Taken (2008) -elokuvasta. Elokuvassa sydämellinen mutta perheestään työnsä takia etääntynyt ja nyttemmin suhdettaan tyttäreensä Kimiin paikkaileva Bryan Mills yrittää kaikkensa tehdäkseen tyttärensä elämän turvallisen onnelliseksi. Hän antaa ajattelevaisesti tyttärelleen lahjaksi karaokelaitteen, jonka tytär kuitenkin välittömästi unohtaa, kun hän uuden isäpuolen rahojen myötä prinsessan elämää elävänä saa hevosen. Seuraavaksi Kim valehtelee päin naamaa isälleen toivomansa Euroopan matkan sisällöstä, jotta pääsisi alaikäisenä reissuun, ja kun isä-Bryan ilmaisee huolensa matkan turvallisuudesta (mikä oli tulevaa ajatellen oikeutettua), niin Kim lausahtaa dramaattisesti ettei millään muulla kuin ko. matkalla ole väliä ja juoksee itkien pois.

  Toki kasvuikäiset teinit (tosin Kim on elokuvassa 17-vuotias) voivat olla hankalia tapauksia ja toisinaan eivät pysty näkemään omaa nokkaansa pidemmälle. Elokuvan tekijät tuntuivat kuitenkin haluavan tehdä Kimin toimista erityisen itsekkäitä ja ajattelemattomia korostaen asiaa sillä, että tyttö elää kartanossa, saa lahjaksi hevosen ja kehtaa itkeä siitä, ettei pääse ilman kaitsijaa Eurooppaan reissaamaan, samalla kun isä-Bryan koittaa kaikkensa tehdä hänen eteen. Jokaisella elokuvan katselukerralla osa minusta toivottaa Kimille hyvää uraa seksiorjana toivoen, että jospa tällä kertaa isä-Bryan antaisi tyttärensä olla pari vuotta elämän todellisen ja raadollisen puolen opissa ennen pelastamista. No joo, en toki itse menettelisi noin, jos olisin oikeassa elämässä isän roolissa, mutta toisaalta en kyllä kasvattaisi tytärtäni missään arvoja vääristävässä ja itsekeskeisyyteen kannustavassa "hattaratodellisuudessa", mikä ei moraalisesti ajatellen häviä paljon oksettavuudessa todellisuudelle seksiorjana.
   
 2. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 467
  Saadut tykkäykset:
  75
  ^ Ei erityisen yllättävä valinta, sanoisinko - ottaen huomioon kirjoittajan :D

  Jos nyt unohdetaan ne ilmeisimmät Jar Jar Binksit ja Rob Schneiderit Judge Dreddissä, niin ensimmäisenä tuli mieleen se Frendien synntyslääkäri, joka auttoi Phoben kolmoset maailmaan. Eli tyyppi, joka ilmoittaa heti kättelyssä rakastavansa Fonzieta. Tämä on minusta tuntunut liian väkisin väännetyltä tai kaukaa haetulta huumorilta, että ikään kuin oli pakko keksiä herra tohtorille jotain hauskaa ja tähän sitten päädyttiin. No, minulle ei vain ole mennyt läpi se, että sairaalan lääkäri työvuorollaan joka välissä höpöttäisi jostain Fonziesta. Ja ne Onnen päivät vielä pistää pyörimään siinä kesken synnytyksen.

  Kai se on aika veteen piirretty viiva, että miksi esim. juuri tämä hahmo nyt ärsyttää, koska ei nuo sitcomit kamalan realistisia muutenkaan ole. Roolin näyttelijää vastaankaan ei mitään ole.

  Ai niin, Pulmusten pentu Seiska oli kyllä huippuärsyttävä ja aivan käsittämätöntä aivoripulia käsikirjoittajilta.

  Sitten taatusti löytyy joitakin Speden/Eren elokuvien tai tv-sarjojen hahmoja, jotka luulevat olevansa paljon hauskempia kuin oikeasti ovat. Körmyistä tulee ainakin mieleen.

  Siinä ainakin ensi alkuun... mielelläänhän näistä räksyttää lisää, jos tulee mieleen!
   
 3. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 435
  Saadut tykkäykset:
  69
  Stephen Geoffreysin näyttelemä Evil Ed elokuvassa Fright Night (1985).
   
 4. rezika

  rezika Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.09.2010
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikkien elokuvien niin sanotut "comic relief" hahmot.
  Esim.
  Jarjar binks - star wars
  Skids and Mudflap - Transformers
  Indiana Jones - Aasialainen pikkupoika
   
 5. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 443
  Saadut tykkäykset:
  631
  Star Trek TNG - Wesley Crusher
  (Itse asiassa näin aikuisempana kun katsoi levyiltä sarjaa, niin eihän se niin pannuun enää ottanutkaan. :D). Perusteina ärsyttävä naiivi kirkasotsaisuus ja opettavaiset tarinat teineille/lapsille.

  Star Wars (Episode IV: A New Hope) - Luke Skywalker
  Lapsena Luken nössöys raivostutti, oikein antiheromainen hahmo siihen ikään. Jotenkin Vader puhutteli enemmän. ;) Nyt jälleen aikuisempana tulee kylmät väreet, kun Luke katsoo aurinkojenlaskua ja Jedin teema alkaa soimaan.
   
 6. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 414
  Saadut tykkäykset:
  32
  AIka vähän sitä Wesseliä siinä lopuksi on. Paljon suurempi "haitta" omasta mielestäni oli counselor Troi.
   
 7. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Aasialainen pikkupoika on vielä näkemättä, varmaan hyvä leffa jos kerran Indiana Joneskin on mukaan saatu. Vitsi vitsi.

  Itse aiheeseen voisi sanoa että tosiaankin kahdeksan kymmenestä "komediallisesta" sivuhahmosta olisi voinut jäädä leikkaamon lattialle. Tässä nyt yritän pääni puhki miettiä esimerkkejä, mutta kaikki tietänee mistä puhutaan. Hyvin usein kriteereihin sopii myös Christopher Mintz-Plassen esittämät hahmot. Poislukien Superbadin McLovin.
   
 8. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 467
  Saadut tykkäykset:
  75
  Sandra Bullock oli todella ärsyttävä All About Stevessä :D:rolleyes:

  Adam Sandlerin änkytyshuumorihahmot entäs, esim. Waterboy...
   
 9. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 878
  Saadut tykkäykset:
  268
  Muijalla on toosiärsyttävät ähky-no-no-no-no-maneerit....

  T: Vesku
   
 10. pulkkinen87

  pulkkinen87 Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2006
  Viestejä:
  308
  Saadut tykkäykset:
  2
  Lex Luthor elokuvassa Batman vs Superman. Miten voikin olla niin ärsyttävä...